Bizarre misstap Anderlecht: drie gemiste penalty's en eigen goal in extra tijd

Zondag, 4 oktober 2015 om 23:11Bart Kruyt

Anderlecht heeft zondagavond op een wel heel erg opvallende manier punten laten liggen. De Belgische recordkampioen was in eigen huis heer en meester tegen KV Mechelen, maar miste liefst drie strafschoppen, allemaal genomen door een andere penaltynemer. Anderlecht scoorde nog wel, maar kreeg in blessuretijd nog de 1-1 om de oren: nota bene door een eigen doelpunt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door timoooow)

Anderlecht en penalty's ... gaat vaak mis, herriner me nog de tijd van van den Brom, was ook een probleem met penals.

Even de samenvatting opzoeken...

Kan iemand me vertellen hoe trezuguet het daar doet?

4 oktober 2015 om 23:36

Heeft nog niet de kans gehad. Dus nog niks gespeeld.

4 oktober 2015 om 23:49

Veel drama om een foto waar hij de vrouwen op de foto had gefotoshopt. Voor de rest niks.

5 oktober 2015 om 07:53

Is dat die nieuwe Egyptrnaar?

Ik begrijp het totaal niet, als RSCA fan vind ik ze al weken slecht spelen. Het bestuur heeft tijdens de zomer de foute spelers binnen gehaald behalve die linksback.

Het is ook niet de fout van Hasi, eerder aan de spelers. Hasi is namelijk nooit tevreden en heeft een zeer harde en kritisch mentaliteit wat perfect is voor dit soort spelers.

Van Den Brom was eerder blij met alles, maar voor Hasi is het nooit goed en snap daarom niet waarom mensen hem weg willen. Deze keer ligt het niet aan de coach.

In de Europese wedstrijden laat Anderlecht zien wie Anderlecht is en waarom ze de beste zijn van België, en dat heeft te maken met willen, mentaliteit, effectief en laten zien aan Europa wie Anderlecht is.

Dit soort gedrag en niveau zetten ze nooit in de competitie omdat ze denken dat het toch gaat lukken, we zullen wel winnen...

4 oktober 2015 om 23:43

Okaka doet het toch ook degelijk als nieuwe aankoop, of vergis ik me daar nu zo hard in?

Heb vooral de indruk dat bepaalde sleutelspelers niet in vorm zijn op dit moment. Vooral Defour dan, maar ook Tielemans, Deschacht en Proto halen nog niet hun beste niveau(al was Tielemans goed begonnen aan het seizoen) en Praet is weer zijn wisselvallige zelf.

Maar echt slecht speelt Anderlecht ook niet op dit moment, komt nog wel goed denk ik.

4 oktober 2015 om 23:51

Okaka doet het redelijk. Het is vooral ezekiel, dufour, suarez ... Die heel matig spelen.

5 oktober 2015 om 00:43

Suarez is veel te voorzichtig sinds zijn blessure en Defour's niveau en inzet is helemaal achteruit gegaan sinds zijn Sky Is The Limit-gedoe.. was een groot talent, bedoeld voor Europa, maar besloot om de grote jan uit te hangen in de Belgische competitie.. moet oppassen dat Anderlecht hem niet gewoon op een dag vervangt.

5 oktober 2015 om 01:22

Ja het niveau van Defour dit seizoen verbaasd me ook volledig, vorig jaar viel het nog wel goed mee vond ik maar op dit moment zou het me niet verrassen als die gewoon op de bank beland.

5 oktober 2015 om 20:58

Het niveau van defour was juist vorig jaar niet wat het moest zijn, zeker de tweede ronde en playoffs.
Nu is het juist beter, juist enkele goals ontbreken nog, al veel pech gehad, meerdere keren op de paal of deklat, gisteren was het weer zo.
De aankopen vallen weer tegen, zoals al zo vaak. Van Okaka ben ik echt niet weg, ok, hij is moeilijk van de bal te krijgen, maar qua passing is het niet nauwkeurig en scoren gaat toch ook maar moeizaam.
Ezekiel moet echt veeel beter beginnen presteren.
Suarez is niet meer de oude en ik geloof dat die ook niet meer dat topniveau haalt.
Tielemans moet toch altijd spelen, daar snap ik Hasi totaal niet in.
Praet is weer te wisselvallig, maar geef ik ook het voordeel van de twijfel.
En dendoncker moet er ook steeds bij.
Najar rechts en achaempong links back, verdedigen echt goed en kunnen de flanken blijven afgaan..
Op papier toch ver uit de beste ploeg van belgie, maar het komt er toch te weinig uit. En dan vind ik dat toch hasi zijn fout.. Net zoals bij brugge, preudhomme krijgt het daar ook maar niet goed en er is toch ook genoeg kwaliteit voor handen.

Zo prachtig wanneer je over 2.5 doelpunten speelt en het 1-1 eindigt met 3 gemiste strafschoppen..

Ik zat in het stadion en zelfs ondanks alle gemiste strafschoppen had Anderlecht altijd moeten winnen. KV Mechelen stelde niks voor, deden aanvallend zelfs geen moeite om het Anderlecht moeilijk te maken zelfs niet toen ze achter stonden, en dan een eigendoelpunt in de allerlaatste seconde. Maar aangezien ik alle thuiswedstrijden van Anderlecht (en indien mogelijk ook Gent trouwens) bijwoon vind ik Anderlecht globaal genomen zeker niet slecht spelen. Gent en Anderlecht zijn duidelijk de beste ploegen met Genk als gevaarlijke outsider.

Wat een wedstrijd die ik niet zo snel zal vergeten! Het penaltyspook blijft gewoon voortduren. Net nu ik dacht dat de ingevallen Tielemans, de vaste strafschopnemer, het ging doen haalt Gillet hem schitterend eruit.

Drie terechte strafschoppen en alledrie gestopt door Gillet. Juist die Gillet waar heel België zich afvraagt waarom hij nog opgeroepen word voor de Rode Duivels.

Wat er niet bij word verteld is dat die owngoal het gevolg was van een verre inworp voor KV Mechelen die door niemand word geraakt behalve de onfortuinlijke Kara. En dit allemaal 10 seconden voor de het aflopen van de xtra tijd.

Onwaarschijnlijke wedstrijd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
J. ZirkzeeAanvaller3816
W. WeijsUnknown
B. RamanAanvaller359
C. KouaméAanvaller318
J. DuranvilleAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

50 jaar
0 fans
Coach

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren