Manchester City wint in laatste minuut, Morata en Zaza helpen Juventus

Manchester City presteert de laatste jaren al goed in eigen land, maar in Europa is het toch een ander verhaal. Na het verlies tegen Juventus van twee weken terug ging het woensdag ook niet crescendo in Duitsland tegen Borussia Mönchengladbach. Dat miste een strafschop en kwam later toch op 1-0, waarna City het maximale eruit leek te halen met de 1-1 van Nicolás Otamendi. In de slotminuten kreeg men echter nog een strafschop en zo bezorgde Sergio Agüero zijn club de volle buit (1-2). Juventus moddert in de Serie A aan, maar won nu wel in Europa van Sevilla: het werd 2-0 in Turijn.

/

Borussia M'Gladbach - Manchester City 1-2
Al na vijf minuten kregen de Engelsen een uitgelezen kans om de score open te breken, maar Yann Sommer wierp zich voor het schot van Agüero en voorkwam zo de vroege 0-1. Gladbach creëerde niet veel en hield vooral goed tegen, maar halverwege de eerste helft deed zich een fantastische gelegenheid voor om zelf de leiding te grijpen. Martín Demichelis, met al zijn ervaring, beging een overtreding op Raffael en werd bestraft met een penalty. Joe Hart speelde daarna voor reddende engel en hield de bal van Raffael eruit. Hij was daarna ook nog belangrijk bij Raffael en Patrick Herrmann.

Aan het begin van de tweede helft besloot Manuel Pellegrini een wissel door te voeren en Yaya Touré te vervangen door Fernando. Het had niet het gehoopte effect binnen het elftal, want het waren de Duitsers die na tien minuten op 1-0 kwamen. Lars Stindl was ‘de zestien’ binnengeslopen en na terugleggen van Julian Korb schoof hij beheerst de bal in de rechterhoek naast Hart. De fans van die Fohlen, die hun team beter en beter zien voetballen na de trainerswissel, konden hun geluk niet op.

/

De miljonairsploeg uit Manchester keek net als tegen Juventus tegen een achterstand aan en moest karakter tonen om terug te komen in de wedstrijd. Een schot van Kevin De Bruyne werd geblokt, een crosspass van Bacary Sagna kwam bij niemand aan en Agüero werd goed gedekt en bleef buiten bereik. Na dik een uur viel er eindelijk iets te juichen voor Pellegrini langs de kant en dat was te danken aan twee Argentijnen. Na een hoekschop strandde de doelpoging van Demichelis, maar in de rebound tekende Otamendi alsnog voor de 1-1.

De druk van City nam vervolgens toe en men rook bloed. Fernandinho schoot van afstand naast en later van dichterbij over, terwijl Agüero voorbij de linkerpaal mikte en ook geen heldenrol op zich kon nemen. Dat zou echter nog wel komen. Gladbach hield meer en meer tegen en zocht nog af en toe de aanval in het laatste kwartier en lange tijd deden de Duitsers dat succesvol, maar in de dying minutes niet. Fabian Johnson maakte een overtreding waar Clément Turpin een strafschop voor gaf en Agüero schoot die binnen, waardoor City nu de eerste punten te pakken heeft.

/

Juventus - Sevilla 2-0
Juventus bleef woensdag voor de tiende achtereenvolgende keer ongeslagen in een Champions League-wedstrijd in eigen stadion. De ploeg van Massimiliano Allegri kreeg al binnen de minuut een goede kans toen Paul Pogba over mikte, maar de middenvelder was al teruggefloten wegens buitenspel. De thuisploeg liet de bal bij vlagen goed gaan en Sevilla was nergens te bekennen, maar echt grote kansen bleven uit. Vier minuten voor rust werd het opeens 1-0: Juan Cuadrado gaf de bal voor het doel en Álvaro Morata kopte binnen. De Spanjaard scoorde daarmee in al zijn vijf laatste Champions League-wedstrijden.

Paulo Dybala had de marge al gauw kunnen verdubbelen in de tweede helft, maar doelman Rico redde met zijn been. De club uit Turijn liet de bal hierna meer aan Sevilla en het publiek begon meer en meer te fluiten. De bezoekers waren aanvallend echter onmachtig om doelman Gianluigi Buffon in verlegenheid te brengen en incasseerden drie minuten voor tijd de 2-0, toen Simone Zaza na een snelle uitval alleen op Rico af ging en het duel op slot gooide. Opvallend: Sevilla schoot in de tweede helft niet één keer op doel.

Vind jij dat Manchester City de drie punten echt verdiend had?

1
2

Jammer dat City in de laatste minuten nog uit een penalty scoort. Was gunstig geweest voor Juventus als City na twee wedstrijden, maar één punt had.

30 september 2015 om 22:45

Was ook gunstig geweest als jullie 2x verloren. Dit maal wel verdiend gewonnen?

30 september 2015 om 22:49

Ditmaal zeker verdiend gewonnen. Sevilla heeft één schot op doel gehad en dat was een rollertje van buiten de zestien. Continu gespeeld op de helft van Sevilla en veel kansen gecreëerd. Helaas schortte het wel weer aan de afwerking.

Tegen City was een gelijkspel terecht, maar echt een onverdiende overwinning wil ik het niet noemen. City creëerde ook niet superveel kansen tegen Juventus en de kansen die ze hadden werden bijzonder slecht afgemaakt.

30 september 2015 om 22:53

Oké, vond de opstelling van Sevilla toch al niet zo indrukwekkend. Gefeliciteerd.

Ja denk dat een gelijkspel tussen City en Juve de beste afspiegeling was. Ons baltempo lag ook zo laag toen.

30 september 2015 om 22:56

Jullie winnen nooit verdiend. Voor de tweede keer op rij de scheidsrechter mee, gelukkig won Juve de eerste wedstrijd alsnog.

30 september 2015 om 23:45

Juve won gewoon verdiend van City. Juve zag een doelpunt onterecht worden afgekeurd en een doelpunt van City onterecht worden toegekend. Het verschil is letterlijk twee doelpunten. En nog won Juve van City. Ben benieuwd naar de tweeluik tussen Sevilla en City. Het zal tussen hun gaan waarschijnlijk.

30 september 2015 om 23:48

Koekoek!

Het wedstrijdbeeld was in het voordeel van City. Het klopt wat je zegt over Pogba zijn afgekeurde goal maar Chiellini was gewoon te zwak voor Kompany naar mijn mening.

1 oktober 2015 om 07:06

Dat was zeker een overtreding en een onterechte goal, zelfs in Engeland gaf men toe dat het goal niet terecht was en nota bene Pellegrini gaf dit na de wedstrijd ook toe.

1 oktober 2015 om 07:49

Vorige keer ook hoor.

30 september 2015 om 22:47

Hoe speelde Sevilla? Zijn ze echt zo slecht in vorm? City speelt over een paar weken thuis tegen ze.

30 september 2015 om 23:13

Zijn geen moment gevaarlijk geweest, hebben op zich niet heel erg slecht verdedigd, aangezien Juve de hele wedstrijd heeft gedomineerd maar niet een overvloed aan grote kansen heeft gehad. Sevilla is net als Juve nog niet in vorm maar misschien zal dat over een paar weken anders zijn als misschien hun sterkhouders terug zijn (zoals Banega bijvoorbeeld). Borussia Monchengladbach is nu ook al veel beter in vorm dan ze 2 weken geleden waren. Het worden nog pittige wedstrijden voor alle teams in deze poule en het zal waarschijnlijk nog spannend worden.

30 september 2015 om 23:19

Bedankt! Moge de beste winnen.

30 september 2015 om 23:23

Inderdaad, ook succes gewenst voor de aankomende wedstrijden

Ik weet niet of de uitslag terecht is. Monchengladbach had echt hele grote kansen. Hart heeft City hier levend gehouden. Maar uiteindelijk kon Monchengladbach in de 2e helft ook geen vuist maken.

30 september 2015 om 22:46

Agüero had er vandaag minstens 2 moeten maken. Die penalty had niet gegeven hoeven worden maar in de 1e helft had het al 0-2 moeten staan door 2 goals van hem.

30 september 2015 om 22:48

Zeeer minstens zelfs. Wat is hij uit vorm zeg! Lijkt wel Dzeko in zijn mindere fase. Maar qua loopacties en techniek nog steeds zeer nuttig er sterk.

30 september 2015 om 22:55

Klopt, al schoof hij die balletjes niet heel ver naast. Hoop wel dat Bony snel terug komt want je zag vaak dat er geen voorzet werd gegeven omdat die toch niet ingekopt kon worden, terwijl een voorzet normaliter wel de beste optie zou zijn geweest.

Agüero vanaf links, zou dat werken denk je?

30 september 2015 om 23:15

@silvacity

Enorm veel geluk gehad met Hart dat het op een gegeven moment maar 1-0 werd. BMG komt kwaliteit te kort en dat was te merken, alleen hoop ik dat Bossaerts eens de kans gaat krijgen over Demichelis, want sinds deze oude rot er weer bij is wordt er weer vrolijk op los geblunderd met verdedigen.

30 september 2015 om 23:26

Wat deed Demichelis vandaag fout dan? Dat viel wel mee toch... Al had ik graag Denayer op zijn plek gezien hoor. Maar nu Demichelis nog voor City speelt zie ik hem het goed doen tot nu toe. Ook op het middenveld om een voorsprong te verdedigen behoud hij de rust.

30 september 2015 om 23:28

@forzazitterd

Hart was fantastisch. Demichelis kan niet meer, maar Denayer had moeten spelen natuurlijk. Maarja dat zeg je achteraf. Straks heb je gewoon weer Otamendi, Kompany en Mangala. Ik vind vooral ook Kolarov matig.

30 september 2015 om 23:30

@geert Vs

Ik denk dat Fernando ons heeft gered vandaag ook. City stond veel beter met Fernando. Maar zonder Toure mis je dan weer aanvallende power.

30 september 2015 om 23:44

Kolarov speelde heel goed vond ik. En die 1-0 reken ik hem ook niet aan. Je zag nu toch ook weer heel duidelijk hoe hij zoveel energie verspilde door fouten van Sterling?

Fernandinho vind ik aanvallend prima: goede steekpass, goed schot. Fernando is een verademing inderdaad maar hij had Stindl moeten dekken bij de 1-0, dat was zijn man want hij stond op tien.

Kevin zet zijn vorm verder, is volgens mij nuttiger dan fellaini op de 10.

Was dar uberhaupt een vraagstuk, de bruyne is toch al 2 jaar veel beter dan fellaini? monchengladbach herpakt zich nog wel, de angst heeft ze laten verliezen..

Wat een geweldige wedstrijd van Gladbach. Enorme kansen, maar elke keer weer Hart. En toen die belachelijke penalty van Raffael. Daarna had Stindl een pingel moeten krijgen en daarna misschien zelfs nog Xhaka. Maarja, waarom zou je Gladbach niet een pingel tegen geven? Is natuurlijk een trend momenteel he.. Een 1-1 had ik de eerlijkste uitslag gevonden. Maar helaas lukte dat niet, toch blijf ik nog hopen op die 3e plek. Hoop echt dat we die halen!

30 september 2015 om 23:00

1-1 had best gekund, al denk ik dat er helemaal geen penalty's gegeven moesten worden deze wedstrijd. En Agüero had de wedstrijd al vroeg kunnen beslissen. In ieder geval speelden jullie een goede wedstrijd. City kan en moet beter, maar was niet slecht (met uitzondering van Touré en ook Fernandinho).

30 september 2015 om 23:16

Aguero kreeg gewoon een trap tegen de enkel aan. Ja hij was voor die trap al uit balans. Maar dan nog is het een penalty. Overigens vraag ik mij af wat die extra scheidsrechters doen. Eerst onterecht een penalty voor Gladbach. Even later via Fernandinho moesten ze wel een penalty hebben. Maar kregen ze niet. En in de 2de helft zagen ze niet dat die bal ruim over de achterlijn was. Waar wij dus mazzel hadden dat Otamendi die bal erin schopt. Want anders hadden we niet eens die goal gekregen. Die 5de en 6de man zijn gewoon een enorme aanfluiting. Dat werd vandaag wederom bewezen.

30 september 2015 om 23:21

Ja die 5e en 6e man zie je eigenlijk zelden iets toevoegen. En vooral als ze moeten bepalen of de bal over de doellijn is dan lijken ze het nooit te weten.

Fernandinho kreeg de bal gewoon tegen zijn handen aan geschoten. De hand ging absoluut niet naar de bal. Dat kan geen penalty zijn. Er hadden helemaal geen penalty's gegeven moeten worden in deze wedstrijd vond ik.

1 oktober 2015 om 00:51

Aguero ook niet?

1 oktober 2015 om 14:02

Oke Agüero wel, ik heb de beelden nog eens bekeken.

30 september 2015 om 23:09

Sevilla is echt uit vorm. Ook wij zijn niet zo geweldig in de CL, zeker de verdediging. Ik zie jullie nog wel punten pakken.

Wat een verademing t.o.v. afgelopen weken in de Serie A: Zelden een pass zien mislukken, er werd vroeg druk gezet door de voorhoede in met name de eerste helft, middenveld zag er eens een keer goed georganiseerd en gedisciplineerd uit en de link tussen de verdediging en het middenveld was er eindelijk. Sevilla was vrijwel letterlijk kansloos vandaag. Juve was een onneembare vesting vanavond. Dybala was de patroon die de tegenstander de meeste angst inboezemde, speelde een puike pot!

30 september 2015 om 23:04

Helemaal mee eens, maar er moet echt meer gedaan worden met die vele kansen. Het had vandaag zeker 3 of 4-0 moeten worden. Nu blijft het eigenlijk te spannend.

30 september 2015 om 23:08

Op die ene grote kans van Dybala na, vond ik niet dat er écht enorm grote kansen waren. De meesten schoten komen uit schoten buiten de zestien. Denk dus dat het eerder belangrijk is, dat we in een wat gevaarlijkere positie weten te komen. Cuadrado was daar nog wel het beste voorbeeld van, ook van de door jou genoemde spilzucht: Die heeft ik weet niet hoeveel afzwaaiers geproduceerd.

30 september 2015 om 23:42

Echt bizar hoeveel jullie me aan het Dortmund van vorig seizoen doen denken. Zo veel overeenkomsten! In de BL konden zij ook echt geen 5 keer passen of die bal was alweer pleite, het baltempo lag laag, de verdediging was een zeef met Hummels hopeloos uit vorm.. Je zou bijna denken dat er een vloek op de verliezend CL finalist rust

Sevilla tegen Juventus zonder Beto, Carrico, Tremoulinas, Banega en Llorente. Allen spelers die ik in de basis zou zetten. Erg jammer want ik had gehoopt dat zij samen met City door konden naar de knockoutfase.

30 september 2015 om 23:10

Tremoulinas stond volgens mij er wel nog in. Maar ja, je zag het inderdaad wel, Sevilla kon totaal niets klaarspelen. Één miezerig kansje hadden ze maar. Wij hadden geluk dat Morata en Khedira op tijd fit waren geraakt. Die hadden beide een enorm aandeel in de winst vanavond.

Oké ik keek nog bij de opstelling. Daar zie ik nu N'zonzi 2x staan dus hebben ze een fout gemaakt.

Zag ook bij het wedstrijdverloop dat jullie zat kansen hadden en Sevilla nauwelijks. Wel leuk al die statistieken, ik kijk er steeds vaker naar. Je ziet ook hoe nauwkeurig de passing is.

30 september 2015 om 23:12

Het kan nog steeds voor Sevilla natuurlijk. Misschien wordt het wel Juve en Sevilla. Of zelfs geen Juve als het tegen zit.

@ Geert Vs

je bent zo te zien man City fan en onder tussen anti Juventus of anti Serie A!
denk je nou echt dat Sevilla of City iets kunnen betekenen in de knock out fases?
beide zijn kansloos.. zo een city tegen Bayer, Real, Barca krijgt klappen van alle kanten

30 september 2015 om 23:18

Waarom zou City niks betekenen in de knock-out fase dan? Als PSG al lullig eruit wordt gewerkt in de CL, waarom zou City dat niet kunnen dan?

30 september 2015 om 23:22

PSG heeft al 3 jaar op rij erg goed gepresteerd in Europa en zijn erg consistent, het is een beter team dan City en hebben minder last van blessures, tactisch zijn ze ook van een veel hoger niveau dan City, die het vaak af laten weten in Europa.
Daarbij moet ik wel zeggen dat als City begint te draaien in Europa het ook erg ver kan komen want wat ze in Engeland laten zien en de kwaliteit die ze hebben kan je dat niet ontkennen.

Gefeliciteerd Juve fans. Jullie doen gelukkig wel wat Roma gisteren naliet; belangrijke punten voor de Serie A pakken. Toch wel apart dat het tegen teams als Sevilla en City wel lukt, maar tegen Frosinone en Chievo niet. Enkele seizoenen terug was het volgens mij juist precies andersom.

30 september 2015 om 23:20

Inderdaad, maar andersom moet je er wel meteen staan, anders lig je eruit net als 2 jaar geleden. De organisatie was geweldig vandaag, het middenveld en de verdediging waren zeer solide en de kansen werden nu wel voldoende afgemaakt. Deze wedstrijden geven mij veel hoop dat Juve er bovenop komt in de Serie A. Ook geweldig voor de Serie A inderdaad, Roma kan nog steeds doorgaan maar dan moeten ze wel goede resultaten gaan boeken tegen Leverkussen en dat gaat een erg lastig karwei worden. Morgen hopen dat Napoli, Lazio en Fiorentina allemaal winnen en dan zal de Serie A weer een inhaalslag maken op de Pl.

Gelukkig doen de Engelse ploegen het vandaag wel goed. Ik zal niet hardop juichen voor dat City, maar ze hebben goeie zaken gedaan.

Ronald Waterreus: "wat lijkt het me frustrerend om 40 spelers te hebben en 29 tevreden te moeten houden".

" Ik weet niet hoeveel coachen ze als versleten hebben" 2 managers gehad in 7 jaar meneer Waterreus...

30 september 2015 om 23:39

Volgens mij zit Waterreus daar ook alleen maar omdat hij een verleden bij PSV heeft en die nu in de CL spelen.

Overigens een enorm belangrijke overwinning van City. De ploegen uit Manchester redden nog enigszins de eer van de Engelse ploegen deze CL ronde.

1 oktober 2015 om 00:04

Haha, ik ga solliciteren

Dit was een must win game. Nu 4 punten tegen Sevilla en je bent met een half been in de volgende ronde.

30 september 2015 om 23:46

Ik keek naar een Portugese zender, dan heb je die bullshit niet

Het is vaak erg beschamend hoe slecht de Nederlandse analytici geïnformeerd zijn over het buitenlands voetbal. De enige waarheden die ze uitkramen zijn clichés waar iedereen waarschijnlijk alleen maar moe van wordt.

Al keek ik Spurs - City via Fox en daar zat een prima commentator. Eindelijk eens.

1 oktober 2015 om 00:00

Doe mij maar Carragher en Neville. Tactisch analyseren in plaats van: De Bruyne wordt vader, dus speelde hij slecht, omdat nog zijn kinderbijslag moet regelen

1 oktober 2015 om 00:13

Dit zou dus echt een directe quote van Sierdje kunnen zijn, ging helemaal stuk haha

Toch jammer voor Gladbach, was in mijn ogen de betere ploeg. Net als Leverkusen gisterenavond, onterecht verloren. Ze hadden veel meer kansen, maar Hart stond er elke keer weer. Al bij al is het mooi dat 2 Engelse ploegen weer winnen, al was het van City helemaal niet overtuigend.

1 oktober 2015 om 00:14

City overkwam precies hetzelfde tegen Buffon. De zaken staan nu recht, op naar de volgende ronde.

1 oktober 2015 om 02:52

Zaken zouden rechtgestaan hebben als Hart dit deed tegen Juventus hé Maar daar heeft hij nog de tijd voor, om zich voor te bereiden.

@vz, de assist was van Barzagli, niet Cuadrado.

Juve heeft een zeer sterke wedstrijd gespeeld en Sevilla kwam met de zelfde tactiek als Frosinone vorige week. Heel de wedstrijd met zn 11en verdedigen en hopen op een cornor ofzo in de laatste minuut.
Morata heeft nu in 5 wedstrijden op rij in de CL gescoord, ik hoorde dat hij daarmee een clubrecord van Del Piero evenaart. Misschien tegen Gladbach er overheen. Geweldige spits in de CL.
Ben ook heel blij dat Zaza zn kans heeft afgemaakt. Hopelijk kan hij dit nu doorzetten.
En het is een raadsel voor me hoe dit team niet presteert in de Serie A.