‘Ronaldo is de meest complete speler ter wereld, hij is de top’

Dinsdag, 29 september 2015 om 19:44Gijs Freriks

Malmö FF staat voor een hels karwei. De huidige nummer vijf van de Allsvenskan neemt het woensdagavond op eigen veld op tegen tienvoudig Champions League-winnaar Real Madrid en Age Hareide weet dat zijn formatie waarschijnlijk nul punten aan de tweede groepswedstrijd overhoudt.

/

“Een punt zou heroïsch zijn. We zien wel of we met vier of vijf verdedigers gaan spelen, maar het belangrijkste is dat we niet net als tegen Paris Saint-Germain snel een doelpunt tegenkrijgen. We moeten compact verdedigen. Real speelde een paar jaar geleden tegen Rosenborg BK, maar heeft nu nog meer sterren. Het is misschien wel de beste ploeg in de wereld”, zo werd Hareide tijdens de persconferentie geciteerd door AS.

“Het is moeilijk om te zeggen hoe de precieze kansen liggen, maar op de honderd wedstrijden zouden wij er misschien tien winnen. Er liggen altijd mogelijkheden. Real denkt misschien dat ze de punten hier even op kunnen halen, dat hoop ik tenminste. Met onze thuissupport kunnen we dan misschien voor een stunt zorgen, want de fans geven ons energie”, aldus Hareide, die weet dat het voornaamste gevaar van Real van Cristiano Ronaldo komt.

“Wat bij hem de meeste indruk wekt, is zijn fysiek. Dat is onvoorstelbaar. Hij is fors, maar snel en zijn explosiviteit is gigantisch. Het is moeilijk om zoiets te verdedigen, want hij is de verdediger bijna altijd te snel af. Hij is de meest complete speler in de wereld. Hij staat aan de top, maar zelfs de beste voetballers van de wereld hebben wel eens een mindere dag. We moeten zorgen dat hij niet bereikt kan worden, zorgen dat hij niet blij wordt”, besluit de 62-jarige oefenmeester uit Noorwegen van Malmö.


Poll

Wat verwacht jij van Malmö FF - Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door timmothy)
29 september 2015 om 20:05

Denk eerder max 5 gelijk haha. Hij geeft ze gwn de kans van 1 op 10 haha. On: ik zou ook niet echt weten wat ik als coach zou moeten zeggen.. maar hij lijkt zich er eigk al bij neer te leggen dat ze verliezen en hoopt dat het geen 7-0 wordt ofzo.. zo komt het op mij over.

Alleen omdat hij tegen ze speelt als hij tegem messi had gespeeld was het weerhet zelfde verhaal

29 september 2015 om 20:02

Messi heeft sonmige kwaliteiten die zo goed zijn dat het niet uit maakt dat hij niet supersterk is of de beste kopper. Ronaldo is completer maar niet beter.

29 september 2015 om 20:19

Precies mijn mening. Als je alle facetten van het voetbal naast elkaar legt en dan de twee spelers erbij betrekt, wint Ronaldo.

Messi is echter extreem goed in bijvoorbeeld balcontrole, inzicht, dribbelen en afmaken. En met deze facetten is hij, naar mijn mening, de beste voetballer ter wereld.

29 september 2015 om 20:30

Ligt eraan welke defenitie je aan compleet geeft. De meest complete speler blijft gewoon Alaba. Die vent kan overal op het veld spelen en beheerst zoveel dingen zo enorm goed. Messi is op die manier ook completer, kan op veel meer plekken op het veld spelen en beheerst veel meer facetten van een voetballer veel beter dan Ronaldo. Ronaldo is de meest complete afmaker. Kan met beide voeten en met het hoofd enorm goed afmaken.

29 september 2015 om 20:41

Precies wat Floyd zegt. Messi kan ook centraal in de aanval of als 10 uit de voeten, Ronaldo is gewoon linksbuiten, in de spits heeft hij wel eens gespeeld maar daar was hij nooit zo geweldig als op zijn vertrouwde plekkie. Maar het meest wrange aan het Ronaldo de compleetste speler vinden is dat zijn minste punt het overzicht/passen is, wat naar mijn mening het belangrijkste en moeilijkste is in het voetbal.

30 september 2015 om 00:50

Dus alaba is de beste voetballer! Eindelijk zijn we van die twee af, about time

30 september 2015 om 15:14

Ronaldo is helemaal niet completer dan Messi. Dat is een bekende misvatting.
Ja, in een bepaald opzicht wel: Ronaldo is beter in de lucht, is fysiek sterker, heeft een beter afstandsschot. Messi heeft dit minder.

Maar wat meer impact heeft: Messi is zowel spelmaker als afmaker. Ronaldo is slechts afmaker.

Het is ook zo naief als mensen zeggen: Messi staat (stond) spits, en Ronaldo linksbuiten, dus het aantal goals van Ronaldo is indrukwekkender. Mourinho heeft dit gezegd weet ik me te herinneren.
Maar zo is het dus niet. Op papier staat Ronaldo linksbuiten ja, maar hij speelt meer als een spits dan Messi. Wil altijd het eindstation zijn. Niks mis mee, maar hij is gewoon een afmaker en niet veel meer. Wat dat betreft is Messi vele malen completer, want hij zet aanvallen op, geeft assists, steekpasses, én scoort.

29 september 2015 om 20:04

Ronaldo is fysiek de compleetste speler. Maar voetballend niet.

29 september 2015 om 20:31

Wat is dit nou weer voor onzin? Wat is voetballend volgens jou?

Ronaldo kan is snel, sterk, lang, kan goed koppen, is in het penaltiegebied de dodelijkste speler ter wereld, is explosief, is goed in afstandschoten, kan goed dribbelen, heeft een prima balcontrole, heeft een goed pass-overzicht, is een van de meest skill-volle spelers ter wereld, hij kan enorm hoog springen, en hij levert talloze assists.

29 september 2015 om 20:45

Maar komt voetballend simpelweg niet eens in de buurt van Messi. Ronaldo de compleetste Messi de beste voetballer.

29 september 2015 om 21:40

@iscodisco

Dingen zoals inzicht, ruimte creeeren, aanvallen opzetten etc.
Voetbal heeft ook een mentaal aspect.

En Iscodisco je lijst langer maken door dingen dubbel op te noemen is niet eerlijk.

Aspecten waar Ronaldo momenteel beduidend beter in is dan Messi:
-Springkracht
-Penalties
-Afstandsschot (waar hij de laatste tijd echter steeds minder precies in is)
-Fysieke balvervovering.

29 september 2015 om 23:18

Hahaha, een van de meest belachelijke argumenten aller tijden.

29 september 2015 om 23:20

Iedereen heeft het maar steeds over Ronaldo en Messi als de beste voetballers ooit hier(niet iedereen, maar wel de meesten). Wat vinden mensen van Ronaldo C9 bijvoorbeeld? Cristiano Ronaldo mag wat mij betreft nog niet de schoenen strikken van hem. C9 kon alles vind ik, behalve verdedigen. Onnavolgbare dribbels zoals Messi tegenwoordig, afmaken als Ronaldo tegenwoordig(links/rechts/hoofd/penalty/vrije trappe n). Man, wat was deze man goed. En naar mijn mening bovenaards getalenteerd. Ik weet niet of ik(29 jaar)ooit een betere voetballer heb gezien.

29 september 2015 om 23:21

Dubbel post verwijderen a.u.b(gsm voetbalzone app)

29 september 2015 om 23:38

Origami, ik heb precies 0 dingen twee keer opgenoemd. Het kan aan mij liggen, maar ik denk het niet. Aspecten waarin Ronaldo duidelijk beter is, is afstandschoten, snelheid, kracht, koppen, springen, penalties, positionering (loopacties), lengte (ligt eraan als je dit als voordeel wilt zien, in sommige situaties is lengte een nadeel), skills en verdedigende contributie.

29 september 2015 om 23:38

Ironisch dat als ik zeg dat ik 0 dingen opnoem, ik een dubbelpost post :s

30 september 2015 om 00:07

Ik vind bijvoorbeeld springen en koppen een dubbele benoeming. Als je lengte en sprongkracht hebt dan wordt koppen eenmaal makkelijker. Anders zou hij ook een betere kopper zijn. "is een van de meest skill-volle spelers ter wereld" is ook gewoon een samenvatting van een paar dingen die je eerder benoemde.

-Afstandschot geef ik je voordeel van het twijfel op basis dat dit seizoen nog niet lang bezig is. Maar zijn vrije trappen zijn al langere tijd kansloos geworden en het is lang geleden dat ik een goal van afstand van hem heb gezien. Z'n precisie is ook minder geworden op basis van dit seizoen.
Messi is momenteel beter in de vrije trap
-Snelheid mee eens
-Lengte zie ik niet als voordeel als je de vergelijking maakt met Messi
-Penalties mee eens op dit moment
-Skills niet mee eens.
-Verdedigende contributie is ook wisselvallig en hangt van de tactiek van de dag af. Ik heb Messi ook vaak goed zien verdedigen en Ronaldo vaak genoeg zien verdwijnen in een wedstrijd. Maar als fysiek sterke speler kan je meestal verdedigend meer brengen.

30 september 2015 om 07:05

@origami

Met skills bedoel ik truukjes. Puur zijn vermogen om elk truukje uit de kast te kunnen halen, op 30-jarige leeftijd. Ik begrijp het wel als je dit opnoemt, want ik heb het niet duidelijk benoemd. Sorry.

Iemand als Ibrahimovic of John Terry kan echt totaal niet springen, het is altijd de lengte die de doorslag geeft. Zo is dat bij de meeste spelers langer dan 1.90. Spelers die korter zijn, zoals Ramos (1.82) en Thiago Silva, hebben dan weer een enorme sprongkracht, waarmee ze menig Terry's en Cahill's eruit kunnen springen.

Een Ronaldo heeft een combinatie ervan. Een enorme sprongkracht, en een gemiddeld prima lengte, van 1.86. Dat maakt hem voor mij de meest luchtvaardige aanvaller ter wereld. Natuurlijk had je vroeger wel nog betere beesten in de lucht. Een Vidic bijvoorbeeld

30 september 2015 om 07:46

Nee dat is niet zo omdat het niet zo is. Completer is messi namelijk niet, messi is het beste in wat hij doet. Maar completer dan ronaldo is niemand.

Maar wat wordt met compleet bedoeld dan?
Wat Ronaldo compleet maakt heeft Messi nagenoeg ook... alleen de lengte is in het voordeel van Ronaldo. Messi beschikt over alle voetballende kwaliteiten in tegenstelling tot Ronaldo. Ronaldo heeft al lang niet genoeg de perfecte dribbel, heeft ook niet de spelmakers kwaliteit waarover Lionel beschikt. Als je de laatste twee jaar bekijkt is het enige wat Ronaldo nog doet is doelpunten maken. Buiten dat doet hij vrijwel niet mee aan het spel. Kijk de statistieken maar!

Ronaldo zal in de geschiedenis boeken gaan als een van grootste doelpuntenmakers allertijden! Ook zeker geen schande hoor.

Messi is toch gewoon de meest complete voetballer?

29 september 2015 om 20:24

Ronaldo is sneller,springt hoger, kopt beter.Misschien zulke dingen.

29 september 2015 om 20:32

Messi heeft meer spelinzicht, betere passer, spelmaker, kan op meer posities overweg, betere dribbel, beter in de kleine ruimtes, versneld veel sneller en kan daarnaast ook heel goed afmaken.

29 september 2015 om 20:25

Hoezo is Messi een completere voetballer? Omdat hij meer zwerft en zo iets meer aan de bal is? Ben het ermee eens dat je ze beide niet kan vergelijken maar om Messi completer te noemen gaat mij te ver

29 september 2015 om 20:40

Omdat Messi het voetbalspelletje beter beheerst dan Ronaldo misschien? Want buiten het koppen en springen is Messi op alle facetten gelijkwaardig of beter.

29 september 2015 om 20:57

Vergeet niet dat Ronaldo enorm goed kon dribbelen in zijn beginjaren. Hij heeft zichzelf echter geperfectioneerd, en dat betekent dat hij puur voor de doelpunten gaat. Die dribbel is hij niet kwijt, zijn voetballend vermogen ook niet, maar hij weet waarin hij het meest succesvol kan zijn. Ronaldo was voorheen een genot om naar te kijken mbt techniek.

Van waar komt dit fabeltje eigenlijk? Hij is juist beperkt.

29 september 2015 om 20:43

Dat zeker... maar mensen moeten ophouden met het zeggen dat hij beter is dan Messi, of zeggen dat hij de grootste speler alletijden is etc. Hij is een geweldige afmaker geworden, maar hij is lang niet de voetballer die Messi is. En uiteindelijk gaat daar het spelletje om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Malmo FF

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Malmö FF6034
3.Häcken4916
Voor de complete stand: Allsvenskan
SpelersPositieW
J. DahlinKeeper
A. AhmedhodzicVerdediger
F. BeijmoVerdediger
R. BengtssonVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Malmo FF.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Malmo FF.

0 fans
Coach, 67 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren