Dijkhuizen na kleine vier maanden al ontslagen bij Brentford

Maandag, 28 september 2015 om 10:25Bart Kruyt

Het avontuur van Marinus Dijkhuizen en zijn assistent Roy Hendriksen bij Brentford is uitgelopen op een flinke teleurstelling. The Bees wilden met het Nederlandse duo aan het roer meedoen om promotie naar de Premier League, maar uit de eerste acht wedstrijden werden er maar acht punten gehaald. Brentford heeft nu al genoeg gezien en gekozen voor een trainerswissel.

/

De huidige nummer negentien van de Championship maakt via de officiële kanalen bekend dat de samenwerking met Dijkhuizen en Hendriksen per direct is beëindigd. Lee Carsley is doorgeschoven als de nieuwe hoofdtrainer en hij krijgt in ieder geval tot het einde van het seizoen de kans om zich te laten zien. Vervolgens wordt bekeken of Carsley mag blijven. Paul Williams wordt zijn assistent.

Dijkhuizen promoveerde met Excelsior naar de Eredivisie en slaagde er vervolgens in om de Rotterdammers voor het hoogste niveau te behouden. Deze geweldige prestatie viel op bij Brentford, dat veel met statistieken werkt en Dijkhuizen aantrok als nieuwe trainer. Hij tekende op 1 juni een contract in Londen, maar is na minder dan vier maanden dus alweer ontslagen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door tinuske80)

Toch grappig dat na 8 wedstrijden al besloten wordt iemand te ontslaan, terwijl de interim dan wel tot eind van het seizoen de kans krijgt 😂 lachwekkend gewoon

28 september 2015 om 10:41

Dat dacht ik ook, belachelijk

28 september 2015 om 17:23

ligt eraan, misschien was de manier van werken iets wat de club niet beviel, of de manier waarop er met een nederlaag werd omgegaan, of hoe hij met de mensen binnen de club om ging..kunnen verschillende factoren zijn waarom ze met hem wilden stoppen

maar het is inderdaad wel heel erg snel, als het puur om de resultaten gaat zou ik hem minimaal tot de kerst de kans hebben gegeven

28 september 2015 om 10:51

Dat is het probleem als je een beleid voert dat gebaseerd is puur op koude cijfers.

28 september 2015 om 10:53

ik dacht precies hetzelfde. Geen enkele logica.

28 september 2015 om 11:03

Tot dat de interim ook geen punten gaat halen, dan wordt die ook vervangen, dat hij nu een contract als hoofdcoach heeft tot het eind van dit seizoen zegt helemaal niets.
Bij Brentford kunnen ze slechts zeggen, oké hij tekent tot het eind van dit seizoen, maar de kans bestaat dat we hem over 3 maanden ontslaan

28 september 2015 om 14:58

Heb het gevoel (bij o.a. interviews in het voorseizoen) dat Dijkhuizen niet helemaal volledig in de statistieken visie mee ging. Liet zich o.a. heel positief uit over Kramer die hij heel graag wilde hebben, terwijl de club die al had afgeschreven op de statistieken. Als je dan in je coaching ook niet geheel meegaat in die visie en de resultaten vallen tegen, dan lig je er denk ik inderdaad snel uit. Brentford (en ook fc midtjylland) zijn namelijk relatief succesvol omdat ze zich juist helemaal overgaven aan het moneyball principe. Gedeeltelijk zo'n systeem hanteren werkt sowieso niet.

Wel gek dat Dijkhuizen maar 8 wedstrijden krijgt en de nieuwe trainer sowieso tot het einde van het seizoen mag blijven. Wat als hij nog slechter gaat presteren?
Prachtige club overigens, Brentford. Ik raad iedere voetbalfan aan het stadion te bezoeken voordat het weg is. Wel bij elk van de vier pubs bij de vier hoeken natuurlijk even een pint drinken!

Helaas voor hem, maar dat hoort bij het leven van een trainer. Ik zou hem wel eens bij Twente willen zien. Daar kan hij best iets moois opbouwen met weinig middelen

28 september 2015 om 11:10

Als Twente al een nieuwe trainer aan gaat stellen, verwacht ik niet dat dit Dijkhuizen zal zijn, als je een (interim)trainer gaat vervangen moet hij natuurlijk wel aantoonbaar beter zijn als wat je hebt. Persoonlijk betwijfel ik of Dijkhuizen wel zoveel beter is dan Hake, misschien wel iets beter, maar niet zoveel beter dat hij Twente mee zal kunnen laten doen voor Europees voetbal.

En om nu (veel) extra geld uit te gaan geven om op plek 9 ipv plek 11 te eindigen lijkt mij ook niet echt slim.

Ik vind het eerder apart dat deze club die werkt met lange termijn strategieën op basis van statistieken (waarmee hun satelietclub FC Mitjitland kampioen is geworden) op zon korte termijn overgaat tot zoiets extreems. Ze geloven niet in "zoiets vulgairs als een ranglijst" dus er moet meer aan de hand zijn. Helaas voor Dijkhuizen want wel 1 van de meest interessante clubs om bij te werken met hun visie.

28 september 2015 om 10:54

Wellicht heeft Dijkhuizen zelf beslissingen genomen die sterk waren gebaseerd op emotie en minder op de statistieken?

28 september 2015 om 13:14

Hahahah, ik neem aan dat hij wist waaraan hij begon bij de contractbesprekingen Leek me dat ze duidelijk hun werkwijze hebben uitgelegd. Kort maar krachtig avontuur zo en benieuwd naar zijn uitleg

28 september 2015 om 13:42

Het schijnt dat Dijkhuizen bepaalde zaken bij de club nogal bekritiseerde en dat dat niet goed is gevallen bij de clubleiding. Zo had hij zich in nogal harde bewoordingen uitgelaten over de slechte staat van het veld en zou hij ook met bepaalde aankopen, waar hij zelf geen inspraak in had, niet zo blij zijn geweest (volgens hem waren die (nog) niet geschikt voor het voetbal in de Championship). Daarnaast mocht hij niet eens zelf de captain aanwijzen, waar je als trainer - lijkt mij - ook niet echt vrolijk van wordt.

Wat natuurlijk pas echt vreemd is, is dat ze met statistieken werken en ze proberen -van wat ik heb gelezen bij de correspondent- de emotie uit beslissingen te halen, maar je wel een trainer na acht wedstrijden(!!!) ontslaat op basis van tegenvallende resultaten... Natuurlijk, als er 2 clubs zijn waar ze dat het best zouden kunnen beoordelen zijn het Brentford en FC Midtjylland wel, aangezien de modellen daar prima uitspugen hoeveel punten ze op basis van statistieken werkelijk zouden moeten hebben. Als daar veel discrepantie inzit kan je een beslissing maken... maar nog steeds, na 8 wedstrijden. Bizar! Meen ook te hebben gelezen dat ze daar juist spelers en trainers de tijd geven omdat ze juist niet geloven in een ranglijst etc...

28 september 2015 om 10:44

Hahahah, was net eerder

28 september 2015 om 10:56

Seconde of wat ... ;-) Wat jij zegt inderdaad, er moet meer aan de hand zijn. Kan het mij gewoon niet voorstellen dat ze werkelijk deze beslissing hebben genomen op basis van de resultaten...

Nou, dat 'moneyball' beleid hoeven we dan ook niet meer serieus te nemen daar. Kramer niet nemen, omdat het om een gelukkig jaar ging vorig seizoen, maar wel de trainer er na acht! wedstrijden uitgooien, terwijl hij toch de statistische koning zou zijn.

Op het forum van Brentford post iemand dat de spelers niet blij zouden zijn met de trainingsmethoden van assistent Roy Hendriksen. Misschien dat ze hem weg wilden hebben en Dijkhuizen solidair is geweest? Ik weet het niet, maar er zal ongetwijfeld meer aan de hand zijn dan enkel de resultaten.

28 september 2015 om 13:15

Dat zou het wel ietsjes meer verklaren

Opmerkelijk, topscorer weg en nog een aantal spelers geloof ik. Zo'n goede selectie heeft Brentford nou ook weer niet.

Bijzonder. Je kiest als club om een nieuwe weg in te slaan met een nieuwe speelstijl etc. En dan stap je daar na een paar mindere resultaten vanaf.

28 september 2015 om 12:07

Idd, de directie heeft zo ook geen beste statistieken.

Als Excelsior zijnde zou ik toch dijkhuizen polsen of hij interesse heeft en dan snel Groenendijk ontslaan. Vrees anders voor een heel zwaar jaar op woudensteijn

Apart beleid daar bij Brentford. Vorig jaar promoveerden ze (vanuit het niets) haast naar de Premier League en toen kon de trainer ook vertrekken, ze wilden zo nodig Dijkhuizen want die zou beter passen bij dat Moneyball idee, dat je die dan zo vroeg in het seizoen al ontslaat geeft eigenlijk alleen maar aan dat je zelf, als bestuur, gefaald hebt.

28 september 2015 om 12:47

Dat van de trainer was al in een veel vroeger stadium besloten. En de technische staf wilde zelf ook wel eens iets anders. Dus dat was op zichzelf niet een heel vreemde beslissing.
Dit is wel iets anders, dit vind ik erg vroeg. Er zal meer aan de hand zijn dan enkel de resultaten. Maar zoveel blessures, waaronder de beste speler (jota). Dan wordt het gewoon erg lastig.

Heel jammer dat de club deze beslissing neemt. Er zijn zeker 9 spelers geblesseerd die in de basis zouden staat en je hebt ook een nieuwe trainer aangesteld. Daarnaast nog twee belangrijke spelers vertrokken en dan zo'n beslissing na 8 wedstrijden. Ik vind het erg jammer dat het bestuur dit heeft gedaan maar er zal vast meer achter zitten wat wij supporters (nog) niet weten. Toch blijf ik achter de club staan en hopelijk krijg Carsley de club beter op de rit. Come on you bees!!

Kan die statistische goeroe bij Brentford er dan ook uit? . De man die zo belangrijk is gemaakt door alles met statistieken op te lossen. Zo werd Kramer niet gehaald omdat hij statisch gezien Messi achtige cijfers haalt. Dat kan hij niet nog een seizoen en daarom werd hij niet gehaald.

28 september 2015 om 14:53

Je verdraait de zaken nu wel heel erg om het moneyball principe er belachelijk uit te laten zien he Kramer zijn statistieken waren juist niet Messi-achtig. Volgens de statistieken van Brentford had hij vorig jaar een seizoen die een uitschieter was als je het vergelijkt met de rest van zijn carriere en daarop baseerde ze dat het geluk was dat hij vorig jaar zo vaak het net vond. Tot dusverre heeft hij bij Feyenoord ook een stuk moeilijker om zijn (hele) grote kansen af te maken, dus misschien klopt het toch wel een beetje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brentford FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Fulham10
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David RayaKeeper10
M. SørensenVerdediger10
A. HickeyVerdediger10
R. HenryVerdediger10
P. JanssonVerdediger10
B. MeeVerdediger10
S. BaptisteMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Brentford FC.

4 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Excelsior
2018-2020 FC Utrecht
2018-2018 FC Utrecht
2018-2018 FC Utrecht
2017-2017 SC Cambuur
Laatste voetbalnieuws

Effectief Excelsior countert bij rentree in Eredivisie naar fraaie zege

Excelsior heeft zijn terugkeer in de Eredivisie bekroond met een overwinning. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen counterde op bezoek bij SC Cambuur naar de eerste drie punten van het seizoen:...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 8 augustus
Manchester United ziet in Guido Rodríguez een goed alternatief als Adrien Rabiot niet haalbaar blijkt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren