Promovendus boekt record bij FC Köln; Matip viert eerste goal in 9,5 jaar

Vrijdag, 25 september 2015 om 22:30Gijs Freriks

FC Köln is er niet in geslaagd om naar een gedeelde derde plaats te klimmen in de Bundesliga. De Geitenbokken kwamen vrijdagavond in het eigen RheinEnergieStadion niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Ingolstadt. De doelpunten vielen in het eerste kwart van de wedstrijd.

/

Anthony Modeste diende Ingolstadt dit seizoen het eerste tegendoelpunt in de eerste helft van een competitiewedstrijd toe. De 27-jarige Fransman kopte na tien minuten raak na een voorzet van Marcel Risse en is in zijn laatste acht officiële wedstrijden voor Köln nu betrokken geweest bij tien doelpunten: acht treffers en twee assists.

Na 21 minuten werd het gelijk: Marvin Matip scoorde met het hoofd en maakte zijn eerste Bundesliga-doelpunt in 9,5 jaar. In de laatste tien minuten kregen beide partijen via Matip en Yuya Osako nog kansen op de winnende treffer, maar Köln en Ingolstadt hielden elkaar in evenwicht. Ingolstadt vestigde bovendien een record, want nog nooit haalde een promovendus in de Bundesliga tien punten in de eerste vier uitwedstrijden van het seizoen.


Poll

Denk jij dat FC Ingolstadt zich gaat handhaven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door kategoriege)

Het woord promovendus blijft toch een moeilijk woord voor veel mensen. Een promovendus is namelijk iets/iemand dat/die gaat promoveren. FC Inglostadt is een gepromoveerde club, maar geen promovendus. Dat waren ze namelijk aan het einde van het vorige seizoen.

Desalniettemin, knappe prestatie. Köln is uitstekend aan het seizoen begonnen, goede en knappe prestatie van Inglostadt om hier een een punt te pakken.

26 september 2015 om 02:16

Als het word gebruikt om iemand die een doctoraat gaat halen wel ja. Hier betreft het alleen een voetbalclub en dan mag het ook gebruikt worden

26 september 2015 om 03:51

Dat het een voetbalclub betreft verandert de definitie van het woord niet. Promovendus slaat op een toekomstig promoveren, niet in het verleden. Ach ja, ik zie ook 'word' staan in plaats van 'wordt' dus ik neem aan dat de meesten je taalkennis toch al voor lief nemen. Geen zorgen hoor, het is geen examen Nederlands dus geen punt(en) aftrek

On: Ik had een boeiend gevecht verwacht maar de pot was eigenlijk een beetje gezapig. Uiteindelijk is de puntendeling terecht, maar is het een pot zonder winnaars (ook het publiek niet). Toch denk ik dat maar weinig mensen van deze clubs verwacht hadden dat ze na 4 wedstrijden op 10 punten zouden staan. Zullen wat mensen vast goed geld met de quotering verdiend hebben over die 4 wedstrijden (met name van Ingolstadt).

26 september 2015 om 08:38

Waar maken jullie je druk om zeg? Boeien als ze promovendus zeggen.... is geen ramp hoor poah

26 september 2015 om 02:28

Inglostadt is ook uitstekend aan het seizoen begonnen en liet in deze wedstrijd ook de kans liggen op de derde plaats. Ze zijn aan elkaar gewaagd, de promovendus van 2015 en die van 2014.

Die Marvin Matip dacht zeker: Wat mijn broer bij Schalke kan, dat kan ik net zo goed, namelijk corners inkoppen. Hij maakt net zoals Joël veel progressie de laatste jaren. Toch knap wat Ingolstadt presteert tot nu toe, het blijkt een taaie tegenstander te zijn. Alleen lachwekkend dat er blijkbaar maar 200 uitfans waren meegereisd.

26 september 2015 om 09:33

Tsja, op een vrijdag kun je dat verwachten bij een club die normaal rond de 10.000 toeschouwers heeft. Tel daarbij op dat in die regio de meeste mensen voor Bayern zijn en er momenteel Oktoberfest is en je komt aan 200 uitsupporters.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Ingolstadt 04


3 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
F. BuntićKeeper231
M. HeinlothVerdediger220
F. BilbijaMiddenvelder221
M. StenderaMiddenvelder221
C. ElvaAanvaller203
M. GausMiddenvelder183
S. KutschkeAanvaller186
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Ingolstadt 04 .

Duitsland
1 fan
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren