FC Volendam wint eerste periode na hattrick van Steltenpool

FC Volendam heeft beslag gelegd op de eerste periodetitel van het seizoen in de Jupiler League. De Wijdbroeken gaven Almere City FC vrijdagavond met 3-1 klop en daardoor kon de champagne worden ontkurkt in het Kras Stadion. Sparta Rotterdam ontsnapte door een laat doelpunt van Thomas Verhaar aan puntverlies tegen SC Telstar (2-1) en de achterstand op de koploper bedraagt daardoor nog altijd vijf punten. Sparta heeft nog een wedstrijd te goed.

/

FC Volendam - Almere City FC 3-1
De thuisploeg kwam door een kopbal van Bert Steltenpool al vroeg op voorsprong, maar Almere leek na ruim een kwartier langszij te komen, maar die goal werd afgekeurd. Na 24 minuten zorgde Steltenpool met een bijna identieke treffer voor de 2-0 en de 21-jarige aanvaller bepaalde even later de ruststand op 3-0. Almere kreeg via Pelle van Amersfoort en Enzio Boldewijn goede kansen, maar pas na 73 minuten viel de 3-1 van Boldewijn. De bezoekers verdienden misschien wel een punt, maar konden de achterstand niet meer ongedaan maken. Volendam won zijn 13e periodetitel uit de clubgeschiedenis en dat is een record in de Jupiler League.

/

Sparta Rotterdam - SC Telstar 2-1
Sparta had niet lang nodig om op voorsprong te komen op Het Kasteel, want binnen twee minuten scoorde Loris Brogno na een combinatie door het midden. Paco van Moorsel (paal) en Marko Maletic kregen vervolgens kansen om de score in verandering te brengen, maar de thuisploeg uit Rotterdam nam de minimale voorsprong mee de rust in. Tarik Tissoudali tekende in de tweede helft met een mooi schot in de verre hoek uiteindelijk voor de (verdiende) gelijkmaker, maar in de slotfase scoorde Verhaar na een scrimmage de 2-1 en bezorgde hij Sparta de zegepraal.

/

FC Emmen - Jong PSV 1-1
Emmen had in de beginfase een licht overwicht en was ook iets gevaarlijker, maar er zouden in de eerste helft geen doelpunten vallen. Onder anderen Raymond Gyasi en Jurjan Mannes lieten mogelijkheden liggen. Na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg van trainer Marcel Keizer op voorsprong: Rick ten Voorde schoot raak na een voorzet van linksback Gaby Jallo. Een klein kwartier voor tijd maakte Steven Bergwijn gelijk voor de beloften van PSV: 1-1. Hij raakte bij het juichen geblesseerd en werd vervangen door debutant Albert Gudmundsson.

/

MVV Maastricht - FC Dordrecht 2-2
MVV werd in de beker uitgeschakeld door Capelle en kwam vrijdag opnieuw niet tot een zege, maar een boeiend gevecht was het in De Geusselt wel. In de eerste helft werd een doelpunt van Rangelo Janga afgekeurd en hij miste later een grote kans, waarna MVV zes minuten voor rust op 1-0 kwam door een kopbal van Steven Pereira. Janga tekende na rust voor de gelijkmaker, maar Pieter Nys scoorde drie minuten later alweer de 2-1. Een blunder van doelman Mattijs Branderhorst, die een schot van Jeroen Lumu verkeerd inschatte, zorgde uiteindelijk voor een 2-2 gelijkspel.

Denk jij dat FC Volendam kampioen wordt?