Galatasaray heeft geluk aan de zijde in Trabzon en boekt tweede zege

Zaterdag, 19 september 2015 om 21:01Matthijs van Laar • Laatste update: 21:08

Galatasaray heeft zich zaterdagavond hersteld van de kansloze Europese nederlaag tegen Atlético Madrid (0-2) van afgelopen dinsdag. De Turkse topclub, met Wesley Sneijder in de basis, had het allesbehalve eenvoudig op bezoek bij Trabzonspor, maar won wel. Een onfortuinlijk eigen doelpunt van Stéphane M’Bia maakte het verschil tussen beiden ploegen. Rizespor haalde eerder op de dag al flink uit tegen Antalyaspor: het werd 5-1.

/

Trabzonspor - Galatasaray 0-1
Om de matige seizoenstart te doen vergeten moest Galatasaray winnen in Trabzon, maar de bezoekers hadden het lastig en mochten van geluk spreken dat er na negentig minuten spelen een 0-1 stand op het scorebord stond. De thuisploeg kreeg namelijk de betere kansen en had minimaal één keer en eigenlijk wel twee keer móeten scoren. De eerste serieuze mogelijkheid was voor Dame N’Doye, die de bal over Fernando Muslera heen wipte, maar ook het doel miste. Dé kans van de wedstrijd was echter voor Erkan Zengin. De aanvaller had de bal op twee meter van het doel voor het inschieten, maar presteerde het om voor een leeg doel de lat te raken.

Niet veel later deed Marko Marin hetzelfde: de van Chelsea gehuurde spelmaker schoot van afstand en zag zijn inzet via een tegenstander en het aluminium over het doel vliegen. Trabzonspor had daarnaast ook de pech dat het geen strafschop kreeg na een handsbal van Jason Denayer in zijn eigen zestien. Galatasaray werd pas in de laatste fase van de wedstrijd iets sterker. Sinan Gümüs raakte eerst de paal en niet veel later was het alsnog raak. Een vrije trap van buiten de zestien werd matig verwerkt door Trabzon-doelman Onur Kivrak. M’Bia kreeg de bal tegen zijn been en werkte het leer ongelukkig over de doellijn. Die 0-1 bleef tot aan het slotsignaal staan.

Rizespor - Antalyaspor 5-1
Antalyaspor had eerder op de zaterdagmiddag de kans om (in ieder geval voor een paar uur) koploper van Turkije te worden, maar de ambitieuze club slaagde daar niet in. Met sterspeler Samuel Eto’o in de basis kregen de bezoekers flink klop van Rizespor. Godfrey Oboabona opende al na drie minuten de score voor Rizespor, waarna Emrah Bassan nog wel iets terugdeed namens Antalyaspor. Via Ahmet Özek en Deniz Kadah liepen de gastheren nog voor rust weg naar een ruime 3-1 voorsprong. Kadah maakt vervolgens zijn supermiddag compleet door binnen zeventien minuten na de pauze ook de 4-1 en de 5-1 op zijn naam te schrijven. Antalyaspor blijft daardoor op negen punten staan en bezet nu de vijfde plek. Rizespor staat vanwege een iets beter doelsaldo vierde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door yasemin)

Niet te geloven dat we dit verliezen.

Op de handsbal van Denayer wat een penalty moest zijn heb ik niks te klagen.

Verder gefeli Gala fans. Hopen dat we uit bij Osmanlispor volgende week weer de 3 punten kunnen pakken.

Dankjewel Gs. Fener morgen winnen hopelijk en we staan alleen aan kop. Volgende week Gs thuis tegen Antep zonder Selcuk en Burak, gaat nog een flinke klus worden.

19 september 2015 om 21:10

Selcuk zal niemand missen, de positie van Burak kunnen we eventueel opvullen met Podolski en de vleugels bezetten met Sinan en Yasin.

19 september 2015 om 21:45

Nou denk toch echt liever dat je met Selcuk speelt ipv Bilal. Selcuk is gewoon een belangrijke schakel in het huidige spel van Gs. Die missen jullie echt wel.

19 september 2015 om 22:37

Selcuk vertraagt teveel en maakt onnodige overtredingen. Prima zondagschot en een crosspass, zie ik echt niet in hem. Ook loopt hij Sneijder in de weg en moet zijn eigen kwaliteiten daar voor opgeven.

'het huidige spel' van Galatasaray stelt geen reet voor. Dan vind ik dat iedereen gewoon een kans moet krijgen. Ook Bilal Kisa. Dat geld dat ze dom investeren moeten ze er toch maar uithalen.
Een 4-4-2 met Rodriguez als Cvm, Sneijder als Acm. Yasin en Sinan op de half, Burak en Podolski lekker voorin. Denk niet dat je er nu wat moois kan maken met Dursun.

19 september 2015 om 22:45

Podolski heb je helemaal niks aan joh, Sinan heeft in 20 minuten meer laten zien dan Podolski, hij komt echt alleen maar voor het geld dat zie je gewoon, zo inspiratieloos hoe hij speelt, ik irriteer me echt erg aan hem.

19 september 2015 om 23:15

Ja maar wat verwachtte je nou uberhaupt van hem dan? Die transfer moet je niet op hem blaimen, die gast komt alleen wat geld en minuten pakken. Aangezien het een investering is, moet je hem maar opstellen. Een soort Bale verhaal.

19 september 2015 om 23:55

Bale verhaal? Haha grappig, Bale laat hier en daar nog wat zien, Podolski heeft geen zin om te voetballen die wilt alleen geld zien, heeft 1 goed jaar gehad bij Koln voorderest niks, snap niet dat je zo een domme transfer kan maken.

20 september 2015 om 00:26

Ik weet niet wat je gewend bent in je leven, maar ik denk dat geduld een schone zaak is. Iemand nu al afschrijven is precies de reden waarom Turkije het nog steeds niet kan maken: hopen op snelle resultaten.

Bale verhaal in de zin van 'opstellen, ook al heb je hem niet nodig in je spel. Hij kost wat'.

Die vraag moet je aan het bestuur stellen. Aangezien je er niks aan kunt doen, moet je kijken wat je er wél mee kunt doen.

20 september 2015 om 05:03

Podolski is een speler dat gehaald is om er gelijk te staan. Hoeveel weken en wedstrijden heeft hij nodig om goed te spelen? Zoals het nu eruit ziet nog een stuk of tig. Geen Bale verhaal, maar wel Van Persie verhaal. Ik hoop maar dat ik ongelijk heb.

20 september 2015 om 08:50

Imparator, Podolski moet er idd gelijk staan. Wat ik alleen niet snap is dat hij wel de aanvoer heeft maar nog niet gewend is aan het manier van voetballen bij GS (denk ik). Bij Van Persie is het juist anders, want met een middenveld van Josef & Diego heeft hij aanvoer. Zonder een van die 2 (zie Molde) staat hij nutteloos op een eiland.

20 september 2015 om 10:11

Geduld een schone zaak? Volgens mij ken jij Podolski niet hahaaha, hij heeft alleen bij Köln wat laten zien voorderest nergens! Hoezo geduld? Leuk dat je hem verdedigd maar zijn hele carriere is het al een bankzitter geweest, elke club heeft geduld met hem gehad uiteindelijk niets voor terug gekregen.

20 september 2015 om 11:53

Ik verdediger Podolski niet want ik vind hem net zo waardeloos, máár je moet altijd verder denken. Klagen tot je een ons weegt, werkt gewoon niet. Alleen moet je altijd eerst afwachten voordat je een half A4'tje los wilt gaan op hem. Het hele team rendeert niet zoals we willen. Podolski'yi gec, faka met Burak dan?

Fijn dat Podolski overal op de bank heeft gezeten, maar Gs is niet van het niveau Arsenal etc. Voetbaltactisch al helemaal niet. Ik verwacht dus dat hij best hier en daar wat kan. Hij zal niet veel doen en dat weet ik heus wel, maar ja. Dit moet je het bestuur kwalijk nemen, niet hem. Zijn transfer was al de doodslag en nu moet je hem maar opstellen omdat je erin hebt geinvesteerd. Maak er dan ook het beste van.

In deze tijden moeten overleven met een type Podolski zegt genoeg over de stand van zaken bij Gs.

3 punten naar Istanbul! Sinan in de basis volgende week.

Shota heeft vandaag absoluut de verkeerde tactiek gehanteerd. De keuze voor Ozer snap ik sws nooit, maar als je eerst Erkan eruit haalt en dan pas Ozer dan zie je blijkbaar iets in die jongen, wat de hele wereld niet ziet. Erkan met Marin verliep ook stroef. Had eigenlijk de keuze moeten maken voor Ekici en later pas Marin erbij moeten doen, of Marin op rechts moeten posteren.
Maar als je dan Ozer eruit haalt kun je absoluut niet met N'Doye op de flanken spelen, dat is gewoon suïcidaal. Waarom Mehmet er niet in is gekomen snap ik dan ook absoluut niet. Kortom, veel tactische flaters vandaag en een wedstrijd die we in handen hadden weggeven. Verder mocht GS vandaag blij zijn met Cuneyt, want hun ballerina gedrag werd mooi gedoogd met als kers op de taart de niet gegeven penalty bij de handsbal van Denayer. We moeten nu verder kijken, volgende week weer een kans.

19 september 2015 om 21:34

En dat is de reden waarom ik een hekel heb aan Cuneyt. Fluit in Europa geweldig. In Turkije fluit hij heel anders. Niet altijd partijdig, maar meer zo van: 'laat ik beide partijen tevreden houden'

Het probleem is zeer helder, alleen momenteel niet aan te pakken (yönetim). Zal daarom verder geen analyse schrijven.

Fernando Muslera 7,7: Deed gewoon z'n werk en hield het doel schoon

Denayer 7: Verdedigend was hij heel goed, aanvallend iets minder maar dat is te begrijpen. Je zag dat die linkerhalf hem nooit 1 op 1 voorbij kon

Semih 5,5: Liet vaak z'n man lopen. Dat was bijna fataal bij die mislukte offside val van hem

H. Balta 6;9: Net zoals Muslera gewoon z'n werk doen, niets spectaculair

Carole 7: Had heel goede momenten, hij zal Telles snel doen vergeten

Bilal 5: Hij speelde alleen de laatste 10min goed, over de andere 80 wil ik het niet hebben, zelfs Recep Ivedik zou het beter doen

Jose 8,2: Echt zo'n Spaanse magiër, liep gewoon de hele match met gemak een stuk of 3/4 man voorbij. Deze man kan echt goed onder druk voetballen, iets wat wij Turken nooit zullen leren

Sneijder 7;4: Hoog tempo, zoals altijd. Kheb medelijden met hem; er zijn niet veel spelers meer die zijn spelletje begrijpen. Vroeger had je Eboue, Melo, Riera en Drogba. Nu kan die niet eens een normale één - tweetje doen met een Burak ofz tzz. Ik begrijp zijn frustratie...

Podolski 4: Voegt niets toe, laag tempo. Hopeloos op de flank, ik zou hem wel eens willen zien als spits. Z'n laatste kans die hij krijgt van mij

Yasin 6: Meh, kan beter, maarjha, liever een snelle, technische flank dan een robot als Umut daar

Burak -9000: Ik kan nog steeds niet geloven dat Dursun 10m weigerde voor Burak, wow wow wow

-------------------
Conclusie; Sinan z'n wissel heeft ons de match gewonnen. Spijtig van die paal, dat zou letterlijk z'n carrière maken. Gewoon met 2 echte flanken spelen en Podolski als spits een kans geven, die gast is dra - ma - tisch als flank.

19 september 2015 om 21:44

Broer, hoe kom je bijv op 7,4 en niet 7.3 ofzo. Maak je ergens een berekening van en deel je dat door iets ofzo?

19 september 2015 om 21:55

Niks berekening, wiskundige formule... Instinct, alles komt puur uit mijn hart

19 september 2015 om 22:03

Haha geweldig. Ik geef jullie als team een 6,432 vandaag. (H)

19 september 2015 om 22:48

6.432 is nog te hoog man, we waten echt dramatisch, een 5 zou beter passen.

De drie punten zijn binnen en dat is het enige wat telde vandaag. Over de wedstrijd valt niet veel positiefs te vertellen. Verdediging speelde goed, Bilal en Rodriguez matig, Sneijder was gemotiveerd vandaag en de aanval creëerde echt veel te weinig.

Na Chedjou, Hamit, Selcuk zijn we vandaag Burak ook kwijt geraakt. Had ons bestuur nou maar niet naar die supporters geluisterd, dan hadden we nu niasse nog achter de hand ipv Umut Bulut.

19 september 2015 om 21:25

Lees m'n reactie op Forza, de plek van Burak valt op te vullen. Denk dat we beter konden investeren op de rechterkant.

19 september 2015 om 21:48

Denk dat je de dreiging die Burak met zich meebrengt wel onderschat. Daarnaast is Umut in alles slechter dan Burak, behalve het druk zetten. Podolski zie ik niet als spits, hij heeft daar wat mij betreft niet de kwaliteiten voor (hebben we tegen Sivasspor ook gezien). Hij heeft ook nooit als spits gespeeld in zijn carriere, hoogstens als schaduwspits bij FC Köln.

Je mist sommige spelers pas wanneer je ze niet tot je beschikking hebt.

19 september 2015 om 22:33

Ik zeg ook niet dat we hem uit de basis moeten knallen, maar dat Podolski volgende week wel ff op zijn positie kan. Is tenslotte ook een spits. Ik heb veel liever dat Podolski in de punt staat dan Umut.
Burak is prima momenteel, maar ik merk dat hij gewoon niet kan meevoetballen. Schandalig als je spelers al Sneijder erachter hebt lopen.

Rechtsback en een rechtshalf zijn echt nodig. Denk dat Rodriguez prima de plek van Melo kan opvullen als hij zijn kans ook echt krijgt.

19 september 2015 om 22:51

Burak prima momenteel? Wat heeft hij vandaag laten zien? Hij liep 10 x buitenspel, trekt niks open voor de opkomende middenvelders, nee Burak is echt helemaal niks, tegen Atletico zelfde verhaal als ik terug denk aan zijn knullige val partij in de 16 terwijl niemand in zijn buurt was.

19 september 2015 om 22:59

Voor een paar wedstrijden kan Podolski het wel invullen, dat ben ik met je eens. Veel slechter dan Umut kan hij het daar niet doen.

Dat meevoetballen van Burak is echt een drama. Ik heb hem vandaag echt de makkelijkste paasjes aan Trabzonspor zien geven. Vandaar dat Hamza Hamzaoglu ook een spits als Gomez wilde hebben. Hij heeft zelfs letterlijk Gomez gezegd, maar ons bestuur kwam niet op het idee waar Besiktas wel mee kwam.

Rodriguez zie ik meer als een vervanger voor Selcuk over een paar jaar. Als je Rodriguez naast Selcuk wilt zetten dan moeten onze flankspelers ons middenveld meer gaan helpen (4-4-1-1 ipv 4-2-3-1). Grosskreutz had dat perfect kunnen doen, maar weet niet of we dat van Podolski en Yasin kunnen verwachten.

19 september 2015 om 23:14

Shevanr,

Burak is momenteel het beste wat we kunnen hebben. Geen financiën, zegt voldoende. Als je een waardige spits voor dezelfde prijs kunt opnoemen, wil ik dat graag aanhoren.

Gala,

Wij hebben nu niet de middelen om transfers te doen, dus moet Hamza zich aanpassen aan de selectie. Als trainer moet je gewoon combineren met je materiaal en je eigen visie soms laten varen, zeker als je niet de wissels van Real Madrid in bezit hebt. Wie zijn nu de belangrijke spelers die de broodnodige punten voor je binnenhalen? Als je kijkt naar het aanvallende deel: Sneijder en Yasin. De rollen zijn nu omgedraaid, we moesten het een tijdje terug van ons centrum hebben (semih, Ujfalusi/chedjou, Melo, Selcuk, Sneijder, Burak). Nu zijn het juist de backs en flanken. Maak daar dan ook gebruik van. Met Sneijder heb je een speler die graag het spel verdeelt naar de diepte. Selcuk vertraagt dat omdat hij graag de simpele en voorspelbare route kiest. Voert zijn taken verdedigend ook veel te slecht uit.

De verdediging staat redelijk als er nog een rechtsback komt. Scoren is ons probleem. Laat de grote mannen het voorin fixen en zet een loper als Rodriguez erachter om ze te ontlasten en verbinden met de verdediging. Van mij part Bilal Kisa ernaast als blok en Sneijder ervoor. Een soort 4-3-3 met een compact middenveld en opkomende backs (sabri en Carole). Yasin en Sinan op de vleugels, en laat Burak en Podolski het maar uitvechten voor de nummer 9.

Ik gaf eerder aan dat een 4-4-2 ook mogelijk is. Zo statisch is deze selectie niet, het is maar wat je ervan maakt. En dat is de taak van Hamza, laat het bestuur maar zitten. Dat verandert momenteel toch niet.

19 september 2015 om 23:59

Yaseni,

We konden Burak verkopen voor 10 miljoen, waarom dat weigeren? Zo een hoge bod zal je nooit meer krijgen voor hem, Niasse zou een goede spits zijn voor ons, Aatif Chach van Sivasspor zou ik ook toejuichen, we moeten spelera aantrekken die wel willen voetballen en geen vedettes van Trabzonspor halen, die presteren 1 jaar goed bij ons that's it.

20 september 2015 om 00:29

Lees m'n reactie bovenin op jou. Wat gebeurt is, is gebeurt. Gewoon het beste ervan maken en niet zo zeuren.

Ik zei het al: zodra het probleem onderhuids ligt, moet je geen wonderen hopen of verwachten.

Winnen was belangrijk en gelukkig is dat ook gebeurt. Volgende week waarschijnlijk geen Burak. Ik zou zeggen Podolski in de spits en de vleugels bezetten met Yasin en Sinan.

Trabzonspor heeft meer 100% kansen gehad dan ons maar beide teams speelde dramatisch. Hamza speelde met een opstelling die meerdere supporters waaronder ik ook voor zou kiezen (behalve Sinan Gumus in plaats van Podoski). En alsnog spelen we dramatisch. Burak was nergens te bekennen en hij viel bij elk contact op de grond. Denayer weer positief hij verdiend gewoon een basisplaats, Zoveel rust straalt hij uit voor zijn leeftijd. Cuneyt Cakir moest ook meer laten doorspelen Burak zoals ik zie viel elke keer weer neer en dan moet je na 1 of 2 keer kritischer kijken naar de situatie of er echt een overtreding was. Op naar volgende week en ik hoop echt dat Sinan een basisplaats krijgt in plaats van Umut.

Ik ga niet teveel woorden vuil maken aan dit onverdiende (ja, onverdiende) overwinning. Hoop alleen dat volgende wedstrijd Poldi als spits en Yasin en Sinan op de flanken gaan fungeren, maar sinds Umut Bulut de schoonzoon van Hamza is zal dat wel weer niet.

Bizar saaie eerste helft. De 2e helft was ook niet geweldig. Trabzon heeft de betere kansen gehad, maar ging telkens mis op de laatste pas.
Galatasaray wint hier puur en puur met geluk. 3 punten zijn heel erg belangrijk nu en ben blij dat we ze hebben gepakt.

19 september 2015 om 22:26

Nou ik heb anders aardig genoten als neutrale toeschouwer. Lekker hoog tempo, genoeg kkansen aan beide kanten. Heb wel slechtere ts-gs wedstrijden gezien.

We hebben gewonnen maar ik kan niet blij zijn. We spelen poep. Trabzon had de overwinning verdiend.

Hamza gaat door het oog van de naald. Zou Hamza zelf weten hoe? Onze grote vriend moet zijn 4-2-3-1 formatie aanhouden en deze opvullen met de meest logische spelers. Zo logisch dat een 12/13-jarige brugpieper deze ook kan. Hij moet niet vergeten dat een vaste selectie (11+3 wissels) hem naar succes zal leiden.

Deze moeilijke tijden zullen aanhouden, maar we zijn niks anders gewend...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1148 fans
Actuele wedstrijden

800 fans
Middenvelder, 38 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Al Gharafa 11 6 2 1
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
Laatste voetbalnieuws

‘Champions League-player’ Van Gerwen grapt over verval Man United

Voetballers en clubs zijn anno 2022 meer dan ooit actief op social media. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic, maar ook clubs uit binnen-...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren