FC Utrecht heeft tegen Vitesse geen ingevingen van Haller nodig

FC Utrecht is druk bezig om van De Galgenwaard een onneembare vesting te maken. De Domstedelingen verloren voor zondag slechts een van de laatste negen thuiswedstrijden en bonden in de vijfde speelronde van dit seizoen Vitesse aan de zegekar (2-1). Sébastien Haller zat zowaar eens niet bij de doelpuntenmakers; Willem Janssen en Bart Ramselaar scoorden voor Utrecht, terwijl Guram Kashia trefzeker was namens de bezoekers uit Arnhem.

/

Vooral de eerste helft was erg boeiend. Utrecht begon goed en Eloy Room had de actieve rechtsback Sean Klaiber al twee keer van scoren gehouden, voordat Janssen de 1-0 op het bord bracht. Ramselaar verlengde een hoekschop met het hoofd, waarna Janssen van dichtbij binnen kon tikken. Lang hield deze voorsprong echter geen stand, want drie minuten na het doelpunt van Janssen maakte Kashia al de gelijkmaker. Ook hij was trefzeker uit een corner: Kashia wist uiteindelijk zijn voet tegen de bal te zetten in een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Robbin Ruiter.

Utrecht was in het restant van de eerste helft de bovenliggende ploeg, maar slaagde er niet in om de voorsprong al voor de thee weer te herstellen. Dat lukte pas kort na rust, toen Klaiber opstoomde en Haller bereikte. De Fransman was in de eerste vier speelronden van dit seizoen steeds trefzeker, maar maaide nu over de bal heen, waardoor de kans verloren leek te gaan. Nacer Barazite (ex-Vitesse) stond echter goed op te letten en bediende Ramselaar, die net als vorig jaar trefzeker was tegen Vitesse. Toen was het in Arnhem, nu was het dus in Utrecht.

Vitesse moest opnieuw in de achtervolging en hoopte op net zo’n snelle gelijkmaker als in de eerste helft. De bezoekers drongen aan, maar veel serieuze kansen werden er toch niet gecreëerd. Danilo Pantic kwam nog het dichtst bij de 2-2, maar zijn schot ging voorlangs, en in blessuretijd voorkwam Eloy Room met een fantastische redding dat Timo Letschert met een vrije trap voor de derde Utrecht-goal zorgde. Utrecht stijgt door de zege naar de zevende plek in de Eredivisie, met acht punten uit vijf duels; Vitesse staat met een punt minder een plaats lager op de ranglijst.

Vond je de overwinning van FC Utrecht verdiend?

1
2

Waarom was Vitesse echt geen schim van de eerste helft? Die 2-1 moet je gewoon wegrossen, stomme goal. Sinds Yeini voor Vako kwam was het helemaal niks meer. Publiek ging er achter staan en Utrecht was veel beter. Olynyk liep niet eens meer, verschrikkelijke hakjes. Een echte spits loopt er niet want er komen gewoon geen voorzetten omdat er niemand staat.

Utrecht verdiend gewonnen, gefeliciteerd, en wij gaan ons opmaken Voor de derby tegen de Graafschap

13 september 2015 om 18:45

Om daarbij nog even toe te voegen. Ik zat op de 'blindentribune', maar volgens mij had ik Nijhuis ook wel kunnen vragen naast me te komen zitten. Penalty's aan beide kanten gewoon gemist. Handsbal Vitesse en Nathan word gewoon geduwd. Als scheidsrechter moet je dan óf geel geven óf een penalty.

13 september 2015 om 20:51

Mooie, objectieve reactie Hazardos! Als ik voor Vitesse zou zijn geweest had ik harder geklaagd over de niet gegeven strafschop voor jullie dan die voor ons. Ook al vind ik dat wij een penalty hadden moeten krijgen, die was minder duidelijk dan het moment aan de andere kant van het veld.

Verder leuke wedstrijd, een echte Galgenwaardmatch: strijd, passie en inzet.

14 september 2015 om 03:07

Top Reactie. Respect.

Beide penaltymomenten vind ik inderdaad discutabel. Aan de andere kant wel consequent niet gefloten. Handsbal.. tja, ik vind het geen penalty. Alleen volgens de regels natuurlijk wel. Scheidsrechter moeten toch eens duidelijke afspraken maken wanneer het nou wel of geen hands is. Elke wedstrijd is het maar hopen of deze scheidsrechter het wel of geen hands Vind.

Het andere penaltymoment vind ik ook geen penalty eigenlijk. Er is zeker contact (dus je kan hem geven). Alleen gaat de speler te gemakkelijk liggen. Wederom, er zijn meer scheidsrechters die hem wel op de stip leggen dan niet.

Verder ben ik wel tevreden over de wedstrijd. Ik vond Vitesse goed spelen. Althans, lekker baltempo. Utrecht heeft denk ik verdiend gewonnen. Puur op inzet en passie zoals wij het graag willen zien.

13 september 2015 om 18:50

Begin onderhand echt klaar te raken met dit elftal. Je kan (na mijn mening) zo'n goed elftal opstellen, Baker, Dauda,Olynik zijn allemaal spelers die gewoon niet basiswaardig zijn. Je hebt met bv Leerdam, en vd werff goede spelers op de bank zitten, op het middenveld is er totaal geen creativiteit. Aanvallend is het heel erg matig, de jongens van Chelsea zijn niks beter dan onze eigen jongens. Het is gewoon heel erg dramatisch. Dat jongens als Olynik elke keer weer de kans krijgen, ik walg daar van. Nathan is te beroerd om te verdedigen, Baker speelt veel te veel op safe en dan is het al niet goed, Pantic is een talent maar komt er ook niet uit. Alleen Solanke geef ik het voordeel van de twijfel omdat hii gewoon beter dan Dauda is. Dit is echt niet het Vitesse waar he warm voor wordt, gewoon een klote elftal om te zien. 343 spelen en dan bijna niks creëren, belachelijk.

13 september 2015 om 19:04

Baker vond ik vandaag nog niet eens zo heel slecht, maar er werd gewoon onrustig gevoetbald. Nathan probeerde op eigen helft er 5x langs te gaan en geen enkele keer is het hem gelukt. Pantic krijgt een enorme kans en schiet hem 20 meter naast. Achterin werd 1-op-1 gespeeld en bij de 2e goal met een simpele beweging zo 3 spelers weg. Solanke doet zn best, is sterk maar gewoon nog niet heel erg slim in zijn bewegingen.

13 september 2015 om 19:14

Maar goed ook niet, met een Propper in dit elftal had al 300% gescheeld, niemand,maar dan ook niemand heeft een steekpass waar je iemand vrij voor de keeper kan zetten. Het is heel simpel, je kan nooit met Nakamba EN Baker spelen, met een Vako die zwaar uit vorm is krijg je dit.

13 september 2015 om 19:32

Nakamba is wel een speler die voor elke meter vecht.Vako vond ik vandaag aardig, maar geef die man eens schietles man, in de 4e minuut open kans met weer een slecht rollertje. Gewoon uithalen!

Jaja Nathan word vastgehouden zie ik in samenvatting dus was penalty. En nu ik die 2e goal van Utrecht terugzie dan word ik zo boos door die slechte verdedigingsacties, blijven staan kijken en niks doen.

13 september 2015 om 19:36

Die handsbal van Baker had ook een penal moeten zijn. In deze herhaling zag je het niet, maar controleert de bal gewoon met de hand.

Dus je kan ze tegen elkaar wegstrepen zou je kunnen zeggen

13 september 2015 om 20:37

Dat zei ik in mijn reactie eerder ook dat Nijhuis hem had moeten geven bij die handsbal, maar ik vind dat je als arbiter dan voor dit een gele kaart aan Nathan had moeten geven. Nijhuis maakte zelf een gebaar dat het een duikeling was, dan is het toch geel?
Prima beslissing als het geen penalty was, maar dan had hij een gele kaart moeten trekken i.p.v. een goedmakertje voor FCU wat hij aan de andere kant niet had gezien.

14 september 2015 om 12:00

Nakamba was de beste man van het veld. Samen met Room en Kashia een van de weinige voldoendes. De rest van het team liet niets, maar dan ook niets zien, met als dieptepunt Olynik (waarom speelt hij?), Dauda (0,0 gevaar), Kruiswijk (continu voorbij gelopen) en Vako (wat is er met hem gebeurd?)

Maar Bosz snapt zijn naam ook het is Jijnie.Die vent heeft in de voorbereiding al laten zien dat het niks is maar Mo Lachgas die ziet er weer wat in.
Deze man heeft geen enkele waarde voor de club. WEG ER MEE

13 september 2015 om 20:39

Hij speelde zo zwak... met Vako ging het echt veel beter. Ongecontroleerd, geen rust aan de bal, bal in drukke ruimtes spelen, slechte ballen op Room en ga maar door. Waarom die Olinyk er niet uit (nog steeds geen idee hoe je het spelt)? Die had er echt totaal geen zin meer in.

Netjes van Utrecht. Dit was toch een typische gelijkspelwedstrijd (van te voren), maar met strijd kom je een eind.

Leuke wedstrijd waar heel veel mis ging, maar waar wel in een hoog tempo werd gespeeld. Eerste helft was vermakelijker. Na de 2-1 zag je dat Utrecht helemaal op was. Barazite en Klaiber speelde beide een geweldige wedstrijd.

Haller had vandaag een slechte dag, Heeft bijna geen bal goed geraakt.

Gefeliciteerd Utrecht. Goed spel . Beide ploegen aan elkaar gewaagd. Goede goals. Jammer dat vako werk gewisseld voor yeni. Geen aanwinst maar ja. Uithuilen en opnieuw beginnen. Volgende week de derby tegen de graafschap

13 september 2015 om 18:57

Die winnen jullie wel

Sportief van onze vrienden uit Arnhem.
Ik zat naast het uitvak, en wat voetbalde we weer goed sinds lange tijd.
Goede aanvallen, hard werken, en voor elkaar en vooral de supporters door het vuur gaan.
Dit is het Utrecht wat ik de afgelopen jaren heb gemist, en ik ben zeer blij met de 3 punten.
De hand van ten Hag wordt nu duidelijk langzamerhand zichtbaar.
Niet lullen, maar poetsen, de hele dag op de club blijven, en 2 keer perdag trainen werpt zijn vruchten af.
En Strieder is wel echt een aanwinst gebleken, onopvallend, maar zo goed en rustig aan de bal.

wel lekker 5 gespeeld en 8 punten zeker gezien wie we allemaal al gehad hebben heerenveen groningen feyenoord vitesse en ado vraag me af waar we kunnen eindigen als we zo blijven spelen met utreg

Zeker een mooie wedstrijd en ik vind zeker gezien de inzet en strijd een verdiende overwinning. Maar ook complimenten aan vitesse gewoon een erg goede ploeg die nog veel wedstrijden gaan winnen.

Maar vandaag konden ze niet meegaan in de strijd die utrecht de hele wedstrijd ten toon legde.

Haller inderdaad niet best maar die is uitgeput van zijn interland wedstrijden voor frankrijk waarin hij ook zeer belangrijk was.

Maar genoten van barazite wat een goede voetballer is dat en ramselaar echt een talent.

Mooie wedstrijd. Zowel Vitesse als Utrecht goed. Utrecht eerste 70 min Vitesse laatste 20. Utrecht leek er goed doorheen te zitten. Desondanks wel terecht, Utrecht heeft een groot aantal mooie aanvallen op de mat gelegd. Nooit gedacht het ooit te gaan zeggen, maar die Barazite kan echt goed ballen. Maakt nu zijn stempel waar en laat zien dat hij de knop heeft omgezet. Benieuwd waar dit Utrecht eindigt. Met Vitesse komt het ook wel goed.

13 september 2015 om 19:53

Barazite is echt een heerlijke speler inderdaad. Eindelijk speelt hij pijnvrij, en dan laat hij eindelijk zien hoe goed hij is!

14 september 2015 om 10:00

heeft niets met pijn te maken maar met de bekende knop die om is gegaan hij heeft in zijn vakantie door getraind en is kilo's kwijt geraakt en is eindelijk fit