Kluivert: 'Kennelijk hebben ze naar Ajax, Barcelona en Oranje gekeken'

Donderdag, 10 september 2015 om
/

Het avontuur van Patrick Kluivert als bondscoach van Curaçao is voorbij. El Salvador was in de kwalificatie voor het WK van 2018 in Rusland tweemaal met 1-0 te sterk voor het team van de Nederlander. Aanvankelijk overheerste de teleurstelling. "Maar nu toch wel de trots, omdat we geschiedenis hebben geschreven."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.60 reacties (laatste reactie door louis el pisto)
10 september 2015 om 08:25

Kluivert met Seedorf en van Nistelrooy zou een mooi trio zijn. Koeman zie ik Southampton nog niet verlaten

10 september 2015 om 09:11

Kluivert, Seedorf en Stam! Alle linies hun specialisten en echte persoonlijkheden,

10 september 2015 om 12:31

Ik vind zelf ook idd dat Stam de verdediging van Oranje bij de hand moet gaan nemen. Dan maar geen officieel UEFA papiertje, die man heeft wel know how en kan de Oranje defensie nog heel veel leren op gebied van meedogenloos verdedigen. Ik vind dat Stam echt een must is de komende jaren bij Oranje

10 september 2015 om 08:27

Zit ik eigenlijk ook op te hopen, alleen denk ik dat dat het voor Kluivert nog net iets te vroeg is om bondscoach te worden, Misschien Ronald Koeman met Erwin en Kluivert als assistenten en daarna stokje overdragen aan kluivert? Eigenlijk is hij ook ideaal om Frank de boer op te volgen als hij ooit beslist te vertrekken bij Ajax en dan Ron Jans naast Kluivert als soort assistente/adviseur. Snap nog steeds niet waarom ze bij Twente voor Schreuder kozen terwijl Kluivert het redelijk deed met Jong Twente en ze zelfs kampioen maakte.

10 september 2015 om 08:28

Kluivert bondscoach van Oranje? Slaap nog even wat en lees dan je post terug. Wel mooi dat hij daar wordt onthaald wegens prestaties uit het verleden, want als trainer heeft hij nog bar weinig ervaring.

10 september 2015 om 08:37

Want Marco van Basten had destijds ook heel veel ervaring? Hoewel ik het ook te vroeg vind zie ik in Kluivert toch een soort verleng stuk van Van Gaal die echt wel een bepaald soort visie en doel voor ogen heeft. Als je ook naar wedstrijden van Curaçao keek zag je gewoon dat de team gewoon een visie had en dat is opbouwen,domineren en via de zijkanten proberen door te komen, alleen miste ze bij Curaçao gewoon wat kwaliteit voorin waardoor ze vaak genoeg niet het verschil konden maken. Curaçao was niet efficiënt genoeg maar domineerde wel elke wedstrijd die ze onder Kluivert speelden, dat vond ik persoonlijk wel mooi om te zien.

10 september 2015 om 08:45

Ook van Basten maakte veel foute keuzen, ruzie met oudere spelers.. ik weet het niet of het zo'n goeie optie zou zijn.

Ik las van de week een column op nu.nl van iemand die graag zou zien dat Jurgen Klopp het zou moeten gaan doen. Dat zou ik een waanzinnig goed idee vinden om eerlijk te zijn.

10 september 2015 om 09:06

@carribean: dus als ik in de sloot spring, dan spring jij ook? Dat Van Basten veel te vroeg bondscoach is geworden (evenals Rijkaard en Blind), is toch geen reden om dezelfde fout met Kluivert te maken? Kluivert is voor een coach nog jong. Laat hem eerst vijf jaar goede clubs trainen en laat hem bijvoorbeeld na Koeman bondscoach worden.

10 september 2015 om 09:14

@ktb84

Wat een kromme vergelijking van dat sloot. Zo kan ik ook roepen van niet omdat het bij Rijkaard en Van Basten mislukt is wilt zeggen dat het bij Kluivert ook mislukt. Kluivert heeft ook nu al meer ervaring opgedaan dan die mannen destijds en heeft 2-jaar lang meegelopen met van Van Gaal. Als je ook gewoon goed leest zie je dat ik het eigenlijk te vroeg vind om een Kluivert aan te stellen maar ik zou het niet gek vinden aangezien we het in het verleden hebben gedaan met mensen die nog onervarener waren.

10 september 2015 om 09:29

@caribbean (ik zal het nu goed schrijven): Mijn punt is: als je een fout in het verleden hebt gemaakt en het heeft ook nog eens niet goed uitgepakt, moet je de fout dan nog eens maken?

10 september 2015 om 09:29

Danny blind heeft veel ervaring :s zie liever kluivert dan blind als trainer bij Oranje zitten

10 september 2015 om 09:39

Blind, van Basten en Rijkaard hadden zo veel ervaring wil je zeggen? Hiddink had de meeste ervaring dus het zegt helemaal niks! Kluivert had op het WK een super klik met veel jonge spelers en dat zijn nou net de spelers die zich nog gaan ontwikkelen en voor Kluivert door het vuur zouden gaan

10 september 2015 om 09:43

Misschien zou het werken wanneer Nederland een keer geen Nederlander heeft als bondscoach. Ene kant vind ik het iets mooi's hebben dat je steeds een Nederlander voor de groep, maar het zou misschien niet verkeerd zijn om een totaal andere soort coach aan te stellen. Deze zou ook nog veel objectiever kijken naar spelers

10 september 2015 om 09:47

Waarom was Rijkaard een fout? Halve finale gehaald wat helaas met penalty's verloren werd! Toch een goede prestatie. Wat jij verder zegt vind ik een beetje onzin. Moeten we ook geen ervaren trainer nemen omdat Hiddink mislukte? Van Gaal kreeg afgelopen WK ook een kans ondanks dat het in 2002 niet goed ging. Je kunt niet zeggen hoe dingen gaan lopen. We hebben gezien dat ervaren en onervaren trainers grote fouten maken

10 september 2015 om 10:11

Joecartoon,

We hebben toch ook gewoon een cultuur, trots en eigenwaarde?

Ik vind Klopp zover ik kan beoordelen een prachtige man en een zeer goede coach/trainer, maar hij heeft 1 minpuntje voor deze baan: De man is Duitser.

Je kunt toch niet na afloop van een wedstrijd naar een bondscoach in een Oranje trainingspak en KNVB-petje gaan luisteren als hij Duits spreekt!
Persconferenties in het Duits?

Ik speel liever geen Ek/wk dan dat we het doen met een Duitser aan het roer. Dat is mijn eer te na.

10 september 2015 om 10:52

@DefBan: als de reactie aan mij gericht was, dan zal ik het uitleggen. Rijkaard was een fout omdat hij op dat moment alleen ervaring had als coach van Sparta. (Prompt degradeerde de club voor het eerst in de clubgeschiedenis) Dat Nederland het goed deed op het EK had twee redenen: 1. Het EK was in eigen land. De geschiedenis wijst uit dat de organisator beter presteert dan normaal. 2. De spelersgroep was extreem succesvol en talentvol. Wij waren het met Davids, de Boer, Stam, Seedorf, Van der Sar, Bergkamp, Kluivert, Cocu verplicht om minimaal de halve finales te halen. Zelfs als ik aan het roer had gestaan. Het (redelijk) goede resultaat verbloemde de fout van de KNVB. Net als dat drie goede groepswedstrijden op een EK (2008) verbloemde dat de KNVB met Van Basten wederom dezelfde fout maakte. Nu wordt die fout niet verbloemd.

10 september 2015 om 11:44

@ktb84,

Maar Rijkaard deed het met Oranje in 2000 evengoed als Hiddink in 1998.
Ik denk zelfs nog beter als je kijkt naar de pech die we hadden in de halve finale.. (Ik vraag me nog steeds af hoe het mogelijk is dat we die niet gewonnen hebben). Van Basten deed het op zijn beurt ook beter dan zijn voorganger..
Dat het nu bij Hiddink! (blind kwam pas toen het al bijna te laat was en had direct vuur onder zijn voeten) misgaat heeft daar niet zo veel mee te maken.

10 september 2015 om 12:32

@feelinggood: van Basten deed het niet beter dan zijn voorganger Advocaat. Advocaat haalde halve finale EK in 2004. Van Basten 1/8 finale WK 2006 en kwartfinale EK 2008.

10 september 2015 om 13:05

Ik vraag me serieus af he.. Kijk jij serieus wedstrijden van Curacao?
Respect, zo erg hou ik ook weer niet van voetbal.

Ik vrees dat er in zijn land voorlopig geen werk voor hem te vinden is...misschien in het buitenland(belgie, Engeland, Frankrijk, Spanje) maar dan ook als veldtrainer van een A selectie.

Gaan we nu Kluivert met z'n allen hypen voor bondscoach.....dit is echt niet te geloven......hij heeft zelfs nog minder ervaring dan Danny Blind Er is in mijn ogen maar 1 ideale kandidaat ..Jurgen Klopp Iemand die niet zijn evt vriendjes uit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam onterecht voortrekt met alle catastrofale gevolgen van dien Gewoon ern bobdscoah met heel veel ervaring...een People Manager die op kwaliteit gaat selecteren zoals een bondscoach ook behoort te doen Kluivert als bondscoach...hoe kom je er in godsnaam op om dat voor te stellen.....😭

10 september 2015 om 09:13

Iemand die niet zijn evt vriendjes uit Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam onterecht voortrekt? Welke spelers had jij dan in gedachte? Kun jij dan een betere selectie samenstellen dan Danny Blind?

10 september 2015 om 09:45

Iedereen die ook maar een klein beetje voetbalverstand heeft had voor de afgelopen twee kwalificatieduels een betere selectie samengesteld. Om even een paar dubieuze beslissingen op te noemen:

- Geen Dost (in topvorm bij de nummer 2 van één van de beste competities ter wereld)
- Geen Nigel de Jong, wij hebben liever Anita...
- Twee rechtsbacks oproepen, 1 zonder wedstrijdritme (90 dagen geen serieuze wedstrijd gespeeld en 1 zonder enige ervaring überhaupt). Terwijl er twee ervaren rechtsbacks in de sterkste competities ter wereld rondlopen mét wedstrijdritme.
- Wel Luciano Narsingh oproepen én opstellen
- Riedewald oproepen voor zulke belangrijke en beladen duels.

Nee, Danny Blind heeft echt niet de sterkste selectie opgeroepen als je kijkt naar wat hij ter beschikking heeft. Het was een leuke selectie geweest misschien als je oefenwedstrijden gaat spelen en je wat nieuwe jongens wilt inpassen.

10 september 2015 om 09:50

Iedereen kon van te voren zien dat Blind halve Ajax wilde maken van oranje. Is was alleen nog verbaasd dat Veltman en Bazoer niet werden opgeroepen.

10 september 2015 om 10:37

Noem dan op welke ajacieden er onterecht in zaten Defban, en wie er dan bij hadden moeten zitten?

Denk dat je weer alleen met Janmaat aan komt zetten, want Bruma is gewoon opgeroepen boven Veltman en Clasie was geblesseerd dus die had je niet op kunnen roepen ipv Anita. El Ghazi werd niet opgeroepen boven Narsingh terwijl iedereen ziet dat Narsingh een beperkte speler is.

Je roept en roept, zet je Feyenoord bril nou eens af man. Kijk nou eens objectief.

Dat Blind gefaald heeft klopt helemaal. Maar dat het alleen maar Ajax was klopt gewoon totaal niet. De grootste fout was het niet oproepen van Nigel de Jong (ex-ajacied) dus wat is nou steeds je punt?

10 september 2015 om 10:59

@Louis el Pisto: voor een groot gedeelte ben ik het eens met je, uitstekend onderbouwde, reactie. De 'ajaxbril' van Danny Blind komt vooral door het oproepen van Tete en Riedewald. Daar heeft de coach laten zien dat hij qua talenten alleen naar Ajax kijkt. Terwijl bijvoorbeeld Van Beek ook een groot talent is met meer (europese) ervaring. Verder maakte Danny Blind de nodige fouten waarbij hij zijn clubvoorkeur niet liet zien.

10 september 2015 om 13:16

Die enkele wedstrijden meer Europese ervaring noemen ? Valt reuze mee lol, als ik Beek boon opgeroepen.

10 september 2015 om 13:17

@ Ktb84

Jij snapt mij punt. Ik snap dat mensen die Tete en Riedewald nooit hebben zien spelen het vreemd vinden dat die er na een paar wedstrijden al bij zijn, maar over de hele breedte was het helemaal geen Ajax team. Daarbij snap ik de achterliggende gedachte bij Tete en Riedewald wel degelijk:

- Janmaat, vd Wiel en van Rhijn hebben één ding gemeen; Ze kunnen allemaal leuk aanvallen, maar verdedigend vallen ze keer op keer door de mand. Tete kan juíst wel verdedigen, en houdt van Rhijn niet voor niets uit de basis. In mijn ogen had Janmaat (aangezien hij wel ritme heeft) ipv vd Wiel opgeroepen moeten worden, niet ipv Tete.

Blind heeft voor de RCV en LCV aparte lijstjes. (linkspoot en rechtspoot) Dan krijg je dus:

- de Vrij, Bruma, van Beek, van Dijk en Veltman. Dat is de redden dan van Beek (inderdaad groot talent) en van Dijk er nooit bij zitten/zaten.

- Bmi, Blind, Riedewald en Kongolo.

Aangezien BMI voetballend natuurlijk helemaal niks kan en op de bank zit bij Porto, Blind onze enige overgebleven linksback was omdat Willems geblesseerd is, en Kongolo uit vorm is en daarom naar de linksback verhuisd is bij Feyenoord, blijft er nog maar één over. En laat dat dan net het grootste verdedigende talent in jaren voor NL zijn. Dan is die keuze toch ook niet zo vreemd meer?

Het oproepen van die twee is dus wel opmerkelijk, maar wel te verklaren. De grootste fouten hadden niks met Ajax te maken..

Een andere grote fout is in mijn ogen dat we in de punt naar achteren spelen met Sneijder op het middenveld. Sneijder heeft daar het loopvermogen helemaal niet voor. Als je die op zijn sterke punten wil gebruiken moet je toch met de punt naar voren gaan spelen. Zo niet, kan je hem er beter uithalen, anders wordt het middenveld overlopen. En laten we nou net geen verdedigers hebben die dat op kunnen vangen. Oja, en geen Nigel de Jong..

10 september 2015 om 13:25

@ Sulejmanii

Zelf vind ik kwaliteit belangrijker dan ervaring, maar in mijn reactie kan je zien waarom ervaring niet de reden was voor het niet/wel selecteren van van Beek en Riedewald.

Je kan niet ontkennen dat van Beek inmiddels een compleet eredivisie seizoen in de benen heeft, en Riedewald niet. Zo objectief moet je wel zijn.

10 september 2015 om 15:26

@louis el Pisto: ik vind het persoonlijk erg jammer dat de bondscoach per se een linkspoot op links centraal wil hebben en een rechtspoot rechts centraal. Als je naar de topclubs kijkt, staat er zelden een links en een rechtspoot. Hierdoor kom je uit bij 18 jarige spelers die net 8 volledige wwdstrijden en wat invalbeurten hebben gespeeld, toevallig omdat het een linkspoot is. Maar ja, het is de visie van onze bondscoach. Wel jammer dat bijvoorbeeld Van Dijk en Douglas worden genegeerd terwijl zij al jaren links centraal spelen. Overigens zeg ik niet dat Douglas nu opgeroepen had moeten worden, maar in het verleden werd hij wel daarom genegeerd.

Als je kijkt naar de visie van de bondscoach, dan is het oproepen van Riedewald logisch. Tete blijf ik raar vinden. Janmaat is inderdaad verdedigend niet heel sterk, maar pak dan Verhaegh als back-up. Die is niet voor niks basisspeler al nkele seizoenen bij Augsburg en was medeverantwoordelijk voor de 5e plaats afgelopen seizoen. Is verdedigend wel sterk en aanvallend minder. Heeft bovendien op het WK gespeeld.

Ik zie in zowel Tete als Riedewald (van Beek trouwens ook) zeker toekomstige vastigheidjes in Oranje. Maar begin alsjeblieft met die drie in een oefenwedstrijd tegen China ofzo.

10 september 2015 om 17:33

Ktb84

Je kan je inderdaad afvragen of je star vast moet houden aan een links en rechtspoot. Hoewel het voordelen heeft (ajax en Feyenoord houden er ook aan vast) kan je het beste toch gewoon twee goede spelers achterin hebben staan. Douglas ben ik nooit voorstanders van geweest, maar dat is meer omdat ik liever eigen middelmaat heb dan andermans afdankertjes. Vlaar hadden we in ieder geval goed kunnen gebruiken..

Overigens heeft Riedewald misschien ook het voordeel gehad omdat hij ook als linksback goed is.

Speelt Verhaegh bij Augsburg ook met veel ruimte in de rug? Dat doet Janmaat bijvoorbeeld bij Newcastle namelijk niet, waardoor het daar niet zo opvalt dat hij verdedigend niet zo goed is.

Ben het wel met je eens dat het onnodig was om ze allebei op dit moment op te roepen,

Voor de toekomst hebben we volgens mij wel eindelijk eens een topverdediging met Tete- van Beek - Riedewald en Willems.

Cilessen
Janmaat
de Vrij
Blind
Riedewald
de Jong
Klaassen
Robben
Sneijder
Depay
Huntelaar
10 september 2015 om 20:31

Louis el Pisto:

Nee, Verhaegh speelt bij Fc Augsburg niet met heel veel ruimte in de rug. Over het algemeen spelen ze vrij behoudend. Dit seizoen spelen ze 4-5-1.

Over de prestaties van Verhaegh. Hij scoorde 6 keer en kreeg 5 gele kaarten, waarvan 1 geelrode. Hij kreeg gemiddeld 1 keer per 450 minuten een kaart. Het is dus geen extreme kaaryenpakker in de Bundesliga.

10 september 2015 om 20:33

Ktb84,

Jij hebt het over voetbalverstand, maar blijkbaar heb niet eens door dat Van Persie op de reservebank van zijn club zit, omdat hij blijkbaar niet fit is. Vervolgens heb jij het wel over een geen fitte rechtsback. Sorry hoor maar als jij een rechtsback niet fit vindt en daarom niet hoort te spelen, waarom noem je dan niet Van Persie? Want als je Van Persie heb zien spelen dan was hij wel één van de laatste persoon die een oproep verdiend had.

Ook heb jij het over 90 dagen geen serieuze wedstrijd. Maar weet jij wel dat de competities net begonnen zijn, dus welke spelers hebben volgens jou dan 90 dagen serieuze wedstrijden gespeeld?

10 september 2015 om 10:16

@gungho,

We hebben ook een eer en een trots toch? Voor een coach van het Nederlands elftal voldoet hij aan alle criteria, behalve aan 1 niet onbelangrijk punt: De man is een Duitser.
Dus een Duitser spreekt in het Duits de mannen toe voor ze beginnen aan een wedstrijd? Staat hij daar in een Oranje trainingspak en met een KNVB-petje op vragen te beantwoorden van Hans Kraaij: In het Duits!
Wat mij betreft is het allerbelangrijkste criteria van een bondscoach 1 ding: Het is een Nederlander!

10 september 2015 om 11:01

@Feelinggood: ik heb die eer en trots niet. Ik wil dat het team gecoacht wordt door de beste coach. Ik win liever het EK met Klopp, dan dat ik een eindronde misloop met Blind.

van mij mag Kluivert bij Ajax komen werken!

Hij heeft het bij Jong Twente toch goed gedaan, kent de Ajax leerschool natuurlijk en heeft stiekem toch wel ervaring opgedaan links en rechts.. binnenhalen, bij de A/B-jeugd of Jong Ajax neerzetten en je hebt een eventuele opvolger voor FdB in huis

Kluivert doet het (misschien noodgedwongen) slim. Gewoon rustig begonnen als jeugdtrainer, assistent bondscoach en nu bondscoach van een voetbaldwerg. Straks misschien coach van een Jupiler league club al denk ik dat het voor hem toch lastig blijft om in Nederland aan de slag te gaan.

@Hootch30 Dat is niet zo moeilijk om een voorbeeld te noemen Eerst zeggen dat je Van Persie niet in de basis zet tegen IJsland omdat hij geen wedstrijdritme heeft om vervolgens Van Der Wiel die 96 dagen geen wedstrijd heeft gespeelt in de basis te zetten Dan met de drogreden komen dat je geen alternatieven op die plek hebt maar volgens mij heeft Janmaat alles tot nu toe gespeeld bij zijn club....en slechter zal hij het zejer niet hebben gedaan als v/d W (als dat nog mogelijk was) Na de wanprestatie van Van Der Wiel tegen IJsland waarin hij samen met Narsingh de aller slechtste man van het veld was zou je zeggen dat een ezel zich niet 2 X aan dezelfde steen stoot....onze ezel heet helaas D.Blind en hij stelt beide spelers gewoon weer op in de basis tegen Turkije En wederom presteren beiden het weer om de allerslechtsten te zijn Na de wedstrijd durft diezelfde Van Der Wiel nog zijn medespelers mee te geven dat zij minder niveau hebben dan de spelers van PSG Nu zal dat best wel zo zijn maar iedereen die zelf gevoetbald heeft weet dat als je zelf de allerslechtste bent dat je gewoon ff een tijdje je mond moet houden Van Der Wiel wordt ondanks zijn bizar slechte optredens de hand boven het hoofd gehouden door D Blind... dat bedoel ik met vriendjespolitiek En daarom is m.i. iemand als Klopp een prima keuze....iemand die wel in staat is tot het maken van eerlijke keuzes en alles niet tracht recht te lullen zoals D.Blind Het is haast lachwekkend ware het niet dat dit alles mede veroorzaakt heeft dat Oranje er straks niet bij is op het EK

@KTB84 Ben het helemaal met je eens......Dost passeren die in de Bundesliga al een jaar lang veel beter presteert en scoort dan Huntelaar en dan ook nog Luuk de Jong meenemen omdat hij zo lekker presteert in de eredivisie Zou onze slechtste bondscoach ooit nu nog niet snappen dat de bij BMG hopeloos mislukte Luuk de Jong in de eredivisie minder weerstand ondervind dan in de Bundesliga??? Blind wordt toch ruim betaald om deze zaken die zelfs leken op voetbalgebied begrijpen door te hebben Dacht dat van der Wiel de grootste miskleun was in de selectie van onze door clubvoorkeuren verBLINDe bondscoach maar was helemaal Anita vergeten (Anita haha...lachwekkend gewoon) En als je je dan toch door clubvoorkeuren laat verBLINDen neem dan El Ghazi mee.. de man in vorm ipv Narsingh Heb zelfs de dramatisch slechte bondscoach Hiddink in zijn laatste periode niet zoveel fouten zien maken in zijn selectie en wisselbeleid als onze slechtste bondscoach ooit...de heer D.Blind Tsja...en als er dan iemand nog niet inziet dat Blind zijn selectie en wisselbeleid waardeloos is dan houd het op.....een oud spreekwoord zegt dat je niet moet trekken aan een dood paard Dus nu het EK missen en uithuilen en opnieuw beginnen....met voor het Nederlandse volk hopelijk een andere bondscoach....iemand die wel weet wat hij doet en een plan en visie heeft En wel selecteert op kwaliteit....ik wou dat van Oostveen dat 2 jaar geleden ook had gedaan dan hadden we nu deze discussie niet

@Feelinggood Dan verschillen we hier over van mening....voor mij is niet het belangrijkste criteria dat de bondscoach Nederlands spreekt Denk dat alle spelers in buitenlandse competities ook niet dagelijks door hun respectievelijke trainers in het Nederlands worden aangesproken Voor mij is het belangrijkste criteria een bondscoach die een winnend Nederlands elftal weet te creeren waarin op eerlijke wijze op kwaliteit wordt geselecteerd

10 september 2015 om 11:38

Ja maar klopp heeft in een paar jaar tijd een kampioens elftal gemaakt van dortmund. Ze hebben de finale van de champions league bereikt en kijk ook eens wat hij voor mainz heeft betekend. Ben blij dat ze tuchel hebben aangesteld nu. Maar dit terzijde klopp zou de perfecte man zijn voor het nederlands elftal. Objectieve blik misschien een andere opstelling en de trainings methode is ook heel anders in duitsland misschien heeft het nederlands elftal wel zo een man nodig aan het roer.

Gezien de vele reacties over kluivert als potentiele bondscoach.. Ik zie eerlijk gezegd liever F. de Boer, met Seedorf en Kluivert als assistenten - maar mijn voorkeur blijft uitgaan naar Koeman.

10 september 2015 om 10:44

Ok en nu over naar de realiteit,

De Boer blijft sowieso tot einde seizoen bij Ajax. Koeman gaat zich hier nu echt niet meer aan branden, zeker niet als die randdebiel van Oostveen er nog zit. Die gaat ook echt niet voor einde seizoen weg bij Southampton.

Twee afgevallen. Nog andere 'ervaren' suggesties?

10 september 2015 om 11:07

Nu over naar de realiteit: Danny Blind is nog steeds de bondscoach. Tegen de tijd dat Danny Blind weg is, liggen de feiten anders. Daarnaast, als je kijkt naar ervaring en per direct beschikbaar: Fred Rutten is vrij.

10 september 2015 om 11:41

Fred rutten serieus. Dan zie ik liever nog pim verbeek als bondscoach aangesteld worden. Die doet het fantastisch nu als coach in duitsland. Of misschien een ron jans van pec weghalen als dat lukt die man diet het al jaren geweldig met pec en hiervoor bij groningen.

10 september 2015 om 13:35

@ Ktb84

Misschien blijft Blind inderdaad zitten t/m het einde van het seizoen, maar ik zou het eigenlijk wel beschamend vinden als hij nog even mag blijven zitten aks ze na de komende twee wedstrijden daadwerkelijk uitgeschakeld worden, en misschien nog wel een zeperd maken.

Hoop dat je kan inzien dat Fred Rutten (net als Blind, Henk ten Cate, Jan Wouters) een enorme bron van voetbalkennis is, en dat ze als assistent daarom al vaak van waarde zijn gebleken. Maar als hoofdcoach heeft Fred zowel bij PSV als Feyenoord onder het kunnen van de spelersgroep gepresteerd. Totaal geen goede manager is helaas al te vaak gebleken. Ik wil zelfs beweren dat hij mijn club Ajax persoonlijk minstens aan 1 titel heeft geholpen, aangezien PSV gewoon een veel beter team had maar daarmee steeds een wanprestatie leverde.

10 september 2015 om 16:01

@ louis el pisto: Ok, Fred Rutten is niet het allerbeste voorbeeld.

Ik hoop eigenlijk dat Blind nog een jaar blijft zitten. Dat jaar moeten we dan maar heel snel vergeten en geen EK spelen. Vervolgens talenten als Tete, Riedewald, Van Beek, El Ghazi etc. inpassen en veel oefenwedstrijden spelen.

Na dat jaar pak je Koeman of De Boer en laat je die vier jaar zitten. Daarna hoop je dat coaches als Kluivert, van Bronckhorst, Cocu zich voldoende ontwikkeld hebben om het dan weer over te nemen.

10 september 2015 om 19:59

@bvb 09: nope, ik ben Feyenoord fan. Maar neemt niet weg dat ik een aantal zeer goede talenten bij Ajax zie.

11 september 2015 om 09:49

@ Ktb84

Haha Fred Rutten is inderdaad niet het juiste voorbeeld, maar inderdaad wel een van de weinigen met ervaring. Kluivert moet inderdaad niet zoals van Basten toen voor de leeuwen worden gegooid, precies ook de reden dat we beter voor Janmaat en Verheagh (altijd een 6) konden kiezen dan voor Tete (soms een 9, maar het kan ook soms nog een 4 zijn zonder ervaring)

Wel mooi dat jij als Feyenoord fan gewoon objectief kan zijn over Ajax talenten. Denk dat we voor de toekomst echt wel een talentvol team hebben.

Op een ander forum kwam iemand gisteren trouwens met de suggestie om Rijkaard als interim trainer aan te stellen, tot Koeman of de Boer het over kan nemen. Lijkt me best een mooi plan.

Voor de toekomst hopen dat Strootman nog op niveau terug kan keren, en dat we eindelijk eens een normale spits opleiden..

Vind jij het als Feyenoorder trouwens niet jammer dat eigen talenten (grote talenten) moeten wijken voor (weliswaar ook ervaren) andere middelmaat. Ik denk namelijk dat als een aantal jongens daar inmiddels twee jaar in de basis hadden gestaan, ze een stuk verder waren geweest. Met als hoofdschuldige weer: Fredje Rutten (die wilde alleen maar resultaat en aankopen, terwijl hij bekend staat als iemand die talenten beter zou moeten maken, Niet echt gebeurd volgens mij)

- Vilhena is in potentie zoveel beter dan Immers.
- Boëtius die niet speelt omdat Toornstra en Basacikoglu gehaald zijn.
- Manu en Achachbar zijn toch net zo goed als reservespits (voor Kuyt of Kramer) dan Kazim die ook nog allerlei onrust met zich mee brengt? Hebben ook nog potentie om te groeien, Kazim niet.
- Kongolo die nu linksback moet gaan spelen voor vd Heijden..
- van Beek die rechtsback moet spelen voor Botteghin, een experiment wat nu al zo'n beetje mislukt is. Hadden ze dan niet beter 1 vd 2 (botteghin en vd Heijden) kunnen halen, en een goede rechtsback?
- Zelfde gebeurde toen met Bmi, die moest wijken voor de matige Mathijssen.

Toch allemaal beslissingen ten nadele van de talenten. Is dat dan omdat ze per se snel kampioen willen worden, of zijn die talenten gewoon niet goed genoeg?

Boilesen heeft het bv ook voor zichzelf verpest, maar de lijst van Feyenoord is wel lang..

Cilessen
Tete
van Beek
Riedewald
Willems
Strootman
Bazoer
Klaassen
El Ghazi
de Jong?
Depay

Kluivert als bondscoach daar is het nog te vroeg voor. Hij zal eerst nog een paar jaar als club coach moeten fungeren. Heeft nog niet voldoende ervaring op het gebied van coaching.

Kluivert zou denk ik bij FC Twente niet verkeerd zijn. Hij kent de club en werd ook kampioen met de beloften. Met zijn ervaring en achtergrond zou hij makkelijk een mooie club in de Eredivisie kunnen trainen.

10 september 2015 om 19:02

Ik sluit mij daar helemaal bij aan. Heeft bewezen in Twente goed te kunnen presteren en had ook de ambitie om een stap hoger te maken. Die mogelijkheid ligt er nu. Lijkt me een persoon die wel voldoende aanzien heeft om spelers als Ziyech en Mokotjo te binden. Bovendien Kluivert en behoudend voetballen? Neuh, denk het niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren