Van Leeuwen legt uit: ‘Ik heb ze in ieder geval niet kunnen vinden’

Woensdag, 9 september 2015 om 07:32Erik van Dam

FC Twente verkocht gedurende de transfperiode zeer veel spelers en trok in hun plaatsen veel onbekende namen aan. De fans hadden tot de komst van het vijftal nog nooit gehoord van Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Chinedu Ede, Michael Olaitan en Thomas Agyepong. Ted van Leeuwen hoopt dat ze serieuze versterkingen zullen zijn voor de Eredivisionist.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

FC Twente verdient een voldoende voor het transferbeleid van deze zomer


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door j.staatsen)

Heeft zijn werk gedaan, naar kunnen! Twente gaat gewoon 3 moeilijke jaren tegemoet, hopen dat ze vanaf dan weer de terechte nummer 4 kunnen worden!

9 september 2015 om 09:07

De terechte nummer vier? Op basis waarvan? Een jarenlang kunstmatig opgehoogde begroting?

9 september 2015 om 09:44

Op basis van de historie is Twente gewoon de 4e club en daar hoort het naar mijn mening ook te staan. Dit is dus niet gebaseerd op de laatste jaren.

9 september 2015 om 09:45

@yatsemata

Nee, op basis van de eredivisie ranglijst aller tijden. Twente is de 4e club van Nl.

9 september 2015 om 10:12

Op basis van de eeuwige ranglijst van de eredivisie. We gaan een paar moeilijke jaren tegemoet maar gaan daar op eigen kracht uitkomen. Wij gaan het op de Feijenoord manier doen en niet op de weg van de minste weerstand manier zoals in Arnhem waar de club doorgereikt wordt van de ene vage figuur baar de volgende. Tot de club een keer in handen komt van de verkeerde en dan gaan ze regelrecht Xamax Neuchatel achterna.

9 september 2015 om 13:40

Als ik je gebazel over de ontwikkeling van Vitesse de afgelopen jaren lees, verbaast het mij niets dat je, met het oog op de toekomst, wensdenken en realiteit door elkaar haalt.

Jij weet net zo min als ik hoe Twente zich de komende jaren zal herstellen (of niet). Voorlopig is de figuur die Twente overeind heeft gehouden (en nog houdt?) niet vaag, maar deze "niet-vage" figuur wordt ondertussen wel door het overgrote deel van de eigen supporters uitgekotst.
Dit jaar is gebleken dat het "beleid" bij Twente al jaren van leugens aan elkaar hangt en als ik het geklungel rond het ontslag van Schreuder zie, dan zou ik die eigen kracht maar niet te hoog inschatten.

9 september 2015 om 10:04

Ted heeft idd zijn werk gedaan. Tussen de puinhoop die het trio Munsterman-VdLaan-Schreuder hebben achtergelaten. Dit trio is namelijk verantwoordelijk voor de volledige disbalans in de samenstelling van de selectie.

Spelers als Mohktar, Lachman, Mokotjo, Ebecilio, Castaignos en Martina zijn op voorspraak van dit trio gehaald. Allen hebben in hun Twente jaren op geen enkele wijze hun waarde kunnen bewijzen. Deels transfervrij gehaald met een dik salaris en anderen met transferson én dik salaris. Ze hebben mogen trainen onder een trainer die ervoor heeft gezorgd, dat hun waarde nogeens verder naar beneden is gegaan.

Het succes claimen door deze mannen van Tadic en Promes? Dacht het niet. Dankzij notabene Patrick Kluivert speelde Promes voor Twente en hij is door Ten Hag bewust gemaakt van zijn kwaliteiten bij de Eagles (jaar uitgeleend). Tadic was op dat moment al één van de betere spelers in de Eredivisie.

9 september 2015 om 10:40

Hij heeft inderdaad zijn werk gedaan, zou het zeer op prijs stellen dat hij nu zijn mond gaat houden, heb v Leeuwen in die 3 maanden dat hij er zit, al meer interviews van hem gezien dan van alle Twente medewerkers in de laatste 5 jaar. ( ja dat is gechargeerd)
Transparantie is goed, maar hoef niet iedere 3 dagen een interview van deze man te lezen.

Of hij zijn werk goed gedaan heeft zal nog moeten blijken, persoonlijk had ik liever een redelijke linksback erbij gehad i.p.v. Uvini, op die plek had/heeft Twente nog wel alternatieven, terwijl de linksback positie echt de zwakste plek is.
De verkopen zijn goed geweest, de aankopen heb ik toch mijn twijfels bij

9 september 2015 om 14:09

Ik denk inderdaad dat hij zelf om de drie dagen maar weer eens een journalist belt of er niet nog een interview valt te fiksen.

9 september 2015 om 14:23

Het wordt hem gevraagd, dat vind ik echt de grootste drogreden die er bestaat. Want als een journalist belt ben verplicht antwoord te geven?

Trouwens bij v Leeuwen zou het mij nog niets verbazen als hij zelf de journalisten belt.

Waar is lachman eigenlijk ?

9 september 2015 om 08:05

Sheffield wednesday

Er waren genoeg Nederlandse spelers of iig spelers mer ED ervaring transfervrij. Ik noem een Brama, vd heijen, schaken, duplan, havenaar, Drenthe, nedic, stam etc.
Echt een circus is er binnen gehaald, waarvan de meesten ongeveer een jaar niet hebben gevoetbald of zelfs nog geblesseerd zijn. Het kon ook anders ipv dit vreemdelingen legioen.

9 september 2015 om 08:00

Wilkshere etc etc

9 september 2015 om 08:09

Ja, want transfervrije spelers krijgen geen tekengeld en verdienen ook niks en hadden daarom makkelijk binnengehaald kunnen worden.

9 september 2015 om 08:15

Dat geld toch ook voor dat circus wat nu is binnen gehaald....
Daarnaast, als zwolle ( cat. 1 ) , den haag, nac etc ze kunnen binnen halen....

9 september 2015 om 09:07

Twente staat er simpel weg slechter voor dan elke andere club. Het is daar een grote bende. Die jongens konden ze simpelweg niet halen.

9 september 2015 om 10:19

Jawel. Twente heeft de 4e begroting van Nl. Ze hebben ondanks de schulden nog een voetbal begroting van rond de 10 M. Dat is ongeveer even hoog als die van AZ op moment en van Feyenoord van een paar seizoenen geleden, toen Feyenoord 2e werd.
Ted heeft simpelweg andere keuzes gemaakt.

9 september 2015 om 08:10

Nederlandse spelers hebben nog wel eens de neiging om achterlijke salariseisen te stellen als een club als Twente aanklopt, of om de beslissing uit te stellen in afwachting van een buitenlandse club..

Brama is een gelopen race, Stam komt ook echt niet meer terug. De andere spelers die je noemt zijn ook niet voor niets transfervrij....

9 september 2015 om 08:17

Dat circus wat nu is binnen gehaald is waren juist niet voor niks transfervrij.

9 september 2015 om 08:29

Dat 'circus' was nieteens transfervrij, op volgens mij één na. De rest is gehuurd

9 september 2015 om 08:38

Verhuurd met een optie tot koop. Dat was niet voor niks iig.

9 september 2015 om 08:51

Ik zou niet teveel op J. Staatsen in gaan. Geeft regelmatig aan weinig kennis van het spelletje te hebben.

Dat begint eigenlijk al bij het feit dat hij Brama nog noemt als serieuze optie voor FC Twente.

9 september 2015 om 10:14

Het feit dat jij Brama niet serieus neemt, geeft aan dat je naast dat je geen kijk op het spelletje hebt, ook nog eens geen kennis hebt van de club fc twente.

9 september 2015 om 14:11

Brama kon het in zijn laatste jaar bij FC Twente al niet meer waarmaken. Haalde elke snelheid uit de aanval en werd veelal vervloekt op de tribune. Stond niet voor niks aan de kant. Sinds zijn blessure is het niet meer de voetballer die het was.

Ook bij PEC kon hij geen potten breken.

Brama heeft hele goede jaren gekend voor FC Twente, maar die zijn voorbij. Mijn mede supporters blijven teveel hangen in de rooskleurige nostalgie.

9 september 2015 om 14:47

De enige die hem aan de kant zette was Schreuder.
Rutten, Preudhomme, Adriaanse en Mcclaren stelde hem allemaal op. En Ron Jans heeft hem niet voor niets (ook sinds zijn blessure) voor de 2e keer gecontracteerd.
Maar Rutten, Preudhomme, Adriaanse, Mcclaren en Jans zullen itt fct -fan en schreuder wel geen kijk op het spelletje hebben.....of zou het andersom zijn....?

Van Leeuwen heeft het prima gedaan opzich!

Toch snap ik niet dat er niet meer transfervrije eredivisie spelers gehaald zijn.
Brama, v.d.heijden, v.d.velden, Oar, el makrini, Bijker, Tamata, Heerings en Duplan zijn eredivisie spelers die ik liever zie dan een geblesseerde buitenlandse huurling.

9 september 2015 om 08:40

Die spelers waren niet te betalen. Is al meerdere keren aangegeven.

9 september 2015 om 08:48

Waar en door wie is dat aangegeven dan ?
Als zwolle (cat 1) , den haag, Utrecht, Heracles, nac etc. ze konden halen....

9 september 2015 om 11:15

door van leeuwen zelf. jij zit de hele dag op voetbalzone. dan moet je dat ook gelezen hebben.

9 september 2015 om 12:03

Ja daarom en dat heeft hij dus ook nergens aangeven. Het is gewoon een keuze geweest om via zijn eigen netwerk allemaal vage spelers op te halen. Ik weet niet wie daar allemaal beter van worden, maar Twente iig niet.

9 september 2015 om 12:32

http://www.twentefans.nl/nieuws/17854/-fc-twente-g...
hier staat oa dat tamata niet haalbaar was.

En dan maar zeiken op Vitesse en dan met name die Stef de Bont,waardeloze koekert.Als je hem hoort dan is het net 'n nerveuze brugklasser die 'n spreekbeurt aan het houden is.En de andere site's nemen alles klakkeloos over,stumpers!

Ben benieuwd hoe zich zich gaan ontwikkelen. Hebben vrijwel allemaal een tijd stil gezeten en missen ritme. Van Leeuwen heeft wel fantastisch verkocht. Groot compliment daarvoor.

9 september 2015 om 10:28

Hij heeft qua verkopen inderdaad uitstekend werk verricht. Maar zijn aankopen vind ik zelfs met het kleine budget wat hij had verschrikkelijk slecht. Katsikas is nog wel aardig maar Uvini kan er echt helemaal niets van. Als je dan weet dat je jongens als Anderson en Bijen hebt dan ga je toch geen geld uitgeven aan Uvini. Ik garandeer je dat voor de winterstop Uvini uit het elftal is gespeeld door deze jonge gasten. Olaitan is eenzelfde soort spits als Castagnois. We hebben 3 jaar lang naar pingpong voetbal zitten kijken omdat Castagnois geen bal kon vasthouden. Dan mag je toch van een professional als van Leeuwen verwachten dat hij dat doorgrond en eindelijk een ander type spits haalt die wel een bal kan vasthouden. Maar van Leeuwen lult je de gaten in de sokken over de kwaliteiten van die gasten maar had gewoon een balvaste spits moeten halen. Ook Ede heeft volgens mij wel potentie. Maar wanneer je Cabral, Holscher, Eghan en Zyiech al hebt wat mot je dan nog met die gast van City. Volgens mij is dat er 1 teveel. Maar pas echt droevig word ik van deze 2 als ik ziet dat we geen enkele linksback in de selectie hebben. De professional van Leeuwen en de hele TS van Twente zijn ziende blind. Wanbeleid van Ted iets anders kan ik er niet van maken. De Vitesse fans hebben zich kapot gelachen toen Twente het schoothondje van Jordania aanstelde en hij heeft voor mij qua aankopen nog niets gedaan wat echt indruk op mij heeft gemaakt.

9 september 2015 om 10:48

Groot deel met je eens hoor, maar het is natuurlijk ook zo dat er nou eenmaal wel spelers bij moesten komen. De kosten van aangetrokken spelers zijn echter niet bekend, dus we weten ook niet of ze in verhouding duur of goedkoop zouden zijn.
Over Uvini kan ik nog niet heel veel zeggen. Die man is er een jaar uit geweest. Schreuder wilde hem vervolgens al direct voor de leeuwen gooien en Anderson (die het vorig jaar best erdienstelijk deed) werd zomaar opzij geschoven. Diezelfde Schreuder zag Cabral ook goed spelen in de voorbereiding en startte vervolgens met een 4-4-2 en stelde Cabral nooit op. Van mij zou Cabral absoluut die kans moeten krijgen.

Maar waar ik het volledig met jou mee eens ben is het gebrek aan een redelijke linksback. Volgens mij denken wij wel hetzelfde over Schilder, en als je bij een blessure van onze slechtste speler al bent aangewezen op een rechtsback op linksbackpositie, dan heb je inderdaad gefaald in je aankoop en de verkeerde prioriteiten gesteld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. DumićVerdediger
M. HilgersVerdediger
J. OosterwoldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Griekenland
2 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren