'Je denkt dat clubmensen nog bestaan, dan is dit een ontgoocheling'

Dinsdag, 1 september 2015 om 22:10Daniel Cabot Kerkdijk

/

RC Genk is enigszins teleurgesteld in Jelle Vossen. De aanvaller maakte nog geen twee maanden geleden de overstap naar Burnley, maar de samenwerking was van korte duur. Club Brugge maakte maandagmorgen via de officiële kanalen de komst van Vossen voof vijf seizoenen wereldkundig. Een mokerslag voor de Genkies.

"De keuze van Jelle is een trap op onze ziel", verwoordt algemeen directeur Patrick Janssens het dinsdagavond voor de camera van TVL. "Voetbal werkt zo. Je denkt dat clubmensen nog bestaan, en dan is dit een ontgoocheling", voegt technisch directeur Dimitri De Condé daar nog aan toe. Vossen, 26 jaar, zag hoe Burnley in augustus nog enkele spelers aantrok en koos ervoor om na vijf optredens in te gaan op de avances uit Brugge.

"Jelle moet zijn eigen beslissingen nemen in zijn loopbaan. Dat is zijn goed recht en wij moeten dat accepteren. Maar dit slaat diepe wonden, zeker bij heel veel supporters", zo stelt De Condé. Club Brugge had al langer interesse in Vossen, die in acht seizoenen voor Genk 77 doelpunten in 193 wedstrijden maakte. Genk weigerde de spits echter naar een competitiegenoot te laten vertrekken, maar had niet verwacht dat hij via een kleine omweg alsnog bij een concurrent terecht zou komen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door belgunner)

Onbegrijpelijk dat zo'n jonge dat "zijn" club aan doet!
Vooropgezet plan?

1 september 2015 om 22:22

Je zou het ook om kunnen draaien. Ongelooflijk dat je zoveel voor je club betekend hebt en ze je dan niet late gaan naar een competitie genoot. Clubliefde is voor supporters en niet voor de meeste spelers.

1 september 2015 om 22:28

In de pers is er nooit gezegd geweest dat Genk hem niet wou laten gaan naar een competitie genoot, dus snap niet goed waar VZ dit vandaan haalt.

1 september 2015 om 22:34

Dat je Vossen niet wilt verkopen aan een competitiegenoot heeft toch puur met sportieve belangen te maken. Waarom zou je een concurrent sterker maken dan hij al is. Ook al heeft hij zoveel voor de club betekent, snap ik heel goed dat ze hem niet naar een concurrent laten gaan

1 september 2015 om 22:44

Buffalo

Dus jij denkt dat Genk wel effe een topspeler ( voor Belgische pro league begrippen ) naar pakweg Anderlecht, Brugge of Standard had willen laten gaan? Brugge probeerde al enkele malen eerder en stootte telkens op een "njet" van Genk, dat zegt meer dan een persbericht.

1 september 2015 om 23:12

Het was Vossen zelf die in elk interview maar bleef zeuren dat hij zo graag naar het buitenland wou. Ok, vanuit Limburg gezien is Brugge ook wel een soort buitenland, maar toch...

1 september 2015 om 23:29

Kara is toch naar Anderlecht? Oké, ik denk ook wel dat Vossen een grotere versterking is, maar als ze genoeg geld bieden dan is er geen probleem lijkt me.

2 september 2015 om 00:42

Dit kan toch eigenlijk helemaal niet? Je mag in een jaar toch niet voor 3 verschillende clubs spelen?

2 september 2015 om 02:52

Als je al Kara vergelijkt met de status die Vossen had dan snap je het niet. Vossen was een jeugdspeler van Genk, heeft hier alles gewonnen, was de held van zovele kinderen, hij ademde Genk Die mocht gewoon niet bij een andere Belgische ploeg. Kara was een verrassing dat die naar Anderlecht vertrok, dom van het bestuur maar ok, het zij zo, hij is een topper en zal verder geraken dan Vossen. Bovendien gebeurt het een dikke maand na zijn vorige transfer, en ja dat is gewoon een schande.

2 september 2015 om 11:33

Als je reageert op mij lees dan aub eerst de context waarop je reageert, want ik zit hier al de hele tijd te verkondigen dat deze transfer van Vossen een schande is.

Misschien had Genk Vossen niet willen verkopen aan iemand anders in de competitie, maar ze hebben dat nooit gezegd in de media. Ik ben er ook van overtuigd dat ze dit wél gewoon gedaan hadden als Club met genoeg geld overboord kwam en Vossen hen had gepusht om het te aanvaarden. In zo een gevallen heeft de status van de speler daar op bestuursniveau weinig mee te maken.

2 september 2015 om 16:56

Genk liet Koen Daerden en Kara Mbodj vertrekken naar concurrenten.
Jelle Vossen vad gewoon geen uitzicht op speelmonuten door de komst van enkele dure concurrenten (iemand van 12,5 miljoen euro krijgt sowieso de voorkeur...) en blijkbaar was z'n vriendin Audrey niet zo gelukkig in Burnley.

Ik snap de Genk supporters wel een beetje maar kom op, zet jullie erover, de heisa is overdreven. Doodsbedreigingen, really?
Moest Simons dit doen met een goede reden als Vossen neem ik hem ook niets kwalijk. Tenzij hij voor Anderlecht of Cercle kiest uiteraard.

In zijn laatste jaar bij Genk hield het bestuur en transfer met alle macht tegen en toen is er iets gebroken tussen Genk en Vossen. Dat weten jullie Genk-fans beter dan ik, en dan krijg je zoiets. Het is niet de eerste en hij zal niet de laatste zijn.
De kleedkamer zat vol rotte appels waardoor de ploeg niet presteerde en hijzelf ook minder was en er van de nationale ploeg ook geen sprake meer was. Dat neemt hij het bestuur ook kwalijk, en terecht. Wat een wanbeleid werd daar gevoerd.

Helemaal gelijk. De razende reacties zijn logisch, een jaar aan een stuk smeekt hij om naar het buitenland te mogen omdat volgens Vossen zelve hij: uitgeleerd is in België, alles gewonnen heeft in België, hij een gebrek aan uitdaging in België heeft en hij droomt van het buitenland en dan vooral van de Engelse competitie. Genk geeft toe en gunt hun kapitein wegens bewezen diensten een overstap naar Engeland en verkoopt hem zelfs onder de prijs omdat ze hem voor 6 miljoen niet moesten hebben, en dan tekent meneer doodleuk een maand later bij Brugge... Dan ben je niet helemaal lekker. Ik kan hier echt niet bij. Moest hij nu een jaar in Burnley gebankt hebben en terug gewild hebben en dan voor Brugge had gekozen had ik er nog begrip voor kunnen hebben, maar na een maand? Één maand? Dat is een messteek in de rug van alle Genkies en er nog eens goed met rond draaien in de wonde. Wat een streek zeg.

1 september 2015 om 22:21

Mooi verwoord, er zijn veel leden hier die niet weten wat er echt aan de hand is, Vossen heeft respect bij veel Belgische voetbalkijkers verloren en al helemaal bij de Genk supps.

1 september 2015 om 22:25

huh? hij speelde al een jaar in engeland he

1 september 2015 om 22:27

Op uitleenbeurt, is pas begin deze zomer definitief vertrokken bij Genk.

1 september 2015 om 22:30

Ik als Genkie weet dat zelf ook, bij Middlesbrough ja, maar ik heb het over de situatie nu. Jelle kwam terug na dat jaar verhuurd geweest te zijn omdat Mbrough hem niet kon betalen wegens het niet promoveren van de club, en Genk schonk hem opnieuw de kans zichzelf te bewijzen in Engeland maar ditmaal met een definitieve transfer en geen verhuur. Ook in de wetenschap dat Jelle zijn zinnen had gezet op Engeland en dat Genk hem liever die transfer gunde dan hem aan zijn contract te houden. En dan gaat hij na een maandje doodleuk naar Club Brugge.

Trieste uitspraak dit. Ik snap dat het pijn kan doen maar het blijft een business.

Had dan het geld op tafel gelegd en had hem dan een veel beter salaris aangeboden. Dan had je misschien nog kans gemaakt maar zeer waarschijnlijk ook niet door allerlei redenen waardoor Vossen niet zo snel was terug gekeerd naar Genk.

1 september 2015 om 22:23

Wat is hier triestig aan? Hij heeft het bestuur van Genk meer dan een jaar voorgelogen dat hij een uitdaging in het buitenland wou aangaan en was in de pers aan het klagen dat het bestuur hem dit maar niet wou gunnen en doet dan dit. Wees dan gewoon eerlijk dat je eigenlijk weg wou uit Genk en niet per se naar het buitenland hoefde.

Mocht iemand tegen jou liegen bij het doen van zaken, zou jij er dan niet over klagen?

1 september 2015 om 23:06

@buffalo

Wat verwacht je dan dat hij nu doet? Zijn situatie in Engeland was niet meer perfect en Brugge had duidelijk interesse. Moet je dan nog moeilijk gaan doen en proberen terug te gaan naar Genk? Dan was je transfer mogelijk niet meer gelukt.

1 september 2015 om 23:25

Hoezo was zijn situatie niet perfect? Hij koos voor die ploeg anderhalve maand geleden. De enkele matchen die hij speelde begon hij in de basis, op die van de laatste week na. Hij wou slagen in het buitenland aangezien hij België beu was omdat hij alles gewonnen heeft. Er was helemaal geen sprake van om te vertrekken. Ik kan me zelfs niemand herinneren die 2 keer verkocht werd op nog geen 2 maanden tijd.

1 september 2015 om 23:27

Als hij zijn buitenlands avontuur al zo snel wou opgeven lijken zijn eerdere uitspraken gewoon zever. Tuurlijk mag Genk zich dan gepakt voelen.

1 september 2015 om 22:30

Was reeds de grootverdiener van Genk en Genk wou hem nog opslag geven om te blijven, was ook de aanvoerder... wat wil je nog meer? maar meneer wou absoluut terug naar Engeland.

Het zou niet mogelijk moeten zijn dat spelers twee keer binnen een transferperiode van club kunnen wisselen.

1 september 2015 om 22:30

Een speler mag zoveel keer verkocht worden binnen een bepaalde periode. Daar is er niks mis mee. Een speler mag echter maar per jaar voor 2 clubs uitkomen. En gezien de situatie dat Vossen niet voor RC Genk is uitgekomen is er geen vuiltje aan de lucht.

2 september 2015 om 10:39

Per jaar of per seizoen? Begin dit jaar Genk, eventjes Burnley en dan Club. Dat zijn er drie. Maar ik begrijp ook niet dat je dit als speler zelf wil.

Burnley laat weten geen verlies te hebben geleden ondanks ze hem voor 2 miljoen aan Brugge doorverkopen. Het gerucht gaat dat Brugge mee heeft betaald aan de transfer van vossen van Genk naar Burnley... Wie weet het zou zomaar kunnen.

1 september 2015 om 22:36

Als dat zo is moet Club zich helemaal schamen.

1 september 2015 om 22:39

Genk heeft Vossen voor 3 miljoen verkocht aan Burnley en Burnley verkocht hem aan Brugge voor 2 miljoen... Burnley heeft in een officieel persbericht laten weten geen verlies te hebben gelden. Waar is dat 1 miljoentje dan gebleven?

1 september 2015 om 22:41

Ja dat klopt inderdaad niet, deze zaak stinkt van alle kanten.

Heb het ook gelezen ja, ze hebben volgens hen alle sommen gerecupereerd die ze zelf aan Genk betaalt hebben.

1 september 2015 om 23:22

Ja er gaan geruchten rond dat klopt. Geruchten die niet bewezen zijn en dus tot het tegendeel bewezen is maar geruchten zijn.

2 september 2015 om 17:08

Echt he sommige mensen draaien helemaal door in hun anti-Brugge gevoelens.
Dat Burnley liegt om geen gezichts verlies te leiden is goed mogelijk. Zelfde bij Real en United die de schuld op elkaar steken van de Gea.

clubmensen...onder welke steen is deze man gekropen.... de mensen die in weer en wind op de tribune zitten zijn op de dag van vandaag alleen nog maar de echte clubmensen.

Het is heel moeilijk om rustig te blijven bij dit onderwerp als Genkie, dus zal ik hem alleen maar gelukwensen bij zijn nieuwe club: break a leg

1 september 2015 om 22:48

Haha i see wat you did there...

Maar serieus, ik wens hem het beste, en dat meen ik, maar ik hoop dat hij er nog vaak nachtmerries aan gaat over houden en dat hij beseft wat hij "zijn" mensen heeft aangedaan. Limburg adoreerde Jelle Vossen, hij was onze held, en nu is hij een grotere persona non grata dan Defour. Ik hoop dat hij dit beseft.

Ik voel met je mee overigens, dit doet gewoon pijn. Het is als Del Piero die voor de uitdaging naar Real Madrid zou gaan om vervolgens na één maand naar Inter Milan te verkassen, ongehoord. Dit is echt dood en doodzonde.

1 september 2015 om 23:03

Del Piero naar Inter, stel u voor. Denk niet dat iemand dat zou durven met Moggi als voorzitter. En die vervanger van Dembele bij de Rode Duivels daar hebben we ondertussen al genoeg mee kunnen lachen. Vossen zal het wel beseffen, maar ja hij heeft nieuwe supporters nu en een nieuwe beste vriend "ik maak u kapot" Bolat.

2 september 2015 om 13:51

De transfer van Defour was me een dagske wel. Op de dranghekken van parking naar stadion staan er nog steeds verschillende "judas Defour"s die er zoveel jaren terug op werden gespoten. Ik verwacht hetzelfde voor Vossen, en er is ook sprake van een tifo, maar tot grote spijt zal het niet zoals die van Standard zijn, want die vond ik geweldig en bracht de boodschap tenminste fatsoenlijk over.

2 september 2015 om 00:09

Leuk wel hier, nog 2 genkies te zien op vz. Wat hij deed vind ik zeker niet kunnen, ik begrijp dan ook alle haat van de Ultra's en andere supporters. Hij is er geraakt dankzij Genk. Meneerke voelde zich te goed voor de Belgische competitie en wou naar Engeland gaan. Verlaat Genk nog met een emotioneel bericht, maand later tekent hij in Brugge... Judas à la niveau Götze.

Aan alle Genkies : welkom in de grotemensenwereld. Hoe hopeloos naief jullie zijn. Clubliefde is iets voor supporters, al heel erg lang niet meer voor spelers.

En dat iemand die nota bene nog burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen is geweest ook al zulke emo-teksten debiteert...

Naief, grenzeloos naief.

2 september 2015 om 06:58

Jorisdr

Je snapt zelf toch ook wel dat dit een uitzonderlijke situatie is? Of zie je zulke dingen dagdagelijks passeren in het voetbal? Als alle Genkies volgens jouw naïef zijn om dat ze dit soort scenario niet hadden kunnen voorspellen snap je het niet. Dit heeft niks met naïviteit te maken, enkel met gezond verstand, en dat verstand ontbeert Vossen blijkbaar. Anders had hij geweten dat je dit niet zo snel doet nadat Genk je een buitenlandse transfer gegund heeft.

2 september 2015 om 07:51

Twee andere voorbeelden : 1 recent en 1 al iets verder terug in de tijd.

Suarez kon enkel opgehaald worden door Barcelona bij Liverpool omwille van zijn beet ; anders had Liverpool hem never/nooit laten gaan (of de prijs zou nog hoger geweest zijn).

De Bilde deelde in de jaren '90 een vuistslag uit aan Porte en werd geschorst in België... Wat gebeurde ? PSV was er als de kippen bij om de anders onhaalbare De Bilde te contracteren.

Was het toen allemaal zo mooi ? Absoluut niet maar het is dus echt van alle tijden. Blijkbaar had Vossen zich zwaar miskeken op Burnley en als er zich dan een opportuniteit aandient....

Voetballers zijn huurlingen ; een uitzondering niet te na gesproken : geloof ze niet wanneer ze liefdevol (?) het embleem van de club kussen ; volgende week of volgend jaar doen ze hetzelfde met het embleem van de grootste vijand.

2 september 2015 om 08:28

Je beide voorbeelden zijn compleet anders als wat jelle heeft gedaan. Jelle moest en zou een buitenlands avontuur maken en was uitgeleerd zei die in belgie.hij wordt onder zijn waarde verkocht aan burnley en maand later verkopen zij hem weer aan een belgische club.dit zaakje stinkt en snap de frustraties helemaal. Zie je het al voor je dat cillessen aangeeft uitgeleerd te zijn in de eredividie en naar een buitenlandse club wil om zich te ontwikkelen.hij word verkocht aan tottenham en maand later verkast hij naar feyenoord of psv.dan staat de nederlandse voetbal wereld op zijn kop.

2 september 2015 om 08:30

En ten tweede hij had gewoon terug kunnen gaan naar genk.want die wilden hem al een beter contract aanbieden.gewoon mes in hun rug gestoken simpelzat.zal er niet gek van opkijken als hij een benenbrekwr tackle te verduren krijgt als hij tegen genk speelt.

Nja clubliefde zoals ( Ceulemans (club Brugge)s-Matt le tisie r(Southampton)-Del piero (juventus)- Totti(as roma)) Bestaat helaas niet meer. er is veel te veel geld in gemoeid in deze tijden met al die shjeks en russen diene de club overkopen. Wat hij gedaan heeft is beneden alle pijlen. maar goed diene jongen denk ook aan zijn carrière... hij kon evengoed terug gekeerd zijn naar Genk in de plaats van de naar vertrokken mboyo. hij had perfect kunnen samen werken met peter maes. Maar als je zeg dat je absoluut naar het buitenland wil en één maand later bij de grote concurrent teken. En typisch brugge ze doen weeral alsof ze niets gedaan hebben. (tchite-leekens enzo....) hebben ze ook op een achterbakse manier weg gehaald.

1 september 2015 om 23:33

Ja inderdaad bij Tchité hebben ze zijn clausule geactiveerd. De smeerlappen!!

Bende zageventen zeg in Genk. Het is nu niet dat Club de grote rivaal of zo van Genk is he.

Ok, het is vreemd dat hij na anderhalve maand al weer weg wou bij burnley, maar het was toch ook wel duidelijk dat het voor hem op was bij Genk? Er zal wel een reden zijn dat hij op de valreep weg wou, en als dan club een uitweg biedt... wat moest hij dan doen, nog een seizoen tegen zijn zin bij Genk blijven?

En Patrick Janssens die het heeft over op de ziel getrapt, komaan zeg, het is een antwerpenaar die nog maar pas bij Genk zit, niet zeveren he zeg.

2 september 2015 om 03:01

Jongen wat interesseert ons dat die naar Brugge is. Als da Westerlo of Gent was dan was het juist hetzelfde. En "zagevent", ge moet ook nie stoer doen alsof Brugge Barcelona is. Pak eens eerst een titel met uw sterrenploeg dan mag je meespreken.

2 september 2015 om 08:34

Ja, je hebt gelijk, omdat ik "bende zageventen" zeg doe ik stoer en denk ik dat Club Barcelona is....

Mocht hij nu naar Standard gaan, zou het gezien de historie erg zijn. Dat is zoals van Club naar Rsca of omgekeerd. Of Feyenoord naar Ajax, of Real naar Barca op grotere schaal. Dat moet je toch op zijn minst begrijpen?

Ik vind het vooral erg dat ze in Genk hem hun held vonden, een voorbeeld voor de kinderen, hij zit in hun ziel en al wat je wil, maar een transfer gunnen naar een toch nog steeds grotere club in Belgie die niet eens een rivaliserende band heeft met Genk, ho maar, dat gunnen ze hun grote kinderheld niet.

2 september 2015 om 13:12

@ Stungunner

Ik heb niets met Genk, maar ik snap de frustratie wel. Vossen is gewoon een opportunist. Hij is door de grote poort weggegaan bij Genk. Eindelijk zijn transfer naar Engeland beet en dan een maand later via de achterdeur bij Club binnen. Eerlijk gezegd vind ik dat ook 'not done'.
Bij Brugge doen ze er seizoen na seizoen alles aan om eindelijk eens een titel te pakken. Hoeveel spelers zouden ze de laatste seizoenen al aangetrokken hebben? Hoeveel successen zitten daar tussen? Het liefst zouden ze gewoon de titel kopen om er van af te zijn. Een echte grote club kan je dat moeilijk noemen.

2 september 2015 om 17:04

Jongen toch met je Club Brugge complex.
"het liefst zouden ze gewoon de titel kopen om er van af te zijn. Een echte grote club kan je dat moeilijk noemen."

Dat is jouw eigen aanname en je verbindt er dan zelf conclusies aan. Dik gelul, opnieuw.

Ik vind dat de Genksupporters hier toch wel overdrijven. Niet dat ik hen niet begrijp, in tegendeel, maar de reacties zijn er wel zwaar over. Bij Genk wisten ze al heel lang dat Vossen sinds kleins af aan Club-supporter was. Club Brugge wou hem destijds bij Genk al weghalen, maar het bestuur hield de poot stijf en liet hem niet gaan. Ze plakten er destijds een veel te hoge transferprijs op. Vossen heeft zijn avontuurtje in Engeland gehad, bij Middlesbrough en wist dat hij nu bij Burnley niet aan de bak ging komen. Die hebben namelijk een spits gekocht van meer dan tien miljoen euro. Als Club dan op de juiste moment komt aankloppen, is de zaak snel beklonken. Ik geloof niet dat dit opgezet spel is trouwens, aangezien Burnley hier helemaal geen baat zou hebben.

2 september 2015 om 13:14

Waarom zou je in godsnaam naar Engeland willen als je niet tegen wat concurrentie kunt? Dan blijf je beter in de Vlaamse klei trappelen.

LOL Patrick Janssen. Hij zit nog maar amper bij Genk of hij gaat al doen alsof hij wel bij de ziel van de club hoort. Vossen speelt al een jaar niet meer bij Genk, kwam maar even terug maar het was duidelijk dat hij weg wou. En je gaat me niet zeggen dat de club Racing Genk niets te maken had met zijn vertrek, het was gewoon op daar. Een echte topclub had geïnvesteerd om zijn topper te houden.

Ik kan wel de frustratie van de Genk supporters begrijpen maar het Genkse bestuur draagt hier zeker ook een verantwoordelijkheid. Ik vind het vooral vreemd dat Burnley 1,5 miljoen euro verliest op zeker korte tijd en er relatief weinig voor gedaan heeft om dat enigzins te beperken. Ofwel had z'n matige/slechte voorbereiding daar meer mee te maken.

Ik ben alleszins blij dat hij bij Club Brugge zit. Eindelijk een titel? Ik durf het woord haast niet meer te zeggen, haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. ItoAanvaller3811
P. OnuachuAanvaller3833
B. LimbombeAanvaller40
G. ArteagaVerdediger251
C. CuestaVerdediger340
J. LucumíVerdediger380
Voor de complete selectie: Clubpagina Racing Genk.

9 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Real Madrid heeft bij de zaakwaarnemers van Alexander Isak geïnformeerd naar zijn status. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren