Update: Weggestuurde AZ'er duikt op bij Heracles Almelo

Woensdag, 2 september 2015 om 14:29Gijs Freriks • Laatste update: 14:29

Denni Avdic is niet langer speler van AZ. De club uit Alkmaar maakt maandagavond bekend het tot medio 2016 doorlopende contract van de 26-jarige aanvaller te hebben ontbonden.

/

“Door een gebrek aan toekomstperspectief hebben AZ en Avdic besloten om de samenwerking na ruim twee jaar te beëindigen”, valt er in het statement te lezen. De Bosnische Zweed maakte in de zomer van 2013 voor naar verluidt tweeënhalve ton de overstap van Werder Bremen naar AZ.

Hij maakte daarvoor op huurbasis acht doelpunten voor PEC Zwolle en AZ besloot hem vervolgens vast te leggen. Avdic kwam echter niet verder dan twee doelpunten in negentien officiële wedstrijden en staat in de belangstelling van De Graafschap.

Update 2 september 14.29 uur - Weggestuurde AZ'er duikt op bij Heracles Almelo
Denni Avdic zit sinds zijn vertrek bij AZ zonder club en traint twee dagen mee bij Heracles Almelo, zo meldt RTV Oost. De spits doet dat om zijn conditie op peil te houden; een contract bij de Tukkers, die Avdic vorig seizoen nog huurden van AZ, zit er waarschijnlijk niet in. Het ziet ernaar uit dat de Zweed zijn geluk gaat beproeven in Engeland, al is nog niet duidelijk bij welke club.


Poll

Is De Graafschap een geschikte club voor Denni Avdic, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door imponeria)

Had niks te zoeken bij az, maar goed dat hij weg is al hadden ze hem misschien beter nog 2 jaar kunnen verhuren, of met optie tot koop Aan de graafschap

31 augustus 2015 om 20:14

Iedereen lijkt blij bij AZ dat ze van Advic af zijn maar heeft AZ dit seizoen ook niet gewoon iedere speler nodig met al die wedstrijden Europees erbij?

31 augustus 2015 om 21:32

AZ heet Robert Muhren en Vincent Janssen als spitsen.

En in de jeugd zitten Joel Donald, Tesselaar en de zeer talentvolle Zia Sakirovski, die 3 jongens zijn tussen de 17 en 19.. dus die moeten spelen bij jong AZ om beter te worden......dan heeft het geen zin als daar Donny Gorter en Denni Avdic hun zakken lopen te vullen en spelers die wel talent hebben in de weg te zitten

Ik vond hem zo nu en dan bij Heracles wel wat hebben. Willem ll nog misschien? Zij zijn nog zoekende...

Voor paar clubs prima speler lijkt me, heeft toch wel wat laten zien. Graafschap / NEC / Roda etc.

31 augustus 2015 om 19:44

NEC zoekt een spits die een versterking is ipv een aanvulling. Nu bezig met de Roemeen Roman die zo'n 8 ton moet kosten. Fingers crossed.

31 augustus 2015 om 19:55

Ik las het, volgens mij ook gewoon international. Zou een stunt zijn.

2 september 2015 om 15:14

nee , bij roda hebben we prima zaken gedaan , die hebben wij niet meer nodig .

Mooie speler voor bijvoorbeeld Achilles niveau van hem vind ik erg laag

31 augustus 2015 om 20:04

Hou aub op zeg. Heeft vooral in de 2de seizoenshelft bij Heracles echt goed gevoetbald. Is van nummer 9 positie naar de 10 positie gegaan. Ik zal hem graag weer willen zien, al zou ik niet weten waar die nu moet staan! Maar niveau Achilles is echt niet zijn niveau.

Die 2 goals van avdic waren in de beker. Tegen Jupiler of zelfs amateurs als ik het goed herinner.

Misschien wat voor Excelsior oid

Kon het niveau gewoon simpelweg niet aan. Zou wel een aanwinst zijn voor clubs zoals NEC, Roda, etc.

Als De Graafschap nu niet toeslaat, kun je ze nu al afschrijven.

2 september 2015 om 15:51

Zou voor de graafschap zeker wel een aanwinst zijn. De prioriteit ligt echter op een andere positie. Voor de spits posities hebben ze met Queckel, Vermeij, Peters en Kabasele al 4 opties voor 2 plekken, terwijl ze nog geen verdedigende middenvelder hebben.
Smeets staat nu op die plek, maar je ziet dat hij daarvoor de sluwheid en scherpte mist.

2 september 2015 om 17:54

Dan komt Anouar Kali als geroepen. Die staat op het lijstje iig.

Goede actie van AZ. Spelers die geen toekomst hebben weg doen, staan ze ook de talenten bij jong AZ niet in de weg.

Tja.. dit is een soort van Sanogo, maar dan langzamer. Heb je dus niks aan. Maar bij Heracles heeft 'ie een paar goeie wedstrijden gespeeld, dus ik dacht ook dat het een goeie aankoop was. Niet dus.

Toch nog een sprankje winst voor Az.
Deze jongen is echt een miskoop geweest van Az, gelukkig zijn ze er vanaf net als Gorter die ook gewoon te kort kwam voor het niveau Az al is dat niveau nu ver te zoeken.

voor Nec aardige speler, maar wil hem ook wel graag terug zien bi9j PEC Zwolle als backup van Veldwijk. Beiden goede stormrammen.

31 augustus 2015 om 21:38

Inderdaad, beetje zelfde type speler. Kan mooi concurreren.

31 augustus 2015 om 21:39

Hij deed het bij PEC prima en in die rol of de rol bij Heracles is een prima rol voor hem. Ik vind het van AZ wel lef hebben om hem weg te sturen, de kans is best aanwezig dat hij naar een concurrent gaat en het daar gewoon goed doet. Misschien ook nog wel een spits voor een plan B bij bijvoorbeeld Feyenoord, Vitesse of Twente?

Terug naar Zwolle? Vond hem daar zo slecht nog niet!

Voetbalzone,

Alsjeblieft zeg!

Mag eindelijk dat filmpje van Ajax TV weg bij iedere Nederlandse / Eredivisie topic?!

Het is nu wel duidelijk, hoor!

Hopeloos speeler, snap niet hoe hij ooit doelpunten heft gemaakt.

1 september 2015 om 12:38

Niet zo waardeloos als jouw spelling.

Avdic heeft bij Heracles altijd inzet getoond en deed het prima op 10.
Hij kan prima mee bij een clubs in het rechterrijtje. Wellicht wel iets voor Nec, Graafschap of Roda.

Vrij beperkte speler die van waarde kan zijn voor rechterrijtje clubs. Herinner me dat hij Zwolle een tijdje wel een aardige indruk maakte.

Vaak als een speler zijn conditie op peil wil houden dat hij een contract krijgt aangeboden. Avdic was als spits vrij matig vond ik, op 10 was hij beter, maar om nu te zeggen dat Heracles hem echt nodig heeft betwijfel ik. Wellicht leuk voor 'erbij', maar om daar salaris aan te spenderen...

2 september 2015 om 14:57

In de laatste pak hem beet 10 wedstrijden, dat hij op 10 bij Heracles speelde vond ik hem wel een meerwaarde voor het team hoor. Eventueel wel bruikbaar dit seizoen, maar inderdaad niet voor een basisplaats met IBH en Bruns in bloedvorm.

2 september 2015 om 15:51

Ja dat bedoel ik. Deed het goed maar het niet zo dat Heracles versterking nodig heeft voor het middenveld. Zou ook gek zijn gezien de 2e plaats. Hij is bruikbaar dat klopt, maar ik weet niet hoe Heracles met de salarissen zit en of daar nog enige ruimte is voor hem.

Was een leuke speler geweest voor Roda inderdaad als ie zich eerder had gemeld. De selectie is nu rond en roda kan zich nog een speler waarschijnlijk niet veroorloven behalve als er een investeerder het ziet zitten in avdic. En die investeerders hebben juist nieuwe spits gehaald dus dan zouden ze concurrentie kopen voor hun eigen speler

Weet niet waar deze Avdic z'n nog enigszins goede naam aan overgehouden heeft, maar hij heeft het nooit ergens een heel seizoen goed gedaan. Bij PEC paar maanden goed gespeeld maar daar (op het einde) ook uit de basis gespeeld door Fred Benson. Bij AZ is hij niet door het ijs gezakt maar door het ijs gedonderd en bij Heracles was het ook niet overtuigend, heeft nog z'n 'betere' wedstrijden gespeeld als 10. Maar zou er niet snel aan beginnen als club zijnde.

2 september 2015 om 15:47

Duidelijk de eredivisie niet gevolgd in het Jupiler jaar.. Speelde op gegeven moment erg goed in Almelo. Zou alleen voor NEC al een meerwaarde zijn zoals ik ze zag tegen ons.

2 september 2015 om 16:05

Dat ik een een ex-speler van jouw club niet overtuigend vind betekent niet dat ik de Eredivisie niet gevolgd heb afgelopen jaar, nogal goedkope opmerking. Als nummer 10 was het een redelijk bruikbare speler maar feit is wel dat hij bij zowel PEC als Heracles niet onomstreden was. Hij heeft nooit ergens een seizoen lang overtuigd, hoogstens periodes en dat vind ik karig. Zou persoonlijk dat gokje ook niet nemen.

En iets in mij zegt dat ik liever Roemeens international Roman heb die in de belangstelling stond van prima clubs dan een speler wiens contract bij AZ werd ontbonden. En daarbij zegt het ook wel wat Heracles Avdic niet definitief heeft overgenomen na afgelopen seizoen. Die hadden ook hun twijfels, en terecht.

2 september 2015 om 16:40

Of jij niet overtuigd bent zou me eigenlijk aan m'n reet roesten... Maar je geeft zelf al aan dat het op 10 een bruikbare speler is en vervolgens ga je hem met een spits vergelijken? En dat Heracles niet met hem door wou lag in dit geval aan Avdic zelf. Hij wil graag naar Engeland toe, vandaar dat die ook maar een paar dagen mee traint.

En ja een Roemeens international.. Geweldig hoor; 1 wedstrijd!! Zoals Wikipedia zijn statistieken er op los laat valt het mij nog maar tegen. 94 wedstrijden en 24 doelpunten! Maargoed veel succes ermee;-)

Pelle maakte het bij AZ ook niet waar en kijk hem nu eens...

Zolang het inderdaad maar bij trainen blijft.

Vorig seizoen niet echt van toegevoegde waarde geweest, wel een basisplaats maar dat had meer te maken met het spel dat we toen speelden en de selectie die we toen hadden.

Met Gladon hebben we nu een goede en betere back up voor zowel de spits positie als de nummer 10 ten opzichte van Avdic. Daarnaast hebben we met Gosens, Van Ooijen en de binnenkort terugkerende Vujicevic veel meer talent en kwaliteit op de bank zitten dan vorig jaar.

Zou dus zonde zijn om hem een contract aan te bieden, ten koste van een plekje voor een van bovenstaande mannen.

2 september 2015 om 15:31

Vond je hem geen toegevoegde waarde hebben. Hij was erg sterk op het middenveld hoor. Maargoed ben benieuwd. Denk dat hij geen contract gaat krijgen.

2 september 2015 om 15:45

Inderdaad, statistieken reactie noem ik dit! Was met name de laatste helft van competitie erg belangrijk!

2 september 2015 om 16:17

Aah kom nou mannen, vorig seizoen was een weggegooid seizoen waarbij alles alleen maar beter kon dan die eerste reeks wedstrijden.

We hebben in mijn ogen een basisselectie staan waarmee je gewoon minimaal bij de eerste 12 moet eindigen. Daarnaast hebben we op alle posities enorm veel talent binnen gehaald en met name op dat middenveld.

Dan moet je niet meer met Avdic komen aanzetten. Hij heeft absoluut niet de hele 2de seizoenshelft goed gespeeld. Daarnaast moet je niet vergeten dat we nu een ander, meer aanvallend, spel zijn begonnen waarin je met Bel Hassani als draaiende en lopende man veel meer vermogen hebt dan met Avdic. Je ziet dat de rol van Weghorst nog beperkter is geworden, een echte kaatser waarna Bel Hassani het spel maakt. Dat laatste kun je van Avdic niet verwachten.

Tot slot is Gladon een speler die ook op de 10 positie prima uit de voeten kan, dat is een jongen met enorm veel potentie. Beheerst de kwaliteiten die Avdic heeft, maar is doelgerichter, sneller en wendbaarder. Als je jongens als Gladon, Van Ooijen, Gosens een plek naar onder in de pikorde brengt ten opzichte va Avdic dan doe je geen goede zaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. SugawaraVerdediger191
D. de WitMiddenvelder197
T. ReijndersMiddenvelder192
J. KarlssonAanvaller198
A. GuðmundssonMiddenvelder184
F. MidtsjøMiddenvelder180
V. PavlidisAanvaller187
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

15 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren