Club Brugge stunt midden in de nacht met komst 'Belgische topspits'

Maandag, 31 augustus 2015 om 07:17Daniel Cabot Kerkdijk

/

Club Brugge had in de nacht van zondag op maandag belangrijk nieuws voor de fans: de komst van drie nieuwe spelers. Zo keert Jelle Vossen nog geen twee maanden na zijn transfer van RC Genk naar Burnley terug naar de Jupiler Pro League. De aanvaller heeft zich voor vijf seizoenen verbonden.

"Met Jelle Vossen haalt Club een Belgische topspits als vervanger voor de naar Turkije vertrokken Tom De Sutter", zo maakt Club Brugge via de officiële kanalen bekend. In acht seizoenen voor RC Genk maakte de aanvaller 77 doelpunten in 193 wedstrijden. Club Brugge betaalt aan Burnley een stuk minder dan de Engelsen voor Vossen uitgaven twee maanden geleden: twee tegenover drie miljoen euro.

Vossen is niet de enige nieuweling die op de valreep is aangetrokken. Leandro Banana Pereira, een 24-jarige aanvaller, komt over van het Braziliaanse Palmeiras, dat 3,6 miljoen euro ontvangt. Hij tekent een contract voor drie jaar, met optie voor een extra jaar. De derde Brugse versterking heet Mikel Agu, een 22-jarige middenvelder uit Nigeria die van FC Porto wordt gehuurd.


Poll

Wordt Club Brugge kampioen dit seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door belgunner)

Schandalig man, daar gaat je status in Genk.

31 augustus 2015 om 07:54

Altijd maar zeuren omdat hij per se naar het buitenland wou en steekt hij zo een mes in de rug van genk. Topkerel lijkt me...

31 augustus 2015 om 16:04

Ach moet hij wegkwijnen bij Burnley om zijn status als god in Limburg te behouden? Het is ook niet dat Club en Genk echte vijanden zijn, de stap van Ezekiel maakt minder emoties los maar vind ik des te opmerkelijker, Anderlecht e, Standard zijn aartsvijanden.
Beetje hypocriet van Vossen, maar ook van iemand als Ezekiel die vorig jaar verklaarde bij Standard te willen blijven en dan naar Anderlecht te gaan, de eeuwige rivaal.

31 augustus 2015 om 17:18

Objectief gezien kan je inderdaad argumenteren dat het geval Ezekiel niet veel beter is. Maar er zijn toch een aantal belangrijke verschillen: Ezekiel is een buitenlander, veel jonger, was door Standard ook maar gehuurd en wat kan je anders verwachten van een speler die op zijn 20e al naar de zandbak verhuisde. Terwijl Vossen een Belg is, jaaaaaren het boegbeeld en kapitein van Genk is geweest en ook al jaren in elk interview stond te roepen dat hij naar het buitenland wou. Dan snap ik echt wel dat je je als Genk-supporter flink gepakt voelt.

Los daarvan: ik ben geen supporter van Genk of Brugge, dus het zal mij worst wezen Ik wil alleen maar zeggen dat ik de reacties helemaal begrijp.

1 september 2015 om 13:49

Vossen werd natuurlijk een flinke hak gezet door het bestuur van Genk waardoor dr wederzijdse liefde serieus bekoelde. Ik begrijp de woede van de supporters tot op zekere hoogte, maar mocht ons boegbeeld Simons zo naar Genk gaan (met een goede reden, zoals Vossen die had, vrouw niet gelukkig in Engeland en bankzitter) neem ik Timmy weinig kwalijk. Gaat hi echter naar Anderlecht...daarom snap ik het niet helemaal, Genk en Brugge zijn geen vijanden.

Wow Jelle, dit doe je gewoon niet man, echt belachelijk.

31 augustus 2015 om 11:34

Welkom in de harde professionele voetbalwereld ; toevallig woonachtig in Limburg ?

Vossen doet wat hem het beste lijkt voor zijn professionele carriere ; ik neem hem dat niet kwalijk.

Clubliefde is iets voor supporters en voor spelers die actief waren in de 20e eeuw.

31 augustus 2015 om 11:48

En wat heeft limburg daar dan mee te maken als ik vragen mag?

31 augustus 2015 om 11:51

Vossen is gewoon een eerste klas wanker. Huilen en zeuren dat hij naar het buitenland wil, en dan na twee maanden naar godbetert Club Brugge waar er al vijf spitsen rondlopen.

31 augustus 2015 om 12:13

Genk ligt in Limburg en Genk was de vorige club waar Vossen actief was en Genk heeft heel wat supporters in de hele provincie ; dat heeft Limburg er mee te maken.

Blijkbaar ligt het heel erg gevoelig in de regio aldaar. Een profspeler doet wat hij denkt dat het beste voor hem is.

De reacties hier zijn bijzonder emotioneel.

31 augustus 2015 om 13:03

Tuurlijk zijn de reacties emotioneel, dat kon je verwachten met zo'n nieuws. Maar je moet ook toegeven dat het wel heel erg flauw is wat Vossen hier doet. Een half jaar geleden zegt hij in Sport/voetbalmagazine: "ik heb altijd naar het buitenland gewild, dan moet ik ook eerlijk zijn met mezelf." Dan kan je je natuurlijk verwachten aan dergelijke reacties als je plots bij een concurrent in België tekent.

31 augustus 2015 om 15:23

Jorisdr

Jij schetst het te zwart wit, Jelle zeurt een jaar lang dat hij naar het buitenland wilt en zal gaan, Genk houd hem nog even aan zijn contract en gunt hem dan die overstap naar Engeland, vanuit Engeland verkast hij vervolgens naar Brugge. Moet ik het schetsen voor je? Het is wat hij doet maar vooral de manier waarop.

Volgens mij is hij volgens de Fifa regels niet speelgerechtigd daar je maar voor 2 clubs mag spelen binnen een periode van 12 maanden.

31 augustus 2015 om 08:18

Als je dan begint te tellen vanaf z'n periode in Engeland is er volgens mij niks mis? Dan wordt Brugge z'n tweede club lijkt me

31 augustus 2015 om 08:35

Dat dacht ik ook ja...dit lijkt op een constructie waar een luchtje aan zit. Waarom zou Burnley hem na 2 maanden met een miljoen verlies verkopen?

31 augustus 2015 om 10:03

Hij heeft nog geen match gespeeld voor Burnley dus dit mag... Denk je dat Club Brugge dit niet controleert op voorhand :/

31 augustus 2015 om 10:25

Jawel hoor, al drie keer in de basis gestaan zelfs. De regel is simpeler: je mag in één seizoen voor maximaal twee clubs spelen. No harm done: Burnley is één, Club Brugge twee.

31 augustus 2015 om 10:31

Ve1rm4n Ik raad je toch ten zeerste aan wat opzoek werk te doen vooraleer je de arogante slimmerik wilt uithangen. Jelle vossen had de eerste 3 competitie wedstrijden basis bij Burnley.

Waarom is dit schandalig. Hij zat blijkbaar niet goed bij Burnley. Heeft zich altijd respectvol gedragen bij Genk. Ik vind de transfer van Kara veel viezer, bah

31 augustus 2015 om 08:36

Hij zat niet goed? Na 2 maanden?

31 augustus 2015 om 08:45

Kara was zeker viezer omdat die naar Anderlecht ging ...

31 augustus 2015 om 08:56

@shaco

En rechtsreeks van Genk naar Anderlecht

31 augustus 2015 om 09:17

Dan is het juist niet viezer he man... Hier wist je dat hij rechtstreeks naar Anderlecht ging, bij Vossen hebben ze (Club Brugge) een constructie opgezet om hem via Burnley naar hen te halen omdat het rechtstreeks duurder zou geweest zijn, dat is gewoon achterbaks en laf.

31 augustus 2015 om 09:22

Maar wel eerlijk en respectvol genoeg voor de supporters om het rechtstreeks te doen, en niet via een verborgen clausule.

31 augustus 2015 om 09:23

Die van Vossen is inderdaad minder correct. Bij Kara werd er tenminste open kaart gespeeld.

Maar goed, Brugge zou Brugge niet zijn mochten er niet aan de lopende band nieuwe spelers bij komen...

31 augustus 2015 om 09:30

Alsof Burnley akkoord zou gaan met de clausele dat ze een speler kopen voor 3 miljoen en die speler een maand later weer zou verlopen voor 2 miljoen. Zo negatief denken.

Het is nochtans simpel. Burnley heeft de laatste maanden hevig concurrentie gekocht en Vossen zag het niet meer zitten. En toen kwam Club Brugge langs....

31 augustus 2015 om 12:17

@bernard86

Het weten of niet weten. Naar een rechtstreekse concurrent gaan van Genk zelf is gewoon erger. Het is gewoon zo dat Kara voor een goed bedrag verkocht is, dat makt het verschil, niet dat je het wist of niet. Belachelijk

31 augustus 2015 om 13:04

Genk heeft Kara toch gewoon zelf aan Anderlecht verkocht, wat is daar vies aan?

31 augustus 2015 om 13:59

Ik vind het viezer om van een Belgische eersteklasser naar een rechtstreekse concurrent te gaan dan via omwegen. Los dat het nu Kara is waarvoor inderdaad veel betaald is. Maar zeggen dat dat niet zo is vind ik raar.

31 augustus 2015 om 14:03

Ik kan lezen, je zegt inderdaad al vijf keer dat je dat vindt. Ik vraag echter: waarom? Genk gaat akkoord, Anderlecht gaat akkoord, Kara gaat akkoord. Wie moet er zich dan benadeeld voelen?

31 augustus 2015 om 16:57

@stakkevdb

En daarom gaan supporters akkoord, nu betreffende Kara zal dat minder zijn. Stel je voor dat Vossen rechtstreeks naar Anderlecht zou gaan, en niet via omwegen wat is dan het ergste, want daar draait het om

31 augustus 2015 om 10:02

Eerst zeveren dat je weggaat omdat je een buitenlands avontuur wilt en daarom de club van je hart verlaat, om dan iets meer dan een maand later terug in België te staan bij een rechtstreekse concurrent? Zelfs al is alles fair verlopen, dus dat hij echt wegging bij Burnley omdat hij de concurrentie niet zag zitten, is dit een mes in de rug van alle Genk supporters die hem zo lang hebben gesteund. Maar als we de situatie van buitenaf bekijken, kunnen we zelfs niet uitsluiten dat deze constructie al langer het plan was, wat het nog erger zou maken.

Die transfer van Kara was gewoon rechtstreeks en niks mis mee, Genk mag zelfs blij zijn dat het nog zoveel heeft kunnen vangen voor hem.

31 augustus 2015 om 11:47

Waarom zou Burnley 1 miljoen verlies gaan leiden om Brugge te matsen?

31 augustus 2015 om 12:01

Het is sowieso dom van Burnley om op een maand tijd 1 miljoen verlies te hebben op een speler. Dus zelfs als het niet op voorhand afgesproken was, blijft het zeer vreemd gehandeld van Burnley.

31 augustus 2015 om 12:15

@_buffalo_

Vossen is altijd supporter geweest van Club Brugge. Vossen valt hier niets te verwijten. Burnley haalde concurrenten en toen kwam Club Brugge. Een rechtstreekse transfer blijft toch erger kom op zeg, je verbloemt het een beetje door het bedrag dat Anderlecht betaalde. En voor zover ik weet zijn Genk en Brugge geen aartsvijanden

31 augustus 2015 om 13:54

Mijn hoofdargument staat in de eerste zin van mijn oorspronkelijke post. Als jij dat niet erger vindt dan een rechtstreekse transfer zoals die van Kara, dan is dat jouw goed recht, maar het zou me sterk verbazen mocht meer dan 1% van de Genk supporters jouw logica volgen in deze situatie. Genk heeft bij Kara zelf kunnen kiezen voor hoeveel het hem aan een rechtstreekse concurrent wou verkopen(waarbij altijd meer wordt gevraagd dan aan een buitenlandse club), dat was bij Vossen niet het geval. En voor zover ik weet heb ik ook niks gezegd over aartsrivalen.

Dat gezegd zijnde, ik heb ondertussen gelezen dat Vossen bij Burnley heel slecht was begonnen en dat ze al snel tot de conclusie kwamen dat Vossen en Burnley niet bij elkaar pasten qua speelstijl, waardoor Burnley bereid zou zijn geweest om hem met een beperkt verlies te verkopen. Blijft dom gehandeld van Burnley, maar het geeft mij wel de indruk dat dit geen op voorhand afgesproken plan was.

31 augustus 2015 om 16:09

Je moet wel serieus doordraaien om te denken dat dit op voorhand afgesproken was. Kom op zeg.
Goede transfer, ik wou Vossen al jaren bij Club, maar hij was niet haalbaar. Ploegspeler en de afwerker die we missen. Beetje bizar dat we nu 4 spitsen hebben voor een 1-spitsen systeem. Zelfde bij Anderlecht maar daar was het plan oorspronkelijk 4-4-2. Wat mij betreft is 3 genoeg, tja, Michel zal eindelijk kunnen roteren.

31 augustus 2015 om 17:21

Maar zie jij als Club-supporter een plaats voor Vossen in dit systeem? Ik vind hem typisch een zwervende spits rond een targetman, in een systeem met twee spitsen. Zo speelt Brugge helemaal niet. Alleen in de punt, dat is zijn ding niet, maar op de flank haalt hij ook geen rendement. Het zal mij benieuwen hoe ze hem gaan inpassen!!!

1 september 2015 om 13:44

Ik denk dat Mph nu af en toe wel 3-5-2 zal spelen want alleen in de punt is inderdaad z'n ding niet. Maar met Diaby kan hij ook een mooi duo vormen, zoals met Ogunjimi bij Genk. Hij hoeft niet per se een targetman voor zich te hebben, al is hij inderdaad beter in een tweespitsensysteem.
Mph vindt er wel iets op. Jammer van Oulare. Ik weet dat hij blessuregevoelig is en een foute mentaliteit heeft, maar Watford? Kom op, talent genoeg om topschutter in België te worden en naar Tottenham ofzo te trekken. Ik heb zelden zo'n kolossale beer met toch een goede techniek gezien.

Club heeft echt een leuk elftal en vind het leuk dat Ruudje Vormer het goed doet daar. 1 goal en 2 assist dus erg belangrijk voor ze.

31 augustus 2015 om 09:13

Club speelt nochtans met zowat het hoogste aantal jeugdspelers van de topclubs en kiest resoluut voor Belgen, waar mogelijk. Mechele, Meunier, Boli, Oulare, Dierckx. Storm is uitgeleend, Engels en Coopman zijn geblesseerd. Club kan haast als enige een competitieve ploeg opstellen met 8 a 9 Belgen.

31 augustus 2015 om 10:44

Zo hoor ik dat graag. Bij ons bij Feyenoord gebeurd dat ook. Zondag stonden er maar 2 buitenlanders in de basis.. Mag je best trots op zijn.

31 augustus 2015 om 11:01

AZ ook met 9 Nederlanders waarvan 5 zelf opgeleid. Alleen allemaal erg jong. On: Brugge is al jaren goed bezig qua beleid, overwegend veel jonge Belgen aanwezig met cools munier Diercx Mechele vanaken boli etc

31 augustus 2015 om 11:18

Brugge koopt al jaren aan een stuk veel spelers (meestal flops) en heeft al lang geen titel meer gepakt. Goed beleid?

Dat van die jonge spelers vind ik goed, maar zeggen dat ze er veel mee bereiken ... Die spelers staan er ook enkel op omdat de (gekochte) basisspelers in de lappenmand liggen.

31 augustus 2015 om 12:18

@flamezzz

Jij bent duidelijk niet voor Club Brugge, waarbij alle objectiviteit verdwijnt. Duidelijk zichtbaar

31 augustus 2015 om 12:35

Ja want als je voor Brugge bent kan je wel objectief zijn en zoniet dan ben je subjectief. Wat een non-argument.

31 augustus 2015 om 13:40

dvs33fan

Ik haal er geen externe factoren bij

Of het vies is of niet. Ze hebben met Vossen wel een goede spits voor in de Belgische competitie!
Hoe doet Vormer het zo daar? Ik lees vaak goede dingen?! is hij erg populair daar ?

31 augustus 2015 om 09:23

Hij is 1 van de populairste spelers daar.
Tijdens de wedstrijd tegen Manu was hij niet in vorm, maar in de Belgische competitie presteert hij zeer constant.

Gisteren bij de 7-1 was hij zeker bij de betere spelers op het veld.

Die man heeft 2 paar longen en een enorme werklust.
Zowel verdedigend draagt hij zijn steentje bij.
Brengt rust aan de bal op het middenveld en af en toe gaat hij op het juiste moment diep waardoor hij gevaar creëert, assists geeft of zelf eens een goaltje mee pikt.

Aangezien hij enkele jaren geleden bankzitter was (dacht bij Feynoord of Roda ??), doet hij het nu voortreffelijk.

31 augustus 2015 om 10:33

Bedankt voor je reactie! Bij Roda was hij heel belangrijk en basis speler daardoor is hij naar Feyenoord gegaan en daar was hij bankzitter doordat Clasie onbetwist was bij feyenoord

31 augustus 2015 om 10:39

Hij zit inderdaad niet op het niveau van een clasie.
Maar vind het een van de betere spelers van de Belgische competitie.

Niet dat hij immens hard de pannen van het dak speelt, maar ik zie graag een werkpaard, want oor het verfijnde, technische voetbal, moet je toch niet naar de Belgische competitie kijken.

31 augustus 2015 om 09:34

Hij is voor Club Brugge de juiste man op de juiste plaats. Ze hadden iemand nodig met zijn profiel: waterdrager, conditioneel sterk, positioneel goed... Hij zorgt voor evenwicht in de ploeg en kent perfect zijn plaats. Een goed huwelijk zeg maar

Schiet je spits er net 4 in, haal je een nieuwe

31 augustus 2015 om 11:53

Wanbeleid is ook beleid.

vorig seizoen middlesborough?

Kon mijn ogen niet geloven toen ik het nieuws vanochtend zag op Sporza, wat een laffe daad van Vossen. Er waren blijkbaar wel al langer geruchten dat die naar Brugge zou gaan, ook voordat hij naar Burnley ging. Maar zoiets doe je toch gewoon niet tegenover je ex-club, hij was daar een held en voorbeeld voor alle jeugdspelers, terwijl hij er nu nog erger gehaat is dan Defour. Dat je zo je reputatie bij het vuilnis zet, kan ik echt niet bij.

31 augustus 2015 om 10:35

Alles kan tegenwoordig in het voetbalwereld. Geld maakt mensen blind. Je hebt hier genoeg voorbeelden van . Ik zou er echt niet mee zitten als Genk fan . Genk is en zal altijd groter blijven dan een speler die voor hun speelt. Ps: Genk is mij favo club in België

31 augustus 2015 om 11:20

Ik ben geen fan van Genk hoor, maar van Gent

Maar je hebt wel gelijk, de club zal altijd groter blijven dan de speler. Het blijft wel spijtig voor de fans natuurlijk, zeker omdat Vossen een jongen uit de buurt is daar.

31 augustus 2015 om 14:00

@buffalo

Waarom zou hij erger gehaat worden dan Defour, die is rechtstreeks van Genk naar Standard gegaan. Rare kerel ben jij. Vossen was geliefd en het zal zeker niet zo een vaart lopen dan dat jij zou "willen"

31 augustus 2015 om 14:06

De eerste reacties op Twitter zijn er anders niet naast... En ook logisch, als je even objectief naar de gebeurtenissen kijkt.
Vossen zegt: ik wil naar het buitenland, ik ben uitgekeken op deze competitie, Genk moet me die kans gunnen
Genk zegt: ok, je bent al jaren kapitein en we hebben in het verleden enkele keren een transfer geblokkeerd; het wordt tijd
Vossen tekent bij Burnley, iedereen tevreden
Twee maand later: Vossen tekent bij een concurrent in België, niet het buitenland. Duurt precies niet lang, dat uitgekeken zijn op onze competitie...

31 augustus 2015 om 14:21

Lol dan ben ik nog de 'rare kerel'.... Ik denk exact hetzelfde over jouw logica

Ik heb daar niks aan te 'willen', ik vind zo een actie gewoon laf en achterbaks van Vossen en als je even verder zou kijken op het internet zul je al snel zien dat ik niet de enige ben die er zo over denkt(zoals stakke al zei).

Van Club zelf vind ik het voor alle duidelijkheid goed gehandeld, die hebben gewoon een goede transfer weten te realiseren en zij moeten er zich niks van aantrekken dat Vossen zo snel op zijn woorden wilt terugkomen.

31 augustus 2015 om 16:59

Dit komt gewoon omdat Vossen geliefd was bij Genk, bij een andere speler liggen ze er niet wakker van. Maar wat Defour deed was 100 x erger, ja die ging rechtsreeks naar een concurrent. Ik vind hier weinig verkeerd aan.

Sluwe vos die vossen, binnen 2 maanden al weg met een verlies van 1 miljoen, bizar.

31 augustus 2015 om 17:23

Hahahaha, inderdaad gekke Jelle Vossen. Club had nog wel een spits nodig dus dat komt niet verkeerd uit. Ik heb nu al zin in de wedstrijd KRC Genk-Club Brugge.

Ik geloof niet dat dit op voorhand gepland was. Brugge had toen ook Diaby gekocht. Pas toen De Sutter verkocht werd gingen ze opzoek naar een 3de spits en blijkbaar ook naar een 4de.

Ik verschoot mij een ongeluk toe ik las dat hij naar club brugge was. Die kon toch even goed in genk blijven?? hij wou zot graag weg naar het buitenland en 2 maanden later is hij Plots terug in belgie. het doe mij denken aan het geval tchité of leekens. We zullen zien hoe het ga verlopen

Vossen werd volgens bronnen NIET met verlies doorverkocht (bedrag zal dus ietsjes hoger zijn dan waarvoor Burnley hem kocht). De reden voor het vertrek zou zijn dat hij zich, mede dankzij zijn vrouw, moeilijk kon aanpassen bij Burnley. Jammer dat hij weg is, want er zit potentie in die jongen. Aan de andere kant, Burnley had al genoeg spitsen en nu kun je als trainer beter een spitsenduo samenstellen. Nu maar hopen dat Burnley met o.a. dit geld een nieuwe buitenspeler en centrale verdediger weet aan te trekken. Het ga je goed Jelle!

Sportief gezien een goede stap van Vossen, want in de PL zou hij alleen maar wegzakken. Nu kan hij terug minuten maken. Gezien zijn achtergrond bij Genk is deze overstap natuurlijk discutabel op verschillende gebieden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger391
C. De KetelaereMiddenvelder384
M. RitsMiddenvelder372
R. VormerMiddenvelder376
S. MignoletKeeper380
H. VanakenMiddenvelder3611
N. LangAanvaller2916
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

9 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Real Madrid heeft bij de zaakwaarnemers van Alexander Isak geïnformeerd naar zijn status. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren