Zoekend Valencia slaat toe en telt dertig miljoen euro neer

Zaterdag, 29 augustus 2015 om 23:35Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 23:45

Valencia heeft Aymen Abdennour gecontracteerd, zo meldt de Spaanse club zaterdagavond via de officiële kanalen. De 26-jarige verdediger uit Tunesië komt over van AS Monaco en heeft zich tot de zomer van 2020 aan los Che verbonden. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van dertig miljoen euro gemoeid.

/

"Valencia is een grote club in Spanje en Europa, ik twijfelde geen moment", zo verklaart Abdennour zijn keuze. De Tunesisch international onderging zaterdag met succes een medische keuring. "Ik ben erg blij dat ik hier ben. Dit is een ambitieus en serieus project. Ik ga alles geven. Ik ben blij dat ik in de beste competitie ter wereld ga spelen."

"Aymen is een van de beste verdedigers van Europa: sterk, jong en met een groot potentieel", zo verzekert voorzitster Lay Hoon Chan. Abdennour startte zijn loopbaan in Europa bij Werder Bremen en kwam vorig jaar zomer, via Toulouse, in Monaco terecht. Daar diende hij uiteindelijk maar een seizoen van zijn vierjarige contract uit.

OFFICIEEL - Valencia neemt Aymen Abdennour over van AS Monaco. Contract tot medio 2020 en transfersom van naar verluidt 30 miljoen euro. #zodan #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) elPoll

Aymen Abdennour is 30 miljoen euro waard


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door paolo maldini)

Dat is een flinke bak geld zeg voor een CV, Maar wel een verdraaid goeie. Benieuwd hoe Valencia gaat draaien en de Primera dit seizoen.

29 augustus 2015 om 23:41

Hmmmm...... Hij is een lv

29 augustus 2015 om 23:55

Nee hoor, Abdennour is een cv.

29 augustus 2015 om 23:42

Ze hadden al die man van Braga gehaald en nu ook nog eens Abdennour?!
Valencia heeft voor haar doen insane veel geld uitgegeven.
Cancelo, Gomez. Negredo, en nog 2 cv's plus ik zal vast nog iemand zijn vergeten.
Damn!

29 augustus 2015 om 23:47

Ryan, al was dar maar 7 miljoen.

29 augustus 2015 om 23:52

'maar', daar kunnen 7 mensen hun hele leven van rentenieren

29 augustus 2015 om 23:54

En ook nog Rodrigo en Santa Mina. Wat een heerlijk elftal heeft Valencia!

30 augustus 2015 om 01:19

Ja en ik dacht dat Enzo Perez en Andre Gomes ook definitief zijn overgenomen.

30 augustus 2015 om 01:56

En Bakkali!

30 augustus 2015 om 02:20

@ Feyenoord leef jij op 833 euro per maand dan?

30 augustus 2015 om 08:20

Jongens, dat zijn 8 a 9 aanwinsten voor meer dan 100 miljoen. Valencia had toch al een goed team staan?

30 augustus 2015 om 08:43

@paolo maldini rentenieren, het woord zegt het al, leven van de rente. Ik zag dat 833 per maand is berekend op basis van dat iemand 100 wordt, maar dat er geen rekening is gehouden met de factor rente. Het maandelijkse bedrag zal dus hogen zijn.

30 augustus 2015 om 08:50

Domme opmerking. Rente mee geteld? Weet je al vanaf welke leeftijd en tot welle leeftijd je de berekening moet doen? Afijn, gelul in de ruimte om populair te doen.

30 augustus 2015 om 14:37

In transferbedragen is 7 miljoen niet veel. Niet zo moeilijk om dat te begrijpen lijkt mij. En als jij wil rentenieren met 7 miljoen, dan wens ik jou veel succes.

30 augustus 2015 om 22:30

Die 833 is gewoon 1 miljoen x 1% rente per jaar en dan gedeeld door 12 maanden. Niks met leeftijd te maken

United heeft zitten slapen op deze man, helaas..
Een hele sterke verdediger dit!

Hele sterke verdediger. Vorig jaar tegen Arsenal speelde hij ook heel erg goed. Denk dat de uitschakeling van Monaca in de CL de doorslag gaf om naar Valencia te gaan. Valencia is wel geplaatst en Monaco niet.

Had Louis dit geld niet gewoon kunnen neerleggen?

Tja Abdennour is net als Otamendi een rots dus kan best geloven dat ze hem erg graag wilden hebben. 30 miljoen lijkt gigantisch veel maar kan kloppen. Aderlan Santos kostte ook al veel geld, dat hebben ze alleszins niet tekort in Valencia.

Abdennour was duidelijk op zoek naar een transfer en had z'n zinnen gezet op Barcelona. Helaas zagen zij niet het nut van zijn komst en kon Valencia toeslaan. Denk dat Abdennour meer waarde had kunnen hebben dan spelers als Mathieu of Adriano, maar uiteindelijk een goede versterking voor Valencia waar hij een basisplaats zal krijgen. Hopelijk gaat Barcelona op zoek naar een andere talentvolle verdediger, Laporte is nog altijd mijn droomkandidaat.

Haha beste competitie ter wereld. hij is zeker de Premier league en Bundesliga vergeten of dronken geweest anders zeg je dit niet.

29 augustus 2015 om 23:48

Hij is Moslim dus drink hij niet. Ik denk eerder dat die op ze achterhoofd is gevallen en daardoor zulke dingen zegt.

29 augustus 2015 om 23:50

ja dat was ik ff vergeten dat hij moslim is. Dus mijn reactie klopt nu al niet meer haha.ach ja.

30 augustus 2015 om 00:00

De Duitse competitie vind ik ook beter dan Engelse.

30 augustus 2015 om 05:32

Waar baseer jij dat op als ik vragen mag kan mij echt niet voorstellen dat iemand de duitse competitie hoger in schat als de BPL

29 augustus 2015 om 23:49

Het is gewoon de beste competitie de leukste zeker niet maar als je in de afgelopen 2 jaar in de EL en CL wint als spaanse club zijnde en nu dus 5clubs hebt in de CL

29 augustus 2015 om 23:59

Nou De BPL is de beste competitie daarachter de Bundesliga en daarachter De La Liga. Heel dom gezegt Voetbal is macht en geld en dat hebbem ze voornamelijk in Engeland en in Duitsland en niet in Spanje. Als je bekijkt dat Norwich city al boven de 100 miljoen krijgt door Promotie. Ja heel jammer genoeg draait voetbal om geld geld en nog eens geld. En ik vind het persoonlijk ook niet leuk dat ze in Engeland zo veel geld te besteed en hebben maar ja het is zo. En ja Spanja draait goed in de CL omdat zeg maar alleen de top 9 goed is in spanje.

30 augustus 2015 om 00:02

maar net wat je onder "beste" verstaat. dat is voor velen toch de premier league

30 augustus 2015 om 00:05

top 9? valencia en sevilla, maar verder buiten de top drie kan ik niet bedenken...

30 augustus 2015 om 00:14

Wat mensen vergeten is dat een competitie meer bestaat dan alleen uit de top. De mindere ploegen uit Spanje zijn gewoon zwakker dan die van Engeland.

30 augustus 2015 om 00:25

@roffarulez

Hoe kom je tot die conclusie? Zulke teksten werden ook gezegd over de subtop van Spanje en Engeland een tijd geleden, en zie nu. Dat ploegen als Chelsea het lastig hebben tegen de onderste regionen in de EPL en dat Real en Barca er 5 inschieten tegen de onderste regionen in Spanje, heeft niet zoveel te maken met de verhouding tussen de degradatie ploegen onderling (spanje en Engeland), maar meer met het klasse verschil tussen de top in Spanje en de top in Engeland.

30 augustus 2015 om 00:36

Volgens mij ben jij diegene die gedronken of op het achterhoofd is gevallen. La Liga is de sterkste competitie ter wereld al jaren lang. In Engeland spelen ze beton voetbal. Duitsland is na Spanje de sterkste competitie, daar wordt ook nog meer gevoetbald dan in Engeland

30 augustus 2015 om 00:37

Daarnaast bepaald geld niet hoe goed een competitie is. Dus je lult uit je nek.

30 augustus 2015 om 00:40

De subtop van Spanje: Sevilla Athletic Bilbao Villarreal zijn sterker dan die van Engeland: Tottenham, Everton, Southampton.
In Engeland hebben de clubs alleen een hogere begroting maar dat zegt totaal niets over de competitie.
Dus het is onzin dat alleen de top de positie bepaald.

30 augustus 2015 om 00:44

De Engelse topploegen zijn zo wisselvallig als wat. Misschien dat de mindere ploegen in Engeland daarom wat vaker een goed resultaat boeken tegen de top ploegen.

Je zou eens met een objectieve bril naar de premier league wedstrijden moeten kijken. 75 procent van de wedstrijden heeft niets met goed voetbal te maken.

Het aanvallende spel van United en Chelsea kan je never nooit vergelijken met dat van Barcelona en Real Madrid. Real stond vorig seizoen na 45 minuten gewoon met 0-3 voor tegen Liverpool op Anfield, om maar een voorbeeld op te noemen. En als je wat meer voorbeelden wilt, dan laat maar weten.

30 augustus 2015 om 09:58

Het ligt ook aan je persoonlijke mening. En ik vind de PL en Bundesliga beter dan La Liga. En dat vind ik vooral door het tempo geld teams en De prachtige historische Stadions daarom vind ik de BPL De beste competitie ter wereld maar niet de leukste competitie ter wereld. Maar het ligt Echt aan je mening. En de meeste mensen vinden de BPL de beste competitie en daarom is dat ook zo.

30 augustus 2015 om 10:03

real is ook keer de mat afgetikt Door dortmund/lewandoski. bundesliga nu beter dan la liga?

30 augustus 2015 om 10:07

En dan Vind ik dat het eigenlijk niet om de CL Prestaties gaat van Spanje. Want en Competitie is een Competitie en in Spanje is alleen De Top 7 goed en in Engeland is gewoon de hele Competitie goed door Investeringen van de gehele competitie. En in Spanje is de Competitie goed Europese gezien. Maar Engeland heeft gewoon een Sterkere Competitie. En ook De Championship is ook sterker Dan Segunda Division En daar zit ook veel meer geld in De Championship kijk wat de Degradanten in Engeland verdienen nog met degradatie. Kortom voetbal is gewoon alleen maar Geld. En wie het meeste geld is de beste.......

30 augustus 2015 om 10:18

Voetbal draait jammer genoeg alleen nog maar om geld. Kijk koopclubs Als Monaco Zenit Psg City Chelsea en in mindere maten Vfl wolfsburg.En ik vind het gewoon jammer dat mijn eigen Club Olympique Marseille niet meer op kan boksen Tegen het grote geld van Monaco en Psg. Nu hebben we ook weer een salarisplafond in geschakeld om niet te duren spelers aan te trekken. En dat komt allemaal omdat de CL plaatsen worden bezet door Psg Lyon en Monaco en dat vind ik zo jammer in Frankrijk. Maar effe terugkomen op jou ik vind het ook niet leuk al dat geld in dd voetballerij. Nu ook Valencia met die rijke eigenaar uit Azie ook de mooie Grote Clubs worden ook gekocht heel treurig dit. En dat geld maakt voetbal kapot.

30 augustus 2015 om 11:21

Man je lult uit je nek, de Premier League stelt helemaal niks meer voor ondanks al het geld. Die ploegen kopen allemaal spelers voor miljoenen zonder enige visie.
Engelse clubs hebben niks meer te zoeken in de CL. Chelsea geraakt soms nog ver door hun betonvoetbal, maar daar hebben ze eerder een grote portie geluk voor nodig.

30 augustus 2015 om 11:45

Het is voor jullie wel te hopen dat PSG en Monaco de komende jaren serieus potten gaan breken in de Champions League, dan krijgt Frankrijk er een plaats bij en daar kan OM dan weer van profiteren.

30 augustus 2015 om 14:03

Monaco speelt EL

30 augustus 2015 om 19:49

Nogmaals investeringen en financien hebben niks met het niveau van de competitie te maken. Daarnaast moet je maar eens naar de Uefa coefficientielijst kijken en daarin staat La Liga ook al jaren op nummer 1.
La liga is qua tempo geen twijfel mogelijk de beste competitie ter wereld.
Engeland is lange ballen en beton voetbal.

30 augustus 2015 om 19:50

Ik zie eerder Lyon ervan profiteren. Marseille speelt de laatste jaren zwak en geven veel weg wat ze in eigen hand hebben.

29 augustus 2015 om 23:49

Of de Eredivisie.

29 augustus 2015 om 23:50

Spaanse clubs domineren al jaren in europa, dat real en barca boven de rest uitsteekt en dat dan de competie minder aantrekkelijk is zegt niks over het niveau vanbde competie. Want real en barca zouden in engeland of duitsland ook kampioen worden met als bayern als enige concurent

29 augustus 2015 om 23:58

Als City het al goed doet in Engeland, waarom Barca of Real dan niet? En nee, City is niet zo een fysieke ploeg.

30 augustus 2015 om 11:26

City is misschien de enigste ploeg die momenteel ook maar iets voorstelt in Engeland, en ook zij geraken jaar in jaar uit niet eens in de kwartfinales van de CL. Zelfs een Bilbao speelt een Man Utd volledig van de mat, daar ben ik zeker van en is een paar jaar geleden zelfs gebeurd. Al dat geld betekent zelfs de ondergang in Engeland: geen visie, slecht beleid, nja ik ben er niet voor te vinden.

30 augustus 2015 om 14:21

Ja joh, Ajax won van Barcelona een paar jaar terug, dus de Eredivisie is veel beter dan Spanje. En Dnipro won van Napoli, dus de Seria A is minder dan Oekraine. Dat soort redeneringen slaan nergens op.

United is al tientallen jaren een Europese topclub (vorig jaar nog zesde op de Uefa ranglijst!), die nu 1 slecht jaar zonder Europees voetbal heeft gehad. Atletico Bilbao is een middenmoter die drie jaar geleden 1 incidenteel Europees topjaar heeft gehad en zelfs onder PSV in de rankings staat. Die twee kan je toch niet serieus als gelijkwaardig beschouwen?

29 augustus 2015 om 23:50

La Liga is denk ik wel beter hoor, je hoeft niet dronken te zijn voor die uitspraak.

29 augustus 2015 om 23:53

Veruit de beste competitie ter wereld, La Liga. De prestaties in Europa liegen niet. In de afgelopen 20 jaar heeft een Spaanse club maar liefst 11 keer een Europese prijs gewonnen.

29 augustus 2015 om 23:56

Edit: afgelopen 10 jaar waarin dus 20 Europese(10 CL's en 10 EL's) te winnen viel.

30 augustus 2015 om 00:03

omdat ze geen tot weinig concurrentie in de competitie hebben is het makkelijker focussen op Europees

30 augustus 2015 om 00:40

@Rvdriel, Nee joh! De ballen in de PL zijn een stuk zwaarder, en niet helemaal rond. Daarom is voetballen in Spanje een stuk makkelijker. Oh?!? Wacht even, dat is een andere sport he? Ik heb al veel smoesjes gehoord waarom de PL beter zou zijn. Allemaal smoesje want de cijfers spreken voor zich. Ik wil het best uitleggen maar als je komt met "focussen" dan denk ik dat je zelf ook niet helemaal weet en maar wat roept.

30 augustus 2015 om 00:53

Ach joh.. die zogenaamde concurrenten als Liverpool en Tottenham die zijn de afgelopen jaren ook zo vaak vernederd door Real Madrid. En ja wat blijft er dan nog over? Newcastle United met Wijnaldum, Krul en Anita? Of Stoke City met Affelay, Pieters en Van Ginkel. Nee Sunderland met Lens en Toivonen, die gaan het Barcelona en Real Madrid ongetwijfeld heel moeilijk maken ja.

30 augustus 2015 om 10:02

succes met uitleggen zou ik zeggen. als real en barca in de competitie 30 zware potten zouden moeten spelen heeft geeb invloed op hun energie niveau? premier league die geen winterstop hebben maakt ook niet uit zeker? droom verder...

Heel mooi voor m'n landgenoot! Had hem eerlijk gezegd liever bij Barcelona gezien. Nu maar hopen dat Barcelona een ander talentvolle verdediger haalt. Maar dit is echt een gemiste kans! Ik kijk erg naar uit om Abdennour te zien spelen in het shirt van Valencia. Zal ook een mooie affiche worden tegen Barcelona.

Waaaaaaaar isssssss AC Milaaaaaaan!!! *zucht* Nou gefeliciteerd Valencia, jullie hebben een geweldige aankoop gehad!

30 augustus 2015 om 00:15

In de Serie A mag je maar 2 non-Europese spelers per seizoen halen, Milan kocht al Bacca en Luiz Adriano dus toen hield de interesse in hem op.

30 augustus 2015 om 02:48

Behalve Juve, of niet? Want uit mijn hoofd hebben die deze transferperiode al Dybala (Argentijns), Alex Sandro (Braziliaans), Cuadrado (Colombiaans) en Neto (Braziliaans) gehaald. En ik ben er geloof ik nog een aantal vergeten.

30 augustus 2015 om 07:29

Cuadrado en Neto spelen al zo lang in Europa dat zij inmiddels een Europees paspoort hebben, waardoor ze buiten de regel van twee non-Europese spelers vallen.

30 augustus 2015 om 09:34

Neto en Dybala bezitten een Italiaans paspoort. Met Alex sandro en Cuadrado heeft Juve twee non-Europese spelers gehaald.

Geweldige verdediger, ben al fan van hem sinds zijn debuut bij toulouse. Wederom ook weer zeer sterke handel van monaco.

Goeie CB, wel duur ingekocht want voor hoeveel meer kan je hem verkopen als hij zich door blijft ontwikkelen? nja... PSG heeft David Luiz voor 50m gekocht dusja... dat klopt ook al weer.

30 augustus 2015 om 11:43

Valencia heeft nieuwe investeerders die de club naar de Europese top willen brengen...dus het zal ws de bedoeling zijn dat dit het eindstation voor hem is en dat hij nog vijf, zes jaar bij de club blijft.

Alle topclubs zitten hier gewoon te slapen.. geweldige verdediger

Hoop dat Monaco nog wel een vervanger haalt. Toch wel mooi hoe gericht ze spelers halen daar

Hoe zit het dan met het nieuwe stadion van Valencia? Alhoewel ze van mij zo lang mogelijk in Mestalla mogen blijven. Een van de mooiste ter wereld!

Wtf 30 mil voor deze verdediger....de voetballerij gaan echt kapot. Jammer allemaal.

Had hem toch ook graag naar Man U zien gaan . Maar 30 mil is een bak geld voor een cv.

Dertig miljoen voor deze gozer? Wow...ook in Spanje laten ze het breed hangen. Valencia heeft deze zomer al voor 142 miljoen (!!!) aan spelers gekocht.

Prima aankoop voor Valencia! Ik had eigenlijk gehoopt dat AC Milan Aymen Abdennour binnen zou halen, maar dat hij naar Valencia gaat, vind ik ook niet erg.

Valencia haalt hier echt een prima verdediger binnen. Vrijwel hetzelfde type als Nicolás Otamendi, die ze dus voor 45 miljoen aan Manchester City hebben verkocht.

Valencia heeft zich deze transferperiode wel goed versterkt. Ik zie ze wel meestrijden voor 'n plek in de top vier in de Spaanse competitie en wie weet kunnen ze verrassen en meespelen om de landstitel, maar op dit moment denk ik dat dat ook niet zal gebeuren.

Ryan
Cancelo
Mustafi
Abdennour
Gayá
André Gomes
Javi Fuego
Parejo
Feghouli
Alcácer
Negredo

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Osasuna44-9
12.Cádiz43-20
13.Valencia39-5
14.Levante39-10
15.Getafe34-15
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. WassMiddenvelder344
M. GómezAanvaller287
Manu VallejoAanvaller275
K. GameiroAanvaller254
Lee Kang-InAanvaller220
Gabriel PaulistaVerdediger284
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Valencia.

4 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 mei
Tottenham Hotspur wil Davinson Sánchez komende zomer verkopen, ongeacht wie de nieuwe trainer wordt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren