Excelsior vergroot Doetinchemse malaise en beëindigt negatieve reeks

Zaterdag, 29 augustus 2015 om 21:35Matthijs van Laar

Excelsior heeft eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Het elftal van Alfons Groenendijk slaagde daar de laatste twaalf wedstrijden op het hoogste niveau niet meer in, maar De Graafschap bleek een welkome tegenstander. De promovendus uit Doetinchem liet zich na rust binnen een tijdsbestek van zestien minuten naar de slachtbank leiden en kwam daar niet meer weg. Dankzij de 3-0 zege rukt Excelsior voorlopig op naar de twaalfde plek. De Superboeren wachten nog altijd op hun eerste punten van het seizoen.

Al te veel viel er niet te beleven in de eerste 45 minuten op Woudestein, waar De Graafschap hoopte eindelijk het eerste punt of de eerste punten van het nieuwe seizoen in de wacht te slepen. Als er al iets te beleven viel, kwam dat ook vooral op het conto van de gasten uit de Achterhoek. Zo raakte Jeroen Tesselaar de paal en was Alexander Bannink vlak voor rust gevaarlijk met een bekeken inzet. Excelsior stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover.

Het was tekenend voor de offensieve onmacht van de thuisploeg dat het grootste moment van opwinding voor de aanwezige fans een al dan niet bewuste handsbal in de zestien was. Jordan Botaka schoot de bal op het lichaam van Tim Linthorst, die echter nauwelijks de tijd had om zijn arm in te trekken. Dat scheidsrechter Jochem Kamphuis er niet aan wilde en de bal niet op de stip legde, viel dan ook te billijken.

Na rust was het aanzienlijk beter van de kant van de thuisploeg, die meteen afstand nam. Een vrije trap viel op het hoofd van de meegekomen Sander Fischer. De aanvoerder hield zich Robin Pröpper van het lijf en knikte in de korte hoek raak. Bannink had meteen daarna gelijk moeten maken, liet dat na, en zag vervolgens hoe Brandley Kuwas aan de overkant wél scoorde. De aanvaller werd totaal niet aangepakt en kon op de rand van de zestien een hoek uitzoeken. Met een fraaie boog vloog de bal binnen.

Daarmee gingen de kopjes hangen bij de bezoekers, die leken te berusten in een nieuwe nederlaag. Het leidde tot een domme fout van Tesselaar, die Kuwas nog een uitgelezen kans bood om ook de 3-0 op het scorebord te brengen. De maker van de tweede Kralingse goal faalde dit keer echter jammerlijk in de afronding. De derde treffer viel uiteindelijk alsnog: Daryl van Mieghem knalde hard raak op aangeven van Kuwas en tekende voor de eindstand.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door abe84)
29 augustus 2015 om 21:48

Had wat hoogtepuntjes, maar was wel een mindere wedstrijd van hem als je 'm meet op zijn niveau

Ik mag toch hopen dat er echt nog wat bij komt. Nu Koolhof, vd Pavert en Bouma nog lang uit de roulatie zijn mis je drie basisspelers.

29 augustus 2015 om 23:26

Als van de Pavert terug is komt het goed. Ted brengt wat nodig is. Ik heb nog vertrouwen.

30 augustus 2015 om 00:25

Het komt niet meer goed. De spelers komen duidelijk kwaliteit en eredivisie ervaring te kort. Thuis pak je misschien 3 overwinningen en je speelt een paar keer gelijk, meer zit er denk ik niet meer in. 3-0 verliezen van Excelsior is een duidelijk teken.

29 augustus 2015 om 23:26

Dubbelpost.

Graafschap wat laat je je gaan..

Is het misschien nog mogelijk te ruilen met een club uit de Jupiler League? Ik smacht er namelijk naar. 3-0 van Excelsior verliezen.........

29 augustus 2015 om 23:27

Heb vertrouwen. Ted komt terug. Peters komt erbij. Bouma is eruit die toch al drama was. Alsnog zoiets gun je die man dat niet.

30 augustus 2015 om 08:31

Hmm is wel heel neerkijkend op Excelsior. De Kralijgers hebben gister verdiend gewonnen, op wat counters na was De Graafschap helemaal niet gevaarlijk. Ok qua spelers groep zit 't bij excelsior toch wel veel beter inelkaar. Begrijp daarom je laatste zin niet echt.

30 augustus 2015 om 12:48

Graafschap was de eerste helft beter en had zichzelf moeten belonen.. Aanvallend laten ze het liggen en de 2e helft geven ze het, net als tegen PEC, gemakkelijk uit handen. Of je nou tegen ajax, pec of met alle respect excelsior speelt dan ga je er gewoon dik af met minimaal 3-0. Achterin en voorin moet het gewoon een stuk scherper en beter. Hopelijk kunnen peters en tedje hier voor zorgen

Misschien wat vroeg om al conclusies te trekken maar ik denk dat de graafschap zijn plek dit seizoen al gevonden heeft. Ze hebben niks te zoeken in de eredivisie.

29 augustus 2015 om 22:09

Zit nu ook niet bepaald mee met de blessures. Nu is de al matige selectie twee sterkhouders kwijt en is de selectie na het wegvallen van Bouma nog smaller.

Mijn voorspelling voor het komende seizoenen. De Graafschap ontslaat Vreman na 10 wedstrijden achter elkaar te hebben verloren met een doelsaldo van -60. Richard Roelofsen wordt interim coach en pakt 1 puntje. In de winterstop worden dure paniekaankopen gedaan en wordt er een trainer aangetrokken die ala Gert Kruys/huistra die De Graafschap naar de JL leidt. Teruggekomen in de JL maken we een een moeizaam seizoen door en blijken we weer diep in de schulden te zitten. Fans ontevreden en 3000 supporters op de tribune

29 augustus 2015 om 21:58

Wat een onzin bij elkaar zeg. De mensen bij de Graafschap zijn behoorlijk realistisch. Vreeman is een echte clubman en zal niet ontslagen worden. Ze weten zelf ook wel dat ze degradatiekandidaat nr1 zijn. Degraderen zullen ze, maar daar word wel rekening mee gehouden.

29 augustus 2015 om 22:08

Je vergeet alleen dat ze dit altijd claimen te zijn. Maar geloof me dat Vreman gewoon zak sneuvelen hoor. Wij zijn geen Heracles, Excelsior, Cambuur en PEC Zwolle qua beleid

30 augustus 2015 om 12:51

Vreman gaat nergens heen hoor.. We gaan liever met matig voetbal en dezelfde trainer terug naar de juup en als dat gebeurt ben ik er volgend jaar gewoon bij...

29 augustus 2015 om 23:30

Niet overdrijven. Vreman zal blijven. Het bestuur heeft echt alle vertrouwen in hem en we missen Ted van de Pavert nog he. Vergeet onze aanvoerder niet.

29 augustus 2015 om 23:48

Rare conclusie, vreman inslaan ze niet hoor.

Ik heb hem na 2-0 afgezet, vanwege niet om aan te gluren. Wat doet die Kabasele nog steeds in de spits? Kampioen kansen verprutsen! Vermeij was goed in de Jupiler League, maar red het op dit nivo niet. Met Kabasele en Vermeij in de spits, heb je na 38 wedstrijden nog niet gescoord.
En Pröper is duidelijk het mindere broertje van de familie. Misschien is het ook beter om de verdediging te versterken. Helaas verliezen we met Bouma een goede speler. Een speler die zich elke wedstrijd ontwikkelde.

de Graafschap is een hele leuke provicie club, maar wel een die eigenlijk niks te zoeken heeft in de eredivisie.

Nac in plaats van De Graafschap, en sparta op de plek van excelsior en je hebt een prachtig eredivisie seizoen (ik weet hoe slecht sparta de afgelopen jaren presteerd, maar ze zijn in principe gewoon een eredivisie club)

29 augustus 2015 om 22:19

Excelsior is al een aantal jaar een club die in de lift zit,zelfs stadion is uitgebreid,spelen degelijk verzorgd voetbal. Zolang ze boven andere clubs eindigen zijn ze gewoon een eredivisie club. Ik zie 1000 X liever Excelsior dan Sparta die echt niks op orde heeft en dusnog niks in de eredivisie te zoeken heeft.

Excelsior vandaag nog niet geweldig maar langzaam toch weer beter aan t spelen.

30 augustus 2015 om 01:34

Excelsior is te klein om lang in de eredivisie te blijven. De club heeft ook niet de potentie om te groeien.

30 augustus 2015 om 00:05

Ach de graafschapis wel echt een club met sfeer . Vind het qua speelstijl normaal gesproken ook een mooie afwisseling met wat er al is.

Leer eerst eens schrijven Stengun , Provicie club ? Pas maar op dat je er morgen in de lichtstad er geen 10 om de oren krijgt.

Wij zijn en blijven een mooie club met een trouwe aanhang zowel in de ere - als in de eerste divisie !

29 augustus 2015 om 22:23

Je moet er inderdaad niet aan denken dat je altijd dezelfde 18 clubs in de Ere hebt. Het promoveren en degraderen is een leuk iets in deze. Als je altijd boven in meedraait in de Juup dan hebben de supporters vak leuke seizoenen. Gr Kowet

Als zelfs Excelsior zo makkelijk wint van De Graafschap, dan kunnen ze het wel schudden. Die gaan RBC achterna, qua puntenrecord.

En de Graafschap mist weer een speler? Door het blijven haken in kunstgras? Het lijkt wel of die ploeg moet degraderen.

Ai ziet er niet goed uit. Lijkt alsof z'n voet verkeerd onder z'n been staat. Iemand enig idee hoe het met deze speler is?

Ik zag de blessure bij bouma. Enkel dubbelgeklapt misschien? Kan iemand mij hierover inlichten mvg

29 augustus 2015 om 23:29

Gebroken scheenbeen blijkt het te zijn

30 augustus 2015 om 00:26

Oeh, zware blessure zeg...

30 augustus 2015 om 14:20

Laatste berichten geven kuitbeenbreuk aan😖
Zie nieuwsbericht van vanmorgen hier ergens..

Alle schapen elkaar weer napraten: ''3-0 verliezen van Excelsior: De Graafschap heeft niks te zoeken in de Eredivisie''. Hebben die mensen die dat roepen de wedstrijd wel gezien vraag ik me af, of is het weer de bekende scorebordjournalistiek?
De Graafschap was tot de 1-0 absoluut niet de minder van Excelsior, ze waren zelfs beter. En dan heb je uit het niets die goal uit een corner die de hele wedstrijd omgooit, want dan kan Excelsior achterover gaan leunen. Tja... Zo dramatisch was het allemaal echt niet.

30 augustus 2015 om 01:45

Die lui kijken allemaal naar de stand. De Graafschap speelde zeker de eerste helft aardig voetbal en was beter dan Excelsior. Ook waren ze veel beter dan Pec in de eerste helft. Ze vergeten echter om kansen af te maken en hebben pech dat enkele belangrijke spelers geblesseerd zijn. Met Peters hebben ze nu iemand die wel kansen afmaakt en als deze club eenmaal op stoom is zullen ze iedereen nog verbazen.

30 augustus 2015 om 13:08

De statistieken liegen niet maar moet je wel gelijk geven. Graafschap speelt niet eens zo slecht. Zijn vaak ook langere fases de betere ploeg maar dwingen voorin te weinig af en missen te veel kansen. Achterin wordt er dan op 1/2 momenten knullig verdedigd en dan ga je er wel weer met 3-0 af.. Spel biedt hoop maar de punten zullen wel snel moeten komen.. Thuis tegen az maar weer volle bak knallen!

Nare blessure voor Bouma. Ik hoop dat hij er snel van hersteld. Beterschap.

Opmerkelijk dat er in het verslag niets staat over de blessure van Bouma. Zag er akelig uit, en ik hoop dat hij er weer volledig van kan herstellen. Het zal waarschijnlijk wel lang gaan duren. Sterkte!

De nummer 18 lijkt al wel een beetje bekend, Cambuur is ook matig dit jaar maar die zie ik nog wel wat opkrabbelen. De rest is beduidend beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
P. KuiperKeeper
A. AberkaneVerdediger
R. El YaakoubiVerdediger
S. HoremansVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

5 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren