'Ik werd gewoon niet goed behandeld bij sc Heerenveen'

Zaterdag, 29 augustus 2015 om

Wouter Marinus was een groot talent bij SC Heerenveen. Vorig jaar verkaste de aanvallende middenvelder van twintig jaar naar PEC Zwolle, waarmee hij zaterdagavond als basisspeler te gast is in het Abe Lenstra-stadion. Marinus was tussen 2007 en 2014 actief in de jeugd van Heerenveen en werd er naar eigen zeggen niet goed behandeld.

/

Op zijn zestiende tekende Marinus zijn eerste, driejarige contract, ondanks belangstelling van Ajax. "Ik ben er volwassen geworden, heb geleerd voor mezelf te kiezen", vertelt Marinus zaterdag in de Leeuwarder Courant. Heerenveen wilde begin vorig jaar in principe door met Marinus, maar een contractvoorstel bleef uit. Toen hij al had besloten naar Zwolle te vertrekken, kwam Heerenveen alsnog met een aanbod voor een jaar.

"Misschien had ik beter mijn best moeten doen, maar ik werd gewoon niet goed behandeld. Ik ben een gevoelsmens en kreeg van de hele situatie een nare smaak in mijn mond. Ik heb mijn opleiding aan Heerenveen te danken, maar uiteindelijk heb ik niks aan de club te danken. Zo voelde het. Ik baalde enorm." Volgens technisch manager Hans Vonk wilde Heerenveen eerst afwachten hoe hij zich zou ontwikkelen, alvorens hij eventueel zou aansluiten bij het eerste: "Ik kan me best voorstellen dat hij voor PEC koos."


Poll

Is PEC Zwolle het plafond voor Wouter Marinus, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door acmilan73)

Sinds vd Velde weg is bij heerenveen vind ik t maar rommelig ogen qua beleid. Hans Vonk vind ik eigenlijk helemaal niet geschikt voor deze functie. Heb ook nog steeds t gevoel dat t achter de schermen nog steeds rommelt. Dat merk je veelal bij de jeugd die er meestal langer zit dan de 1e selectie. Dit is ook weer zo,n voorbeeld

29 augustus 2015 om 09:35

Het is gewoon gal spugen omdat ie bij ons geflopt is. Ik heb dan zoiets houd gewoon je mond. En bewijs heerenveen het tegendeel bij een andere club. Maar dat achteraf gal spugen word ik wel een beetje moe van door zulke jongens.

29 augustus 2015 om 09:56

Ik heb het hele artikel gelezen en moet zeggen dat voetbalzone het weer lekker negatief brengt , hij geeft namelijk ook aan dat hij veel geleerd heeft bij onze club en dat hij trainers dankbaar is , wouter is een talentvolle speler en gaat er wel komen , wat een heerlijke aantal middenvelders leiden we tegenwoordig op hakim ziyech, daley sinkgraven , wouter marinus, albert gudmonsson , janio bikel , allemaal zeer talentvol Jeugdopleiding sc heerenveen verdiend een pluim

29 augustus 2015 om 11:07

Heerenveen verdient zeker een pluim en vooral wat erkenning bij de voetbalmensen hier in NL. Het gaat altijd maar over Feyenoord, Ajax, PSV en in mindere mate Sparta terwijl Heerenveen ook een hele goede jeugdopleiding heeft. Dit is wel al bekend bij de jeugd van de BVO's en wordt er altijd uitgekeken als je tegen Heerenveen moet spelen. Hopen dat ze hier mee door kunnen gaan en zo verder groeien als club.

29 augustus 2015 om 11:31

Heel knap hoe Heerenveen die omslag heeft gemaakt. 10 jaar geleden liep er zelfs helemaal geen eigen jeugd rond daar dus het is echt een flinke prestatie wat mij betreft!

29 augustus 2015 om 09:35

vd velde is niet weg hoor en ach, omdat hij niet direct bij het eerste mocht aansluiten is hij slecht behandeld? Met slagveer en kada 2 spelers ook uit eigen jeugd voor hem,is het logisch dat die voor zwolle koos maar om dan zo af te geven...

Ik denk dat hij nog doorgroeit naar een topclub. Wat ik jammer vind is hoe hij over Heerenveen praat. Het zou best kunnen dat hij er op t laatst een nare smaak aan over hield. Maar hij moet niet vergeten wie tussen 2007 en 2014 in hem geïnvesteerd heeft. Dankzij welke club heeft hij leren voetballen? Daar mag hij ze toch wel dankbaar voor zijn. Zijn keuze om voor PEC Zwolle te gaan spelen, is niks mis mee. Maar zoals ik al zei vind ik t een beetje jammer hoe hij nu over Heerenveen spreekt. Ik wens hem ondanks dit een hele mooie carriere, en daar heb ik ook wel vertrouwen in.

29 augustus 2015 om 11:34

Dat investeren is geen liefdadigheid he. Het is een wisselwerking waarbij de intentie er is allebei beter te worden, maar de club weet ook dat de opleiding bestaansrecht heeft door een zeer klein percentage dat uiteindelijk slaagt. De rest is er ook om die toptalenten af te leveren en is ingecalculeerd dat ze weg gaan. Wat dat betreft hoeft hij helemaal niet dankbaar te zijn als hij achteraf restmateriaal is gebleken.

Heej voetbalzone. Nou lees ik hier een artikel over heerenveen en zwolle. En dan krijg ik zo'n stom filmpje van ajax te zien hierboven die zelf automatisch begint af te spelen. Kunnen jullie dat alsjeblieft eens veranderen. Ik heb helemaal niks met ajax. En dit stoort me mateloos.

29 augustus 2015 om 11:35

Misschien verstandig om je te verdiepen in het concept SEA..

29 augustus 2015 om 11:50

nog nooit van gehoord en kan er ook niks van vinden op google.

29 augustus 2015 om 12:38

Search Engine Advertising .. Wellicht moet jij je eens wat gaan verdiepen. Is voetbalzone een zoekmachine?

Het punt is overigens wel terecht. Dat je hier bijna doodgegooid wordt met reclame en de performance van de website daardoor dramatisch achteruit gaat neem je voor lief, maar waarom autoplay filmpjes van Ajax bij ieder artikel? Het enige dat de meerderheid van de lezers doet is na 2 seconden pauzeren, waarmee je de iriitatie van de bezoeker te pakken hebt. Je moet commercieel zijn, maar geen commercieel gedrocht.

Overigens vrij kleinzerig van Martinus om deze uitspraken te doen. Hij had een aantal betere spelers voor zich, kreeg uiteindelijk een aanbod, maar koos voor Pec. Prima, eigen keuze. Maar dit is zo'n kansloos jankverhaal. Laat het maar gewoon op het veld zien.

Woutertje is een beetje een jankertje. Altijd geweest ook.

Beetje jammer dat natrappen. Heerenveen stond in zijn volste recht om afhoudend te zijn in het aanbieden van een nieuwe verbintenis. Wees gewoon blij dat je je eredivisie debuut hebt gemaakt voor PEC Zwolle. Dat natrappen is nergens voor nodig.

29 augustus 2015 om 12:09

Tja waarschijnlijk werd hem dit gewoon gevraagd in een interview en vertelt hij gewoon zijn waarheid. Hij gaat natuurlijk niet voor niks naar een kleinere club waar hij misschien zelfs wel minder gaat verdienen.

Deze jongen had ik nog nooit van gehoord voor dit seizoen. Speelt prima. Ach een club behandelt over het algemeen de basisspelers goed en de afvallers voelen zich belazerd. Zo gaat dat bij iedere club. Elk talent wil graag een contract en natuurlijk het liefst een gegarandeerde basisplaats, maar dat is gewoon niet realistisch. Van club veranderen is dan gewoon de beste optie. Dat natrappen naar je oude club vind ik altijd zo'n onzin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo9-14
15.FC Emmen7-8
Voor de complete stand: Eredivisie

5 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren