Fener en Van Persie bereiken hoofdtoernooi na eclatante zege

Donderdag, 27 augustus 2015 om 21:52Gijs Freriks • Laatste update: 21:53

Fenerbahçe slaagde er niet in om de Champions League te bereiken, maar mag wel meedoen aan de groepsfase van de Europa League. Na de 0-1 uitoverwinning op Atromitos werden de Grieken donderdagavond ook in Aziatisch Istanbul verslagen: 3-0. Van Persie scoorde ditmaal niet, maar Fernandão (tweemaal) en Caner Erkin deden dat wel.

Van Persie begon in de basis, maar kon het verschil niet maken en werd halverwege de tweede helft naar de kant gehaald ten faveure van Alper Potuk. Op dat moment stond er al een 2-0 stand op het bord: Fernandão had na zeven minuten een lage voorzet van Sener Özbayrakli binnen geprikt en na een uur verslikte doelman Andrey Gorbunov zich in een voorzet van Caner, waardoor de bal over de doellijn caramboleerde.

Fernandão had kort na de 1-0 een tweede keer kunnen scoren, maar kwam na een counter net niet aan koppen toe. De bezoekers uit Athene kwamen even later goed weg toen Gorbunov de bal buiten de zestien met zijn arm raakte, maar van de scheidsrechter mocht blijven staan. Caner raakte later de paal, maar vond in de tweede helft dus alsnog zijn doelpunt. Fenerbahçe ging steeds beter spelen, raakte via Nani zelfs de paal en kwam middels een kopbal van Fernandão ook nog tot de 3-0 in Kadiköy. De assist kwam van Volkan Sen.Poll

Beschouw jij Fenerbahçe als een titelkandidaat in de Europa League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door santanaa)

Lekker gespeeld van Fener, maar het kan nog beter. Fernandao is toch ook een echte killer zeg.. Ik vind hem veel beter dan Sow, want Fernandao vergeeft niets en knalt ze er gewoon in. Hopelijk haalt Fener nog snel een spits en een rechtsbuiten erbij, want we hebben Sow verkocht voor 17 miljoen euro.

Gefeliciteerd Fener fans!

Gefeliciteerd landgenoten!

Nu moeten we samen de punten pakken als Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas. Vandaag hebben wij al een gunstige loting gekregen. We moeten minimaal tweede worden in deze groep. Zou mooi zijn als Turkije andere landen kan inhalen op de coefficientenlijst.

27 augustus 2015 om 22:09

2e worden lijkt me eerlijk gezegd nog een lastige opgave. Atletico natuurlijk favoriet om eerste te worden in de poule maar zie eerlijk gezegd Benfica wel 2e worden. Ik ben cimbom for life maar zie het weer somber in eerlijk gezegd..

27 augustus 2015 om 22:18

Atletico kunnen we het wel moeilijk maken. Benfica is ook niet zo geweldig. Ik zie ons wel tweede worden.

27 augustus 2015 om 23:17

Wat negatief zeg, gala heeft een fantastische loting! Op papier ga je als gala (of psv, ajax etc.) nooit door. Gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld, ik geef gala een goede kans om door te gaan.

28 augustus 2015 om 00:23

Ja en als gala thuis speelt is het voor geen 1 ploeg makkelijk om te winnen zelfs real bayern en barca zullen het daar lastig hebben dus ik zie wel degelijk kansen

28 augustus 2015 om 00:35

Zo denkt benfica was ook over gs zo. Neyinize guvenirsiniz anlamamki, telkens dat hoogmoed weer

28 augustus 2015 om 05:47

Jullie moeten eens verdomme kappen met het woordje "Gala"

27 augustus 2015 om 22:16

Het zal inderdaad moeilijk worden, ik schat Atletico Madrid en Benfica hoger in maar als GS de EL nog kunnen bereiken is dat nog steeds goed.

Van Persie toch weer naar de kant gehaald? Is dat puur omdat hij nog niet fit is of speelt hij gewoon niet goed? Een speler van zijn kaliber moet toch inmiddels 90 minuten kunnen gaan vol maken.

27 augustus 2015 om 22:05

Hij had in de rust een Turkse pizza in de oven gedaan en die was klaar. Vandaar dat hij naar de kant ging. Nee maar even serieus: gewoon nog niet topfit.

27 augustus 2015 om 22:13

Bedankt. Toch zorgwekkend. Duurt inmiddels wel héél lang voor hem om fit te worden. Over een weekje zit ik in de Arena bij de wedstrijd tegen Ijsland. Een Van Persie in vorm had toch wel een slok op de borrel gescheeld. Hopelijk kan hij in de competitie nog een stapje maken.

27 augustus 2015 om 22:16

Hij heeft in 2 doelpogingen al 2 goals gemaakt, dus als hij topfit is, zal hij alleen maar beter presteren. En dat zal ook gunstig zijn voor Blind en Oranje. Zolang hij maar tegen Turkije droog blijft.

28 augustus 2015 om 00:24

Hahaha geweldige reactie!

27 augustus 2015 om 22:08

Hij speelde goed, maar na een stand van 2-0 was niets meer nodig en er is zondag weer een wedstrijd en we hebben een van onze spitsen verkocht. Ik denk dat hij daarom eruit is gehaald.

27 augustus 2015 om 22:08

Nog niet helemaal fit om hele wedstrijd te spelen. Speelde ondanks dat hij niet had gescoord een prima wedstrijd. Slimme speler en zeker niet egoistisch. Gaf slimme passes tussendoor naar Fernandao. Toch moet er wel iemand worden gehaald als vervanger voor Sow. 2 spitsen zijn niet genoeg voor een heel seizoen.

27 augustus 2015 om 22:51

Hij speelde gewoon goed hoor. Dus viel wel mee wat betreft die fitheid. Kon het alleen nog niet volmaken.

Qabala heeft een Griekse opponent, wij hebben een Griekse opponent en Qarabag heeft een Zwitserse opponent uitgeschakeld. Zwitserland ligt voor ons en Griekenland heeg in onze nek op de co huppelepup lijst, dus we hebben prima zaken gedaan vanavond. Ik dank u zeer mijn Azeri broeders. We kunnen dit seizoen Zwitserland inhalen. Basel is uitgeschakeld in de cl en ik hoop dat Fener ze kan loten zodat we korte metten kunnen maken met een directe concurrent. Alleen de Tsjechen zie ik wel als een plaag. Sparta Praag en Viktoria Plzen hebben beide een geweldig voetballend elftal.

Ten eerste, heerlijk gedaan Fener! Geen enkel moment in gevaar gekomem. Ten tweede, gebele schakelt zoeven Panathinaikos uit! Eerder op de dag had Karabag al 3-0 van Young Boys gewonnen. Geweldig dat Turkse teams zich weten te plaatsen. Ä°k hoop dat we zoveel mogelijk punten pakken.

27 augustus 2015 om 22:06

Ja dat zei ik ook al. Die 2 Azeri clubs schakelen gewoon onze rivalen uit. Griekenland en Zwitserland staan dicht bij ons op de lijst.

28 augustus 2015 om 00:00

Gabala, Qarabag of Karabakh.

Denk dat als Fernandao zo doorgaat, wel duidelijk is wie de absolute favoriet is om topscoorder te worden in de Turkse divisie. Wat een klasse speler.

27 augustus 2015 om 22:11

Je kan ook overdrijven kerel. Speelt 1 wedstrijdje oke en je komt gelijk met je bullshit dat die topscoorder gaat worden

27 augustus 2015 om 22:19

Jij praat eerder bullshit. Ben je zo snel vergeten wie vorig jaar topscorer werd? Als fernandao gewoon goed bediend word schiet hij ze er gemakkelijk in, een echte killer.

27 augustus 2015 om 22:35

Ik heb het niet over vorig jaar gozer. Ik heb het over het aankomend seizoen bij een 'andere' club.

27 augustus 2015 om 23:00

Nou dan moet je verder kijken dan je neus lang is. Fernandao heeft geen aanpassingsproblemen en schiet ze er in als warme broodjes!

27 augustus 2015 om 23:02

Jij hebt het over dat het bullshit is dat die topscoorder word na een goede wedstrijd. Ik zeg alleen dat het goed mogelijk is en dat het niet op een wedstrijd gebasseerd is. Als die het vorig jaar kan, is er gewoon een realistische kans dat die dit jaar ook met een ander team kan. Vrij recent voorbeeld is burak yilmaz. Nee als er iemand hier bullshit ben jij het wel.

28 augustus 2015 om 00:12

Haha ik overdrijf? Er staat nog als hij zo doorgaat. Ben je zo snel vergeten dat Fernandao sinds vorig jaar het hoogste rendement heeft van alle spitsen in Turkije.

28 augustus 2015 om 05:48

Het zal allemaal wel joh..

Hoe speelde van Persie?

27 augustus 2015 om 22:12

Helaas kan ik in ieder geval die vraag niet beantwoorden. Tegenwoordig heb je als Nederlandse Turk zijnde 4 a 5 abonnementen nodig om naar je favoriete club te kijken. Ligtv, d-smart, tivibu, mivibu bla bla bla.

27 augustus 2015 om 22:25

Koop gewoon 1 decoder met alles erop en eraan. Hoef je niet van die verschllende abonnementen te sluiten met aparte zenders.

Van Persie speelde wel een goede wedstrijd. Heeft niet op doel geschoten, maar was wel betrokken bij meeste aanvallen van Fener.

27 augustus 2015 om 22:31

Ja maar zo blijven we bezig. Elk jaar komen er nieuwe deals. Bijna niet te volgen voor de portemonnee van een student. Ze zuigen ons leeg man.

27 augustus 2015 om 22:41

Daar heb je wel gelijk in als student, maar het is tegenwoordig makkelijker en goedkoper om aan die voetbalzenders te komen dan 7-8 jaar geleden. Kwaliteit van de zenders zijn goed, maar de commentatoren en journalisten zijn nog steeds bedroevend. Net vond de commentator bij Smart spor, Kjaer sterk spelen bijvoorbeeld?!? Altijd van die flauwe opmerkingen etc.

27 augustus 2015 om 22:58

Dat commentaar is altijd al bedroevend geweest. Gewoon van amateuristisch niveau haha.

Netjes morgen met twee Turkse clubs de loting volgen. Galatasaray had vandaag al gunstig geloten vergeleken met de andere groepen. Nu nog morgen een fatsoenlijke loting en we kunnen weer verder tot na december.

Fernandao is een echte killer en Volkan Sen viel goed in. Jammer van de gele kaarten en Kjaer mag wat mij betreft op de bank zitten weekend.

27 augustus 2015 om 22:15

Galatasaray lootte echt gunstig inderdaad. Zeker tegen Astana moeten er gewoon 6 punten gepakt worden. Geen excuses. En als Fenerbahce en Besiktas ook gaan presteren, halen we zo Zwitserland in. Die hebben helemaal geen cl vertegenwoordiger. Hopelijk treffen wij Basel en ook nog een Nederlandse club. Dan kunnen we goede zaken doen. Mijn dank aan de Azeri clubs zijn groot. Ik ga ze zeker volgen! Qarabag volgde ik al met Reynaldo als absolute blikvanger.

27 augustus 2015 om 22:28

Ik weet niet van de stand van zaken zijn met die co-lijst, maar zolang de Turkse clubs winnen dan is het goed. Er spelen ook een aantal spelers in Azerbeidzjan uit de Super Lig. Mooi om te zien dat ze het goed doen.

27 augustus 2015 om 22:33

Zwitserland is dus voor ons. Daarvoor zijn de Belgen en de Nederlanders als het goed is. En achter ons hijgen de Tsjechen en Grieken in onze nek. We kunnen Zwitserland makkelijk inhalen. En met een beetje geluk kunnen we in de buurt van Nederland komen.

27 augustus 2015 om 23:03

5 Portugal 11.833 11.750 9.916 9.083 1.916 44.498
6 France 10.500 11.750 8.500 10.916 2.583 44.249
7 Russia 9.750 9.750 10.416 9.666 3.000 42.582 5/ 5
8 Ukraine 7.750 9.500 7.833 10.000 2.800 37.883 4/ 5
9 Belgium 10.100 6.500 6.400 9.600 1.800 34.400 4/ 5
10 Netherlands 13.600 4.214 5.916 6.083 1.333 31.146
11 Switzerland 6.000 8.375 7.200 6.900 1.200 29.675
12 Turkey 5.100 10.200 6.700 6.000 1.600 29.600
13 Czech Republic 5.250 8.500 8.000 3.875 1.700 27.325
14 Greece 7.600 4.400 6.100 6.200 2.200 26.500 Turkije haalt Nederland 100% in aangezien Nederland zijn beste jaar kwijtraakt en Turkije haar slechtste als de Turkse teams goed presteren staan we volgen jaar nummer 9

27 augustus 2015 om 23:05

Volgend jaar halen we Nederland sowieso in. Dat is zo goed als zeker! De UEFA kijkt naar het aantal behaalde punten in de afgelopen 5 jaar en aangezien Nederland 5 jaar geleden het hoogste aantal punten behaalde (13.6) en Turkije het laagste in de afgelopen 5 jaar (5.1) betekent het dat de totale punten met de dit jaar behaalde punten in 1 klap zwaar omhoog gaan tov Nederland! Overigens staan Griekenland, Tjeschie en Zwitserland onder ons!

27 augustus 2015 om 23:09

Top inderdaad! Wordt hoog tijd voor een extra plekje in Europa!

27 augustus 2015 om 23:15

Om het nog beter uit te leggen.

Nederland afgelopen 5 jaar: 11/12=13,6 12/13=4,2 13/14=5,9 14/15=6 15/16=momenteel 1,3 TOTAAL: 31

Turkije afgelopen 5 jaar: 11/12=5,1 12/13=10,2 13/14=6,7 14/15=6 15/16= momenteel 1.6 TOTAAL: 29,6

Laten we zeggen dat Turkije en Nederland beiden matig presteren en een 7 scoren. Dan komen beiden landen uit op het respectieve puntenaantal van NL=36,7 en TR=35! MAAAAR MET INGANG VAN HET SEIZOEN 16/17 vallen de punten uit 11/12 (NL=13,6 & TR=5,1) weg! Dus dan beginnen ze aan het seizoen 16/17 met een punten aantal van Nederland=23,1 en Turkije=29,9 !!

Dus dat houd in dat Turkije Nederland zeker inhaalt tenzij een Nederlandse team erg gek gaat doen en alle Turken er ineens als laatst uitvliegen!

BTW. Let wel op: jaar daarna vervalt het hoogste aantal punten van Turkije (10,2) !! Dus constant presteren is een must!

27 augustus 2015 om 23:18

Dat was het seizoen dat Galatasaray Schalke uitschakelde in kwartfinale speelde tegen Real en Fener haalde toen de halve finales van de EL. Zulke seizoenen moeten we vaker hebben. Dan verstevigen we onze plek!

Congrats landgenoten, laten we de ambities in Europa voort zetten.

Wat een toch goese spits is dat fernandao. Als van persie zn ritme vind en het team in elkaar is ingespeeld zie ik halfe finale minstens wel zitten. Kampioen zal wil ik niet eens op ingaan. Dat staat al vast.

27 augustus 2015 om 22:18

De halfe finales zullen we in ieder geval zeker niet behalen. Wees daar maar zeker van.

27 augustus 2015 om 22:39

Je weet het maar nooit. We hebben met een mindere elftal het zelfs gehaald.

27 augustus 2015 om 22:43

Hij bedoelt halve ipv halfe finales snap je?

27 augustus 2015 om 22:46

Ja wel vriend. Let jij maar op. Kijk na de groepfase spelen we 16 finale dat zullen we ook wel winnen zal namelijk niet een sterke tegenstander zijn. En dan zitten we al bij de kwart dan maar afwachten wie we tegen krijgen. Sterke ploegen die zullen ook wel elkaar treffen dus. Er valt best wel veel af.

27 augustus 2015 om 22:56

Je snapt mijn joke niet. Je schreef halfe in plaats van halve, en daarom zei ik dat het al zeker is dat we de halfe finales niet zullen halen.

27 augustus 2015 om 22:57

Emre je bent weer de enige die me snapt.

27 augustus 2015 om 23:14

Haha halfe of halve finales daar mogen wij voorlopig niet aan denken. Fener is nog lang niet op het niveau om daar te kunnen komen. Laten we eerst morgen maar eens gunstig loten en dan zien we wel weer verder.

Last minute nieuws fenerbahce is met onderhandelingen begonnen met liverpool speler lazar markovic

27 augustus 2015 om 23:18

Had liever Feghouli, laatste Servische RM die we hadden was Krasic en die was en is nog steeds niks.

27 augustus 2015 om 23:20

Herinner jij je nog Lazetic? Wauw, wat was dat een duivel zeg. Niet normaal hoe snel. Daar was ik groot fan van.

27 augustus 2015 om 23:20

21 jaar, heeft beetje de Tuncay Sanli style. Razendsnel en een echte winger. Dat betekent dus Nani op links, Markovic op rechts en Diego lekker banken. En met Volkan Sen hebben we een degelijk alternatief. Goede transfer, alleen leek mij een cv meer een must. Alves is over datum en Kjaer is onze nieuwe tikkende tijdbom. Vandaag alweer geel gepakt!

27 augustus 2015 om 23:34

Markovic is zo matig geweest bij Liverpool. Feghouli is 10 klasses beter zonder te overdrijven. Ben echt niet gecharmeerd van die markovic. Echt jammer!

27 augustus 2015 om 23:56

Ik had ook liever Feghouli. Maar met een Markovic in vorm mogen we zeker niet klagen.

Heren/Dames we zitten wel in Pot3 voor de loting... dat is wel minder! Teams als Fio, Lazio en Liverpool uit pot2 zijn een mogelijkheid!

27 augustus 2015 om 23:22

Laat maar komen. Ik hoop op Basel. Hopelijk treffen we ook nog een Nederlandse club. Directe concurrenten loten, goede uitdaging en bovendien bereikbaar voor de Europese volgers qua afstand!

27 augustus 2015 om 23:35

Idd Lazio hebben we al eens eerder goed gepakt en van Fiosordt ik niet warm
Ban. Liverpool is ook te verslaan. Zie Bjk.

27 augustus 2015 om 23:56

Met de huidige vorm en speelwijze gaat fb echt niet van liverpool of fiorentina winnen. ik denk serieus dat een team met een degelijk niveau (shaktar achtig iets) fener zo weg kan spelen. Besiktas speelde vorig jaar vooral in europa heel sterk, ons elftal kon elkaar blindelings vinden op hoog tempo. bij fener zie ik zelden een combinatie of ed. ik zou maar niet te veel vertrouwen op het feit dat jullie grote namen hebben.

28 augustus 2015 om 00:11

We kunnen zomaar bij dortmund en liverpool terecht komen echt dodelijk. Ik hoop ajax en club brugge zou wel gunstig zijn.

28 augustus 2015 om 00:26

Volgens mij trof Bjk Liverpool op het moment dat jullie ingespeeld waren. Wacht maar tot Fener ingespeeld is, dan wil ik jou ook wel horen.

28 augustus 2015 om 00:26

Ik zie fener wel winnen van liverpool. Dortmund is een andere verhaal

Gefeliciteerd Fener fans en landgenoten!! Mooie pot van Fener en nu Knallen in de Europa league want een mooie team hebben jullie zeker. Fernandao een echte killer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe


728 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Attila SzalaiVerdediger90
Luiz GustavoMiddenvelder91
B. Osayi-SamuelMiddenvelder91
F. KadıoğluMiddenvelder82
E. ValenciaAanvaller82
M. GümüşkayaMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

105 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren