Arda Turan: van ballenjongen tot absolute superster

Donderdag, 27 augustus 2015 om 17:50 door Bkorkmaz3

Een huilende Turk in huis kan gevaarlijk en veelbelovend zijn. In 2006 krijgt een jeugdspeler van Galatasaray te horen dat hij minstens één seizoen verhuurd zal worden aan een club waar hij kans maakt op meer speelminuten. Deze straatvoetballer voelt zich leeg en slecht. “Ik ben te licht bevonden”, roept hij in de lokale lunchroom. Zijn vader en een bekende van zijn vader geven hem de nodige tips en maken hem wijs dat hij de (mogelijke) verhuurperiode naar Vestel Manisaspor als een serieuze optie moet beschouwen. De jonge hond negeert zijn gebroken hart en accepteert het bod van Vestel Manisaspor.

/

Deze jeugdspeler is niemand minder dan Arda Turan. Groothoofd uit Bayrampasa (een relatief arme wijk uit Istanbul) komt in handen van Ersun Yanal, de voormalig bondscoach van Turkije. Deze trainer weet wel raad met het talent van de jonge Arda. Wel moet gezegd worden dat Ersun hem op een totaal onverwachtse positie posteert, namelijk de rechtsbackpositie. Dat terwijl Arda van origine een aanvallende middenvelder (links en centraal) is. De jonge dribbelaar legt de basis van zijn o zo mooie tackles in deze periode. Hij leert beter en gerichter verdedigen. Ook maakt hij indruk met zijn voetbalintelligentie, techniek en rust. De 5-3 overwinning op Fenerbahçe is de kers op de taart. Wat deze wedstrijd speciaal maakt, zijn de (mee)kijkende ogen van de voorzitter van Galatasaray, Adnan Polat. Polat merkt Arda op en laat de verantwoordelijke bestuurders weten dat Arda na zijn verhuurperiode een eerlijke kans moet krijgen bij het A-team van Galatasaray. De carrière van Arda verandert in één klap.

Na een prachtig seizoen komt de negentienjarige Arda in de selectie van Aslanlar terecht, waar zijn grotere broeders Hakan Sukur en Hasan Sas ook deel van uitmaken. De negende dag van de maand augustus in 2006 zal de boeken ingaan als de voetbalgeboorte van Arda. Op deze dag treft Galatasaray het Tsjechische Mlada Boleslav in de derde voorronde van de Champions League. Arda kapt elke speler van Boleslav uit en schrijft de keeper in voor zwemles. Hij speelt grandioos met een hoofdletter G. Hij scoort tweemaal en geeft ook nog eens een assist. Zijn perfecte 'terugkap'-beweging, Nesta-tackles en mooie acties geven de supporter een amuserend gevoel. Arda groeit uit tot een basiskracht, zowel in de competitie als Champions League. Ook als international maakt hij een zeer goede indruk. De ongekende prestaties van het Turks elftal op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk zijn (groten)deels te danken aan de 'last-minute'-goals van Arda. Tegen Zwitserland maakt hij de winnende goal in de slotsecondes, terwijl zijn aansluitingstreffer tegen Tsjechië de opmaat is voor het wonder van Genève.

/

Arda is uitgegroeid tot een begrip in het Turkse voetbal. Hij werkt samen met verschillende trainers en weet constant te imponeren. Op een gegeven moment wordt de 22-jarige superster aangewezen tot aanvoerder en zijn nummer 66 wordt omgezet in 10. Het nummer 10 van de boegbeelden Metin Oktay en Gheorghe Hagi. Hij is bijzonder trots op zijn aanvoerderschap. De ballenjongen van toen is nu de aanvoerder van zijn jeugdliefde, die miljoenen aanbidders heeft. Deze functie brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Hij wordt populairder en moet beter op zijn tellen passen. Hij is tenslotte de aanvoerder van Galatasaray en die moet zich voorbeeldig gedragen. Echter, elke ster kent een terugval. Hij raakt vaker geblesseerd, presteert minder en wordt vaker gespot met vrouwen. Misschien heeft Arda zijn playboyhouding te danken aan Ersun, die een boek kan schrijven over vrouwen, boten, Bodrum en een combinatie daarvan. Elke stap van de dribbelaar wordt uitvergroot in de media en het wordt erger wanneer hij de 'ware' liefde zal vinden in Sinem Kobal, een Turkse actrice. De ooit zo lovende supporters en pers keren hem de rug toe. Hij zou, volgens hen, vaak geblesseerd raken door het 'onbesuisd' bedrijven van liefde.

De maat is vol. Arda kan de druk niet meer aan en verliest langzamerhand het plezier in het voetbal. De brede glimlach op zijn grote hoofd is steeds minder vaak te bewonderen. Hij kijkt steeds bozer, maar vooral teleurgesteld. Hij wil weg. Zijn vaderland, zijn clubliefde en zelfs zijn 'ware' liefde kunnen hem niet meer troosten. Ook de alom gerespecteerde voetbalarchitect, Fatih Terim, kan hem niet meer houden bij Galatasaray. Arda gaat naar Atlético Madrid. Atlético is bezig met een nieuw project en daarin moet de dribbelaar een belangrijke rol krijgen. Achteraf gezien is het huwelijk tussen Atlético en Arda een zeer gelukkige gebleken. Hij is landskampioen geworden, heeft vaker de Europa League gewonnen en miste de CL-beker op één minuut na. Hij is één van de belangrijkste pionnen in de schaakset van Simeone.

/

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, die Barcelona heet. Tegenwoordig woont hij in een ultraluxe villa met een andere vrouw dan de zogenoemde 'ware'. Hij heeft nu wel goede banden met de media en mag zelfs instapschoenen dragen. Zijn baard, kapsel en verzorgdheid worden eveneens geaccepteerd. De journalisten die hem met de grond gelijkmaakten, staan nu in de rij voor een handtekening. Zelfs wanneer hij met zijn kraaistem 'probeert' te zingen, wordt er geapplaudisseerd. Arda investeert in webshops, eet 'simit' van Simit Sarayi en reist gratis met Turkish Airlines. Ook legt hij contacten met mediabazen. Bovendien komt hij nog steeds in de wijk waar alles begon: Bayrampasa.

De welbekende MSN zal ‘MANS’ genoeg worden door Arda!

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 18 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door fani_madida)

Eerst en vooral welkom terug beste kerel!

Ditmaal kom je terug om te blijven! Dat weet ik gewoon.

Mooi stukje over Arda Turan, een mooie samenvatting van deze speciale voetballer zijn carrière tot nu toe. Hij gaat het goed doen bij Barcelona, omdat hij aan dit Barcelona iets extra's toevoegd dat ze nog niet hadden en omdat hij simpelweg een topvoetballer is. Het gemak waarmee hij vaak de bal onder zijn zolen beroerd is fenomenaal, net als zijn verdedigende talenten, die voor een speler van zijn categorie en kaliber zeer zeker speciaal en uniek te noemen zijn.

Goed stuk kerel!

Grts Alex.

28 augustus 2015 om 00:45

Hey Alex! Ouwe maat. Bedankt voor de verwelkoming. Het werd weer tijd.

Ik wilde met een Clubexpert terugkeren. Galatasaray, Europa en actueel. Ik kwam meteen uit bij Arda. Ik hoop dat jouw voorspelling uitkomt. Arda is een modelprof. Veel kinderen zullen Arda als voorbeeld nemen. Arda had het niet zo breed, maar nu speelt hij voor de grote Barcelona. Ik hoop dat Arda na zijn professionele voetbalcarrière ook sociale projecten zal opzetten om jonge, getalenteerde, kinderen te stimuleren om het hoogste te ambiëren.

Thanks voor de complimenten!

Wij zullen nog vele, interessante discussies voeren.

Het gaat je goed maat!

Goed je weer te zien kerel. En je pakt meteen uit met een heerlijke clubexpert dat lekker vlot leest. Je leert meteen een hele andere achtergrond kennen van de 'superturk' Arda. Vind het ook mooi voor het Turkse volk dat er weer een Turk bij 1 van de grootste clubs van de wereld speelt en weet ook zeker dat hij een grotere ster zal worden dan Rüstü.

28 augustus 2015 om 00:51

Hé Koni, ouwe kameraad! Ben ook weer blij om op VZ te zijn. De terugkomst moet pakkend zijn he. Haha. Elke voetballer heeft een verhaal. De superster Arda heeft ook een verhaal, kende ook moeilijke tijden.

Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg. Wat zal Arda kunnen betekenen voor Barca, maar ook voor het Turks elftal? Ik hoop dat hij nog een (redelijk) bepalende rol kan spelen in het spel van Barca. Dat zal uiteraard niet gemakkelijk zijn met al die sterren.

Ik ben weer terug!

En gefeliciteerd met Cska Moskou. Je bent zeker blij met die ouwe boef (doumbia) in de spits. Wat een klasbak. Psv, je gaat he?

28 augustus 2015 om 01:23

Bedankt man en ik ben zeker blij met Doumbia Als hij zijn koppie erbij houdt en niet al te geforceerd gaat doen gaat hij het echt wel maken. Daar hoeft niemand over te twijfelen, Ik ben sowieso wel van plan om naar Eindhoven te gaan ja. Ik ben al eens eerder naar een uitwedstrijd geweest van Cska(tegen Lokomotiv Moskou) en dat was echt een onvergetelijke ervaring die ik opnieuw zou willen meemaken.

Wat ik me wel afvraag bij Galatasaray is waarom zij niet ambitieus uitpakken met grote namen zoals Fenerbahce dat deed met Nani en van Persie onder andere. Als je je concurrent zo ziet versterken, moet dat toch een vervelend gevoel geven voor Gala? Maar nee hun halen Podolski die alleen bij FC Köln en Die Mannschaft top is. En van Jose Rodriguez weet ik ook niet wat ik moet verwachten. Had mooi geweest als ze bijvoorbeeld Arda hadden gehuurd voor een halfjaartje of een andere goede speler van het niveau van Persie.

Ik heb je Clubexpert niet gelezen, want dit gaat niet om Arda, het opzet van een clubexpert of om Voetbalzone. Dit gaat om de comeback van een f*cking Vz legend: Bkorkmaz3 aka Boefje. Mijn compagnon op Vz tijdens de barre tijden van Gs. Wij stonden daar week in week uit, weet je nog ? Toen men ons uitlachte ? Toen we achtste stonden ? Wij waren daar. Nu ben jij terug.

Welcome back !

28 augustus 2015 om 00:56

Haha, het werd weer tijd ouwe gangstarr! Compagnon. Deze woorden zijn zeer leuk, haha. De comeback is een feit, even een verrassing uit de hoed getoverd.

Pff, wat een tijden he. Barca heeft Msn. Wij hadden Mustafa Sarp. Koude tijden. Wij klagen nog steeds, maar waar gaat het over. 3 x kampioen in 4 seizoenen. Dat is Galatasaray. Galatasaray ambieert altijd de top.

Ik ben weer terug! Wordt weer genieten.

" De 5-3 overwinning op Fenerbahçe is de kers op de taart. Wat deze wedstrijd speciaal maakt, zijn de (mee)kijkende ogen van de voorzitter van Galatasaray, Adnan Polat. Polat merkt Arda op en laat de verantwoordelijke bestuurders weten dat Arda na zijn verhuurperiode een eerlijke kans moet krijgen bij het A-team van Galatasaray. De carrière van Arda verandert in één klap. "

Ik zal nog iets mooiers vertellen. Adnan Polat zei: Wie is die Arda, we moeten hem transferen. Waarop iemand van de technische staf zei: Maar voorzitter, dit is al onze speler !

28 augustus 2015 om 00:58

Dat kan inderdaad zo zijn. Ik heb de situatie zo onthouden, maar jij bent de dieharder hehe. Deze situatie schetst een goed beeld over de dunne lijn tussen afgang en succes!

Gelukkig maar dat Polat oplette.

11 september 2015 om 13:42

Dat klopt. Toen ik het las dacht ik daar ook aan. Toe ik het voor het eerst hoorde, dacht ik wat een prutsers -_-

Hé, een oude bekende duikt weer eens op. Moest toch even glimlachen toen ik las over het mislopen van de CL op één minuut na. Voor mij persoonlijk wel een hele mooie herinnering natuurlijk die ik nooit meer vergeet. De een zijn dood is de ander zijn brood helaas.

En zoals bovenstaand al meerdere malen vermeld is: welkom terug! En je komt ook nog eens terug in style met dit prachtige verhaal. Altijd leuk om te zien dat iemand schrijft met gevoel, dat kan Alex ook als de beste. Leest verder ook heel goed weg. Ik heb er in ieder geval van genoten, dus wat mij betreft de verdiende vijf sterren. Verder ook alles goed met jou?

28 augustus 2015 om 01:02

Hey Isco, ja ja. Een lange tijd terug he. Thanks voor de ontvangst. Mooi om opgemerkt te worden door oude bekenden.

Ramos, Sergio Ramos! Een mooi moment voor Real. Het was ze gegund.

Ik richt mij inderdaad meer op gevoel. Het gaat automatisch. Ik vind feiten leuk en aardig, maar het gevoel maakt het verhaal. Ik ben blij dat het in de smaak valt. Ik wilde even de andere kant van Arda aantonen. Deze gast heeft veel moeten meemaken en is bijna het land uitgezet door de media, maar hij vocht zich terug. En hoe, terug.

Thanks maat!

Allereerst, welkom terug Bülent Korkmaz!

Geen speld tussen maar ook 1 zin in deze CE te krijgen. Jammer dat 1000 woorden de max is want ik weet dat je hier dan nog 15 pagina's verder had kunnen schrijven.

Arda is van een heel belangrijk figuur voor Galatasaray een belangrijk figuur voor heel Turkije geworden en kan in de toekomst daar nog veel groter in worden. De reden is dat het in anatolië stikt van het talent (dat talent heb ik namelijk zelf met mijn eigen ogen gezien) en dat soort jongens in de straten van steden in de middle of nowhere kijken heel snel, bewust en onbewust, naar types als Arda die van dezelfde nationaliteit zijn, die dezelfde velden bewandeld hebben en nu op onbekend hoge hoogtes aan het presteren zijn. Dat soort jongens worden getriggered want die zien dat hard ervoor vechten je succes en roem brengt waar zij allemaal hartstikke naar snakken.

Hij kan in het succes van jonge voetballers een grote rol in spelen met zijn naam en status in Turkije. Ik hoop daarom dat hij zijn carriere op een nette manier afsluit zonder de deur dicht te smijten want dat zou echt zonde zijn. Want anders knapt die voorbeeld functie gelijk voor een groot deel ook weer weg.

Die paparazzi heeft hem daar hard gepakt, maar dat heeft de paparazzi daar vaker gedaan met andere beroemdheden. Ik walg sowieso van dat soort types maar die in Turkije brengen het naar andere hoogtes. Helaas. Ik vond het maar niks dat hij GS verliet maar ik begreep later pas waarom waardoor ik meer begrip kreeg voor zijn vertrek. Ik kon het nog slikken maar sommige familieleden van mij nu nog steeds niet. Die kunnen er nog steeds niet tegen dat hij Istanbul heeft verlaten. Lol. Cimbombom'lilar.

29 augustus 2015 om 02:34

Dankje homie! Deze ontvangst doet me goed!

Even snel weer terug op het voetbal hehe.

Je hebt dus helemaal gelijk. Je hebt mijn punt te pakken. Arda is het ultieme voorbeeld van de lijn tussen afgang en succes. Het had maar weinig gescheeld of Arda was geeindigd als Serdar Ozkan, Batuhan Karadeniz of Sergen Yalcin. Véél talent, maar nooit optimaal presteren.

Hasan Sas zei ooit dat hij zeer spijt had van zijn beslissing om een voorstel van L'pool links te laten liggen om Galatasaray trouw te blijven. Talent is 1, drang om dat talent te benutten is 2 en geluk is 3 (ontdekking, opleiding en begeleiding). Arda heeft de perfecte combo gemaakt. Nu is hij, zoals jij dat aangeeft, een modelprof voor kleine Hasan's en Mehmet's. Een jongen uit Bayrampasa, Cankaya, Yozgat of Mersin kan dat ook bereiken. Ik kan mij niet voorstellen dat er géén voetballend (top)talent rondloopt in Turkije. Daarom hoop ik dat spelers als Arda Turan, maar ook Hakan Calhanoglu sociale projecten zullen opstarten om jongens te begeleiden en te stimuleren om de onderste uit de kan te halen. Als het ware om zichzelf te verkopen.

Kijken hoe groothoofd het zal doen bij Barca. Ben zeer benieuwd!

29 augustus 2015 om 02:34

Dubbelpost, kan weg.

Mooi verhaal man. Leest makkelijk weg. Chapeau.

29 augustus 2015 om 02:38

Thanks Spablauw. Leuk dat je het goed vind. Doet mij ook goed.

Ik vond het geen leuk stukje om te lezen. Het is té.

In je CE herken ik veel dingen waaraan ik mij stoor als ik met een Turk praat: de overdreven beeldspraak en superlatieven als het gaat om zaken die hem nader staan. Laat me je voorop zeggen: ik vind Turkse spelers fascinerend vanwege de enorme passie die ze hebben. Dat spreekt mij heel erg aan. Maar de manier waarop zij, de clubs en het nationale elftal (vooral onder Fatih Terim) worden opgehemeld, is gewoon op par met de Griekse mythes en legendes. Een paar voorbeelden:

"de jonge dribbelaar legt de basis van zijn o zo mooie tackles in deze periode."
"een huilende Turk in huis kan gevaarlijk en veelbelovend zijn. "
"arda kapt elke speler van Boleslav uit en schrijft de keeper in voor zwemles"

Het overdreven verheerlijken doet afbreuk aan de geloofwaardigheid van je CE. Nou weet ik ook wel dat je niet objectief hoort te zijn, maar stel je dit voor: als neutrale lezer (ook al vind ik het een fantastische speler) wil ik info en achtergrond weten over hem. Vanuit jouw belevenis weliswaar, maar dat constante loven maakt hem meer een fantasiefiguur/actieheld, dan een persoon.

Mijn punt is absoluut niet om je af te kraken. Maar het is tenenkrommend voor mij om te lezen. Natuurlijk, iedereen heeft alle recht om diegene (of datgene, als het niet over een persoon gaat) waarover hij/zij schrijft aan te prijzen. Echter druipt de bewieroking er vanaf.

Verder vind ik het jammer dat je vrijwel niks vertelt over zijn jaren bij Atletico en jouw gedachten van van Turan bij Barca. Anderhalve alinea vind ik daar een beetje magertjes voor. Je spelling en grammatica had ik niks op aan te merken.

29 augustus 2015 om 16:19

CjdaAnti, Bedankt voor je kritiek! Het doet me goed om kritiek te krijgen. Weet je wat het is. Ik schrijf vaak emotionele stukken. Eigenlijk alleen maar. Dat is mijn schrijfstijl en dat kan inderdaad niet in de smaak vallen bij jou. Ik respecteer dat zeker! Alleen de insteek van deze Clubexpert is dat veel talent aanwezig is in Turkije. En dat de touw tussen succes en afgang heel dun kan zijn. En dat de komende lichtingen Arda als modelprof moeten zien. En dat de supporters zulke waarden moeten respecteren. Thanks voor de reactie!

29 augustus 2015 om 17:11

Nou, ik hou juist van passie- en emotievolle stukken. Maar ik herken dat liever in de schrijfstijl en de kennis van de auteur dan in het gebruik van superlatieven. Ik lees bijvoorbeeld liever dit:

"hij heeft nu wel goede banden met de media en mag zelfs instapschoenen dragen. Zijn baard, kapsel en verzorgdheid worden eveneens geaccepteerd. De journalisten die hem met de grond gelijkmaakten, staan nu in de rij voor een handtekening. Zelfs wanneer hij met zijn kraaistem 'probeert' te zingen, wordt er geapplaudisseerd."

Dit vind ik heel leuk om te lezen. Misschien niet heel nieuwswaardig, maar wel een feitje die een passievolle fan graag wilt delen. Maar woorden/zinsdelen als "oh zo mooie tackles", "prachtig seizoen" en "zwemles" associeer ik eerder met een gekleurde bril dan hartstochtelijk.

Maar zoals je zegt, dat is jouw schrijfstijl en dat respecteer ik. Het is ook heel goed dat je mijn feedback sportief opneemt, want het klinkt veel negatiever dan ik het bedoel. Je achterliggende gedachte verbaast me wel een beetje. Als je dat niet had gezegd, dan had ik daar niet aan gedacht, eerlijk gezegd. Ik heb daar niet zoveel over gelezen in je CE. Maar ik ben het wel mee eens: als er 1 strijder is, dan is het Arda wel!

11 september 2015 om 13:50

Ik weet dat wij Turken graag opscheppen en het mooier willen laten lijken dan dat het werkelijk is. Echter vind ik niet dat B.korkmaz heeft overdreven. Ik kan bijna geen enkel aanvallende middenvelder bedenken die zo'n effectieve tackles als Arda heeft.
Daarnaast kan je wedstrijd tegen Boleslav makkelijk via Youtube opzoeken en bekijken. Ik zou zeggen bekijk eerst de doelpunten van Arda en ga daarna beoordelen of, wat er is beschreven, daadwerkelijk overdreven is.

Let op het gaat hier wel over een nog piepjonge Arda die volgens mij zijn eerste wedstrijd voor Galatasaray speelde. Ik kan mij die wedstrijd nog heel goed herinneren. Toen ik Arda voor het eerst zag werd ik letterlijk betoverd

12 september 2015 om 15:19

Ik zeg niet dat het niet waar is. Ik vind Arda zelf ook een supergoede speler. Maar het is in mijn ogen niet nodig om zoveel lof te uiten in hetzelfde stuk. Dat geeft mij het gevoel dat ik iets lees dat eerder geschreven is door fan dan een Club Expert (hoewel CE ook fans zijn uiteraard). Het oogt wat minder professioneel, in de zin van dat er ook nog enige vorm van objectiviteit mag zijn.

Uiteraard is dit mijn mening, en het is puur bedoeld in een poging om het voor mensen zoals ik wat leesbaarder te maken.

14 september 2015 om 10:20

Als eerst wil ik je aangeven dat ik je mening zeker respecteer. Als ik echt eerlijk moet zijn, denk ik dat alleen de Turken zullen begrijpen waarom hij zoveel lof krijgt. Vergeet niet hij is wel de eerste Turkse voetballer die het zover heeft geschopt en dat alle Turken super trots op hem zijn

Maar als ik nu objectief een reactie mag geven, vind ik ook wel dat je gelijk hebt. Hij heeft natuurlijk bij Barca nog niks kunnen/mogen bewijzen. Het is eerst zien dan geloven. We hebben ook Rustu Recber bij Barca gehad. Hij begon daar als 1e keeper en volgens mij na 3 wedstrijden was hij alweer 3e keeper en 2 maanden later was hij weer terug bij Fenerbahce.

Ik gun Arda echt het beste. Ben een groot fan van hem. Ik weet ook vrijwel zeker dat hij het daar gaat maken, maar toch eerst zien dan geloven

30 augustus 2015 om 12:07

Thanks!

Kaptanim nogmaals welkom terug haha. Jij was voor mij de reden om te blijven bij VZ haha. Ik had namelijk besloten om een tijdje niet meer te reageren op topics vanwege mijn studie en stage in het buitenland, maar toen ik zag dat jij weg was en dat onze Kabadayi ala Gangstarr ook zou stoppen, voelde ik mij verplicht toch door te gaan haha.

Maar genoeg over mij. Het gaat om jou en jouw mooie CE. Hij is onze trots. Ik herinner mij nog als de dag van gisteren dat Aziz erg zelfverzekerd was van zichzelf en dacht dat die Arda binnen tien minuten kon overhalen om bij onze concurrent te spelen. Echter toonde Arda toen al zijn karakter door niet voor het geld te kiezen, maar voor zijn liefde. Ik weet zeker dat we Arda binnenkort weer terug gaan bewonderen in het geel rode tenue. Een voorbeeld voor iedere Turkse voetballer, qua karakter en techniek.

30 augustus 2015 om 12:06

Haha, trouwe soldaat. Toch moet je alleen aanwezig zijn wanneer je tijd hebt. Je carriere buiten vz is vele malen belangrijker, maar het is zeker een tof gebaar! Gouwe kerel. Over Ce, dus Arda. Ook ik heb destijds aan de lynch campagne tegen Arda meegedaan. Die jongen is meedogenloos aangepakt. Maar hij heeft zich teruggevochten. Hij heeft laten zien dat Turken ook de voetbaltop kunnen bereiken en dat er zeker talent aanwezig is op de Turkse onkruid velden. Hopen dat hij ook op absoluut topniveau presteert en het liefst excelleert.

Welkom terug bkorkmaz.

Je ce leest lekker weg en er staan zelfs dingen in die ik niet wist.

Binnenkort ook een ce van mij weer. Over Galatasaray nota bene, heb namelijk een weddenschap verloren met gangster...

30 augustus 2015 om 12:08

Thanks Forza. Okay, dus je gaat emotionele woorden uitspreken over de aartsrivaal. Ik ben zeer benieuwd haha.

Welkom terug kaptan... Ik miste jou comments hier op vz. Ben blij dat je weer terug ben. Mijn zal je niet kennen maar ben een actieve lezer ken je al van de tijd dat je boefje was. Je tekst leest lekker, mooi geschreven en hoop op meerdere.

30 augustus 2015 om 12:12

Hey Shedai, Jij bent inderdaad een lid dat zuinig omgaat met zijn reacties, haha. Dat weet ik nog wel. Ik ken je ook van naam, zo onbekend is het niet. Ik zal niet zo actief als eerst zijn. Door tijdsindeling en prive-omstandigheden. Natuurlijk pak ik wel de gs-topics sowieso. Ik ga wel meer ce's produceren. Schrijven is toch wel een passie. Thanks voor het bericht en de ontvangst!

Het is altijd leuk als er een CE over je eigen club wordt geschreven en helemaal als het over onze Arda gaat. Je CE leest heerlijk weg en heeft me teruggeworpen naar de tijd dat Arda debuteerde. Ik kan me als de dag van gister herinneren dat ik hem zag spelen tegen Mlada Boleslav. Hij liet ze toen alle hoeken van het veld liet zien.

Net als iedereen deed het me ook pijn om hem te zien vertrekken, maar met zijn prestaties heeft hij heeft ons trots gemaakt. De afgelopen jaren waren we supporters van Atletico Madrid en vanaf nu zullen we met hem mee juichen als Barcelona scoort.

Welkom terug, hoop dat we naast je reacties nog veel Ce's van je mogen lezen.

30 augustus 2015 om 12:17

Thanks voor de verwelkoming, het doet me goed maat. Arda, tijd gaat snel zeg. Arda heeft qua carriere wel een vergelijkbaar loop als Suarez. Groningen (Manisaspor) Ajax (Galatasaray) Liverpool (Atletico Madrid) Barcelona (Barcelona) Nu zie je nog een keer dat de tijd echt snel gaat. Arda heeft bewezen dat originele Turken ook de Europese top kunnen bereiken. Arda is/wordt een schoolvoorbeeld voor ambitieuze kinderen/jongeren met voetballiefde/passie. Arda was ook na lange tijd weer een talent die super onvoorspelbaar was in zijn acties. Hij gaf de supporters een amuserend gevoel. Het was niet alleen resultaat maar ook lol.

Weet je toevallig wanneer Arda prof werd ( Op welke leeftijd ) ?

30 augustus 2015 om 23:39

Arda debuteerde acht dagen voor zijn 18e verjaardag. Om precies te zijn op 22 januari 2005 in de beker tegen Bursaspor. Daarna werd hij een seizoen uitgeleend.

Welkom terug, Turkse leden met wat kennis zijn een must.

Goed stuk, of mooi stuk? Vind het allebei toepasselijk. Dit is een verhaal wat je alleen echt raakt als je het hebt geleefd, of als je Arda op je schouders zou willen dragen en hem 3 zoenen op die masterbaard wilt geven. Zoals je het al eerder zei: Arda brengt niet alleen resultaat, maar ook lol. Één van de weinige spelers die het taboe heeft verbroken en de stap naar Europa durfde te maken. Wat maakt hem zo speciaal? Zijn prestaties bij Galatasaray? Of in het nationale elftal? Of dat grote hoofd op dat kleine lijf van hem? Ik weet het niet, maar hij was gaf mij in 2007 een reden om mijn rugnummer te veranderen.

Voor velen is het Messi of Ronaldo, voor mij is het altijd Arda.

Ranking? 'a sky full of stars'. Good job.

Edit: het moesten er 5 zijn, my bad.

1 september 2015 om 15:35

Ik dank je voor de reactie en beoordeling. Arda is inderdaad een mooi voorbeeld voor de komende lichtingen. Hij is in Turkije bijna net zo populair als Messi en Ronaldo.

Nogmaals bedankt.

Nice broertje, dikke pluim voor jou!

( Edit: ulan waarom kan ik niet beoordelen)

***** :D

1 september 2015 om 15:35

Ik dank jou mijn vriend.

Van de week al gelezen via de app maar nog geen tijd gehad om te reageren. Ook niet echt nodig, uitstekend stuk net zoals je altijd maakt dus 5/5!

1 september 2015 om 15:32

Ik zag net wie je bent, haha. Jeffrey. Ben je nu hoofdmoderator joh. Goed man.

Ik ben momenteel met vakantie (weliswaar in Nederland), dus ik heb genoeg tijd voor VZ. Op een gegeven moment zal ik minder actief zijn door werk- en privéomstandigheden. Ik ga wel meer Clubexperts produceren en natuurlijk zal ik mij laten zien in de Turkse topics.

Thanks voor de credits. Doet me goed!

Dit is een mooi stukje en weer een stuk die kippenvel geeft!

Misschien een kleine aanvulling :D Arda heeft in Spanje al 1 keer een schoen gegooid naar de scheidsrechter

Nee joh, superstuk lekker door blijven gaan en niet meer zo lang wegblijven!

1 september 2015 om 15:34

Haha, die actie van Arda was inderdaad typisch Turks. Het zit in je bloed.

Ik ben blij dat ik jouw kippenvel heb bezorgd. Ik ga meer schrijven en blijf rustig, hehe.

3 september 2015 om 08:06

Haha vroeger zo vaak slipper van mijn moeder achter me aan gehad

Oh dank je wel!!!!!!! Mooi geschreven. Super. Grappig is, heb ook een tijdje weinig op VZ Gezeten, ik 5 min geleden of zo, Heb gereageerd, over een bericht over gedrag Depay, vond dit nl (als gewone Brabantse) Gezeur en gezeik, heb in mijn reaktie ook Arda als voorbeeld genoemd, kon wel 100 voorbeelden noemen, maar tijd te kort. Arda heeft een plek in mijn hart! Heb hem als voorbeeld genoemd, als jongen uit arme wijk in Istanbul, Die geen geld, maar wel elke maande gas water en licht voor de hele wijk betaald!!!!!! Geweldig. Ik ben blij met je verhaal! Complimenten!!!!!! Ga kijken of er al ooit over Tevez is geschreven. Ook een supermens1!!!

Mooi stuk over een van de betere voetballers die Galatasaray heeft grootgebracht.
Het verhaal leest lekker weg en heeft dingen erin doe boeien, met een tintje emotie er doorheen.
5 sterren voor dit stukje tekst en de succesvolle zoon van Galatasaray!

Echt een mooie stukje over mijn favoriete voetballer! Arda is echt een speciale voetballer die respect heeft gekregen van vriend en vijand. Ik weet nog hoe erg hij bekritiseert werd waarna hij een erg emotionele interview gaf. Kort daarna werd zin transel beend en ik had echt een gevoel van leegte voor een week. Ik wist dat hij naar een beter plaats ging maar alsnog wou ik hem in rood en geel zien spelen. Dankjewel voor het schrijven van dit stuk, het is rond de 10 jaar terug sinds zijn debuut en dit voelde echt aan als nostalgie.

Goed geschreven zeg. Bravo. Maar door wie? Schrijft de keeper in voor zwemles ahaha

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Galatasaray

Stand
Actuele wedstrijden

247 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren