Van Leeuwen haalt oude bekende van Cyprus naar FC Twente

Donderdag, 27 augustus 2015 om 17:09Erik van Dam • Laatste update: 17:55

FC Twente heeft zich donderdag versterkt met Chinedu Ede. De 28-jarige offensieve vleugelspeler heeft FSV Mainz 05 in zijn thuisland Duitsland verlaten voor een contract in Enschede. Hij heeft voor twee jaar getekend en is een oude bekende van Ted van Leeuwen. De technisch directeur van FC Twente leerde Ede kennen toen beiden op Cyprus werkte.

/

Ede verbleef vorig seizoen een tijdje op huurbasis bij Anorthosis Famagusta, waar Van Leeuwen toen de technische portefeuille in handen had. Hij is per direct toegevoegd aan de selectie van Alfred Schreuder en moet voor concurrentie op de vleugel zorgen. Ede zegt heel blij te zijn met zijn overstap naar FC Twente. “Ik ken Ted natuurlijk van mijn tijd op Cyprus en heb altijd contact met hem gehouden”, aldus de Duitser.

Hij zegt dat hij FC Twente een mooie club vindt en dat de Nederlandse manier van spelen hem aanspreekt: technisch en offensief. “ Ik ben offensief ingesteld en kan op meerdere posities spelen. FC Twente ken ik van namen zoals Arnautovic, Elia en Tadic en dat de club in 2011 Champions League speelde. Ik weet dat er veel veranderd is bij FC Twente en er veel spelers zijn vertrokken. Ik wil het team helpen om er een goed seizoen van te maken”, aldus Ede, die dus tot 2017 tekent.


Poll

Een goede aanwinst voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door sas32)

ik ken hem niet, iemand? Lijkt erop dat ze alvast inspelen op het vertrek van en Corona en Mokhtar.

Begrijp echt werkelijk waar niet waarom Twente nu allemaal van die tweederangs buitenlanders haalt, zoals Uvini, Olaitan, Edu en Kalitsakis. Lijkt mij geen verstandig beleid.

27 augustus 2015 om 17:23

Volgens mij is dat de handelsmerk van van Leeuwen deed hij bij Vitesse ook al..al ben ik wel benieuwd naar die Olaitan

27 augustus 2015 om 17:24

Als je geen geld hebt, moet je anders schakelen. Dit is het beleid de komende jaren. Kijk naar castaignos veel geld gekost, weinig rendement.

27 augustus 2015 om 19:22

Onzin. Twente kon bv voor schaken, vd heyden, havenaar, brama , stam , Drenthe, maduro etc gaan. Nederlanders, ED ervaring en allemaal transfervrij.
Ted maakt er nu echt een circus van.

27 augustus 2015 om 20:01

Onzin? De namen die je nu noemt... Ook niet allemaal toppers. En transfervrij... Tja, weet je wat voor een salaris die vragen.... Dat kan Twente nu echt niet betalen.

27 augustus 2015 om 21:30

Het zijn allemaal spelers die zich al lang en breed bewezen hebben in de ED en de club en de cultuur kennen. Daarnaast, als Nac, groningen , Den haag de salarissen kon betalen dan twente helemaal, want de begroting van twente is nog steeds een stuk hoger dan deze clubs.

27 augustus 2015 om 21:53

Is dat zo? Ligt dat er niet aan welk deel je van je begroting voor salarissen hebt gereserveerd... En dat ligt er laag nu bij Twente.

28 augustus 2015 om 02:33

Zit wat in, je kunt het best bij voorkeur voor Nederlanders gaan. Ik denk uit dat rijtje dat vd Heyden onhaalbaar, Brama en Maduro niet nodig waren. Maar Havenaar, Schaken en Ronnie Stam waren uitstekende opties geweest.

Ik vermoed dat het aankoopbeleid met TD Ted beter zal zijn dan voorheen.

28 augustus 2015 om 09:29

Hadden we negen uit drie, dan hadden we dit gesprek nu niet gehad. Havenaar had een voorkeur voor Den Haag. v.d. Heyden kunnen we niet betalen. Stam die wilde terug naar het oude nest. Drenthe die denkt nog steeds dat hij een topper is. Dus ook onbetaalbaar. Brama is al helemaal geen toegevoegde waarde voor dit Twente. Maduro had gekund. Middenvelder, daar hebben we genoeg van. Maar meneer Staatsen we praten over een voorhoede speler. En jij komt twee aanvallers aanzetten. Maar de rest niet .waar moeten we daar dan mee.

Ik heb hem nog nooit zien spelen. Ook niet bij Mainz waar hij kennelijk dus speelde, ookal kijk volg ik de Bundesliga altijd. Kan iemand iets over hem vertellen???

Ben benieuwd. Na de belabberde seizoensstart denk ik dat elke versterking welkom is voor Twente.

Op basis van zijn statistieken lijkt hij mij niet de man die Twente naar een hoger plan gaat brengen. Hij kent Van Leeuwen, ik vraag me sowieso af wat de toegevoegde waarde van Van Leeuwen is. Als hij met zulke spelers aankomt dan lijkt het me niet dat hij een goed netwerk heeft.

27 augustus 2015 om 17:38

Van leeuwen huurt spelers die misschien wel heel goed uitpakken twente moet het hier gewoon mee doen kijk bijvoorbeeld bij vitesse die piazon had ook niemand van gehoord of traore die bleken ook heel goed te zijn

27 augustus 2015 om 18:00

Die hebben niets met van leeuwen van doen. Traore en piazon zijn door chelsea gescout en in arnhem geplaatst.
Van leeuwen haalde de abora's, kingstons en babangida's naar arnhem. Dir vent is een dikke faal en clown.

27 augustus 2015 om 17:39

Dat vind ik wat snel conclusies trekken. Olatian heeft zeker potentie. Kastikas en Uvini maakten een hele sterke indruk tegen Groningen. Laat ze eerst eens 3 a 4 wedstijden spelen voordat we conclusies gaan trekken. Deze jongens hebben ook hun tijd nodig. Daarbij, we moeten niet vergeten dat zelfs een blinde nog kan presteren in de ED. Wie weet brengt Ede wel iets extra's op de Nederlandse velden.

27 augustus 2015 om 18:07

Nou, dat betwijfel ik. Genoeg spelers die het niet hebben gered hier. Hij komt van Cyprus, al met al heb ik weinig vertrouwen in hem en ook niet in de andere spelers. Vind het een beetje vreemd scouten van Van Leeuwen, maar wellicht heeft hij niet echt een aansprekend netwerk. Dan is het gewoon een fout van Twente om hem aan te stellen, dat idee had ik gelijk al bij hem.

27 augustus 2015 om 18:37

Als ik naar het functioneren van Ted van Leeuwen kijk dan wil ik dat even in 3 delen splitsen . Hij heeft verkoop technisch prima werk verrricht. Zijn aankoop beleid is echter ver onder de maat. Katsikas heeft zeker potentie maar Uvini kan er helemaal niets van. Tegen Groningen ging het maar de 2 wedstrijden daarna waren verschrikkelijk dramatisch en dit gaat niets worden. Olaitan is geen slechte spits alleen is het zo jammer dat hij niet in een 3 spitsen systeem past. Verder heeft hij hetzelfde probleem als Castagnois namelijk hij kan geen bal vasthouden . Het gevolg weer een jaar pingpong voetbal waarbij er geen aansluiting tussen de linies is omdat het middenveld het niet kan belopen. Ik heb net wat beelden van deze nieuwe gast gezien. Leuke counterspits dus het word gewoon weer op zijn Schreuders met de kont tegen de 16 hangen en hopen op een counter. Walgeijk want Twente staat voor mij voor aantrekkelijk aanvallend voetbal. Als 3e het beleidsmatige deel. Er is kennelijk geen enkele afstemming tussen van Leeuwen en Schreuder over wat er nu precies nodig is want anders waren bovengenoemde spelers (m.u.v. Katsikas) niet gekomen. Er word in het wilde weg wat gekocht. Bovendien word iedere speler opgehemeld alsof we Messi binnen hebben gehaald. Iedere blinde kan zien dat we in de selectie een linksback nodig hebben. Nu is zelfs de waanzinnig dramatische Schilder geblesseerd en waar komt van Leeuwen mee aan met een vleugelspits. Echt volledig van de gekke. Die nieuwe linksback had er al lang moeten zijn en die was veel belangrijker dan die speler van City die gehuurd is maar kennelijk structureel geblesseerd is en ergens eind volgende maand een keer ingezet kan worden. Verder maakt van Leeuwen zich onmogelijk met zijn uitspraken over Schreuder. Hij had zich veel beter op de vlakte kunnen houden want iedereen weet dat Schreuder de kerst niet haalt. Het gevecht tegen windmolens zal hij 100 % zeker verliezen. Mocht de wedstrijd van komende zondag tegen Heracles ook weer dramatisch zijn dan zou ik niet graag in de schoenen van Schreuder staan bij de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax. Maar hij heeft het zelf zo gewild. Ik vrees dat het geweldig uit de hand gaat lopen. Als conclusie kan ik trekken dat van Leeuwen op 2 van de 3 punten slecht presteerd en van mij krijgt hij een 5 als cijfer. Ik was al erg ongelukkig dat deze man kwam. Hij was de pratende pop van Jordania en is kennelijk nu voor een vorstelijk bedrag ingehuurd om hetzelfde te zijn voor Aldo en Alfred. Ik was niet enthousiast en ben het nog steeds niet. Ik begrijp dat het moeilijk voor hem is maar juist met de beperkte mogelijkheden moet je voorzichtig zijn. Zondag gaan we er weer voor zitten en hopen we er maar het beste van maar ik zie het met angst en beven tegemoet,

27 augustus 2015 om 19:29

Dan ben je een dag te laat en heb je de nederlaag tegen Heracles gemist

Tja, voormalig Duits jeugdinternational (alle selecties) en een atleet. Maar of het echt wat wordt, geen idee. Zijn carrière is niet bergopwaarts gegaan en dan druk ik me nog lichtjes uit.
Maar goed, hij komt voor Mokthar en die heeft natuurlijk ook geen drol laten zien. Dus het kan toch bijna niet slechter.

Tsja Ted van Leeuwen, blijf het een td vinden die het niveau van Agovv eigenlijk nooit ontgroeid is.
Had bij Vitesse ook al niets te zeggen en het was al een teken aan de wand dat die naar Twente ging.

28 augustus 2015 om 02:24

Bij Vitesse had hij niet veel te zeggen. Maar hij heeft bewezen een goed oog voor talent te hebben. Dat is misschien wel de belangrijkste kwaliteit van een TD. Hij haalde Mertens en Chadli naar Agovv. En Bony naar Vitesse. Die hebben alledrie de absolute top gehaald.

Mensen lijken hier niet helemaal te begrijpen dat Twente nu eerst moet afbouwen (goede spelers verkopen en daarvoor wat mindere spelers te halen) voordat het weer kan opbouwen, eerst zal het financieel gezond moeten worden voor het weer een gooi kan doen naar de top 5, dit seizoen zou het linkerrijtje een prima prestatie zijn! Succes Twente.

Al die negatieve reacties hier!

Twente heeft een goed middenveld en moet verder roeien met de riemen die ze hebben. Wie weet pakt deze 'gok' goed uit. Kazim kon bij Feyenoord ook 10+ goals maken en elk 18 jarig buitenlands talent wordt hier een sensatie dus ik zie deze speler ook wel redelijk presteren!

27 augustus 2015 om 18:13

Deze is 28.. Weinig talentvol lijkt me

27 augustus 2015 om 19:14

Valt me toch op dat de negatieve reacties vooral van niet-Twentesupporters komen. Die overigens de Twentefans verwijten dat ze te hoge verwachtingen hebben. Word zo onderhand strontziek van iedereen die roept dat Twentesupporters te hoge verwachtingen hebben. Ze willen Schreuder weg hebben ja, wat logisch is. Verder bekijkt iedereen hier de situatie juist vrij nuchter.

Enkele bezoekers van vz zetten hun vraagteken bij deze speler,ik ook.
Maar 10 jaar geleden had ik nog nooit van nkufo gehoord,dit is wel een voorbeeld.
Ik laat me graag verassen in positieve zin,dat wel.
Zal deze jongen Zaterdag tegen Heracles al mee kunnen doen?

27 augustus 2015 om 18:09

N'kufo is wel wat anders dan deze speler. N'kufo kwam tot aardig wat wedstrijden en goals, de statistieken van deze man zijn toch heel wat minder. Natuurlijk, hij kan wat worden, maar heb er weinig vertrouwen in op dit moment.

Dit klinkt goed. Een flankspeler kan Twente heel goed gebruiken, en met zijn 28 jaar brengt hij ervaring en volwassenheid met zich mee. Ted heeft hem van dichtbij meegemaakt dus die weet precies wat hij kan.

Je had ook voor spelers als Slagveer, Tannane, Mahi kunnen gaan. Maar dat kost een flinke transfersom, geld dat Twente niet heeft op dit moment.

Hij gaat het vast beter doen dan Mokhtar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.PSV157
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger74
M. SadílekMiddenvelder70
M. VlapMiddenvelder71
R. ZerroukiMiddenvelder70
M. UgaldeAanvaller70
M. HilgersVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren