Update: Real Madrid laat peperdure miskoop toch al definitief gaan

Woensdag, 26 augustus 2015 om

Asier Illarramendi staat voor een terugkeer op het oude nest. De middenvelder maakte twee jaar geleden voor 38,9 miljoen euro de overstap naar Real Madrid, maar slaagde er niet in om een basisplaats te veroveren bij de Koninklijke. Deze zomer werd duidelijk dat Illarramendi weer mocht vertrekken en nu gaat hij weer bij zijn oude club Real Sociedad aan de slag.

/

De 25-jarige middenvelder komt uit de jeugdopleiding van de Baskische club en werd door Real Madrid aangetrokken als de beoogde opvolger van Xabi Alonso. Die hoge verwachtingen kon hij echter niet waarmaken. Illarramendi speelde in twee jaar tijd nog wel 59 competitieduels voor Real, maar begon in het afgelopen seizoen nog maar 10 keer in de basis.

Onlangs werd Mateo Kovacic overgenomen van Internazionale en dat betekende het einde voor Illarramendi bij Real. De Spanjaard werd nog in verband gebracht met verschillende clubs uit de Premier League, waaronder Arsenal, Liverpool en Southampton, maar hij heeft gekozen voor een terugkeer bij Sociedad. Woensdag arriveerde hij in San Sebastián, voor de medische keuring.

“Ik ben heel blij om terug te keren”, zei Illarramendi op het vliegveld. “Real Sociedad was altijd mijn eerste optie en ik kijk er erg naar uit.” Illarramendi zal waarschijnlijk voor een jaar gehuurd worden, met een verplichte optie tot koop van zeventien miljoen euro. Dat is dus de helft van wat Real Madrid twee jaar geleden nog betaalde aan Sociedad.

Illarramendi wordt de tweede grote aanwinst van David Moyes bij Sociedad in deze zomer, na ex-Az’er Jonathas, die overkwam van Elche. Naast Illarramendi lijkt overigens ook Lucas Silva nog te vertrekken bij Real: hij schijnt op huurbasis naar Olympique Marseille te gaan.

Update 26 augustus 15.55 uur - Real Madrid laat peperdure miskoop toch al definitief gaan
Spaanse media dachten dat Real Sociedad Asier Illarramendi in eerste instantie een jaar zou huren van Real Madrid, maar de Basken hebben de middenvelder definitief overgenomen. Sociedad maakt op de website van de club bekend dat Illarramendi een zesjarig contract heeft getekend en om 19.00 uur gepresenteerd zal worden aan pers en publiek. Hij zal met rugnummer 4 gaan spelen. Het gaat naar verluidt om een transfersom van zeventien miljoen euro.

Terug naar huis: Real Madrid-miskoop Asier Illarramendi heeft een zesjarig contract getekend bij Real Sociedad! #officieel #nietlangerkoninklijk #instavoetbalzone

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) onPoll

Asier Illarramendi was simpelweg niet goed genoeg voor Real Madrid


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door mancityfifa)

Heeft nooit echt de kans gehad om zich te kunnen bewijzen. Wanneer er een tekort op het middenveld was werd dit opgevangen door een cv.

26 augustus 2015 om 13:03

Nooit de kans gehad? Hij heeft zat kansen gehad. Helaas voor hem niet benut.

26 augustus 2015 om 13:45

Ja en meestal was die invaller.. van die kansen

26 augustus 2015 om 16:33

Veel te weinig kansen, maar heeft het ook verre van slecht gedaan. Bij zo een aankoop weet je dat hij niet gaat opvallen met goals enz, net als Xabi. Hij vulde de rol van Xabi goed in als hij speelde, alleen speelde Ancelotti zonder die rol behalve bij een voorsprong. Daarnaast kwam Kroos ook nog eens naar Real. Zonde van deze geweldige middenvelder

26 augustus 2015 om 16:36

En als invaller laat je zien waarom jij in de basis hoort. Real heeft helaas niet de echte alonso kunnen zien in deze jongen. Maar let maar op als hij 27 jaar is dan staat hij de sterren van de hemel in Engeland te spelen. Maar ja Real is geen opleidingsinstituut, alleen het beste van het beste is goed.

26 augustus 2015 om 16:50

Ja, hij heeft zeker te weinig kansen gekregen. En de keren dat hij mocht invallen deed hij het alles behalve slecht. Gewoon een slechte aankoop.

26 augustus 2015 om 13:05

Hij heeft kansen zat gehad!! Je hebt duidelijk niet veel Real gevolgd.
Het kwam er helaas gewoon nooit uit bij hem.

26 augustus 2015 om 13:12

Hij heeft 59 wedstrijden gespeeld in 2 jaar bij real madrid, en jij zegt geen kansen......

26 augustus 2015 om 13:14

59 wedstrijden wilt ook zeggen de laatste 5 min invallen, wat ook heel vaak was. Ik zeg niet dat hij geen kansen heeft gekregen, maar dat geeft wel een heel vertekend beeld

26 augustus 2015 om 13:29

Heeft toch 60 wedstrijden gespeelt. Heeft in mijn ogen niet gefaald. Maar als het niet loopt bij Real krijgen dit soort spelers de schuld.

26 augustus 2015 om 15:14

Real en onderhandelen. Gaat echt niet samen. Clubs kunnen zoveel mogelijk vragen als ze willen voor hun spelers want Real betaalt echt teveel. Hoe Barca 17miljoen voor Rakitic heeft betaald of wat Bayerm voor Vidal heeft betaald, dat is pas onderhandelen!

Ben benieuwd of hij zijn oude niveau nog weet te behalen. Was destijds een erg groot talent. Heeft nooit echt een eerlijke kans gehad bij real. Maarja wat wil je met zulke sterren voor je op het middenveld

Zat er al aan te komen. Heeft helaas niet genoeg in zijn mars voor het grote Real Madrid. Veel succes bij Sociedad!

Huur met een verplichte optie tot koop? Dat betekent dus eigenlijk dat ze volgend jaar pas gaan betalen? Mooi om te horen voor Illarramendi. Kan hij eindelijk weer spelen. Op zijn leeftijd moet je niet op de bank zitten. Jammer dat hij het niet waar heeft kunnen maken. Real Madrid is een maatje te groot voor hem helaas.

26 augustus 2015 om 13:06

Ja ze betalen nu een huur bedrag inclusief salaris en volgend jaar kopen ze hem voor 17 miljoen. Zal vast zijn ivm de FFP regelgeving. Het is eigenlijk een uitgestelde betaling dus.

26 augustus 2015 om 13:23

Lees bijna bij elke leeftijd dat iemand niet op de bank moet zitten, welke leeftijd is dan wel goed om op de bank te zitten?

Denk dat Real inderdaad een maatje te groot is voor hem, wel jammer vond het altijd een goede speler, helaas niet goed genoeg

26 augustus 2015 om 14:00

Na je 30e mag je gaan denken aan de bank. Tot ongeveer halverwege tussen 20 en 30 ontwikkel je je door te spelen, en rond je 27e of 28e ben je op je top, dus wil je spelen. Daarna wordt het minder, dus mag je best plaatsnemen op de bank.

26 augustus 2015 om 14:40

Op je 25e hoor je nog te spelen begin 30 lijkt mij een leeftijd dat je kunt accepteren dat je minder speelt.

Ik denk dat ie bang is voor heimwee of het slechte weer in Engeland, of helemaal geen zin heeft om een nieuwe taal te leren of hij heeft geen ambitie. Misschien kijk ik te veel door een rode bril maar als je bij Liverpool aan de slag kan dan pak je die kans toch gewoon? Of ben ik nu gek.

26 augustus 2015 om 13:06

Heeft inderdaad alles te maken met heimwee. Hij is gewoon te soft voor een echte prof bij een andere club dan 'zijn' cluppie.

26 augustus 2015 om 13:10

Helaas, was een prima speler voor ons geweest, toch een niveau lager dan madrid maar wel een grote en warme club..

26 augustus 2015 om 13:17

Wat heeft dit met te soft te maken? Er zijn voor sommige mensen belangrijke dingen dan in een ander land te spelen. Misschien heeft hij helemaal geen feeling met engeland, misschien wil hij niet naar het koude regen land. Misschien wil hij gewoon dicht bij zijn familie zijn, misschien wil hij nu zekerheid om te spelen. Misschien vindt hij zijn club liefde nu belangrijker dan geld, want veel geld zal hij overal verdienen.

Er zijn duizend en 1 redenen dat hij misschien niet naar Liverpool wil of Engeland. Het opleggen van 1 is gewoon kortzichtig

26 augustus 2015 om 13:22

Toch wel minimaal 2 a 3 niveau's lager. (En ja, Arsenal ook )

26 augustus 2015 om 13:27

godsson

Je moet je voorstellen dat hij vanaf zijn eerste momenten in Madrid al een psychiater nodig had omdat hij zo veel heimwee had. Het heeft mentaal nooit goed gezeten sinds zijn vertrek bij Sociedad en ik denk dat hij altijd spijt gehad heeft van zijn vertrek.

En ik blijf er bij, niet alleen op dit gebaseerd, dat Illarra te soft is voor de absolute top.

26 augustus 2015 om 13:46

Er zijn ook 1001 redenen om wel te gaan? Wat wil je nu zeggen? Als je profvoetballer wil worden moet je de ballen hebben om het maximale eruit te halen. Maar goed een 2e Aquilani zou al erg genoeg zijn.

26 augustus 2015 om 16:18

Waarom moet je de ballen hebben om alles eruit te halen? Neem een Theo Janssen. Niet alles eruit gehaald, maar denk je dat hij daar mee zit? Heeft niks met ballen te maken. Sommige spelers vinden andere dingen gewoon belangrijker. Puur omdat ze profvoetballer zijn wil niet zeggen dat ze een verplichting hebben naar iedereen die het niet is. Geluk is het belangrijkste. En voor sommige mensen staat dat nu eenmaal niet gelijk aan Liverpool, of een andere grote club. Zeker bij Illaramendi kan ik het me wel voorstellen. Hij had het goed bij Sociedad, heeft een grote club geprobeerd, vond het niets, dus gaat lekker terug naar huis. Altijd wordt er gezeikt dat er geen clubliefde meer is. Dan gaat er eens iemand naar zijn cluppie terug, en dan wordt hem een gebrek aan ambitie verweten. Kom op zeg.

26 augustus 2015 om 16:47

Waarom moet dat? Er zijn belangrijkere dingen dan carrière als je het mij vraagt. Niet alle voetballers of mensen in andere sectoren streven dat na en dat is hun groot gelijk. Fijn voor Illarramendi dat hij weer terecht komt op de plek waar hij zich thuis voelt

26 augustus 2015 om 13:22

Of Liverpool heeft de interesse nooit concreet gemaakt? De geruchten kwamen alleen maar van de alom bekende roddelkrantjes.

Alleen dat bedrag al was absurd. Hij was zelfs duurder dan Isco.
Ik hoop dat hij weer lekker gaat spelen want dat kan hij heus wel maar jeej wat een flop heb ik hem gevonden vanaf dag 1. Was geen schim van de Sociedad speler.
Dit is het best denk ik voor alle partijen.
Wens hem iig succes.

Zo, zo dat werd eens tijd. Veel te statische speler die het niet niveau van Real niet aan kan, Ben blij dat die weg is.

Op naar de volgende peperdure miskoop! Of zal dat kovacic zijn?

Zal je net zien dat dalijk hij en Silva bij Sociedad en Marseille de pannen van het dak spelen, Modric weer geblesseerd raakt en Kovacic geen controleur is.
Staat Real weer met een probleem voor de positie van controleur dit seizoen.

In een vertrouwde omgeving zou hij best weer goed kunnen presteren. Zou me niks verbazen dat hij bij Sociedad zijn potentie laat zien.

Kovavic prima vervanger, niveau was ook te hoog voor hem. genoeg kansen gehad in ieder geval.

26 augustus 2015 om 14:06

Hij zat er voor spek en bonen bij met Kroos op zijn positie. Op zijn echte positie heeft hij dus haast nooit gespeeld. Slechts een paar keren in twee jaar tijd. Hij zou nooit een basisspeler worden, dus was hij gewoon invulling voor de bank vanaf dag één.

Dan kun je absoluut niet stellen dat hij genoeg kansen heeft gekregen. Hij heeft geen enkele kans gehad.

Illarra barst van het talent en is zeker goed genoeg voor de top. De keren dat hij eindelijk eens in zijn eigen rol mocht spelen was hij direct een van de beste op het veld. Zonde dat hij voor Real Madrid koos destijds, want hij heeft nu twee jaren weggegooid.

Wat dom weer van Perez om maar 17 miljoen te vragen. Bilbao had 27 miljoen geboden voor Illaramierda. Liverpool had ook waarschijnlijk hoger geboden dan 17 miljoen. Maar waarschijnlijk wou die alleen terug naar Sociedad.

26 augustus 2015 om 15:16

Dat heeft te maken met de wensen van ilkeramandi zelf, zos de real kenners al aangeven had hij heimwee naar huis.

Ik geloof dat navas ook iers soortgelijk s had

26 augustus 2015 om 16:21

Navas was inderdaad ook een erge wat heimwee betreft ja. Die kwam jarenlang niet eens uit voor het nationale elftal, omdat hij uitwedstrijden niet trok. Juist daarom verbaasde me de transfer naar City toendertijd. Al deed hij toen wel al mee met het nationale team, dus misschien dat hij zijn heimwee toen al overwonnen was. Ik vond het al met al toch een frappant verhaal.

2e grote aanwinst? En Bruma dan?

26 augustus 2015 om 16:23

Bruma is 1,73. Die is niet groot genoeg. Maar goed. Ik denk dat ze het de tweede aankoop noemen omdat Bruma gehuurd is?

Kovacic is een ander type dan Illa dus ik zie de link niet, het heeft andere redenen dan niet alleen de komst van Kovacic

Ik had niet gedacht dat Sociedad 17 miljoen zou gaan neertellen voor een speler. Het is toch een vrij kleine club. Dit zal wel veruit hun duurste transfer ooit zijn.

Dit is de derde grote transfer van Sociedad, ze hebben nog een 2 maanden geleden Bruma gehuurd van Galatasaray. Een pareltje.

Ik vind dat vz hier te ver gaat met de kop: peperdure miskoop. 32 miljoen is een schijntje voor madrid, spelers worden meestal voor de bank gehaald als het om die bedragen gaat.

26 augustus 2015 om 16:07

32miljoen is nog steeds peperduur ook al is het Real Madrid. Je kan niet doen alsof het geen geld is. Zulke spelers horen ook in de basis te staan voor zo een bedrag. Maar in Spanje betalen ze van die gekke bedragen voor de bank.

26 augustus 2015 om 16:13

In Zuid-Duitsland blijkbaar ook... Vergeet niet dat Gotze 40 miljoen heeft gekost en wisselspeler is. Dante was volgens mij ook niet goedkoop en is ook geen basis kracht.

26 augustus 2015 om 16:26

Gotze wisselspeler? Lul je gewoon wat of wil je je gelijk hale El Casa, je hoeft niet meteen op je pik getrapt te zijn hoor. Gotze heeft in 2 seizoenen bijna 100 wedstrijden gespeeld en zo goed als alles in de basis.

En Dante was inderdaad heel duur, welgeteld 4,5 miljoen. Dante heeft onder Heycknes alles gespeeld, ook onder Pep totdat Benatia kwam.

26 augustus 2015 om 16:29

Dante kwam van Borussia Monchengladbach voor 5 miljoen (afgerond). Ook al zou die duur zijn Dante was onder Heynckes de beste verdediger van Bayern en was een topper toen. Ga elke fan van Duitsland maar na wat een topper Dante toen was/is, alleen Pep staat hem in de weg. Gotze werd gehaald voor de basis. Ik kan je garanderen alle aankopen die duurder waren dan 30 miljoen van Bayern staan in de basis op Gotze na. Maar kunnen we dat ook zeggen over Real?

26 augustus 2015 om 16:37

Excuses ik dacht dat ik ergens las dat Dante 35 miljoen had gekost mijn fout. Maar over Gotze ben ik het niet mee eens. Als Ribery-Robben en Muller allemaal fit zijn dan is er geen plek voor Gotze. Maar Real is zeker erger daar niet van Kovacic zit nu ook op de bank heeft ook 30 miljoen gekost.

26 augustus 2015 om 17:51

Kovacic heeft 35 miljoen gekost.

26 augustus 2015 om 18:00

Nee op de Real Madrid ap stond dat Kovacic 28 miljoen heeft gekost en dat Real nog eens 7 miljoen moet betalen als Kovacic een aantal wedstrijden speelt.

27 augustus 2015 om 21:19

Ah bedankt voor de info

26 augustus 2015 om 16:20

Er zijn dagen dat ik ze niet op zak heb.
32 miljoen is een hoop geld en valt in mijn ogen zeker onder de noemer 'peperduur'.
Voetbalzone heeft hier niets verkeerds gezegd.

Het is trouwens nogal een bedrag waarvoor Sociedad hem koopt, toch niet misselijk voor een club met een budget van rond de 60 miljoen.

26 augustus 2015 om 16:49

nog niet zo heel lang geleden ging Villa naar Barca voor 40m en zelfs hij schrok van dat bedrag! dit is belachelijk veel geld! en het word steeds erger..

Toch ongelooflijk dat Real zo'n bedrag neer legt voor een speler van Real Sociedad?!

#nietlangerkoninklijk? Hij gaat van de ene (El) Real naar de andere (La) Real. Of heeft Sociedad ook meteen de Real voor hun naam verloren met deze transfer? Anyways verstandige beslissing, gewoon lekker voetballen in je oude vertrouwde omgeving. Minder druk en veel meer spelen.

Florentino heeft weer prima zaken gedaan, een slordige 21,8 miljoen euro verlies binnen 2 jaar, toch netjes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4252 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Sevilla164
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
RodrygoAanvaller60
Diego AltubeKeeper00
T. CourtoisKeeper100
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

35 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 1 december
Tottenham Hotspur heeft geen interesse om Christian Eriksen terug te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren