Roda JC haalt talent van AS Roma voor twee jaar naar Kerkrade

Dinsdag, 25 augustus 2015 om 19:40Erik van Dam • Laatste update: 19:54

/

Roda JC leent dit seizoen en volgend seizoen de achttienjarige Daniel de Silva van AS Roma. De club uit Kerkrade krijgt de rest van de competitie en ook in het daaropvolgende jaar de beschikking over de getalenteerde middenvelder, zo maakt men bekend via de clubwebsite. AS Roma nam De Silva over van Perth Glory uit Australië, waar hij debuteerde als prof.

De Italianen hoestten deze zomer een bedrag van twee miljoen euro op om De Silva te contracteren, maar achten het beter voor zijn ontwikkeling dat hij voorlopig ervaring opdoet in Nederland. Zelf geeft Roda JC overigens aan dat men De Silva huurt van Perth Glory: over Roma wordt met geen woord gerept. Technisch directeur Han Berger, die op interim-basis werkzaamheden verricht voor Roda JC, zegt verheugd te zijn met De Silva’s komst naar Kerkrade.

“Het is een mooi eerste concreet resultaat van de aanstelling van Ton Caanen, die vanuit zijn functie met name verantwoordelijk is voor de buitenlandse contacten. Ik heb in Australië vijf jaar gewerkt met Daniël en ik ken hem als een zeer talentvolle aanvallende middenvelder, die onder leiding van onze trainer kan uitgroeien tot een vaste waarde in ons team”, aldus Berger.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door casartelli)

Ben benieuwd. Zou best een aanwinst kunnen zijn. Er is niet voor niets 2 miljoen voor hem betaald.

Hij wordt toch echt voor 2 seizoenen gehuurd volgens de Roda JC site. Lijkt me een ontzettende aanwinst. Een nummer 10, die de nodige creativiteit toevoegt aan Roda JC. Welkom Daniël

Dit zal dan waarschijnlijk ook gelijk een verhuur van Palacios betekenen, waarschijnlijk aan MVV las ik vanmiddag. Het beste voor alle partijen lijkt mij. Ik ben benieuwd wat deze jongen kan toevoegen aan het team.

25 augustus 2015 om 20:10

ook höcher zou in de belangstelling staan van mvv . zover ik begrijp heeft höcher echter meer trek in het buitenland .

Ik ben erg benieuwd naar deze jongen, moet dus het beste zijn wat Australië te bieden heeft. Dan hebben we de grootste talenten van Nieuw-Zeeland en Australië in de Eredivisie, toch leuk.

nou nog boakye en cas peters , dan zullen we eens zien wie gaat degraderen .

Ben benieuwd of peters dan eventueel nog komt

25 augustus 2015 om 20:11

ik denk dat dat zo goed als rond is , wordt waarschijnlijk bekend gemaakt als anco definitief weg is .

25 augustus 2015 om 20:24

Hoezo denk jij dat?

25 augustus 2015 om 20:47

laat je verrassen zou ik zeggen .

Leuke behendig mannetje die Silva. Hopelijk komt hij niet fysiek te kort voor de Eredivisie. Met Boakye erbij ben ik toch zeer tevreden over de voorhoede voor dit seizoen. Het middenveld is met Faik, Noor en van Hyfte ook Eredivisie waardig. De verdediging is wel wat kwetsbaar, maar goed genoeg om degradatie (makkelijk) te ontlopen.
Hopelijk worden er nog wat spelers van de hand gedaan of verhuurd. Denk hierbij aan Höcher, Lagioureh, Derix en Smeets. Spelers die nog verhuurd gaan worden zijn onder andere Palacios. Jansen gaat waarschijnlijk vertrekken naar Turkije.

25 augustus 2015 om 20:25

Er werd volgens mij ook nog gepraat over een verhuur van Cicilia aan Rkc. Jansen mag van mij weg, al helemaal als daar de komst van een Cas Peters tegenover staat.

25 augustus 2015 om 21:02

Die geruchten over Cicilia zijn mij nieuw. Hoop natuurlijk dat het zo is, want hij kan het niveau niet aan. Betwijfel of hij dan ook een meerwaarde is voor Rkc. Leek me meer van het niveau Fortuna.

25 augustus 2015 om 21:27

Zo fysiek is de eredivisie toch niet?

26 augustus 2015 om 00:04

Enige nadeel is dat Lagouireh niet weg wil omdat hij nergens anders dat salaris kan opstrijken. En ik weet sowieso niet welke club hem nu zou willen huren. Die gozer kan er niks van.

Super aanwinst voor roda. De nieuwe mensen in het bestuur laten zich meteen gelden..

Superaanwinst voor Roda. Eindelijk is na weken de kogel door de kerk. We hebben een leuk middenveld nu dat zeker middenmoot Eredivisie is. Ben benieuwd.

Zozo roda begint toch een goed team bij elkaar te krijgen, nu nog cas peters en boakye en ik denk de we niet bang hoeven te zijn voor degradatie

Een goede versterking voor onze trots van het zuiden

Eindelijk hebben we hem! Nu Jansen laten vertrekken naar Turkije en Peters er voor terughalen. Daarnaast Palacios, Derix, Smeets en Lagouireh lozen. Hoop ook nog dat Boakye komt.

Na het aantrekken van deze speler, nu hopen op Cas Peters

Hoe zit het met de werkvergunning van deze man? Mag hij ook de komende twee weken toekijken of mag hij al het veld op dit weekend?

Hij komt overigens niet van Roma. Die deal met Perth is nooit doorgegaan:

http://www.fourfourtwo.com/au/news/roma-dumps-de-s...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.NEC6323
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. MarzoVerdediger353
R. KlaasenMiddenvelder352
T. GoppelAanvaller324
P. PflückeMiddenvelder3113
F. SerrarensAanvaller316
D. BakkerMiddenvelder293
N. VossebeltMiddenvelder292
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren