Feyenoord haalt 'grootste talent van Noorwegen na Ödegaard'

Zaterdag, 22 augustus 2015 om

Feyenoord is er in geslaagd om Emil Hansson, die na Martin Ödegaard het grootste talent van Noorwegen zou zijn, binnen te halen. SK Brann maakt op de officiële website van de vereniging melding van het vertrek van de middenvelder, die voor ongeveer 300.000 euro is verkocht. Brann krijgt bovendien een percentage van de transfersom bij een doorverkoop.

Eerder beweerden Noorse media nog dat Feyenoord slechts 54.000 euro hoefde te betalen, maar dat bleek dus geen juiste inschatting te zijn geweest. Het is de bedoeling dat de zestienjarige Hansson, die voor drie jaar zal gaan tekenen, zal beginnen bij Feyenoord Onder-19. De middenvelder liep al een paar keer stage bij Feyenoord en maakt nu dus de overstap.

Brann betreurt het vertrek van het toptalent: “Het was onze wens dat hij zich zou ontwikkelen tot een basisspeler in ons eerste elftal, maar hij is nu nog niet goed genoeg en Emil is ongeduldig”, zegt directeur Rune Soltvedt. “We hebben nu besloten om mee te werken aan een vertrek. We hebben hoge verwachtingen van hem en wilden hem absoluut behouden, maar we hebben besloten om de wens van de speler om naar het buitenland te vertrekken te accepteren.”

Feyenoord heeft beet: SK Brann bevestigt dat Emil Hansson (17) naar Rotterdam vertrekt! #toptalent #wezijnbenieuwd #instavoetbalzone

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on
Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door ruudos)

Kan iemand me wat meer over hem vertellen?

22 augustus 2015 om 11:27

Zal denk ik niet zoveel voorstellen net zoals dat grote talent Singh die nog geen 1 pot in de eredivisie heeft gespeeld. Noorwegen stelt niks voor qua voetbal, dus zal wel mee vallen.

22 augustus 2015 om 12:05

Singh heeft 7 wedstrijden in de eredivisie gespeeld Suarez16, als je er niets vanaf weet kan je je misschien beter onthouden van commentaar. Deze speler met hem vergelijken omdat ze toevallig dezelfde nationaliteit hebben slaat ook nergens op natuurlijk.

22 augustus 2015 om 12:34

Hier in Noorwegen zijn ze lyrisch over hem, maar ik ga ongeveer 1x per maand naar een wedstrijd kijken hier en voor Nederlandse maatstaven is het voetbal niet om aan te gluren. Ik ga dan ook voor mijn zoon.

22 augustus 2015 om 13:30

Indd, in Noorwegen volgen ze meer de Premier League. Was laats in Oslo en zag veel Stoke City fans en in Stavanger juist United fans

22 augustus 2015 om 13:47

@SCF08: hij is van 2 december 1998. Dat betekent dat hij nog 17 moet worden.

22 augustus 2015 om 13:49

En hier in i Vestlandet er det Liverpool

22 augustus 2015 om 13:51

@ktb84. Dat klopt niet. Hij is van 15 juni 1998.
http://www.brann.no/player-profiles/playerID/33965...

22 augustus 2015 om 14:42

Indd, Liverpool ook

22 augustus 2015 om 11:49

@Tim met een heleboel cijfers: Emil Hansson is een Noorse, rechtsbenige aanvallende middenvelder van 16 jaar (2 december 1998). Hij heeft verschillende interlands bij Noorse jeugdteams op zijn naam en heeft 2 wedstrijden in de Noorse competitie op zijn naam. Hij zal starten bij Feijenoord onder 19.

22 augustus 2015 om 12:09

Is 16 jaar 2 jaar geleden een Linksvoor nu een Middenvelder, Snel speelde in het Nationale team onder de 16 had in 6/7 wedstrijden 3/4 goals gescoord

Ik hoop dat deze ontwikkeling bij feyenoord door gaan en we weer een echte top drie krijgen.

22 augustus 2015 om 14:31

Door een speler? Een talent van 16? Hoeveel nieuwe messis heeft ajax zogenaamd gehad. Gewoon afwachten dan pas iets zeggen

als hij echt het grootste talent is na Ödegaard' zit er veel veel verschil in transferbedragen. Ödegaard' werd verkocht voor 3.4 mil wat kan oplopen tot 6.4!! als hij dan wordt verkocht voor 3 ton vraag ik mij af hoe groot zijn talent is .

22 augustus 2015 om 10:54

Odegaard was ook helemaal gehyped en heel de wereld zat achter hem aan

22 augustus 2015 om 11:15

Volgensmij is Ajer toch echt HET talent van Noorwegen na onze vriend Odegaard maar die is ook onhaalbaar voor elke Nederlandse ploeg. Zal wel naar Engeland gaan nu.

22 augustus 2015 om 10:55

Je weet dat dit soort transfersommen niet werken zoals transfersommen van volwassen spelers hé? Je kan voor een jeugdspeler geen miljoenen gaan vragen, want dan zal je hem ook een contract moeten aanbieden waarmee hij ineens enorm veel geld gaat verdienen.

22 augustus 2015 om 12:15

@baardgrasmus

je weet dat odegaard een jeugdspeler is en hij voor miljoenen is verkocht hé ,dus blijkbaar worden er wel miljoenen neer gelegd voor een jeugd speler.

wat betreft enorm veel geld uitgeven aan een contract als een speler voor miljoenen wordt gekocht is ook pure onzin

kijk naar fisher bij ajax , die is voor 1.4 miljoen gekocht als jeugdspeler en had niet gelijk een dik contract op zak. fisher koos voor zijn ontwikkeling. Zo zijn er meerdere jeugdspelers die zo denken (al zijn die wel schaars)

22 augustus 2015 om 12:24

Odegaard speelde basis in de hoogste Noorse divisie en had al interlands op zijn naam. Qua leeftijd nog een jeugdspeler, maar hij draaide gewoon als volwaardig eerste elftal speler mee, dat is bij deze anders.

22 augustus 2015 om 15:01

Ach wat maakt het ook uit. Odegaard kan de klasse hebben van Messi, maar als hij alleen maar op Castilla in actie komt dan komt er toch niks van. Laten we hopen dat deze jongen is gekomen om op korte termijn het eerste team te versterken dan ben ik allang blij. Anders krijg je toch weer zo'n sticker als club op je geplakt van ga hier maar niet naartoe want je krijgt dan toch geen kans als buitenlandse jongen (ook al weten we dat het niet waar is). Laten we hopen dat het een goede verrijking is voor de Eredivisie!

22 augustus 2015 om 15:03

Het zal ook wel niet zo'n heel groot talent zijn vermoed ik.
Ik kan me nog een Harmeet Singh herinneren die ook het grootste talent van Noorwegen was. Iedereen weet hoe het met hem afgelopen is bij Feyenoord.

22 augustus 2015 om 16:18

Singh was gewoon een prima speler,maar werd ongelukkig in Rotterdam wat wel eens vaker met buitenlandse spelers gebeurt. Misschien weinig vrienden in selectie maar heb m zien spelen in oefenwedstrijden en hij maakte indruk. Soms werkt t niet,alleen talent is soms niet genoeg kijk naar spelers als Claucio,en in mindere mate Leonardo.

22 augustus 2015 om 22:04

Mentaal niet sterk genoeg dan. Leuk die oefenwedstrijd maar in een bekerwedstrijd tegen Xerxes (!) was het drie keer niks. Waar speelt die nu?

Ik ben benieuwd. Vorige keer haalden we ook de Noorse Iniesta op, die zoveel indruk heeft gemaakt dat ik alweer zijn naam vergeten ben... Het is in ieder geval positief dat we weer een beetje om ons heen kijken en ook grote talenten uit andere landen eventueel kunnen halen. Je kan niet altijd alles uit de eigen opleiding halen.

Ik ben benieuwd! Goed werk martin!!

Kan me herinneren dat Twente een tijdje terug een bod heeft uitgebracht maar absoluut niet weg mocht. Jammer dat ie dan nu naar Feyenoord vertrekt.

22 augustus 2015 om 10:58

de speler is al jaren incontact met feyenoord en heeft al een hele tijd geleden aangegeven dat hij naar feyenoord wilde als hij bij brann zou vertrekken

Yes yes yes yes!!
Ontzettend blij mee, waanzinnig goed talent!

Ik hoop dat hij door gaat breken

22 augustus 2015 om 15:05

Schijnbaar weet jij meer over hem. Zou je misschien wat meer over hem kunnen vertellen? Ik weet zeker dat meer mensen dit willen weten, met wat voor speler we hier te maken hebben.

Mooi! Nu hopen dat hij de verwachtingen kan waarmaken!

Welkom Emil. Mooi dat Feyenoord inmiddels ook op dit vlak bezig is, als een keertje een lichting wat minder is kan je toch nog wat buitenlandse talenten aantrekken. Die spits Hermann doet het ook erg lekker, hopelijk haakt deze Emil ook snel aan. Blijkbaar willen dit soort spelers ook graag naar Feyenoord, dat is alleen maar mooi en geeft aan dat de club weer echt in de lift zit, zowel nationaal als internationaal.

22 augustus 2015 om 11:00

klopt, had hermann eigenlijk al graag verhuurd zien worden aan een pilsleague club,want zulk soort jongens moet je zo snel en veel mogelijk laten spelen in wedstrijden waar ze flinke weerstand krijgen

22 augustus 2015 om 11:31

Ach, hij is er nog geen jaar natuurlijk, laten we hem nog maar even door de trainers onderhanden nemen, dat kan echt geen kwaad.

22 augustus 2015 om 11:51

mijn ervaring is dat je zulke jongens moet uitdagen en het liefst op zon niveau moet laten spelen dat ze elke minuut moeten knokken, waar ze in de jeugd makkelijk wegkomen met een mindere wedstrijd

22 augustus 2015 om 16:56

Nu Jordan Larsson volgend jaar nog contracteren,is ook nog in Rotterdam geboren haha maar zou m graag zien komen al is t misschien nog te vroeg.

Hoop niet dat de eredivisie nog verder afglijdt richting bijvoorbeeld de scandinavische landen. Dan zijn ook onze toptalenten straks al uit NL vertrokken voordat wij ze bij het eerste aan het werk hebben gezien. Ben er wel bang voor gezien het tweede niveau van duitsland en engeland nu al basisspelers van eredivisieclubs overnemen. Triest maar waar. Hoop voor deze jongen dat ie het gaat redden bij Feyenoord.

22 augustus 2015 om 11:52

daar zijn we al,

de allergrootste talenten spelen namelijk in engeland of spanje voor ze in nederland een contract tekenen...

Best aardig dat 't gelukt is, maar laten we maar gewoon afwachten of hij echt zo goed wordt.
Nadeel is dat als hij 19 is al weer transfervrij is

In ieder geval verstandiger dan Odegaard, de kans dat het lukt bij real is niet zo groot.
Bedenk wel Boettius en Vilhena waren op 16 ook Europese toptalenten maar is toch ook lastig gebleken om basisspeler te worden op niveau Feyenoord

22 augustus 2015 om 11:58

dat ''nadeel'' heb je als nederlandse club met elke 1-jarige speler aangezien je ze maar voor 3 jaar vast mag leggen...

daarom moet je als club jongens in die leeftijdscategorie ( die je wilt behouden) elkjaar en nieuw contract aanbieden

Heerlijk om te zien dat het steeds beter gast met Feyenoord. Ik ben fan van Ajax en wat mij betreft kan de concurrentie niet sterk genoeg worden voor een betere en spannendere competitie.

22 augustus 2015 om 11:22

Echter is het zwaar klote dat Feyenoord dit jaar geen Europees voetbal speelt. En dat reken ik Rutten aan, want het materiaal was aanwezig.. Als Ajax-cied zie het komend seizoen met anst en beven tegemoet. De traditionele top 3 is weer helemaal terug en Gio is intelligenter dan Frank..

22 augustus 2015 om 11:30

En waar baseer je dat op ? Heb jij Frank's en Gio's Cito-toets resultaten voor je liggen ?? Of heb je ze beiden gesproken over allerlei moeilijke onderwerpen ? Aiaiiii

22 augustus 2015 om 11:31

Heeft gio dat bewezen?

22 augustus 2015 om 12:10

als je naar de uitspraken van gio en frank kijkt zou het me iddniets verbazen als gio intelligenter is dan frank, maar intelligentie is zeker niet bepalend voor het functioneren van een coach in het betaald voetbal

Dat is dan een Noor van 1.69 m.

Noot aan de moderator: Nee dit is niet relevant en kent ook geen onderbouwing anders dan dat Odegaard 1.70 m is. Dit is dus duidelijk bedoelt als humor. These are not the droids you looking for. Move along

22 augustus 2015 om 11:36

De noor die feyenoord moet redden. We zijn benieuwd, ajax koopt maar zat van zulke talenten en breken uiteindelijk niet door in ajax 1.

Voor Ödegaard en deze gozer was Henriksen ook het grootste talent van Noorwegen, zelf raak ik steeds meer gecharmeerd van Henriksen maar als deze man van hetzelfde niveau is als Henriksen weet ik niet of Feyenoord er veel aan heeft. Ben benieuwd

Net als Singh zeker....grootste talent van Scandinavië.

22 augustus 2015 om 12:31

Zat ik ook net aan te denken! Dat was de Noorse Iniesta...
Nouja.. ik hoop voor Feyenoord dat ze hem goed hebben gescout. Maar z'n belangrijkste ontwikkelingsjaren komen nog.

22 augustus 2015 om 12:57

Je trekt de vergelijking met Singh dus volgens jou gaat hij falen. Zullen we even afwachten hoe hij zichzelf ontwikkeld. voordat wij hem een etiket opplakken.

22 augustus 2015 om 13:58

Ik bedoel dat Singh ook een absoluut top talent werd genoemd. Dat is ook etiketjes plakken toch? Eerst zien dan geloven en dat geldt voor ieder talent.

22 augustus 2015 om 16:42

Singh is bij Feyenoord niet geslaagd idd maar nu wel international en ddoet t prima bij molde denk dat hij nu hij volwassen is alsnog een stap naar t buitenland kan maken,was dus op zich goed gescout maar helaas door heimwee weinig van terecht gekomen.

22 augustus 2015 om 18:14

Singh speelt wel gewoon europees voetbal met Molde dat thuis met 2-0 heeft gewonnen van Standard Luik.eeehmm speelt Feyenoord europees,...

22 augustus 2015 om 15:10

Precies wat ik ook al dacht. Ik hem ook al genoemd in een reactie.
Ik moet het eerst allemaal nog maar even zien. Dit soort uitspraken worden namelijk wel heel snel gemaakt bij simpele talenten, simpelweg om hem te hypen en zo sneller aan een club te komen. Vaak worden ze ook nog eens ondergebracht bij clubs ver boven hun eigen haalbare niveau.

Altijd afwachten met dit soort jongens. We horen zo vaak "grootste talent" of "pareltje". De helft valt al door de mand voor hun twinstigste

Feyenoord moet trouwens nog opzoek naar een rechtsback lijkt me, of is daar geen sprake van?

In de tekst staat dat hij 16 is en daarna staat er dat hij 17 is

Op de officiële site van Feyenoord staat nog niets hierover ????????

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller158
L. SinisterraAanvaller152
C. ToureAanvaller00
J. BijlowKeeper00
Elber EvoraKeeper00
N. MarsmanKeeper20
K. VermeerKeeper140
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren