Goudhaantje Mahi bezorgt FC Groningen eerste zege

Vrijdag, 21 augustus 2015 om
/

De start van FC Groningen in dit seizoen is nog niet overtuigend, maar de eerste zege is in elk geval binnen. De Trots van het Noorden rekende vrijdag thuis af met Excelsior, dat niet bestand was tegen een rake vrije trap én een tweede doelpunt van invaller Mimoun Mahi. Dankzij zijn goals trok FC Groningen de punten naar zich toe en krijgt het wat vertrouwen (2-0). Excelsior zal zakken, want het heeft na drie duels pas één punt. Volgende week komt De Graafschap op bezoek: dan wordt gemikt op de volle buit.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoort Mimoun Mahi volgende week in de basis tegen FC Utrecht, uit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door sam)

Matige wedstrijd van de FC. Ik vond Mahi wel opvallen vandaag.

21 augustus 2015 om 22:13

Omdat de rest nog minder was

21 augustus 2015 om 22:22

Ja haha het was trouwens wel een mooie vrije trap

21 augustus 2015 om 23:45

Tikkie offtopic maar zijn er (naast mijzelf) nog meer mensen die Rusnak in hun Profcoach Team hebben staan en best wel balen dat Mahi er nu al twee keer voor hem in komt (en het behoorlijk goed doet)?! lol...

21 augustus 2015 om 23:54

Mahi viel prima in, maar dat is wel tamelijk een open deur na een invalbeurt met twee doelpunten. Ook Hoessen viel vrij gevaarlijk in.

Maar wat een zaaddodende partij voetbal was dit. Linssen had gelukkig soms nog een beetje dreiging met zijn indraaiende voorzetten, want dat was echt het enige wat te 'genieten' viel (naast dan de invalbeurt van Mahi).

Die Hasselbaink van Excelsior, die had geen idee wat hij met de bal doen moest. Wat heeft hij ontzettend veel ballen ingeleverd. Zij hadden veel eerder van Mieghem in moeten brengen.
Verder viel het erg op dat veel spelers van Excelsior erg individualistisch waren. Schieten graag zelf of spelen graag nog even 1 of 2 mensen uit alvorens zij een bal aan een medespeler geven. Dit viel op bij Hasselbaink, Botaka en Auassar vandaag. Ook Stans lijkt het complimentje van Gijpie van vorige week in zijn achterhoofd hebben. Speelde tamelijk zwak en zelfs zijn verfijnde schot liet hem in de steek.

Burnet, eveneens zwaar door de ondergrens gezakt. Leverde erg gemakkelijk ballen in. Het is dat dit Excelsior was, maar hij was achter meermalen weg, iets wat een PSV bijvoorbeeld makkelijk af zou straffen. Dit zal ook in de Europa League anders moeten.

Tot slot een rare tactiek van Groningen. Ik kan niet goed ontdekken hoe dat middenveld staat en hoe de buitenspelers gepositioneerd staan. Het lijken allen wel centrale aanvallers. Vd Looi had geluk met zijn wissel, maar met dit elftal moet je toch veel meer kunnen presteren dan wat Groningen deze eerste drie wedstrijden laat zien?

Ik vind persoonlijk Mahi de beste van groningen wat een voetballer zeg.

21 augustus 2015 om 22:15

Is het ook. Zeer jammer dat ADO deze Haagse jongen niet eerder van Sparta heeft opgepikt. Met de nieuwe technische mensen en scouting zal dit in de toekomst vast beter gaan. Haagse jongens horen zoveel mogelijk bij ADO te spelen.

22 augustus 2015 om 11:25

Zeker niet de beste, en meest belangrijke speler van Groningen (afgezien van gisteren dan natuurlijk). Mahi is nog te veel een momenten voetballer. Wisselt hele sterke wedstrijden af met hele zwakke, dit zagen we met name vorig seizoen veel te vaak gebeuren. Ook vorig seizoen begon Mahi met een paar goede invalbeurten, waarna hij ook in de basis mocht beginnen, maar het daar niet liet zien. Hoop dat zijn vroege goals hem nu wat vertrouwen geven. I.m.o. moet hij het met Antonia gaan uitvechten wie de ene flank gaat bezetten, en Linssen op de andere vleugel. Rusnak op tien, en het liefst Hoesen in de spits, en je hebt denk ik een hel degelijke voorhoede.

Hoort altijd in de basis. Zo veel talent. Hij gaat ver schoppen!

21 augustus 2015 om 22:04

Als hij het overzicht blijft houden, en zijn acties niet te ver doorvoert wel. Dat ging vorig seizoen helaas nog vaak mis, maar zag er vanavond goed uit...

Heb alleen de tweede helft gezien,maar vond het niet al te best. Op basis van de tweede helft is Groningen wel de verdiende winnaar.

Van Botteghin naar Reijnen is als van Beyonce naar Moniek Smit pff.

21 augustus 2015 om 22:09

Nou zo slecht was Reijnen nu ook weer niet!

21 augustus 2015 om 23:33

"niet zo slecht" is niet het niveau dat Groningen moet nastreven. De beste man kreeg zijn kans in de subtop bij AZ en bakte er niets van. Bij Cambuur een leuk seizoen gehad, precies als van der laan een jaar eerder, die kon het niet aan. Je zou zeggen dan haal je dat trucje niet nog eens uit maarja. Hij was vandaag opbouwend zwak, wilde de bal niet en kon Tom de weerdt ( leuke spits trouwens) alleen met een overtreding afstoppen. Ik vestig mijn hoop op Larsen en Lindgren centraal al groeide Kappelhof in de wedstrijd vandaag.

22 augustus 2015 om 10:16

Je moet Reijnen misschien iets meer krediet geven. Op zijn positie staat wat meer druk. Hij kan zich geen fouten permitteren. Iemand als Rusnak loopt wat makkelijker je elftal in, als hij een foutje maakt en de bal verspeeld zijn er mensen achter hem om het te corrigeren. Als laatste man heeft hij dat niet natuurlijk. Geef hem de tijd en ik denk dat hij het ook bij Groningen goed gaat doen. (en eisen dat hij er nu al moet staan, dan had Groningen maar eerder zaken moeten doen)

22 augustus 2015 om 11:18

Ik laat me graag verassen door Reijnen, en hoop dat ik er compleet naast zit. Maar ik had liever een jongen met meer toekomstperspectief zien komen, of een ervaren speler die zich toch wat meer bewezen heeft. (nuytinck, van Eijden, Otigba, Jordens Peters of Wuytens). Je hebt trouwens gelijk dat ik hem misschien meer krediet moet geven, ik was al voor hij hier speelde tegen zijn komst, dus kijk er nog niet heel objectief tegenaan.

Toen Hoesen en Mahi er in kwamen werd het meteen dreigender .. dus laffe van der Looi moet eens af stappen met twee verdedigende middenvelders zeker tegen een Excelsior en zeker thuis man man man wat weer onnodig.. Hoesen viel ook goed in.. maar van de Looi moet oppassen dat het geen van der Klooi wordt.. hij is veel te afwachtend en zeker met het materiaal wat we hebben..

21 augustus 2015 om 22:15

Tibbling is geen echte controleur hoor. Als je Hiariej eruit haalt voor nog een aanvallend ingestelde speler dan is je middenveld compleet uit balans. Eigenlijk staat het middenveld nu ook nog niet helemaal goed omdat zowel Tibbling als Hiariej niet echte bal afpakkers zijn zoals kieftje dat was. Vd looi doet het gewoon prima. Ziet keer op keer zijn sterkhouders vertrekken en maakt er elke keer toch weer wat leuks van.

21 augustus 2015 om 22:26

Dan heb je niet goed gekeken .. Tibbling en Hieriaj waren de controlerende middenvelders wat ik echt zonde vindt.. want Tibbling moet veel meer ruimte krijgen om te voetballen en niet door defensieve taken die hij had.. is gewoon misbruik van Tibbling.. en Hieriaj komt gewoon te kort .. wel kijken waar ze spelen en wat hun taken zijn voor je deels je gelijk haalt.. Tibbling is idd geen controlerende middenvelder maar werd wel zo gebruikt, vooral eerste helft.. en dat is zonde van zijn klasse

21 augustus 2015 om 22:45

Dat heb ik ook wel gezien. Dat betekent dus dat er een echte controleur bij moet die ook Tibbeling enigszins van zijn verdedigende taken kan ontzien.
Maar zolang die er niet is kan ik wel begrijpen dat vd looi zowel Tibbeling als Hiariej hier nu verantwoordelijk voor zijn.

21 augustus 2015 om 22:54

weet je het is een verschil als je tegen Excelsior thuis speelt of Ajax of Psv. en of je uit of thuis speelt... en dat bedoel ik te zeggen.. stap eens af van twee controleurs tegen excelsior thuis .. kijk soms is het nodig maar niet in dit soort wedstrijden en dat neem ik van de Looi kwalijk deed hij vorig jaar ook al.. durf aanvallend te spelend als het kan en zelfs moet en ga je aanpassen als het nodig is.. en dat bedoelde ik met mijn betoog.. ik vindt van der Looi veel te afwachtend.. we hebben vorig jaar door zijn behoudende spel ook een slechte competitie gedraaid .. hij had alleen de mazzel dat hij de beker won.. had hij dat niet gedaan dan stond hij al echt onder druk hoor.. de meeste supporters hebben echt wel kijk op het spelletje en kijken niet alleen naar de bekerwinst wat natuurlijk fantastisch was maar gaat ook om andere dingen

21 augustus 2015 om 23:10

Waarom altijd Hiariej afbranden, deze jongen is een voorbeeld prof. Tuurlijk is het niet de beste speler, maar voorde FC erg bruikbaar. Ik vond hem vandaag anders best goed spelen, maar hij mag wat meer lef tonen. Ik denk dat hij dat niet durft door dat iedereen hem dan gelijk afbrand. Deze jongen komt wel uit de jeugd, die moet je koesteren. Kijk wat er met Bacuna is gebeurd, geef hem een beetje krediet zeg. Hij is als back totaal verkeerd gebruikt afgelopen seizoenen, maar vind hem nu goed op zijn plaats. Iets meer body en durf en het is een prima 6 op het veld.

22 augustus 2015 om 00:50

kijk wat er bacuna gebeurt is? eeh die heeft net bijgetekend tot 2020 bij Aston villa.. dus pamperen zoals jij bedoelt is dus niet nodig.. gewoon de waarheid.. deh

22 augustus 2015 om 11:29

Ben het helemaal met je eens Bender. Na vorige week werd Hiariej ook weer compleet de grond ingeboord hier op VZ en op Facebook. "hiariej hoort niet in de basis", "hiariej is het groen-wit niet waard", "met Hiariej kom je nooit een niveau hogerop". Eigenlijk is alleen de laatste inhoudelijk misschien nog enigszins correct. Hiariej is geen voetballer waarmee je voor de prijzen gaat spelen, maar jongens wat ben ik blij met zo'n speler die zonder klagen er toch elke keer weer staat ook al moet hij telkens weer van begin af aan beginnen bij Groningen. Keer op keer terug gevochten in de basis, en naar mijn mening gisteravond gewoon één van de beteren op het veld bij Groningen. Is soms nog iets te angstig aan de bal (om de bal diep te geven), maar liet gisteren al wel een paar mooie crossballen zien. Tommie is een Groninger! Zulke jongens moet je inderdaad koesteren. Mooi gezegd.

Matige wedstrijd. Goeie invalbeurt van Mahi. Volgende week Drost op de bank, Rusnak op tien en Mahi linksbuiten. Drost speelde echt waardeloos en Mahi liet wederom zien prima tweebenig te zijn. Heerlijke speler!

21 augustus 2015 om 22:11

Mee eens had ook verwacht dat Drost gewisseld werd ipv Rusnak.. Hij was in mijn ogen terecht boos.. Drost is er nog lang niet en moet nog heel veel leren

21 augustus 2015 om 22:17

Helemaal mee eens. Rusnak was tegen Twente enorm veel bij het spel betrokken. Kwam vaak in de bal, en speelt met veel flair en creativiteit. Drost is een heel ander type speler, met meer fysiek en hard werken. Voor mijn part blijven we gewoon spelen met Rusnak op tien en Mahi/Antonia en Linssen op de flanken. Was vandaag veel te weinig diepgang.

21 augustus 2015 om 23:25

Ik kan mij het zo voorstellen. Als Drost matig speelt zorgt elk balcontact van hem voor balverlies en toont hij niet de agressie om zijn matige spel te compenseren met hard werken. Als hij niet goed speelt loopt hij alleen maar in de weg, maar als hij dat wel doet is hij enorm effectief en enorm beslissend. De grilligheid straalt er vanaf.

22 augustus 2015 om 11:21

Ben ontzettend blij met zijn komst hoor, maar snap niet dat hij de voorkeur krijgt boven Rusnak op dit moment. Vind het ook een verkeerd signaal naar Rusnak om hem nu al twee keer te wisselen terwijl hem is verteld dat hij de opvolger zou zijn van Chery. Rusnak lijkt veel meer op Tjaronn in zijn spel dan Drost, dus vond zijn reactie van gisteren ook wel begrijpelijk na zijn wissel. Vind Drost wel degelijk een goede versterking, maar op dit moment helaas alleen voor in de breedte. Eigenlijk best wel en luxeprobleem op dit moment.

Moeizame overwinning maar wel terecht. Je kunt wel zien dat Groningen nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is. Daarom is het mooi dat we nu wel die punten even pakken. Mahi viel natuurlijk geweldig in. Hij heeft zoveel kwaliteit! Als dit een voorteken is dat zijn rendement ook nog omhoog gaat, dan kan dit echt een hele grote worden. Oohja rusnak ga je even schamen, je bent kazim toch niet..

21 augustus 2015 om 22:20

Ik hoor net dat Van de Looi het meteen aangepakt heeft. Dat is wel goed. Groningen gaat heel veel wedstrijden spelen dit seizoen, dus het moet goed zitten onderling. Ik denk dat Groningen het europees ook nog wel eens heel aardig kan gaan doen. Ze speelden niet zo spetterend vandaag, maar ik denk dat Van de Looi ervoor wilde waken niet in het mes te lopen van Excelsior.
Groningen heeft met Reijnen en Larsen straks twee goeie, lange verdedigers. Van Reijnen weet ik dat 'ie opbouwend niet zo goed is, maar als je in europese wedstrijden achteruit wordt gedrukt, kopt Reijnen alles weg. En dan heb je met Linssen, Antonia, Hoesen en Mahi vier snelle spelers om toe te slaan in de counter. Het is te hopen dat jullie goed loten.

21 augustus 2015 om 22:23

Viel vandaag ook op. Waar Reijnen gedwongen werd de bal de diepte in te spelen op Linssen leidde dat vaak tot balverlies. Larsen en Reijnen twee potige spelers, dat is wel eens fijn. Benieuwd wat Lindgren zijn rol gaat worden, en wie er straks moet banken.

Hoesen in de basis, dan rendeert De Leeuw goed. En Hoesen is in vorm moet ik zeggen

Ik vreesde al voor een punt voor Excelsior vandaag maar gelukkig kwam dat niet uit! Morgen hopelijk een puntje pakken tegen Roda en dan staan we weer gelijk

Zeer moeizame overwinning, maar wel absoluut een terechte. Het spel was bij vlagen goed, maar het niveau van anderhalve week geleden werd vanavond niet gehaald. Tibbling vandaag ook niet een van zijn beste wedstrijden. Vond met name Hiariej een sterke pot spelen. Beide invallers (Hoesen en Mahi) brachten meteen weer veel gevaar.

Vond Kappelhof zich ook goed herstellen in de loop van de wedstrijd, en werd ook meteen duidelijk dat Reijnen nog geen Botteghin is. Het voor de man komen en het winnen van de duels zullen nog wel beter worden. Ook opvallend dat Rusnak weer de dupe wordt van het wisselbeleid.. Speelde tegen Twente met veel meer creativiteit dan Drost vandaag, en was veel bepalender bij het spel.

Nog een laatste opmerking over de arbitrage. Wat een makkelijke fluiter, man verschrikkelijk. Voetbal is een contact sport en door scheidsrechters als deze meneer loopt de Eredivisie mede de aansluiting mis op het Europees podium. Voor elk klein vergreep werd meteen gefloten, en op veel momenten vroeg ik mij echt af waarvoor er gefloten werd.. Afijn, drie punten, maar nog veel ruimte voor verbetering. Zal blij zijn als Tamata weer terug is, Burnet was vandaag te vaak net niet.

21 augustus 2015 om 22:47

Maar dit is wel een erg lang verhaal voor zo'n matige pot! Ik denk plek 5-9 voor groningen.

Dit was niet de positie waar Rusnak het beste rendeert, dat is wel gebleken. Drost moet blijkbaar nog wennen, maar Rusnak is beter op die positie. Je zou bijna zeggen dat Groningen een luxe positie heeft gecreerd, in tijden niet zo een goede bank gehad. Veel mogelijk behalve de spits positie, plekje 7-5 moet er wel inzitten dit jaar. Als ze van Twente winnen in de beker kijken hoe ver ze komen dit seizoen in de beker.

21 augustus 2015 om 22:21

7-5 vind ik hoog ingezet eigenlijk. Qua selectie ben ik het met je eens dat er veel mogelijk is, maar met Europees voetbal erbij denk ik toch dat het een zwaar seizoen wordt. Tel daar de blessures (nu al) bij op, en ik denk dat we blij mogen zijn met plek 8. Maar oke, misschien valt het puntverlies na EL voetbal wel mee, dat zullen we over een aantal weken gaan zien.

Mahi! Was Hoesen doorgebroken?

22 augustus 2015 om 06:32

Mijn gevoel zei rode kaart en door gebroken speler. Maar dat was het niet en scheidsrechter had het goed. Hoessen liep redelijk aan de buitenkant en er liep nog een speler van Excelsior in het midden mee. Had Hoessen door kunne lopen dan had die speler het gat nog makkelijk kunnen dicht lopen...

Hoesen had een goede invalbeurt, valt me al een tijdje op dat hij beter in vorm is.

21 augustus 2015 om 22:43

Hij moet alleen eens doelpunten maken

21 augustus 2015 om 23:05

komt vanzelf als hij mag beginnen denk echt dat Hoesen door gaat breken dit jaar maar goed dan moet hij wel de kans krijgen om basis te spelen..

Vraag aan de supporters van Groningen die wekelijks in het stadion komen:

Worden jullie niet helemaal gek van die trommels. Was vorig jaar inhet uitvak, maar wat een klote herrie zeg. Maak je totaal geen sfeer mee. Viel me vandaag weer op. Meer trommel dan vocaal..

Ben ik blij dat wij niet van die achterlijke trommels hebben als weinige vd eredivisie.
Volgens mij alleen met Feyenoord.

21 augustus 2015 om 23:16

Feyenoord heeft wel degelijk trommels in het publiek...

21 augustus 2015 om 23:33

Dan gebruiken ze ze niet. Je hoort/ziet nooit trommels in de Kuip.

21 augustus 2015 om 23:37

Misschien hoor je dat beter door de microfoons van fox maar in het stadion is er genoeg vocaal.

Verdiende overwinning,het gebrei wordt af en toe wel erg ver doorgetrokken. Toch zie ik veel voetbal in deze ploeg,scorend vermogen omhoog en je speelt een leuk seizoen. Heb de 2 thuiswedstrijden tot nu toe bij vlagen goed verzorgd voetbal gezien . Laat het daar niet bij blijven maar benut eens meer kansen.

Wat een heerlijke speler. Een genot om naar te kijken!!

Grappig om te zien wat het verschil is tussen Feyenoord en een club als Groningen. Rusnak ging net zo verontwaardigd naar de kant als Kazim (wellicht Kazim met iets meer gevoel voor drama, maar goed), en hier heeft niemand de mening 'dat Rusnak geen teamspeler is' of iets dergelijks. Precies de reden waarom bij Feyenoord (en ook Ajax) zoveel spelers mislukken, de druk/aandacht is simpelweg vele malen groter.

24 augustus 2015 om 09:19

Ja, dat is natuurlijk waar. Feyenoord is toch titelkandidaat, logisch dat alles onder een vergrootglas ligt. Begrijp niet wat daar grappig aan is.

OT: Dit is de 2e keer dat Rusnak zich misdraagt. vorige week smeet hij met een waterfles. Hij heeft er duidelijk moeite mee dat dingen niet lopen voor hem. Daar moet hij zich nog in ontwikkelen.

Ook dat is een verschil met zijn oude club. Daar was hij het mannetje, bij de FC een van de 11.

Matige wedstrijd. Vond Hiariej wel meevallen, Linssen goed, Drost en Burnet slecht. Reijnen en Kappelhof hebben in totaal wel een uur de bal achterin rondgespeed, wat een laag tempo. Mahi natuurlijk een held, en vond Hoesen ook erg gevaarlijk ogen. Ik denk dat Groningen zo moet spelen volgende week.

Padt
Hateboer
Reijnen
Larsen
Tamata
Tibbling
Linssen
Rusnak
Mahi
Hoesen
De Leeuw
22 augustus 2015 om 11:36

Denk niet dat Van de Looi het zo gaat aanpakken. Middenveld is compleet uit balans. Naast Tibbling nog een controleur en waarschijnlijk een één spits-systeem zoals het nu staat. Hiariej doet het tot nu toe gewoon prima in een Kieftenbelt rol van vorig seizoen. Overigens is Tamata geblesseerd, dus ben benieuwd of hij het gaat redden voor volgende week. Ook vond ik Kappelhof zich in de loop van de wedstrijd goed herstellen, maar ik ben het met je eens dat ik liever een centrum zie met Reijnen/larsen/lindgren (als hij herstelt is van zijn blessure). Mochten Burnet en Tamata beide nog te geblesseerd zijn, en ook Lindgren, dan hoop ik deze opstelling:

Ben alleen bang dat De Leeuw wel weer zal gaan starten in de spits positie. In mijn ogen echt onbegrijpelijk gezien zijn geringe aandeel in het spel van Groningen. Ik ben mij ervan bewust dat hij wel veel aandeel heeft in het scorend vermogen van de ploeg, maar met Hoesen (die tot nu toe bewijst in heel goede doen te zijn) wat meer tijd te gunnen denk ik dat hij op den duur ook wel aan het scoren raakt. Daarnaast heb je met Mahi, Linssen en Rusnak in principe ook genoeg dreiging rond de spits lopen.

Padt
Hateboer
Reijnen
Larsen
Kappelhof
Tibbling
Hiariej
Linssen
Rusnak
Mahi/Antonia
Hoesen

Groningen bulkt van het talent maar het komt er alleen nog niet uit. V/d Looi moet in ieder geval thuis beginnen met Hoessen en de Leeuw naast elkaar. Kasper Larssen speelde kort maar gaf al een goede indruk. Daar staat wat achterin

Wat een talent die mahi. Ik volgde hem al bij sparta in de promotie degradatie wedstrijden tegen dordrecht. Goed dat groningen hem heeft opgepikt. Nog 2 seizoentjes en dan zie ik hem in de traditionele top 3.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Vitesse242
12.FC Twente19-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. HrusticMiddenvelder163
C. BenschopAanvaller163
M. El HankouriAanvaller160
K. SierhuisAanvaller123
S. PadtKeeper160
R. PostemaAanvaller40
A. AbsalemVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren