Anderlecht baalt van vernietigend interview: 'Een zwarte dag voor ons'

Vrijdag, 21 augustus 2015 om 17:14Daniel Cabot Kerkdijk

/

Anderlecht beraadt zich over maatregelen na een vernietigend interview van Anthony Vanden Borre. De verdediger haalde donderdag in gesprek met Het Laatste Nieuws/Sudpresse flink uit naar iedereen van de Brusselse club. Vanden Borre zette onder meer vraagtekens bij de tactische capaciteiten van coach Besnik Hasi en verzekerde dat er in de kleedkamer alleen maar janetten (homoseksuelen, red.) zitten.

"We willen het eerst laten bezinken", zegt manager Herman Van Holsbeeck vrijdag in gesprek met diverse Belgische media. "Ik ben verbouwereerd." Hij noemde het 'een zwarte dag voor Anderlecht'. Van Holsbeeck neemt het Vanden Borre ook kwalijk dat hij de club zogenaamd niet wil verlaten en zonder problemen drie jaar voor het tweede wil spelen. Hij werd deze week uit de hoofdmacht gezet. "Hij is dat nochtans zelf in mijn kantoor komen vragen", zo stelt Van Holsbeeck.

"Maar nu zegt hij dat hij gerust drie jaar in de B-kern wil blijven." Volgens de sportbestuurder wil Vanden Borre met zijn uithaal het gebrek aan geïnteresseerde clubs verdoezelen. "Er hebben zich namelijk nog geen clubs gemeld." Onder Hasi heeft het enfant terrible in ieder geval geen toekomst meer bij Anderlecht. "Anthony Vanden Borre heeft zich onmogelijk gemaakt in de kleedkamer en wil maar niet beseffen wat het is om te leven als een profvoetballer", zo reageert de oefenmeester.

Volgens Vanden Borre hangt Hasi graag 'de king' uit. "Hij houdt ervan om show te verkopen langs de zijlijn of om zijn spelers te bekritiseren. Blijkbaar weet hij ook niet of Leander Dendoncker een verdediger of een middenvelder is." Ook het verhaal over de ramadan dat Hasi naar buiten bracht, zit Vanden Borre hoog. "Hij verklaarde in de media dat ik de ramadan volgde. Dat deed hij om een polemiek op te starten, want ik sprak met niemand over de ramadan. Er kwamen zelfs verhalen dat ik het voor mijn vriendin deed, maar ik heb geen vriendin."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door attacante)

Gewoon buitensmijten die jongen, hij doet zijn verdedigende taken niet. Ook al is hij zo getalenteerd, hij heeft de mentaliteit niet.

21 augustus 2015 om 17:22

Hij was een talent, maar dan kom je niet terug naar Anderlecht, dat zegt al genoeg. Normaal zou je dan een stap omhoog moeten maken, maar hij kwam terug. Blijkbaar niet beseffen dat hij bevoorrecht is als voetballer idd

21 augustus 2015 om 18:38

Die stap omhoog nam ie dan ook veel te vroeg.

Hij heeft niet de ganse kleedkamer als "jannetten" bestempeld, maar enkele individuen weliswaar. Met de jeugd komt hij wel goed overeen. Het gaat hem vooral om het gebrek aan kwaliteit in visie bij de club.
Anderlecht is (dood)ziek momenteel, hij stelt de problemen aan de kaak maar de manager lult daar gewoon over heen. Hij zal nu allicht als zondebok gewraakt worden en de echte problemen binnen de club zullen onaangeroerd blijven.

21 augustus 2015 om 17:29

Alleen maar janetten stond in de krant geciteerd, da's dus de ganse kleedkamer.
Ik geniet hier wel van deze Van den Borre soap, heerlijk gewoon. Alleen jammer dat zijn nonchalance hen geen punten meer zal kosten, maar goed.

Ik snap echter niet wat je nu allemaal bazelt. Welke problemen?

21 augustus 2015 om 17:36

@ Belgunner,

Hij behoort zelf ook tot die kleedkamer toch?

21 augustus 2015 om 17:42

Zoals uit dit interview af te leiden valt is hij niet van de snuggerste, daar had hij zelf vast niet aan gedacht

21 augustus 2015 om 17:38

Kan allemaal wel zijn maar van den borre is wel een typisch voorbeeld van hoe het niet moet....dat kan je met zekerheid stellen.... Als je zowel nu als in januari15 met een overhewicht terug op training komt van 12kg..... Wel dan is dat toyaal niet de fout van de trainer maar van het 'would be' of 'speudo' voetballertje zelf ! Het is algemeen geweten datVan den borre het verstand heeft van een kind.... Men zou die tegen zichzelf moeten beschermen....

vaag, ik ken de situatie niet helemaal. maar als je onder contract staat bij een club dan ga je toch niet zo gal spuwen, dan doe je dat toch binnen de club zelf als je het ergens niet mee eens bent. Ik denk dat anderlecht niks anders kan dan deze jongen wegsturen, hij zorgt nu alleen nog maar voor onrust en hij kost je ook nog een vermogen aan salaris..

21 augustus 2015 om 17:51

Maar wat als je dat al meerdere malen geprobeerd hebt, dan ga je uiteindelijk via een andere weg proberen iets te forceren! maar dat het niet de juiste manier is ben ik het met je eens! de irritatie zit in ieder geval flink hoog..

21 augustus 2015 om 18:16

Tja dan kun je het nooit goed doen, als je er zit moet je het intern houden en als je weg bent is het natrappen. Dus eigenlijk moet je altijd mond dicht houden

21 augustus 2015 om 21:52

in een ideale wereld is het natuurlijk niet nodig, maar als iedereen nou het fatsoen had om iets recht in iemands gezicht te zeggen, dan hadden we ook veel minder problemen gehad in de wereld... het is wat je zegt je kan beter je mond dichthouden. Ik denk dat iedereen daar gewoon een te groot ego heeft, en niemand iets durft toe te geven..

Het ligt nooit aan Anthony, en dat is het probleem. Arrogante zelfingenomen voetballer met nul gevoel voor zelfreflectie. Dan kom je er wel (kuch).

21 augustus 2015 om 17:35

Vorig jaar na zijn non-match op Moeskroen "we hebben gespeeld als dikke nekken". Welja, dat was waar, gans Anderlecht was bedroevend, maar hij was veruit de zwakste. En zo was het vaak. Ongelofelijke vent. Nul komma nul professionaliteit.

21 augustus 2015 om 17:52

Dat is zeker waar, maar heb ook het gevoel dat mensen van zijn imago profiteren. Je kan discussiëren over de manier waarop, maar er zal wel een kern van waarheid inzitten. En blijkbaar zijn er ook gewoon leugens over hem verteld geweesr zoals we in het artikel kunnen lezen.

21 augustus 2015 om 17:54

Ook wordt er hier maar een paar regels geschreven over wat hij zei terwijl het interview langer duurde dan dat.

"maar nu zegt hij dat hij gerust drie jaar in de b-kern wil blijven."

nieuwe bogarde?

Jullie volgen het duidelijk niet, Anthony heeft gewoon gelijk. De coach en de staf verpesten het hele team en niemand van die brave spelers tegenwoordig durft nog z'n mondje open te trekken.

Ik hoop dat er nu wel iets gaat veranderen bij Anderlecht. Als het aan mij lag gooide ik d'r coach d'r uit en maakte ik Anthony vanden borre aanvoerder!

21 augustus 2015 om 17:35

Doe het intern dan

21 augustus 2015 om 17:38

Dat doe je dan niet in de pers, maar intern.
Ik ben ook niet onder de indruk van Hasi's tactische kwaliteiten, maar van den Borre moet dit interview natuurlijk niet geven.

Verder is zijn vetpercentage 20 (!!) procent, mist hij 44 (!!) procent van alle trainingen etc. Totaal geen professional, kan je niet op rekenen. Op de bal staan, allemaal leuk en wel, maar trainers zien liever iemand die hun man niet laten lopen bij stilstaande fases en die er 'met hun kop bij zijn', zoals ze bij ons zeggen.

21 augustus 2015 om 17:53

De uitspraken van VdB als nonsens bestempelen maar alles wat in HNB staat klakkeloos geloven, daar moet je ook van God los voor zijn.

21 augustus 2015 om 18:00

Haha omdat wat je zei zo'n beetje nergens op sloeg ga je nu op de man spelen? Lekker flauw. Remind me om niet meer met jouw te discussiëren.

Van Holsbeeck zegt impliciet hetzelfde, zonder letterlijk zijn vetpercentage e.d. te noemen.

21 augustus 2015 om 18:40

VHB negeert ook de uitspraken
van VdB, normaliter weerleg je die meteen.

21 augustus 2015 om 18:43

Zoals al vaker is genoemd, werd er intern niets aan gedaan. Toont wel aan dat hij het lef heeft om het dan maar op een andere manier gedaan te krijgen, wetende dat je dan zelf de pineut bent.

Ben over het algemeen geen fan van zijn manier van doen, komt arrogant over en laat het op het veld vaak niet zien. Maakte te vroeg de stap naar het buitenland en heeft meer foute dan goede keuzes gemaakt in zijn carrière. Echter heeft ie hier wel grotendeels gelijk in wat hij zegt en als ze intern niet willen luisteren, dan maar op zo'n manier. Dat laatste kan ik wel waarderen.

21 augustus 2015 om 18:39

Hij ging nog naar 56 procent van de trainingen en zat tegen de 20 procent lichaamsvet en hij viel de T2 bijna fysiek aan, werd gelukkig nog tegengehouden door andere spelers... Nog verdedig je hem? Ongelooflijk.

Contract ontbinden en je bent er vanaf?
Is vast goedkoper dan 3 jaar lang aanhouden zonder te spelen.

Komt na dergelijke uitspraken ook niet snel weer aan de bak, zoals er nu ook al geen intresse is.

Ik denk dat hij daar nog weinig te zoeken heeft, hij heeft de hele club inclusief selectie enorm voor schut gezet. Mag hopen dat er goede maatregelen volgen.

Vanden Borre is een kind van het huis, geboren en getogen in Anderlecht.
Van zijn 5 jaar bij de ploeg.
Het was mooi dat hij terugkeerde na wat omzwervingen en het was nog mooier toen hij de WK-selectie haalde en het was helemaal mooi toen hij totaal overbodig tijdens het WK op de bal ging staan.

Vanden Borre is niet perfect verre van, maar dat is het bestuur ook niet.
De Anderlecht jeugd wint al jaren lang zowat elk internationaal jeugdtornooi waar het aan deelneemt.
Ook in de Uefa Youth League haalde het vorig seizoen de halve finale.

Maar altijd weer worden deze jongeren genegeerd, ipv daarvan geeft men liever miljoenen en miljoenen aan b-garnituur uit het buitenland.

Het wordt tijd dat het bestuur en de coach opstappen want dit Anderlecht is Anderlecht niet meer.

22 augustus 2015 om 03:42

Wie had Anderlecht dan moeten laten doorbreken eigenlijk? Even over "de gouden generatie 96-97-98" gesproken. Jaadi en Henen zijn vertrokken naar het buitenland, Scholl scheurde banden af en is daarna nooit meer hetzelfde geweest. Matthys heeft verdomd veel talent maar is nog te vroeg voor. Zelfde geldt voor Iseka. Soumare was niet goed genoeg en is vertrokken. Bitsindou, Mikal, allemaal opvulling. Tielemans is doorgebroken en Mangala, Ademoglu, Faes en Svilar komen eraan, zijn pas 16-17.

Net is Dendoncker ook eindelijk doorgebroken, kent nu een wat mindere periode en zit op de bank. Maar je kunt Anderlecht moeilijk verwijten dat ze b-garnituur prefereren boven jeugd, is het laatste wat ze doen volgens mij. Dendoncker was het nota bene die Kljestan (b-garnituur van jewelste) eruit speelde.

vandeborre heeft gewoon gelijk, anderlecht mag dat jammer vinden maar is er in die 2 volle werkdagen nog niet in geslaagd om zijn uitspraken inhoudelijk te weerleggen.

21 augustus 2015 om 19:18

Voila, jij snapt het.
De manier waarop was niet goed maar hij heeft dit blijkbaar al intern proberen aan te kaarten. Aangezien hij toch al het zwarte schaam was maakt hij zich nu helemaal persona non grata, van de pest naar de cholera zeg maar.

Zelfs als brugge fan heb ik medelijden met anderlecht momenteel. Vdb is 27 jaar en kan nog altijd niet voor zijn eigen zorgen! Hij moet dag een nacht een begeleider hebben zelfs op die leeftijd. Er zijn maar weinig clubs die dat regelen voor een speler. Ze hebben hem een paar jaar geleden een 2de kans gegeven terwijl niemand hem moest hebben. En nu gedraagt hij zich zo onrespectvol tegenover hun. Tuurlijk zijn er veel problemen in anderlecht dat ziet iedereen wel maar dit is niet de manier waarop iemand moet reageren. Hij moet is voor de spiegel staan want vorig jaar hebben ze zo veel punten verloren door zijn fouten. Het wordt tijd dat hij stopt want het heeft geen zin meer als je op die leeftijd nog altijd geen verstand hebt.

Als hij eens zou beginnen met zich wat in te spannen als hij op een voetbalveld staat en niet steeds zijn mannetje laat lopen... Hoe hij in de play offs speelde was gewoon schandalig en zelfs bijna lachwekkend te noemen.
Hij moet eens goed in een spiegel kijken en zich afvragen waarom iemand met zo veel talent en potentieel nu terug in de b-kern van Anderlecht zit en weer persona non grata is bij de club waar hij zeer veel aan te danken heeft.
Hij wil blijkbaar niet weg al moet hij in de b-kern blijven de komende 3 jaren m.a.w. hij legt er zich bij neer dat dit einde carrière is. Positief is wel dar Wilmots hem waarschijnlijk(alhoewel ge met hem nooit weet)niet meer zal oproepen. Het was al schandalig dat hij sowieso nog een uitnodiging kreeg de laatste keer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller154
J. ZirkzeeAanvaller146
C. KouaméAanvaller103
A. ColassinAanvaller00
Z. DebastVerdediger00
H. DelcroixVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

België
6 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren