Chery ziet medespelers voorsprong weggeven, Kieftenbeld speelt gelijk

/

Queens Park Rangers is zaterdag opnieuw tegen puntverlies aangelopen. De Londense club, waar Tjaronn Chery in de basiself begon, leek lange tijd te gaan winnen van Cardiff City, maar gaf in blessuretijd en 2-1 voorsprong weg. Maikel Kieftenbeld speelde met Birmingham City gelijk bij Burnley.

Queens Park Rangers - Cardiff City 2-2
QPR ging vorige week met 2-0 onderuit bij Charlton Athletic, maar leek die misstap weg te gaan poetsen. Cardiff City had aanvankelijk het betere van het spel, maar moest na 33 minuten tegen de verhouding in de 1-0 incasseren. Een hoekschop van Chery reikte tot bij Clint Hill, die de bal over de lijn werkte. De gewilde goalgetter Charlie Austin maakt er twaalf minuten na rust 2-0 van.

Sean Morrison deed al snel iets terug namens de gasten, maar daar leek het bij te blijven. De inmiddels gewisselde Chery moest echter tot zijn afgrijzen toezien hoe Cardiff City er in blessuretijd alsnog 2-2 van maakte. De late gelijkmaker kwam op naam van Scott Malone. QPR blijft daardoor in de onderste regionen van de Championship bivakkeren.

Burnley - Birmingham City 2-2
Kieftenbeld maakte wel de volle negentig minuten vol bij zijn nieuwe werkgever. De controleur op het middenveld kwam met de bezoekers op voorsprong via Jon Toral, maar die 0-1 werd kort na rust weggepoetst. Middels een benutte strafschop hielp Paul Caddis de gasten wederom aan de leiding, maar ook nu kwam Burnley terug. Tien minuten voor tijd tekende Matthew Taylor voor de 2-2 eindstand.