Belgische topschutter gaat in Turkije eerste avontuur in buitenland aan

Donderdag, 13 augustus 2015 om

Tom De Sutter heeft een nieuwe club gevonden. De dertigjarige aanvaller heeft donderdagavond een contract voor drie seizoenen getekend bij Bursaspor, zo maken De Krokodillen officieel bekend.

/

Club Brugge ontvangt naar verluidt 1,6 miljoen euro, al lag de vraagprijs eerder op ruim twee miljoen. De Sutter is de twaalfde zomeraanwinst voor de Turken; onder anderen Isaac Cuenca, Tomas Necid en Luis Advíncula gingen de veertienvoudig international van België voor.

De Sutter stond bij Brugge nog drie jaar onder contract, maar de club wilde graag wat terugzien van de tweeënhalf miljoen die men in juli 2013 voor hem betaalde. De Sutter stond in de winter van 2011 nog in de belangstelling van PSV. “Ze wilden me voor zes maanden huren, maar Anderlecht zei neen”, vertelde hij toen in La Dernière Heure.


Poll

Een goede aanwinst voor Bursaspor?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door airbags)

Goede vervanger van fernandao. Als dzudzak ook nog komt heb je mooie flanken (dzudzak en cuenca) en een goede afmaker (de sutter)

13 augustus 2015 om 21:06

Fernandao is een pak beter dan De Sutter. Dus eigenlijk geen goede vervanger. Jammer genoeg dat Bursa geen betere speler heeft kunnen vinden, alhoewel De Sutter wel redelijk is, is hij geen echte versterking...

13 augustus 2015 om 21:57

Gewoon een prima reservespits. Ä°k denk dat Necid wel een basisplaats zal gaan veroveren, mits hij niet elke keer geblesseerd raakt. Een aanval Dzudszak-Necid-Cuenca is echt fantastisch. Daarnaast hebben ze nog leuke spelers zoals Mert, Emre (groot talent), Serdar Aziz, Josue en Jorquera. Bursa gaat zeker weer om een top 4 plek strijden dit jaar.

13 augustus 2015 om 22:20

Een pak beter , nou hij is mss fysiek een pak beter maar een neus voor de goal heeft deze voetballer wel. Zeer gerichte en goede aankoop. De sutter zeker goed voor min 10 goals.

Een grote opluchting voor iedere Clubfan. Eén van de meest frustrerende spitsen die er rond loopt en bovendien een zwaar loon van de balans.

13 augustus 2015 om 21:57

Ik vind dat De Sutter het lang niet slecht heeft gedaan bij Club. Het was niet uitstekend, akkoord, maar toch op z'n minst degelijk. Ik ben benieuwd of Club van plan is een nieuwe spits te halen of dat Oulare nu volwaardig eerste keus wordt in de punt.

14 augustus 2015 om 08:45

Mja, maar degelijk is niet genoeg als je de ambitie hebt om kampioen te spelen. Dan moet het meer dan degelijk zijn. Als ze nu besluiten om van Oulare hun eerste spits te maken, dan wordt het overigens ook niks dit seizoen. Die jongen is mentaal nog veel te fragiel, heeft nu al moeite om niet naast zijn schoenen te lopen en bovendien betwijfel ik of hij het fysiek al aankan om zoveel wedstrijden te spelen. Hij is nog in volle ontwikkeling.

Vreemd, net als Necid een puntspeler. Lijkt me niet dat ze met z'n tweeën gaan spelen.

Da's wel een flink verschil zeg, van Huntelaar weg willen plukken vij Schalke naar De Sutter oppikken in België

14 augustus 2015 om 06:43

Hoe kom jij er bij dat bursa geinteresseerd was in huntelaar? Voor een club dat strijd voor plek 4-7 is dit n prima aankoop. Als az met deze transfer aan zou komen, zou iedereen n gat in de lucht springen. Doe je huiswerk en ga daarna bashen aub!

14 augustus 2015 om 10:27

Lees deze IDW van Voetbalzone maar eens: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=253000. Daarnaast zeg ik ook niet dat het geen goede aankoop is, ik zeg enkel dat De Sutter en Huntelaar spitsen van twee totaal verschillende kalibers zijn. Dus ik vraag mij af hoe je erbij komt dat ik mijn huiswerk niet gedaan heb en loop te bashen.

De sutter wilt nog een laatste keer cashen. Zijn goed recht. Het is tenslotte zijn job. Ik vrees er toch voor dat hij daar de eerste keuze wordt.. Hopelijk voor hem wel. Nu zal hij daar min of meer wat uit de schijnwerpers zijn carriere afsluiten, toch al zeker als hij terug geblesseerd geraakt of geen vaste waarde is. Was zowel bij anderlecht als brugge misschien wat te duur voor op de bank te zitten en met periodes toch te veel geblesseerd. Maar als hij fit was toch wel belangrijk. Als je ziet wat anderlecht erna nog gehaald heeft hadden ze de sutter gewoon moeten houden. Had zeker zijn waarde gehad. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat ze dan vorig jaar kampioen spelen. Een speler als de sutter maakt toch altijd wel zijn goals per seizoen, met af en toe een belangrijke er tussen. Spijtig dat hij de belgische competitie verlaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bursaspor

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. KanatsızkuşAanvaller175
Y. SeleznyovAanvaller146
Ç. AkbabaKeeper170
E. ŞalkKeeper00
A. AkgünVerdediger120
Kerem Can AkyüzVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bursaspor.

1 fan
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Edinson Cavani heeft een contractaanbieding van Manchester United naast zich neergelegd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren