PSV verrast flets Go Ahead Eagles; RKC verspeelt zege

Maandag, 10 augustus 2015 om

De beloften van PSV zijn het seizoen 2015/16 uitstekend gestart. Het team van Pascal Jansen won maandagavond in het Philips Stadion met minimaal verschil van degradant Go Ahead Eagles: 1-0. RKC Waalwijk verspeelde tegelijkertijd twee punten op bezoek bij SC Telstar: 1-1.

/

Jong PSV - Go Ahead Eagles 1-0
Voor het oog van 1.075 toeschouwers liet zowel PSV als Go Ahead in het eerste kwart weinig zien, maar toen lag de bal er opeens in. Norichio Nieveld verdedigde na een inworp slecht uit en daardoor kon Olivier Rommens met een mooie volley scoren: 1-0. Na ruim een half uur had de thuisploeg een tweede keer kunnen scoren, maar Erik Cummens hield Sam Lammers met zijn voet van scoren af. Go Ahead speelde zwak, liet in aanvallend opzicht bijna niets zien en werd halverwege de tweede helft voor het eerst echt gevaarlijk: Elvio van Overbeek zag zijn schot gekeerd worden door Luuk Koopmans. Via een vrije trap van Kenneth Paal werd het nog bijna 2-0, maar het bleef bij die ene goal van Rommens.

/

SC Telstar - RKC Waalwijk 1-1
Op enkele kleine mogelijkheden na viel er in de eerste helft lange tijd weinig te beleven, maar zeven minuten voor rust werd de ban gebroken. Arsenio Valpoort sneed naar binnen en rondde keurig af: 0-1. Telstar voerde de druk in de tweede helft op, maar de bezoekers hielden stand en leken na zeventig minuten zelfs op 0-2 te komen. Jos Peltzer scoorde, maar vanwege een overtreding werd het feestje door de scheidsrechter versjteert. Valpoort mikte daarna een vrije trap rakelings over en in de slotfase werd het nog heel spannend in Velsen-Zuid. Vier minuten voor tijd werd het via Kevin van Essen, die onlangs werd betrapt op het gebruik van het verboden middel furosemide, uiteindelijk toch nog 1-1. Rafael Uiterloo pakte rood.


Poll

Denk jij dat Go Ahead Eagles in de top drie eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door blackwhitearmy)

Zal mij benieuwen hoe de poll eindigd. Eerder verwachtte 90 procent van wel. Ik heb zon vermoeden dat minstens de helft daarvan op basis van 1 potje al denkt dat dat niet zo is..

Jong PSV goed gespeeld! Lopen toch wat leuke talentjes rond, Paal speelde een fantastische 2e helft met leuke acties! Ook speelde Jong PSV heel volwassen.. Kan ook zijn geweest dat GAE zo slecht was vandaag maar dat kan ook door Jong PSV zijn gekomen! Mooie start!

10 augustus 2015 om 22:16

Wat dacht je van Loof! Die is ook heel goed en wil alles voetballend doen. Zit inderdaad ontzettend veel talent in dit team!

10 augustus 2015 om 23:33

Hoop het, gun het hem, echt een toffe gast en 100% bezig met voetbal (en z'n familie). Kon toen die nog in Zeeland voetbalde ook naar Twente en Ajax, maar miste daar het goede gevoel, is trouwens PSV-fan, en vond het te ver weg van 'oma'.

Ik ben toch wel geschrokken van Go Ahead zeg.. PSV kon vrijwel zonder moeite doen wat het wilde. Kenneth Paal en Augustine Loof speelden erg sterk, die zien we vast nog wel terugkomen in het 1e van Psv.

10 augustus 2015 om 22:12

Loof is toch die verdediger ook van Oranje u19, paal speelde toen ook wel als verdediger maar in normaal middenvelder

11 augustus 2015 om 00:01

Go Ahead was vorig seizoen al slecht en hebben alleen maar ingeleverd. Natuurlijk spelen ze ook een niveau lager maar dan nog. Het is voor mij geen favoriet voor de titel.

11 augustus 2015 om 00:27

Go Ahead word gewoon weer een van de JL. ploegen. Tot over 17 jaar in de eredivisie

Lammers paal loof en de hele verdediging dikke voldoende knappe prestatie

Zit Ritzmaier niet bij Jong PSV ?

10 augustus 2015 om 22:16

Jong PSV mag maar 2 spelers van de A selectie per wedstrijd opstellen. Vandaag zaten Koopmans en de Wijs bij jong PSV. En Ritzmaier mag ook weg bij PSV dus zal nog niet zo snel deze maand spelen

Tja de vrienden uit Deventer dachten even het puntenaantal van NEC te halen.. Dat gaat nog wat worden! Gefeliciteerd Jong PSV!

10 augustus 2015 om 22:11

Enige troost, NEC verloor vorig seizoen ook op bezoek bij Jong Psv.

10 augustus 2015 om 22:18

Roda JC ook.

11 augustus 2015 om 00:47

Roda heeft daar gelijk gespeeld.

10 augustus 2015 om 22:15

Denk niet dat een club de komende jaren het record uit de boeken schiet. Een voorhoede met Limbombe, Ars, Santos en Alireza is natuurlijk niet normaal in de Jupiler League.

10 augustus 2015 om 22:46

Klopt. Zonder te veel te willen pochen en arrogant te willen doen dan besef je eigenlijk nu pas dat het vorig seizoen best ziek was. 101 punten, 100 goals, alle periodes gewonnen, alle thuisduels gewonnen.... Durf wel te zeggen dat de kampioen van dit jaar minimaal 15 punten minder gaat halen dan de 101 van vorig jaar.

En nogmaals, niet om lullig/arrogant te doen, maar leg zo'n Go Ahead eens tegenover het NEC van vorig jaar. Puur op individuele kwaliteit alleen al.... Ars of De Kogel, Alireza of Van Overbeek, Limbombe of Wolters, Foor of Lambooij, Appiah of Nieuwkoop, Santos of Van Ewijk.... Zelfde geldt voor Nac. Denk dat beide wel eens erg tegen kunnen vallen ala Roda en RKC vorig jaar. Hebben i.m.o. niet de absolute individuele kwaliteit om zomaar uit de problemen te blijven die het spelen in de Juup met zich meebrengt. Zou me niets verbazen als we dit jaar een verassing krijgen als kampioen. VVV heeft bijvoorbeeld uitstekend ingekocht. Misschien Sparta met Pastoor of een dergelijke club.

En verliezen bij Jong PSV is NEC idd ook gebeurd. Hele vervelende wedstrijd in zo'n leeg Philips stadion. Maar denk dat NAC en Eagles wel eens tegen kunnen gaan vallen.

10 augustus 2015 om 22:53

Ehm sorry, tegenvallen ala Roda?Roda is gepromoveerd, ik vraag me af wat er bij zo tegenviel dan, natuurlijk we speelden niet altijd goed voetbal bij lange na niet, maar een tegenvallend seizoen is het niet geweest.

10 augustus 2015 om 23:04

Wel degelijk tegenvallend, want een ieder ging er vanuit dat het een lange strijd zou gaan worden tussen Roda en Nec. Voor de winterstop was het eigenlijk al gespeeld. En wees eerlijk, toen jullie in de play-offs speelde ging eigenlijk niemand bij jullie er van uit dat promoveren er in zou zitten.

10 augustus 2015 om 23:12

Je moet jezelf niet voor de gek houden, Roda is in de competitie wel degelijk tegengevallen. Veel mensen hadden een lange, pittige concurrentiestrijd met NEC verwacht, maar Roda was eind januari(misschien zelfs half december) al vrij kansloos. Te vaak matig spel, pijnlijke nederlagen tegen o,a. Fortuna, Mvv, Rkc, Sparta en Almere. Trainer weg. 32 punten achterstand van de koploper en 11 op een Eindhoven dat het met veel minder middelen moest doen. Ze hebben het in de play-offs kunnen repareren maar in de competitie viel het gewoon tegen.

En ik denk dat dat bij een NAC of Go Ahead ook zomaar kan gebeuren. Jupiler League is niet zo makkelijk als sommige denken, zeker niet voor degradanten. Andere manier van voetballen, overgemotiveerde tegenstander(willen allemaal van de topploegen winnen), vervelende uitwedstrijden bij Jong elftallen in troosteloze ambiances.... Veel plezier ermee.

10 augustus 2015 om 23:30

Ik vond het seizoen niet tegenvallen, echter kun je ons niet vergelijken met Nec. Jullie hebben een bijna foutloos seizoen gehad, dat was gewoon niet normaal. Wij hebben uiteindelijk ook een prima seizoen gehad en hebben genoeg punten gepakt, alleen Nec was gewoon weergaloos.

10 augustus 2015 om 23:40

Naja dan verschillen we daar van mening in. Let wel dat ik het puur over de competitie heb, in de play-offs heeft Roda op het juiste moment gepiekt, maar dat heeft het seizoen wel goedgemaakt.

Maar ik vond Roda echt tegenvallen. Om m'n eigen ploeg weergaloos te noemen vind ik wat ver gaan maar het liep idd gewoon erg goed. Maar dan nog, als iemand voor de competitie tegen ons beiden had gezegd dat Roda op 32 punten van NEC zou eindigen en op 11 van Eindhoven hadden we denk ik allebei een inrichting gebeld.

10 augustus 2015 om 23:53

Klopt, maar zoals ik al zei, op 32 punten van Nec lag toch niet echt aan het voetbal van Roda

10 augustus 2015 om 22:43

Ga toch weg man! Dat heeft niemand bij GAE geroepen. Opruier! Dat puntenaantal wordt door bijna niemand meer gehaald. Dat weet iedereen.

10 augustus 2015 om 22:47

Ik las op jullie forum wat anders.. Maar oke ik zal wel niet kunnen lezen!

10 augustus 2015 om 22:58

Een forum van verschillende personen en verschillende meningen: Iedereen wil terug naar de ere. In ieder geval hoog eindigen, dat willen wij wel.

10 augustus 2015 om 23:25

lekker belangrijk die 101 punten ,als je maar kampioen word of dat nou met 101 0f 70 punt is zal me rotzorg wezen feest zal er niet minder om wezen toch

10 augustus 2015 om 23:53

Dan lees je inderdaad verkeerd.

11 augustus 2015 om 12:23

Hahaha oke nou succes dan;-)

Ik vermoed dat dit Jong PSV het jongste prof-team ooit is?

Grote kans dat Paal zo rond 2 september bij de eerste selectie komt. Heeft, door EK-19, de voorbereiding met het eerste gemist.

De aankopen Laursen en Carolina zaten op de bank en Duarte was denk ik geblesseerd. Alleen Koopmans keepte. Beide zijn wel ingevallen. Voor de rest veelal 18-19 jarigen.

10 augustus 2015 om 22:34

Die Carolina viel ook lekker in.. en die speelde vorig jaar nog als B-speler bij AZ

Slechte prestatie van Gae. Zeker nu jong PSV een compleet nieuw team heeft.

Gezien het spel van de hele wedstrijd verdiende Telstar zeker wel een punt. Maar als de scheidsrechter niet zo'n enorme blunder maakt door die 0-2 onbegrijpelijk af te keuren had rkc gewonnen. Toch een beetje geluk dus voor telstar. Maar al met al best tevreden met het getoonde spel.

10 augustus 2015 om 23:06

Eerste helft alleen maar afgewacht, in eigen huis hopen op een foutje! Tweede helft meer druk van Telstar maar verder dan schoten van buiten de 16 niet gekomen. Scheids maakt een verschrikkelijke fout maar daarnaast moet RKC het gewoon zelf afmaken, die kans in de laatste minuut pff

Betekend dit dat bergwijn bij het eerste zit ?

10 augustus 2015 om 23:22

Bergwijn traint wel mee met PSV-1, maar werkt zijn wedstrijden af in Jong Psv. Hij was alleen geblesseerd voorafgaand aan de wedstrijd, waardoor hij dus niet aan spelen toekwam.

10 augustus 2015 om 23:49

Had hij dan als hij niet geblesseerd was morgen ook niet bij de wedstrijdselectie gezeten? Zo ja, dan betekent dat dat we enkel lestienne en locadia voor linksbuiten hebben..?! Toch beetje dun bezet.

11 augustus 2015 om 02:55

Bergwijn zal op het einde van het jaar gewoon 15 wedstrijden in Jong PSV gespeeld. Bovendien wellicht in de Youth Cup of Premier League Cup.

Maar zolang Jozefszoon nog geblesseerd is en Lestienne nog niks bewezen heeft, zit hij nog bij PSV 1. Wellicht doet hij het zo goed dat hij minuten krijgt en heel het seizoen blijft.

11 augustus 2015 om 11:08

Volgens Rik Elfrink van het ED zou hij meespelen bij Jong Psv, op zich ook niet zo gek, want daar krijgt hij meer wedstrijdritme van dan op de bank zitten bij PSV-1. Daarnaast staat Lestienne waarschijnlijk in de basis vanavond en Locadia weer op de bank. Overigens kan Pereiro ook linksbuiten spelen, al heeft hij de voorkeur voor 10 of rechtsbuiten als ik zijn verhaal en video's bij Nacional goed heb begrepen.

Jong PSV zonder spelers uit de hoofdmacht laat hier zien dat het puur op basis van de kwaliteiten van het team hoogvliegers aankan. En niet alleen hier, wel vaker. Vind de schreeuw om competitievervalsing van sommige clubs ongegrond als ze niet eens langs een belofteteam komen. Laat deze clubs eerst een naar zichzelf kijken en het niet afdoen met een simpele "ja maar zij hadden die en die speler"

10 augustus 2015 om 23:17

Je gebruikt nu een beetje een drogreden, of je nou van een beloftenteam wint of verliest doet namelijk niets af aan de argumentatie. Het maakt weldegelijk een verschil of je , om maar even bij PSV te blijven, met spelers als Hendrix, Ritzmaier, Pasveer, Brenet etc. speelt. Dan heb je van de een op de andere wedstrijd gewoon een heel ander team tegenover je staan. Kan je je ook niet op voorbereiden wat bij alle andere tegenstanders wel kan. Het is natuurlijk ook niet toevallig dat de Knvb de regels (volledig terecht m.i.) heeft aangescherpt.

10 augustus 2015 om 23:31

Dat er zo maar 5 a-spelers mee konden doen was natuurlijk ook belachelijk. Wat mij echter wel opviel was dat als er meer a-spelers meededen, de resultaten nu juist minder werden. Terwijl je nu juist het omgekeerde zou verwachten.

10 augustus 2015 om 23:44

Ja, dat is idd een aantal keer voorgekomen en is ergens ook opvallend. Zal ergens wel met automatismen te maken hebben. Heb bij mijn eigen ploeg NEC meegemaakt dat uit tegen een Jong PSV dat zonder versterking van het eerste speelde met 1-0 werd verloren en dat thuis een Jong PSV met o.a. Pasveer, Tamata, Brenet, Hendrix, Ritzmaier en Vloet met 5-2 van het veld geveegd werd.

Maar gaat meer om het principe, elftallen moeten niet dermate kunnen wisselen als een Jong team 'toevallig' op maandag speelt. Zowel in negatieve zin als in positieve. Vind de compromis die de Knvb nu heeft gevonden dan ook prima. Met 2 spelers uit het eerste hebben Ajax en PSV nog wel de kans om geblesseerden te laten herstellen in het tweede maar worden de wisselingen beperkt. Prima wat mij betreft.

enige troost voor go ahead is dat de graafschap afgelopen seizoen ook van jong psv verloor..of jong psv..? deden 8 selectie spelers mee tijdens de wedstrijd pasveer - tamata - brenet - koch - isimat mirin - hendrix - vloet - jozefzoon..desalniettemin de 6e plaats is genoeg

10 augustus 2015 om 23:56

Daarom, niets om je zorgen over te maken. NEC verloor vorig seizoen ook bij Jong Psv, en dat schijnt ook wel goed afgelopen te zijn

Kort samen gevat...
Gae met 2 verdedigende middenvelders,die te traag zijn...
Vriends en Nieveld die 1 spits niet kunnen uitspelen,en een broertje dood hebben aan inschuiven...
Schenk die alleen maar schijn loopt te dekken,en erbij loopt of hij in de broek heeft gescheten.
Een spits die op alle fronten werd afgetroeft...
2 buitenspelers die geen man voorbij kunnen komen..'
Als geheel geen team...afjagen maar half half..
Jong psv op alle fronten beter...

gr uit Deventer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong PSV


46 fans
Actuele wedstrijden

2 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 augustus
Schalke 04 lijkt de beste papieren te hebben om Juan Miranda op tijdelijke basis over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren