Start 'titelfavoriet' Arsenal loopt uit op groot debacle

Zondag, 9 augustus 2015 om 16:21Matthijs van Laar • Laatste update: 16:36

De goede voorbereiding en de winst van de seizoensopener op Wembley zijn waardeloos gebleken voor Arsenal. De Londense topclub, die zichzelf tot titelkandidaat rekent, kende zondagmiddag een valse start tegen West Ham United, dat zonder in de problemen te komen met 0-2 won in het Emirates Stadium. De bezoekers deden dat onder meer met de zestien jaar oude Reece Oxford in het elftal.

/

Een nieuw seizoen, dus nieuwe kansen voor Arsenal, waar de verwachtingen opnieuw bijzonder hoog zijn. Het winnen van de Community Shield na een zege op Chelsea, vorige week, versterkte dat gevoel verder, maar zondagmiddag bleek maar weer eens dat tussen theorie en praktijk een groot gat zit. West Ham United, dat zich afgelopen week nog bijna moedwillig uit de Europa League had laten wippen, deed weinig onder voor het elftal van Arsène Wenger en kwam op slag van rust niet eens onverdiend op voorsprong.

De eer van de eerste treffer van het seizoen in het Emirates Stadium kwam Cheikhou Kouyaté toe: de middenvelder kwam net iets eerder bij de bal dan de uit zijn doel stormende Petr Cech en knikte raak. The Hammers hadden zich daarvoor al een paar kaar dreigend getoond via uitblinker Dimitri Payet, die overigens ook de aangever was bij de treffer van Kouyaté. Arsenal stelde daar in aanvallend opzicht niet al te veel tegenover in de eerste helft: Santi Cazorla plaatste de bal op het dak van het doel, terwijl Aaron Ramsey een van richting veranderd schot op de lat zag eindigen.

/

Daardoor zat er voor de thuisploeg na rust weinig anders op dan nog meer de aanval te zoeken. Arsenal had dan ook veel de bal, maar oogde ongevaarlijk in de voorste linie. Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft ging het opnieuw mis voor the Gunners: een voorzet van Aaron Cresswell werd slecht weggewerkt door de Arsenal-defensie, waardoor Mauro Zárate van buiten de zestien een schietkans kreeg. Cech schatte de schuiver van de Argentijn verkeerd in en kon de bal uit zijn net plukken: 0-2.

De schrik sloeg daarmee de thuisfans en Arsène Wenger met hen om het lijf. De manager bracht meteen Theo Walcott binnen de lijnen en haalde tien minuten later ook Alexis Sánchez van stal, maar het bood de gastheren weinig soelaas. Verder dan een krachteloze kopbal van Olivier Giroud en een vlammend schot in het zijnet van Alex Oxlade-Chamberlain kwam Arsenal namelijk niet. West Ham bleef achterin eenvoudig overeind, en daarmee zal de roep om een nieuwe spits in Noord-Londen de komende week ongetwijfeld verder toenemen.


Poll

Zie jij Arsenal dit jaar alsnog als titelkandidaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

211 reacties (laatste reactie door lennartj123)

We kunnen nu wel stellen dat Arsenal de titel niet gaat winnen op deze manier.?
Als je de eerste wedstrijd verliest (waarbij chelsea punten laat liggen..) tja dan wordt het lastig.

En uitgerekend cech 1 blunder...

9 augustus 2015 om 16:27

Zit er dik in inderdaad.
Trouwens is er iemand die gelijkenissen ziet tussen de transfer van Vermeer naar Feyenoord en de transfer van Cech naar Arsenal?
hetzelfde Eigenlijk precies verhaal.

9 augustus 2015 om 16:40

Cech is wereldtop en pakt bijna wekelijks punten voor je. Vermeer.. Tja. Voor de rest heb je wel gelijk. Allebei op gewoon topniveau voor hun club en allebei zijn ze vertrokken naar de concurrent

9 augustus 2015 om 16:51

@IscoDisco.
Cech heeft Arsenal vandaag juist bestolen van 3 punten.
2 kansen voor West Ham en 2 blunders van Cech.
Geen goed begin voor Cech.

9 augustus 2015 om 17:15

Precies waar ik de Arsenal fans al voor waarschuwde, Cech is niet goed op hoge ballen. Hij zit ook bij corners vaak mis, Chelsea heeft echter zo'n kopsterk team dat hij daar vaak mee weg kwam.
Wat deed ie trouwens bij de 2-0? Hij stond nota bene in die hoek, die bal mag er echt nooit in

9 augustus 2015 om 17:21

Bij de 0-2 had hij verwacht dat de bal naar de verre hoek zou gaan, dus hij maakte al een beweging daar naartoe, maar Zarate trapte hem mooi droog in de korte hoek, verrast. Mag als topkeeper eigenlijk niet bij je gebeuren, maar ja.

Over die hoge bal gesproken, Kouyate had die bal sowieso, aangezien dat de verdediging nergens was en hem gewoon liet lopen, Koscielny was daar in de fout, maar toch gaat Cech ook zwaar in de fout.

9 augustus 2015 om 17:51

Bestolen van 3 punten? Hoe wou arsenal 3 punten halen als ze niet scoren en ook amper kansen creëerden?

9 augustus 2015 om 16:28

Zolang je Giroud in de spits hebt ga je niet kampioen worden. Toen hij op de grond was hoopte ik stiekem dat hij out was. Want dan had je geen spitsen meer en moest je wel een nieuwe halen.

9 augustus 2015 om 16:41

Dan zou Wenger gewokn tijdelijk Walcott of Welbeck in de spits zetten? Blessures zijn niet voor altijd

9 augustus 2015 om 16:42

Gewoon*

9 augustus 2015 om 17:37

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar inderdaad: Giroud is subtop. Arsenal moet een Benzema, Higuain of Cavani hebben om mee te doen om de titel.

9 augustus 2015 om 17:48

Ik heb de wedstrijd ook niet gezien, maar soms vind ik dat Giroud vaak onterecht de schuld krijgt. Als je tegen zo'n muur gaat voetballen dan kunnen spitsen gewoon weinig doen, omdat er in de spits veel te weinig ruimte is. Dat ligt dus niet alleen aan Giroud, spitsen als Higuain etc hebben daar ook last van. Alleen de écht technische spitsen, zoals Zlatan, kunnen dan zelf nog wat forceren.
Ze kunnen dan alleen door de lucht bereikt worden, maar zolang die ballen niet komen, kan Giroud ook weinig doen. Als ie vandaag heel veel kansen heeft verprutst en ie daarom de schuld krijgt, dan is het natuurlijk een ander verhaal.

9 augustus 2015 om 19:00

@imponeria

Met Higuain ga je het ook niet redden hoor. Voetballend beperkt, en mist te veel kansen. Gewoon een fysiek zwakkere, en gehypte versie van Giroud.

9 augustus 2015 om 16:29

Kan gebeuren.. Het probleem lag niet aan Cech vandaag.
Arsenal kan gewoon niet scoren.. Ze creëren makkelijk kansen, maar niemand die ze erin schiet.

9 augustus 2015 om 17:13

Waarom denk je dat Chelsea zo coulant was en deze transfer gunde? Allemaal masterplan van Mourinho

9 augustus 2015 om 17:34

Inderdaad wel genoeg kansen gehad maar afronding... Pff

9 augustus 2015 om 20:54

Arsenal fans zijn ieder seizoen heel erg optimistisch. Ze waren ook heel positief over de transfer van Cech. Maar jammer van dit. Ik zie Arsenal wel om de titel strijden maar ik verwacht dat ze uiteindelijk gaan afhaken.

9 augustus 2015 om 21:59

Ik had de wedstrijd gezien, en hij kreeg mogelijkheden die iemand als benzema heel goed zou gebruiken. Giroud is egt niet goed genoeg

10 augustus 2015 om 12:01

Na een verloren wedstrijd betekend niet meten dat ze geen titel kandidaat zijn oké het is de eerste wedstrijd van het seizoen natuurlijk wil je die winnen maar het is niet cech fout het lag aan de fouten de Arsenal op het veld maakte

Betaal je zoveel geld om Arsenal te kijken krijg je dit….

Arsenal mist teveel echt goede spelers.
Koscielny en Mertesacker zijn toch geen wereldtop, en de backs zijn ook niet zo denderend.

Daarnaast zijn spelers als Ramsey, The Ox, Giroud en Walcott, Wilshere goed voor de breedte meer niet.
Tijd voor veel nieuwe spelers. Het centrale duo vervangen, wellicht Pedro voor de positie waar The Ox en Walcott vaak spelen. Daarnaast een spits in de vorm van Benzema, en een type Bender of Gundogan voor naast Coquelin.

Cech was deze wedstrijd niet goed en Ozil durft blijkbaar niet eens te schieten..
Voortaan zouden alle teams gewoon 1 a 2 man op Alexis zetten en dan speel je al een gewonnen wedstrijd, aangezien de andere spelers echt niet zo gevaarlijk zijn. Arsenal is gewoon pure wanhoop.

9 augustus 2015 om 16:28

Het is nog maar eerste wedstrijd van seizoen.. Nog niet oordelen aub.
Deze verlies was nodig voor Arsenal.

Eenige versterking die ze nodig hebben is een spits.. Arsenal creëert zo makkelijk kansen, maar er staat niemand voor doel die ze erin schiet.

Westham speelde gewoon goed vandaag.

9 augustus 2015 om 16:34

@ska_4 de centrale duo is ook niet goed hoor. Cech kon rekenen op Terry en Cahill, en omgekeerd konden zij ook rekenen op Cech. Er is totaal geen organisatie in de verdedeging en je ziet gelijk dat Cech het moeilijk heeft, imo er staat zoveel druk op hem en hij kan echt niet rekenen op de defensie van Arsenal.

9 augustus 2015 om 16:43

Kos is individueel een hele goede verdediger. Samen met Per vormen ze wel een goede duo.
Probleem is dat Arsenal niet geheel als team kan verdedigen.

Niemand stond voor die speler bij de kopgoal en bij 2de goal moest die bal allang weg geschopt zijn. Dribbelen doen je aan andere kant van veld.

9 augustus 2015 om 16:54

Individueel heb je niet zo veel aan. Tegenstanders lopen met de bal gewoon dwars door de verdediging van Arsenal. Daarnaast is dat wel een probleem, het niet kunnen verdedigen als team.. Dat zet enorme druk op de keeper die niet kan rekenen op de defensie en andersom ook niet.

9 augustus 2015 om 16:28

We praten in juni nog eens, ok?

9 augustus 2015 om 16:37

Nou nou in juni zal Arsenal nog steeds alles op alles moeten zetten om plek 3/4 te koesteren. De selectie is gewoon niet goed genoeg net zoals veel spelers.

9 augustus 2015 om 16:40

Dan moeten de arsenalfans ook niet massaal gaan roepen dat ze een van de grote titelkandidaten zijn. Als het dan de eerste wedstrijd verkeerd gaat, dan kan je reacties van anderen verwachten.

9 augustus 2015 om 16:44

Wie zegt dat dan? Ik heb gezegd dat we mee kunnen doen, en daar blijf ik bij.

9 augustus 2015 om 16:45

Seizoen bestaat uit 30+ wedstrijden.. Eerste wedstrijd verliezen is jammer, maar dat maakt seizoen niet.

Zelfs Chelsea heeft punten verloren en zoals iedereen weet, zullen beidde Chelsea en Arsenal toch top3 beëindigen.

9 augustus 2015 om 16:50

Precies hetzelfde verhaal als met 2013 Aston Villa. Iedereen riep dat we niet eens Europa League gingen halen. Na die wedstrijd hebben we alles gewonnen tot eind Januari en zei iedereen dat Arsenal de gedoodverfde titelkandidaat was en dat ze dat al lang voorspeld hadden voor het seizoen. Allemaal zeer hypocriete mensen hier op vz. Achteraf lullen is het makkelijkst.

9 augustus 2015 om 16:50

''mee kunnen doen'' gaan we dat nog eens 10 jaar aan blijven horen?

9 augustus 2015 om 16:58

Liverpool is met Suarez nog dichterbij gekomen bij de landstitel dan Arsenal in 10 jaar. Letterlijk en figuurlijk tot het eind mee gedaan, en dat is bij Arsenal vaak niet het geval aangezien die ergens nog wel afhaken.

9 augustus 2015 om 17:12

Wie zei allemaal dat Arsenal de gedoodverfde titel favoriet was? Of heb je je dat zelf aan zitten praten ofzo. Kunnen Arsenal supporters alstublieft een keer ook al is het maar een keer een heel seizoen bescheiden zijn en niet dat arrogante, "wij zijn Arsenal en omdat jullie Arsenal niet zijn doen jullie het fout en wij alles goed!"

9 augustus 2015 om 18:13

Zoals iedereen weet? Volgens mij is Arsenal de laatste jaren vaker buiten de top 3 geeindigd dan erin. Iets over een 4th Place Trophy?

9 augustus 2015 om 18:42

Hoop doet leven, positief blijven maar zoals de meeste gunners altijd bashen op andere topics.

Nu noem ik dit gerechtigheid. Hoogpraat wordt altijd afgestraft.

9 augustus 2015 om 18:57

Dat zei op dat moment iedereen. Wat ik al zei, achteraf lullen is het makkelijkst. Toen riep iedereen dat omdat ze 10 punten boven de rest stonden. Na zo'n verlies is het weer lekker makkelijk voor alle haters om te gaan praten over Arsenal. Totdat ze goed spelen en winnen en dan hoor je ze niet meer. Zielige figuren.

9 augustus 2015 om 19:14

In juni staat waarschijnlijk heel Twitter weer vol met #wengerout.

9 augustus 2015 om 19:39

Hoe kom je daar toch in godsnaam bij ik zei het in ieder geval niet en ik ken meer mensen die zeiden dat ze niet kampioen gingen worden dan wel. Dus zeg niet iedereen want daar klopt gewoon helemaal niks van.

9 augustus 2015 om 19:59

Tuurlijk Stravven.
Lekker veilig he, we kunnen mee doen.
Damn, veiliger kan je het haast niet spelen.

9 augustus 2015 om 21:08

Tja, we kunnen weinig anders.. Er was enorm veel vertrouwen door het goede 2015 en door de komst van Cech. Mja, dan gaat het weer zoals altijd. Wenger denkt dat de selectie sterk genoeg is, of hoopt nog op een speler waarvan de kans dat hij komt gewoon zeer klein is. Dadelijk is de transferperiode af, sta je met deze selectie te kijken. Het is een zeer sterke selectie, maar ook een selectie met 2 zwakke punten, wat er 3 kunnen worden als Coquelin uit valt.

Zwakke punten moet je weg werken, zoals Chelsea deed met de komst van Fabregas en Costa.

10 augustus 2015 om 14:18

In juni begint de EK. Dus wat is je punt? In mei wordt de winnaar toch bekend?

9 augustus 2015 om 16:28

Goh... het zinnetje "met een goede spits zijn ze de grootste kandidaat" kan hiermee de prullenbak in. Alleen Sanchez is nog goed genoeg..?

9 augustus 2015 om 16:31

Sanchez ging normaal vandaag niet spelen. Hij is nog niet wedstrijd fit. Is nog maar net terug van vakantie.
Hem insteken was gewoon een desperate move van Wenger.

9 augustus 2015 om 16:31

Sanchez is geen spits. Hoe je het wendt of keert, spits is de belangrijkste positie in een elftal.

9 augustus 2015 om 16:41

Ja zet op Sanchez 2 man en je speelt al een gewonnen wedstrijd. Walcott kan hard rennen en Giroud doet zo nu en dan iets leuks, maar dat is het ook. The ox, Ramsey, Wilshere, allemaal mooi weer voetballers. En voor Ozil hoef je niet bang te zijn, die schiet bijna nooit.

9 augustus 2015 om 16:32

Vooropgesteld, het was zeer zwak vandaag.

Maar toch mooi om te zien dat iedereen na 1 mindere wedstrijd (en verlies) al begint over pure wanhoop en zo gaan ze de titel niet winnen etc etc. Toen ze Chelsea versloegen waren de commentaren volledig andersom. Het geeft wel aan hoeveel mensen zo snel afstappen van hun mening en makkelijk te beïnvloeden zijn.

Vandaag was het zeer zwak, maar dat was het tegen Villa twee seizoenen geleden ook en daarna hebben we meer dan 100 dagen bovenaan gestaan, laat dat dit seizoen nog eens gebeuren en we zullen er een stuk zuiniger mee omgaan.

9 augustus 2015 om 16:42

Als je thuis van West Ham verliest ga je de titel inderdaad niet winnen. Wat een deceptie voor Arsenal. Nu moet je juist het seizoen goed beginnen. Een statement maken naar je concurrenten. Nu lacht iedereen Arsenal uit. Als West Ham al in Emirates kan winnen laat staan de top 6. De druk zit er voor volgende week al meteen op uit tegen Crystal Palace. En Wenger blijf nou niet zeggen dat je Benzema niet nodig hebt. Doe eens niet zo eigenwijs. Franse arrogantie weer.

9 augustus 2015 om 16:47

Het is ook wanhoop als Sanchez alles moet redden. Als walcott, the ox, Ramsey, Giroud, Ozil Arsenal moet gaan redden, tsjaa dan weet je genoeg. Te weinig echt goede spelers die iets forceren.

9 augustus 2015 om 18:16

Mooi, al dat gedoe over 2013, maar waar zijn ze toen geeindigd? Juist, de geliefde vierde plaats.

9 augustus 2015 om 18:29

Al dat gedoe.... 1 zinnetje. Ach de haters komen vandaag weer onder hun steen vandaan, maar als Arsenal van Chelsea wint zijn ze nergens te bekennen. Kleuters zijn het.

9 augustus 2015 om 19:12

Moeten we dan allemaal Arsenal dan maar gaan aanbidden omdat ze een nietszeggende pot hebben gewonnen? Community Shield, dan heb je wat. Kijk naar de JCS hier. Dat interesseert niemand iets. Feit is dat Arsenal iedere keer weer komt aankakken met smoesjes voor het vorige seizoen, maar dat dit jaar anders gaat zijn. En er komt nooit wat van terecht. En dat zeg ik niet als hater. Je kunt mooi naar m'n profiel gaan, daar Tottenham zien staan, en conclusies trekken, maar ik zie Arsenal zowaar graag spelen. Maar een beetje realisme zou niet misstaan. Een winstreeks is mooi, maar als je als vierde eindigt, heb je er geen ruk aan. Ja, Champions League. Waar ze dan weer uitvliegen zodra ze een echte topclub als Bayern tegenkomen. Arsenal is gewoon subtop, klaar.

9 augustus 2015 om 21:04

Arsenal is sws Europese subtop. Geen enkele reden om te denken dat ze meer zouden zijn. Qua individuele kwaliteit hebben ze een paar geweldige spelers, maar ze hebben ook teveel zwakke punten. Voorin is het sws niet sterk genoeg, Giroud is back-up, geen basisspeler. Zolang er geen topper voorin staat kun je het vergeten en wordt Arsenal ook niet snel kampioen. Daarnaast is de cvm positie te zwak en ook achterin weet ik het niet zeker. Zijn al 2/3 zwakke plekken.

Dan hebben we Wenger nog als zwakke plek, die geen keuzes durft te maken en maar elke keer 5 middenvelders op het veld gooit waardoor je 0 diepgang hebt en 5 dezelfde spelers. Hij leert het niet.

Wij Arsenal fans hadden gewoon veel vertrouwen. 2015 was echt enorm goed en daarnaast werd Cech binnen gehaald. Daar krijg je vertrouwen door. We hadden ook allemaal het idee dat er meer zou worden gehaald, maar dat blijft dus nog uit en daardoor zakt het vertrouwen ook meer. De meeste zijn ook nuchter genoeg om te weten dat je zonder 2 top aankopen gewoon 4e wordt. Wordt toch gewoon tijd om die stap te zetten... Geld genoeg, maar Wenger heeft geen ambitie lijkt 't.

9 augustus 2015 om 17:46

The ox ramsey en wilshere alleen goed voor de breedte? Jij kijkt geen arsenal

9 augustus 2015 om 17:57

Wat brengen zij extra dan? Ramsey heeft 1 heel goed seizoen gekend dat was het. Ox laat zo nu en dan leuke dingen zien, maar die gaat het verschil zeker niet maken.
Dan hebben we Wilshere die vaak geblesseerd is en in het veld ook soms sterk speelt en andere wedstrijden heel zwak.

9 augustus 2015 om 19:31

Ramsey, Ox en Wilshere zijn zeker goed genoeg voor de basis. Ox is een enorm talent met veel dreiging. Wilshere is ook gewoon geweldig. Ramsey kan het ook, maar probleem bij hem is dat hij het te veel in z'n bol krijgt. Hakjes, trucjes en allemaal die onzin..

Achterin is het niet top, maar ook niet slecht. Mertesacker en Kos vullen elkaar vaak erg goed aan, en de backs zijn ook gewoon meer dan degelijk. Zeker omdat er tegenwoordig amper backs zijn die nog kunnen verdedigen. Probleem bij Arsenal is gewoon dat het nergens naar staat als team in verdedigend opzicht. Ze wijzen wat, ze lopen wat maar het staat gewoon niet goed.

9 augustus 2015 om 19:52

Je zegt het zelf al ´´achterin is het niet top, maar ook niet slecht´´ oftewel net niet spelers.

Daarnaast zijn Ramsey, Ox en Wilshere voor Arsenal begrippen zeker basis. Maar als je echt kampioen wil worden of echt meedoen van begin tot eind, dan zal je toch meer power en kwaliteit moeten halen. Ox, Wilshere, Ramsey, Walcott zijn allemaal momenten voetballers en laten soms mooie dingen zien en dat is het.

Walcott die contract gaat tekenen voor 150k en niet eens fatsoenlijk een bal kan aannemen...

Zet een Pedro op de flank( Ox walcott) banken, Benzema voor Giroud en dan een Bender/gundogan voor naast coq en laat (wilshere ramsey) ook banken. Je gaat gelijk zien dat er meer power in de ploeg zit. Alleen Sanchez zet zich altijd 200 in( zelfs al speelt hij niet goed). Pedro, Benzema, Bender/gundogan zullen gelijk meer power in het spel leggen.

9 augustus 2015 om 20:59

Het ligt er ook aan hoe je als team verdedigd. Koscielny is zeker goed genoeg voor de top, Mertesacker is gewoon te traag. Met deze verdediging kun je kampioen worden, maar de Cl is bv nog meer dan onmogelijk met deze verdediging.

Walcott is geen geweldige voetballer nee, maar hij kan wel enorm belangrijk zijn. Hij is enorm snel, doelgericht en heeft geweldige looplijnen. Probleem hierbij is weer dat hij in de spits wil, terwijl hij hier gewoon te kort voor komt. Zoals je al zegt, hij kan amper een bal aannemen. Op de flank is hij door die punten die ik net noemde veel gevaarlijker. Heeft hij al vaker bewezen.
Ramsey heeft een wereldseizoen gedraaid 2 seizoenen geleden, pure klasse. Dat is niet weg, hij heeft het alleen in z'n bol gekregen lijkt 't wel. Hakjes, lopen met de bal. Allemaal nutteloze domme dingen, alsof hij zich wil uitsloven. Dit moet er gewoon uit en dat is hij gewoon top. Wilshere is lastig, aangezien hij er vaak uit ligt. Maar als hij speelt, is het ook gewoon een topper.
Dat je over Ox begint snap ik echt niet. Is 21 jaar, een toptalent en er komt altijd dreiging van hem af. Zou bij zowat elke Pl club basisspeler zijn. Nee, absoluut niet met je eens, Ox is top.

Ik zie Pedro graag komen, zodat je dan sws 4 wingers hebt waarvan er 3 top kwaliteit zijn. Het probleem is echter dat Wenger met zoveel mogelijk middenvelders wil spelen en geen keuzes kan maken. Dat betekent dus dat hij Wilshere, Ramsey of Ozil op de vleugels zet en hij vind ook nog dat ze in het rijtje staan van spelers die daar kunnen spelen, wat Pedro overbodig maakt in zijn ogen. En ja, ze kunnen daar spelen maar daar wordt niemand beter van.
Bender zou als concurrent van Coquelin komen. Ramsey/wilshere/cazorla heb je voor de cm positie, meer dan genoeg en ook goed genoeg. Benzema moet, maar is afwachten.

West Ham verdiend gewonnen. Ziet er een solide ploeg uit en denk wel dat ze een goed seizoen zullen draaien.
Deze verlies was echt nodig voor Arsenal.. Ze moesten eens goed wakker geschud worden.
Ik begrijp niet waarom Wenger niet begonnen is met Wallcot? Giroud speelde bijna tot geen wedstrijden deze zomer. Hoedan ook, ik hoop dat Arsenal een top spits gaat halen want het is nodig! Had Arsenal een vroege goal gemaakt, dan was deze wedstrijd helemaal anders gelopen.

Jammer voor Cech, hopelijk steken ze schuld niet op hem, want het was zeker zijn schuld niet dat Arsenal niet goed verdedigde.
Coq moet beter aan zijn taken houden en minder denken aan spel verdelen.. zijn passings waren dramatisch vandaag.
Chamberlain, prachtige speler om naar te kijken. Wissels waren niet goed vandaag, want Arsenal speelde slordig na de wissels.

Lesje leren uit deze verlies en op naar volgend wedstrijd.

9 augustus 2015 om 17:28

Ik zie (hoop) West Ham zeker meedoen voor plaats 5/6 dit seizoen! Dit belooft een erg mooi jaar te worden

Lekker Whu! Blamage van Arsenal, dat wordt weer een jaartje top 4.

Belachelijk trouwens dat beide spelers niet gewisseld werden nadat ze half K.o. op het veld lagen.

9 augustus 2015 om 16:32

"dat wordt weer een jaartje top 4"

Als je een sneer wilt uitdelen, doe het dan goed. Arsenal haalt al een aantal jaren de top 4...

9 augustus 2015 om 16:45

Daarom zegt-ie toch ook 'weer'?

9 augustus 2015 om 16:53

Huh? Dat zegt hij toch? Wederom een jaar top 4.

9 augustus 2015 om 17:03

Ik denk dat hij meer doelt op plaats 4 en niet top 4.

Hoe heb ik gister Chelsea uit kunnen lachen? Schandalig dit. Ozil, Ramsey, Giroud, zelfs Cech.. Haha, geen woorden voor.

Elke fan van een andere club lacht nu Arsenal uit. En terecht. Ik kan er zelf ook alleen maar om lachen. Misschien nog een playmaker opstellen. En Giroud voor het vierde jaar als eerste spits houden. Lol.

9 augustus 2015 om 16:27

Ik lach ook, da's het beste dat wij op dit moment kunnen doen.

Edit:

Toen ik de opstelling zag, dacht ik al dat dit weer typisch zo'n wedstrijd zonder diepgang was, en tada...

9 augustus 2015 om 16:29

Haha ja het is echt om te brullen. Dit was misschien wel Ramsey's slechtste wedstrijd in een Arsenal shirt? Het is wel echt om te gieren dat uitgerekend Cech twee blunders maakt.

Maar eerlijk, als Wenger nou eindelijk eens conclusies gaat trekken en niet met Cazorla én Ramsey gaat spelen; Giroud eruit dondert en Mertesacker gaat banken dan komt het echt wel goed hoor. Maja, Wenger kennende spelen we volgende week met dezelfde elf.

9 augustus 2015 om 16:30

Cech was echt onverwachts met die blunder. Ik ga ervan uit dat als zo iets weer gebeurt, Ospina weer keept.

9 augustus 2015 om 16:31

Dat je hier om kan lachen, manmanman wat een drama.

9 augustus 2015 om 16:32

Wat moet hij doen dan, huilen?

9 augustus 2015 om 16:34

Wat moet je dan doen? De meeste supporters zijn de boosheid en teleurstelling al lang en breed voorbij. Ik kan er na al die jaren voortaan ook alleen nog maar om lachen.

9 augustus 2015 om 16:35

Er worden fouten gemaakt die elke blinde koe al jaren ziet. Hoe kan Giroud na drie seizoenen nog steeds eerste spits zijn?

9 augustus 2015 om 16:51

Het is nog maar eerste wedstrijd.. Deze verlies wil niet zeggen.
Er moet nog 30+ wedstrijden gespeeld worden.. dus mensen die roepen dat het weer een 'kutseizoen' worden zijn gewoon retarded :D

Chelsea verloor ook punten deze weekend, maar iedereen weet dat Chelsea en Arsenal toch bovenaan eindigen samen met beidde manchester ploegen..

9 augustus 2015 om 16:37

Serieus, ik heb me ingelogt om te weten wat jij ging vertellen want gister was je heel maar heel brutaal was jegens cfc. Maar goed.
Ik lach arsenal niet uit, maar enkel de supporters die cfc haten.

Arsenal, weer een slecht begin van het seizoen. Hopen voor jullie dat dit niet te lang duurt, zoals vorig seizoen.

9 augustus 2015 om 16:48

Ik kan soms best objectief zijn hoor

Hoezo brutaal jegens Cfc? Heb gezegd dat ze vrij goed speelden, maar dat Swansea het verdiende te winnen.

9 augustus 2015 om 18:08

Je zei dat Chelsea weleens slechter had gespeeld is iets totaal anders maar goed.

9 augustus 2015 om 20:01

Blink man,
Dit is Voetbalzone waar het gros by far is dominated by Asenal fans.
Helaas, ja, Chelsea fan zijn heel erg in de minderheid.

9 augustus 2015 om 17:03

Yup ik lach heel hard. Heerlijk hoe Arsenal met beide benen op de grond word gezet.

9 augustus 2015 om 19:33

Kan ik begrijpen. Sws hoop ik dat de mensen die zeggen dat Arsenal goed genoeg is om kampioen te worden nu ook even met twee benen op de grond staan want dat gaat never nooit lukken zonder aankopen.
Ben alleen bang dat er niks meer bij komt. Wenger is gewoon enorm koppig en eigenwijs met die dingen, maar dat weet jij als Pl volger ook wel denk ik. Als er geen aankopen komen heb ik ook absoluut geen zin in het seizoen.

Wat een blunders van cech ongeloofelijk

9 augustus 2015 om 16:34

Seizoen bestaat uit meerdere wedstrijden en niet 1..
Als Arsenal nog in januari speelt zoals vandaag, dan kan je gerust zeggen een 'kutseizoen'.

Wekenlang praatten Wenger en zijn spelers over een mogelijke titel. Hierdoor kwamen zij in een "titelfavoriet" staat. Dit betekent dat je jouw woorden waar moet maken en laat dat nou net iets zijn waar Arsenal altijd in faalt.

Arsenal moet gewoon altijd aangeven dat ze gaan voor de CL plaatsen. Hierdoor kunnen ze vrijuit voetballen en mooie reeksen neerzetten. Zeg dat je favoriet bent en je ziet een blamage. Altijd zelfde liedje bij Arsenal, maar ze leren het nooit.

Wat een K*twedstrijd zeg. WHU was nergens, maar alweer bewijzen wij dat we alleen maar een grote mond hebben voor de start van het seizoen en dan hard afgaan, des te beter. Zo gaat Wenger eindelijk in zien dat de verdediging nog altijd slecht is, Coquelin een concurrent nodig heeft omdat hij het een beetje te hoog in z'n bol heeft en Giroud eenmaal gewoon zwak is.

Laten we dan Walcott niet vergeten, 150k per week vragen maar nog niet een deftige balcontrole kunnen uitvoeren.

Proficiat aan Whu, sterk uitgespeeld, maar zeker niet verdiend op basis van 2 kansen waarbij de verdedigers liggen te slapen en Cech nog aan Chelsea denkt.

Edit: Bravo aan de abonnee's, betalen 1100 voor dit te zien. Schandalig.

9 augustus 2015 om 16:27

WHU ging goed om met de kansen, wij wat minder...

9 augustus 2015 om 16:28

Wij zijn gewoon eindeloos aan het rondtikken en de helft van onze spelers durft niet eens 1 keer te trappen, bang om te scoren. Gewoon belachelijk, schandalige vertoning van de zogzegde "titelkandidaten".

9 augustus 2015 om 16:39

Het is nog maar eerste wedstrijd vandaag. Je weet heel goed dat deze elftal veel beter kan.
Arsenal is eindelijk wakker geschud na een 'perfecte zomer'.
Een spits is zeker nodig!!! Arsenal creëert makkelijk kansen, maar niemand die scoort.

Vandaag punten verlies samen met Chelsea, maar iedereen weet dat op lang termijn deze ploegen gewoon in top 3 eindigen.

Heb geduld my friend

10 augustus 2015 om 11:48

Als Arsenal verliest, wordt ik gewoon heel down, net als alle anderen hier haha.

9 augustus 2015 om 16:36

Wij waren ook nergens, de zege van West Ham was volledig verdiend.

9 augustus 2015 om 16:37

Als bij Walcott de druk erop staat, dan presteert hij niet.

9 augustus 2015 om 16:44

@ska_4

Goed begonnen is half gewonnen. Aan de ene kant heb je gelijk dat ze nu wakker geschud zijn, maar wie wil er nu verliezen op de openingsdag en dan thuis nog? Ik heb geduld, maar niet meer voor prutsers als Giroud, Mertesacker en nog een paar. Teveel die nog met hun hoofd ergens anders zaten, ik vind dit het ergst voor de fans die zoveel betalen en hun team zien afgaan. De links met Benzema worden hardnekkiger, hopen dat hij komt.

@gooner4eva

Nee echt niet, aangezien zij maar 2 echte kansen hebben gehad en wij meer dan het dubbel, maar als je spelers als Giroud hebt lijkt het alsof wij het niet verdienen.

@vp10arsenal

Heb je helemaal gelijk in, kleine ruimtes is hij gewoon waardeloos.

9 augustus 2015 om 16:58

Cazorla is uitstekend in de kleine ruimtes en onder druk, laat hem maar voortaan naast Coquelin spelen. Ramsey handelt te traag voor CM, hij is tactisch prima, maar niet verfijnd genoeg.

9 augustus 2015 om 17:02

We moeten gewoon eens met flankaanvallers spelen en zoals je zegt Ramsey moet gewoon banken. Vertraagt het spel en probeert teveel van het goede. Alexis links, Oxlade rechts, spits hopelijk Benzema. En alsjeblieft Mertesacker eruit voor Gabriel.

9 augustus 2015 om 19:36

Ramsey is geweldig en kan het ook zeker. Daarnaast is het echt een box-to-box met loopvermogen en daarom zou ik hem altijd basisspeler maken. Hij heeft echter ook een zeer negatieve eigenschap en dat is dat gekloot met die bal. Dat dribbelen, die hakjes, die trucjes... Verschrikkelijk ergerlijk. Had hij vorig seizoen ook al op het begin. Als hij dat blijft doen dan mag die gaan banken.

Ben ik trouwens de enige die zich eraan ergert dat Ramsey op 10 wordt gezet en Cazorla op cm? Als je ze er beide inzet, doe het dan andersom. Cazorla is veel veel dreigender op 10 en Ramsey is op cm beter.

9 augustus 2015 om 19:37

En wat als je Ox links zet en Sanchez rechts? Sanchez kan op rechts meer dan op links denk ik, aangezien hij alleen maar naar binnen gaat. Voor Ox maakt het niks uit. Denk dat je dat nog nog onvoorspelbaarder bent.

Als is een Sanchez die naar binnen trekt en schiet ook wel erg gevaarlijk.

Wat een grap, “kampioen dit. Kwampioen dat’’nu staan ze weer met beide beentjes op de grond. Ze komen topspelers te kort, zegt wenger dat ze goed genoeg zijn. Ze zeggen zelf dat ze voor de kampioen gaan, maken ze van die amateurs fouten. Ga toch wel, stelletjes clowns. Ga maar weer strijden om de 4e plek joh! Stelletjes Idioten.

Slechte wedstrijd van Arsenal kant. West Ham twee kansen twee goals en daarna defensief uitermate goede wedstrijd gespeeld.

Bij Arsenal alle spelers weer met beide beentjes op de grond. Op naar volgende week en hopelijk laten ze zich dan wel van de beste kant zien.

Wel mooi dat er na een verliespartij alweer geschreeuwd wordt Wenger out, Arsenal kan er niks van, Arsenal haakt af in de titelstrijd etc. Ik wacht wel af tot het seizoen minimaal op de helft is voordat ik ga oordelen of Arsenal nou echt "titelfavoriet" of titelkandidaat is.

Het was echt, maar dan ook echt om te janken. Debuchy is overduidelijk te slecht, Mertesacker is al jaren aan vervanging toe, Giroud is een grote nietsnut en we spelen weer een of andere Fifa opstelling. Alleen Ox en Ozil krijgen bij mij boven de 4, al was laatsgenoemde eerste helft ook echt verschrikkelijk. Wel echt ongelofelijk dat Cech begint met twee blunders...

Mertesacker vervangen, Ramsey op CM, Giroud op de fiets naar een League One clubje brengen en een wereldspits halen. Dan zie ik het nog wel allemaal goed komen hoor, want dit is een moment opname. Maar met deze basisselectie doen we nauwelijks mee om de top 4.

9 augustus 2015 om 16:38

Ramsey eruit wat mij betreft, begin die gast helemaal beu te worden met z'n hakjes en dribbels op de vierkante meter. Walcott rechts Ozil centraal en Sanchez links met Cazorla en Coq daarachter.

Titelfavoriet is Arsenal nooit geweest. Dat is Chelsea. Titelkandidaat is het nog steeds, 1 wedstrijd geweest, 37 te gaan. United was niet overtuigend, Chelsea was niet overtuigend.

Als Arsenal echt mee wil doen voor de prijzen, zal het een topspits van het kaliber Benzema en een sterke verdediger moeten halen als vervanger van Mertesacker.. Waardeloos potje voetbal vandaag

9 augustus 2015 om 16:27

Koscielny was slechter vandaag. Mertesacker speelde 'normaal'.

9 augustus 2015 om 16:35

Jep, maar als je een van de twee moet vervangen, is het Mertesacker. Koscielny is zelden slecht, Per vaker. Ook is het makkelijker voor de tegenstander om Mertesackers zwaktes bloot te leggen.

Hahahahaah die poll. ze hebben net 1 wedstrijd gespeeld

9 augustus 2015 om 16:56

Niet alleen voetbalzone, maar iedereen schrijf nu Arsenal af aan de hand van 1 wedstrijd
er moeten nog 30+ wedstrijden gespeeld worden.

Pas in januari kan je pas zoiets vragen.

schandalig slecht arsenal, kunnen gewoon niet presteren onder druk .
weer de 1e wedstrijd verliezen, arsenal is gewoon uitermate zwak.
hoe makkeijk ze worden afgelsacht
giroud de grootste afwasser wat een slechte voetballer

Toen ik zag dat Giroud startte heb ik mijn cardio ronde van een half uur maar met 10 minuten verlengd. Je gaat niks creeeren met enkel giroud in de spits en ramsey op de vleugels. Wat een grap weer

Titelfavoriet sowieso al niet. Kandidaat nog steeds, er zijn nog 111 punten te halen, en we staan maar een puntje achter Chelsea. Passing was enorm matig vandaag, het leek in de verste verte niet op het team dat Lyon zoekspeelde.

9 augustus 2015 om 16:32

Eentje achter Chelsea, drie achter United. En het kan zomaar neerkomen op "maar" die drie punten hé. Niemand was er gewoon bij vandaag, waarschijnlijk allemaal nog aan het denken aan de match tegen Chelsea.

9 augustus 2015 om 16:34

Maar ja dit gebeurd wel elk jaar met Arsenal. Lopen altijd achter de feiten aan. Dan gaat het goed draaien, maar zijn ze al te laat. Misschien is dit wel een goede wake-up call om toch nog te versterken. Maar je hebt gelijk dat er nog niks is gespeeld

Eigenlijk is het gewoon totaal niet verrassend. Gebeurt al jaren en nu ook weer. Goals worden weer weggeven (dit keer door nota bene Cech) en zelf creëer je eigenlijk niet super veel maar wel een stuk meer dan de tegenstander. Dat mondt zoals gewoonlijk weer uit in een verlies.
De hoop dat actie wordt ondernomen na dit verlies is denk ik ook ijdele hoop. Nogmaals, dit gebeurt al jaren en niks verandert. Na de achterstand was het spel nog steeds hetzelfde, zielloos en totaal geen urgentie. Wissels waren dramatisch, Sanchez niet fit en Walcott was zoals ik al zei nutteloos in zo'n wedstrijd.

Wel typisch dit. Arsenal maakt sinds jaren weer echt een kans, nu city en united weer in opbouw zijn en Chelsea een te smalle selectie heeft, en dan maken ze op de eerste speeldag een misstap.

Natuurlijk maakt deze nederlaag ze niet favoriet af. Maar het is wel een nieuw soort druk waar de spelers onder komen te staan.

Heb de wedstrijd niet gezien, dus weet niet of het terecht is.

9 augustus 2015 om 16:30

Geen idee wat andere erover zeggen, als het op efficiëntie neerkomt is het terecht, twee kansen twee goals, maar anderzijds was WHU niet zo denderend. Maar je hebt helemaal gelijk, maar favoriet zijn we niet, alleen onze eigen fans en spelers denken dat, waardoor dit gebeurt dan.

Dan had je nog een dwaas die beweerde dat de B elftal van Westham in de Europa League een slechte keuzen was.

Terechte overwinning. Als Sanchez niet speelt raken ze in de problemen.

9 augustus 2015 om 16:52

Onzin, je hebt in de voorbereiding zelf gezien dat het zonder Sanchez ook goed liep.

9 augustus 2015 om 17:15

Gaan we nou echt de voorbereiding als graadmeter gebruiken?

9 augustus 2015 om 17:19

Gaan we nu echt 1 wedstrijd als graadmeter gebruiken? Community Shield nu oook al vergeten?

Arsenal heeft een paar spelers die met hun individuele klasse een wedstrijd kunnen beslissen. Niet alleen Alexis.

9 augustus 2015 om 17:40

Zie jij de Charity Shield als meer dan een veredelde vriendschappelijke wedstrijd? Oh dear...

Nee ik gebruik niet een wedstrijd als graadmeter. Het schijnt dat Sanchez vorig seizoen ook al bij Arsenal speelde en ze vaak zat leunden op zijn kwaliteiten. Maar ik kan er naast zitten hoor want misschien speelde hij niet eens bij Arsenal.

9 augustus 2015 om 17:56

Het is een wedstrijd waar je een prijs kan pakken, en zoals normaal doen spelers er alles om die prijs te pakken en dat lukte prima zonder Alexis, kan zijn dat ik fout zit hoor maar het team leunt meer op Coquelin dan op Alexis, als Alexis wegvalt dan is dat op te vangen, met Coquelin weg verlies je heel veel kwaliteit dus... Haha

9 augustus 2015 om 18:04

In dat geval zal Coquelin zonder twijfel de best betaalde speler haast wel moeten zijn!

Ja het is een prijs, het is de charity Shield iets wat totaal geen waarde heeft en wat niet heel lang geleden na een gelijkspel gewoon gedeeld werd. Maar hey als jij er zoveel waarde aan hecht wie ben ik omdat voor jou te verpesten dan?

9 augustus 2015 om 18:09

Nogmaals, het is een prijs en als speler doe je er alles aan om die te winnen zoals Terry al aangaf. Mij heb je nooit horen zeggen dat het van toegevoegde waarde is, staat natuurlijk wel leuk in de prijzenkast!

En, ik zou het niet weten wie het best betaald wordt, misschien Walcott? Misschien iets voor jou om het uit te vinden? Is wel iets voor jou toch, lijkt mij

Vond Arsenal nog niet zo verkeetd spelen. West Ham was dodelijk effectief, straffte kleine foutjes vsn Arsensl keihard af. Hoop voor Arsenal dat Benzema echt komt, want met Giroud word je in geen 100 jaar kampioen.

Ik zei het toch? Kansloos zonder verdere aankopen.

We hebben snel een nieuwe spits nodig Giroud stelt niks voor. Hopen dat Welbeck snel fit is of dat Wenger eindelijk eem spits haalt.

Jammer voor Arsenal. Maar West ham heeft echt een goed team vooral Payet die gaat de schokken deze jaar. en Oxford 16 jaar en al zo goed hij gaat het zeker maken hij doet me denken aan Bazoer. Elke top club gaat het moeilijk krijgen want de subtopper hebben zich zeer goed ingekocht met topspelers van de ligue 1 eredivise en pro league. Gaat echt een top jaar worden in de premier.

Arsenal fans ik hoop dat jullie terug zijn in de realiteit. Je gaat nooit, nog een titel met Wenger winnen,
Jaar in jaar out het zelfde liedje.. EPL fanboys de enige titelkandidaten zijn Chelsea en Manchester City. Stop met het hypen van de Premier Leauge.

9 augustus 2015 om 16:32

Niemand van de fans hier roept dat arsenal de titel pakt. Iedereen roept om versterkingen. Het zijn de spelers die beweren dat ze een van de favorieten zijn.

9 augustus 2015 om 16:36

Moet jij nu altijd de competities vergelijken egt waar laat iedereen is doen en laat ze kijken naar wat ze willen

9 augustus 2015 om 16:54

Childish doet vaker dan goed is, zijn naam eer aan. Jammer zulke onnodige uitlatingen.

Ze hebben niet alleen een topspits nodig, een bijna compleet nieuwe selectie, dat hebben ze nodig.
Zoals velen hier al zeiden: Cech zonder een muur voor zicht blijft "maar een keeper" en dat terwijl Ospina gewoon een betrouwbare keeper was voor Arsenal.

4th again.

Welke debiel heeft geroepen dat Arsenal titelfavoriet is trouwens? Hoogstens een outsider, al blijf ik erbij dat we volledig kansloos zijn zonder topspits. Met topspits zijn we outsider (en doen we dus mee om de strijd), maar goed, dan moet je wel je wedstrijden winnen tot het einde van de transfermarkt...

9 augustus 2015 om 16:38

De spelers en zogenaamde kenners riepen dat. Kenners die Arsenal een warm hart toedragen.

9 augustus 2015 om 17:29

Arsenal IS titelkandidaat.. maar niet favoriet!
Zoals Henry zei, een topspits halen, Benzema dus.. en Arsenal kan zomaar favoriet worden.

Kansen die Arsenal kreeg vandaag, had Benzema waarschijnlijk wel 1tje binnengeschoten.

Tja wat moet je hier nu weer op zeggen. T was allemaal wat slapjes en naïef. Cech was op z'n zachts gezegd er niet helemaal bij vandaag. Giroud heeft weer ik weet niet hoeveel kansen verprutst en ga zo maar door. Nog iets anders wat mij opvalt, Oxlade staat weer te dribbelen op eigen helft, verliest de bal en poef de 2-0 ligt in het netje. Dit was ook het geval bij de wedstrijd tegen Monaco waar de uiteindelijke killende extra tegengoal uit kwam. Ik verwacht de volgende wedstrijd en uitermate scherp en vooral gemotiveerde ploeg, want het was vandaag weer puur op instelling dat er verloren is.

Het is heel jammer maar Arsenal is ieder jaar gewoon met niet!! Zal dit seizoen niet anders zijn.

Wat een wedstrijd zeg, wat liep het stroef bij Arsenal in vergelijking met de voorbereiding. WHU uiteraard verdiend gewonnen, 2 grove inschattingsfouten van Cech deden 't werk. Toch schaar ik Arsenal bij de titelfavorieten. Die Adrián en Forster vind ik beiden toch wel onderschatte keepers, kunnen echt wel bij een topclub aam de slag. Proficiat Hammers!

er was gewoon niks positief vandaag, bij chelsea kan je nog zeggen datze een uitstekende 1e helft hebben gespeelt.
waarom alle wedstrijden winnen, en dan de belangerijkste verliezen.
benieuwd wat wenger te zeggen heeft in persconferce want dit was ronduit armzalig.

Heel zuur dit, de eerste wedstrijd is natuurlijk belangrijk. Veel mensen schrijven nu Arsenal af, maar dat vind ik dan net een beetje te ver gaan. Wel moeten er aankopen gedaan worden, want met dit team word je geen kampioen.

En dan lees je de afgelopen dagen alleen maar dat ze met Benzema erbij kampioen worden -.- De rest van het elftal is gewoon te matig. Benzema zal zelf ook niet naar Arsenal willen gaan zo/

And so it begins... Er valt niet eens te zeggen o ze hebben die of die nodig.. want alle 11 + wissels hebben matig gespeeld.. ugh walgelijk.. Het seizoen is nog niet over, er is nog genoeg tijd voor verandering, want dat is duidelijk; Het moet anders... mentaal, tactisch en qua motivatie Niet zo raar eigenlijk dat Arsenal altijd meer balbezit heeft.. De tegenpartij scoort en gaan met zijn allen op eigen helft voetballen.. en vervolgens gaat Arsenal tegen zichzelf voetballen. Tikken tikken, nog meer tikken, schot, geblokt, repeat. Same story, different season. Nouja goed gespeeld van West Ham, ze hebben verdient gewonnen. Zucht!

Een prachtige pot gezien met een West Ham dat hard streed tegen Arsenal en dan is het prachtig om het seizoen te beginnen met een 2-0 zege op Arsenal. Jammer van de uitschakeling in de Europa League, prachtig om het goed te maken met zo een start van het seizoen. Ik heb er vertrouwen in en kijk uit naar een mooi seizoen onder Bilic. Forever blowing bubbles!

9 augustus 2015 om 16:37

Ik heb er super veel vertrouwen in!

Ramsey trouwens, hij wordt nog de speler die mij het meest irriteert als hij zo doorgaat.

9 augustus 2015 om 16:39

Ja echt he, wtf. Zo slecht als vandaag heb ik Ramsey nog niet vaak zien spelen.

9 augustus 2015 om 16:43

Is het wat mij betreft al, gedeelde 1e plek met Giroud.

Er is 1 wedstrijd gespeeld. Die wordt verloren. Nu kan Arsenal nog wel kampioen worden. Laten we eerst de komende wedstrijden kijken, dan praten we verder.

Cech zag er niet uit bij allebij de goals maar de aanval van Arsenal sloeg nergens op en Ozil mag ook meer kritiek krijgen hij was weer zwak.
Ik hoop dat Wenger uit paniek 90 miljoen gaat bieden op Benzema en dat Perez die geld weer investeert in Aguero

De verwachting was dat Cech de punten ging winnen voor Arsenal, voor mij heeft hij er 3 doen verliezen vandaag. 1ste doelpunt heeft hij daar niets te zoeken. Als je toch komt moet je hem gewoon hebben. 2e doelpunt gaat hij niet voluit. Desondanks ben ik er zeker van dat hij op andere wedstrijden punten gaat winnen voor Arsenal. Passing zeer matig. Payet man van de match voor mij. Reese Oxford ook zeeeer sterk voor een 16 jarigr

9 augustus 2015 om 17:19

Lastig voor Cech om 3 punten te verliezen, zelfs al had hij alles gestopt dan had Arsenal nog moeten scoren.

9 augustus 2015 om 17:38

West Ham had geen uitgespeelde kansen, ze scoren uit 2 fouten van Cech. 3 putnen kan idd niet, zal maar 2 zeggen :-p

9 augustus 2015 om 18:11

@ardatletico
Cech kan ook geen twee punten winnen als Arsenal niet scoort.
Hij had maximaal 1 punt kunnen redden als hij alles had tegengehouden.

Ten aanzien van de 1-0: dit was absoluut geen blunder. De vrije trap is perfect genomen, precies op het penaltystip met het hoofd verlengd.. de enige die hier blaam treft zijn de verdedigers. Een vrije trap die zo perfect genomen wordt kan niet op het conto van de keeper komen.

Cech heeft dus Arsenal geen punten gekost.

Pfff elk jaar hetzelfde liedje. Iedereen buiten wenger blijkbaar weet dat er nog een middenvelder en een spits bij moet komen.

Zo zien we maar weer dat vooraf gewoon niets te zeggen valt over het verloop van de competitie. Jammer voor de grootste voorspellers alhier. Extra komisch is dat de twee "grootste kanshebbers" direct een misstap begaan hebben, nota bene thuis. Het maakt het alleen maar interessanter.

Hoppa gelijk op de 1e dag wordt duidelijk hoe sterk de premier league dit seizoen is... elk team heeft toppers en kan van de grote jongens winnen... heb zin in dit seizoen

Ik vind het wel hilarisch hoe mensen Arsenal nu al afschrijven :D seizoen is nog niet is tegoei begonnen en iedereen is al aan het zeuren hilarisch gewoon

9 augustus 2015 om 17:49

Ik vind het hilarisch hoe mensen Arsenal uberhaupt als titelfavoriet kunnen zien. Ze zijn een beetje het Feyenoord van Engeland. Iedereen gelooft wel in een titel en ze worden ook wel gerekend als topclub, maar wanneer worden ze nou daadwerkelijk kampioen? Zou ook niet weten wat Benzema daar te zoeken heeft.

En 16 jarige starter in de PL, das niet niks!!

9 augustus 2015 om 16:46

Niet alleen 16 jaar, maar hij speelde echt top. Won veel duels en zat er vaak tussen. Heeft een mooie toekomst voor zich, gewoon hopen dat hij blessurevrij blijft.

9 augustus 2015 om 16:46

Groot talent ui de West Ham jeugd, ook aanvoerder van Engeland onder 17, kan zowel als centrale verdediger en verdedigende middenvelder spelen. Zeker iemand om in de gaten te houden en een speler waar de West Ham fans veel vertrouwen in hebben.

9 augustus 2015 om 17:11

Het leek wel alsof die Oxford 25 was en Ramsey 16.

.arsenal fan zijn moet net zijn als voor t nederlands elftal zijn, jebdoet leuk mee en komt eind, maar uiteindelijk sta je met lege handen en een hoop complimenten

Och Och, ze verliezen de eerste wedstrijd en zijn geen titelkandidaten meer, hou toch op. Na 1 wedstrijd kan je niet zeggen dat de titel uit zicht is. Sjonge jonge wat een onzin

Zeer matige wedstrijd en dat nog wel op de openingsdag, na een gelijkspel van Chelsea, wat een tegenvaller. Monreal, Coquelin, Giroud, Cazorla en Cech waren allen zeer matig vandaag. Maar de aller slechtste was toch wel Ramsey. Sinds dat twee seizoenen geleden al zijn schoten omgezet werden in doelpunten lijkt hij zijn nonchalantie weer teruggevonden te hebben. Veel niet lekker getimede passes, altijd de moeilijkste oplossingen en hij schiet wanneer hij moet passen en andersom.

Hopelijk is Wilshere snel weer fit zodat Ramsey kan banken en Arsenal de balans weer terugpakt in het elftal. Met Wilshere hebben we in elk geval de urgentie om er iets van te maken. 3 stillisten in een team gaat gewoonweg niet tegen een ploeg die vanaf een voorsprong (terecht) de boel op slot gooit.

Chelsea, Arsenal, United overtuigen niet. Nu City en Liverpool nog maar het verzacht de pijn ietsjes

9 augustus 2015 om 18:08

United heeft wel de 3 punten

Ik heb nu Arsenal-Chelsea en United aan het werk gezien en ik ben geschrokken van het niveau.
Tempo is te laag paasjes komen totaal niet aan en er zat weinig creativiteit.
Chelsea deed het wat beter maar ook niet zo heel veel beter.
Ik voorspel spel ook vroege uitschakeling in de poulefases van de C.l voor 2 clubs uit Engeland.
Voor PSG en Atletico is dit goed nieuws.
Real-Barca en Bayern hadden sowieso niks te vrezen voor de Engelse ploegen de laatste jaren.

9 augustus 2015 om 17:45

Een dag geen competitie vergelijking of het neerhalen van de Premier League is een dag niet geleefd!

Waarom hebben La Liga supporters een inferioriteitscomplex? Altijd weer de drang dat ze zich moeten bewijzen.

9 augustus 2015 om 18:03

al die ploegen samen kunnen niet eens een elftal maken van Engelse spelers.

9 augustus 2015 om 18:09

Doe niet zo raar. United speelde gisteren gewoon met 5 Engelse spelers.

Mertesacker en Kon zijn de hele wedstrijd geklopt op fysiek en snelheid door krachtige spitsen voorin van West Ham. Dit is was ook al zo vorig jaar tegen Monaco helemaal overlopen. Het is toch beter om maar 2 topverdedigers te halen en zowiezo Mertesacker met vervroegd pensioen weg te sturen. Giroud dat wisten we al is gewoon niet goed genoeg denk dat hij net als Wenger carte blanche heeft.

Oxford speelde echt een prima wedstrijd, verloor afen toewel het duel, maar hij kon het tempo netjes bij benen. Top talent!

conclusie die je uit de wedstrijd kan halen is dat Arsenal weinig heeft
gecreëerd en twee fouten achterin heeft gemaakt beide doelpunten
hadden voorkomen kunnen worden als Cech goed stond te keepen
Alexis moest gewoon in de basis starten vandaag kwam zoveel dreiging
vanaf. zonder een topspits zijn we kansloos voor de titel.

hier was ik al bang voor, bijna elke arsenal fan zei dat cech nog wereldtop is maar die gast heeft vorig jaar weinig gekeept en in die wedstrijden die hij wel mocht spelen zag het er allemaal niet zo klasse uit bij hem; toch leuk om bevestiging te krijgen

Ik zit al vanaf het begin van de transfer periode te zeggen dat de defensie van Arsenal niet goed genoeg is voor de titel, maar iedere keer werd ik ervan verzekerd dat Arsenal een goeie defensie heeft. Niks ook niet, ieder jaar hetzelfde liedje bij de gunners, CL gaan die ook niets laten zien, overschatten zichzelf enorm door 1 overwinning op Chelsea (die ook overschat zijn imo).

9 augustus 2015 om 17:17

Van de week nog heb ik twee keer hardop gevraagd waarom zoveel mensen zeiden dat Arsenal een serieuze titelkandidaat is. Daar kwam geen enkel inhoudelijk antwoord op. Maar dat ze deze wedstrijd zouden verliezen had ik echt niet verwacht. Arsenal is wat mij betreft nu nog een stuk minder titelkandidaat dan ik al dacht.

9 augustus 2015 om 17:21

West Ham heeft een goede ploeg hoor, maar ik had ook niet verwacht dat ze zo simpel van Arsenal zouden winnen. Ik vond Arsenal vandaag aanvallend nog zwakker dan verdedigend, en deze ploeg gaat kampioen worden volgens velen? Nog niet misschien. Een beest van een CV, een klassespits en als ik Ramsey en Coquelin vandaag bezig zag, ook nog een goeie CM zijn nodig om hier een kampioenenploeg van te maken. Maar Wenger gaat toch geen geld uitgeven, dus het zal wel weer voor volgend jaar zijn.

9 augustus 2015 om 20:41

Ben op vakantie geweest, anders had ik wel gereageerd haha.

Arsenal is elk jaar titelkandidaat/kanshebber. Dit jaar werd/wordt er idd meer gesproken over een serieuze titelkandidaat en dat is in mijn ogen ook logisch. In 2015 was Arsenal enorm sterk en er stond echt een goede basis. Iedereen was overtuigd van de kwaliteiten van dit team, er moesten alleen nog wat aankopen komen. Cech kwam, wat natuurlijk een topkeeper is en hierdoor kreeg je ook meer geloof in dit team. Het leek ook echt dat Arsenal ging doorpakken, maar dat is er nog niet van gekomen. Het vertrouwen neemt nu ook weer af, aangezien er gewoon een topspits nodig is en ook een concurrent voor Coquelin op cvm, maar die zijn nog steeds niet gehaald en ik heb ook geen idee of er nog iets komt. Maar zonder die 2 red je het sws nooit.

Op dit moment zijn de meeste Arsenal fans ook wel nuchter genoeg om te zeggen dat ze geen serieuze kandidaat zijn, puur omdat die broodnodige spelers er nog steeds niet zijn en niemand weet of ze nog komen.

9 augustus 2015 om 19:42

Het is achterin goed, maar niet geweldig. Maar dat is niet echt waar het probleem zit. Arsenal kan niet verdedigen als team. Er is niemand die het fatsoenlijk neer zet of aan stuurt. Het lijkt af en toe gewoon alsof ze geen idee hebben wat ze moeten doen. Ze wijzen wat, ze lopen wat naar de bal..
Dat is altijd al een zwak punt geweest van Arsenal, maar het lijkt ook nooit te veranderen.

9 augustus 2015 om 20:21

Het is de taak van de centrale verdedigers en eventueel verdedigende middenvelder(s) om de medespelers defensief bij te sturen. Als Arsenal zo niet kan verdedigen dan ligt het probleem bij de Cv's die niet goed communiceren met de rest.

9 augustus 2015 om 20:47

Dat ben ik wel enigszins met je eens, maar het probleem ligt niet alleen bij de cv's. Het zijn verschillende factoren. Een zeer belangrijke is bv dat er geen leider is. Je hebt een leider nodig die het team in vorm houdt, in balans houdt etc. Dat mist bij Arsenal sws al. Daarnaast is het ook een fout van Wenger. Het is zijn taak om ervoor te zorgen dat ze niet te ver inzakken en terug lopen, maar om een of andere reden gebeurt dit toch. Ook moet hij toch wel iets kunnen doen aan het feit dat het als team niet goed staat?

Dit verlies is goed voor Arsenal. Ik hoop dat Wenger nu echt te portemonnee trekt, want versterkingen zijn hard nodig als Arsenal echt ambitie heeft. Er moeten minimaal 2 aankopen worden gedaan. Een spits en een defensieve middenvelder.

Zonder Cech was het 0-0 geworden.

WHU gefeliciteerd. Het is slechts de eerste wedstrijd maar Wenger houdt maar niet op in zijn eigen wereldje te geloven. Hij durft 'de toppers' niet te wisselen, het gevolg is een team dat totaal uit balans is. The Ox rechtsback hahah snel Cocq eruit halen, dan weet je iig dat je helemaal geen bal meer veroverd.... en over Mertesacker hebben we het al jaren. Het zal wel een aardige kerel zijn.

9 augustus 2015 om 18:09

Speelde Ox rechtsback? Dacht dat Wenger eerder nog zei dat die doelpunten moest gaan scoren. Dat wordt knap lastig van daar...

arsenal is toch echt een grote grap.. zichzelf boven city en united schatten maar niets te vertellen hebben tegen west ham.. en dan hoor ik wenger nog zeggen dat ze geen topspits nodig hebben..

9 augustus 2015 om 18:43

Ja echt waar? Vertel mij ook even wanneer Arsenal (!) heeft gezegd dat zij boven United en City eindigen? Of ben je nu mensen aan het napraten?

Man, man, man. Hoe slecht kan je spelen Arsenal zijnde? Schandalig.

Coq had het te hoog in zijn bol gekregen, aan Ramsey ga ik zelf geen woorden vuil maken. Cazorla terug op CM, Ramsey bank of desnoods flank.

Overigens ben ik ook geschrokken over de backs. Ben nooit fan geweest van Monreal, maar hij deed het goed samen met Bellerin. Ik dacht dat als Debuchy zou spelen, Gibbs terug basis zou staan, niet dus. Er was ook een duidelijk verschil tussen Debuchy en Bellerin, wat ik eigenlijk niet verwacht had. Ik hoop dat Gibbs zich herpakt en samen met Bellerin, Gabriel (bfg bank) en Kosc de defensie compleet maakt.

PS: Wenger, haal Benzema!

Dit jaar ging t wel even gebeuren, t zou de fans sieren om een keer niet te hoog van te toren te blazen

9 augustus 2015 om 20:48

Zijn er altijd een paar die te hoog van de toren blazen. Er zijn er ook genoeg die beseffen dat er sws nog 1/2 aankopen bij moeten wil Arsenal iets gaan betekenen.

Waarom moet de poll altijd aangevuld worden? Waarom "Nee, niet meer"? Waarom niet gewoon nee? Want ik heb ze nooit als titelkandidaat gezien.

Verder denk ik dat dit ook wel de verdienste van West Ham is hoor. Die hebben zich verrassend goed versterkt. Heb helemaal niet meegekregen dat Ogbonna daar heen was gegaan, echt een topaankoop voor ze. Vorig jaar ook Kouyaté al, Payet vond ik in Frankrijk ook heel sterk. Dan vraag je je toch af hoe West Ham het flikt, met alle respect.

Ik zou graag reageren op de poll maar mijn antwoord staat niet bij de gegeven opties: Nee, nooit gezien als titelkandidaat.

Dat is pas de eerste wedstrijd maar jeez typisch arsenal om het weer te laten liggen

Hahahaha heerlijk dit schudt al die Arsenal fanboys weer even wakker. "Arsenal had een goede voorbereiding dus Dit jaar worden we kampioen."

En dan de analisten die roepen dat de transfer van Cech de belangrijkste van deze zomer was haha. Niemand had natuurlijk zien aankomen dat hij in zijn eerste competitie-duel zo in de fout zou gaan. Daarnaast was de rest van het team ook gewoon zeer matig. Giroud en de hele verdediging komen gewoon tekort om te spelen voor de titel.

Arsenal heeft nu genoeg geld om er een keer echt voor te gaan. Dan moeten ze wel iets meer investeren. In mijn ogen hebben ze dan een extra spits en een controlerende middenvelder van topniveau nodig.

De laatste tien jaar was het excuus: we kunnen financieel niet opboksen tegen de absolute top. Maar die vlieger gaat nu niet meer op.

vreemde start van de toppers ... united speelt niet uitstekend en moesten rekenen op doelman romero , maar united wint wel ...
chelsea en arsenal spelen onder hun verwacht niveau en verliezen respectievelijk 2 en 3 punten, dus die teams zijn al op hun plaats gezet .
liverpool wint toch een moeilijke opener op stoke , dat is ok en morgen mogen we verwachtten dat city ook de 3 punten binnen haalt ...daarmee zijn al enkele verrassingen gekend op deze eerste speeldag!

arsenal liep over van vertrouwen maar je ziet dat je geen wedstrijden wint door heel de zomer spetterende verklaringen af te leggen.... maar wel door prestaties te leveren op die groene rechthoek en niets anders...

chelsea liep over van vertrouwen gezien hun voorbije seizoen ....maar zoals ik al eerder zei de dag na het kampioenschap , was die titel al geschiedenis en voorbij .... gisteren kregen de chelsea spelers en trainers al een goede les in bescheidenheid .

men kan stellen voor arsenal en chelsea dat een ommekeer nu al dringend nodig is omdat men geen titel kan halen op de wijze hoe chelsea gisteren speelde en arsenal vandaag , dus mourinho kan aan de slag en wenger staat al onder druk door het verwachtings patroon dat hij zelf heeft geschapen bij de arsenal supporters , door zijn verklaringen heel de zomer door , beide coaches staan eigenlijk al onder druk en dit zo vroeg in het seizoen !

niet dat je moet wanhopen na één wedstrijd , dat niet... maar het spelbeeld van beide teams was enorm ondermaats en dat moet zo vlug mogelijk keren want anders zit je zo al tegen een puntenkloof van 5 of 6 punten achterstand aan op liverpool en city of united en dan begint de stress/druk, pas echt !

Hoogmoed komt voor de val zullen we maar (weer) zeggen.
Dit is zo ontzettend jammer... Thuis meteen je eerste wedstrijd verliezen is erg pijnlijk.
Zeker West Ham moeten ze gewoon winnen, die hebben dit heel effectief afgestraft.

Ze roepen van te voren weer te hard dat ze een kampioen waardig elftal hebben, komt misschien ook wel door de vragen die vanuit journalisten komt, maar speel eerst eens een paar wedstrijden en begin dan dit soort dingen voorzichtig te zeggen.
Ook ik zou het mooi vinden als Arsenal weer eens kampioen wordt, want ze spelen altijd erg mooi voetbal.
Ze moeten gewoon nog een wereldklasse spits halen en misschien nog een verdediger, dan kunnen ze denk ik echt mee doen. Giroud er gewoon uit, wat ik al eerder gezegd heb. Zet daar bv een Benzema neer, dan heb je echt een hele goede aanvaller. Ik ben alleen benieuwd of Real Madrid hem wil laten gaan.

Maar goed, het is een valse start, meteen een wake-up call, kan alleen maar beter laten we maar zeggen. Chelsea speelde ook gelijk wat waarschijnlijk niemand had verwacht.

Als je de statistieken van Arsenal kent qua seizoensopeningen dan is deze nederlaag geen eens verrassend te noemen.
Bij de start van de afgelopen 6 seizoenen won Arsenal maar 1x zijn openingswedstrijd.

Cech zag er verder niet goed uit vandaag. Hoop dat hij gewoon een off-day had vandaag voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. SakaAanvaller3811
M. ØdegaardMiddenvelder367
E. Smith RoweMiddenvelder3310
A. RamsdaleKeeper340
Gabriel MartinelliAanvaller296
G. XhakaMiddenvelder271
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Frankrijk
379 fans
Coach, 72 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren