Galatasaray heeft eerste prijs van seizoen binnen na droge knal van ‘Y7’

Zaterdag, 8 augustus 2015 om 21:40Gijs Freriks • Laatste update: 22:19

Galatasaray heeft voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis beslag gelegd op de Süper Kupa. De regerend kampioen van Turkije won zaterdagavond met 1-0 van verliezend bekerwinnaar Bursaspor en Yasin Öztekin kroonde zich tot de matchwinner.

Y7, zoals de Turk ook wel wordt genoemd, kapte na een kwart wedstrijd naar binnen en vond met zijn linker de korte hoek. Hij zette daarmee de openingstreffer en direct de eindstand op het bord in het Osmanli Stadion te Ankara. De eerste grote kans van de wedstrijd was nog wel voor Bursaspor geweest, maar Fernando Muslera redde op een schot van Cédric Bakambu en de rebound werd vervolgens geblokt. Kort na de gelijkmaker werd een kopgoal van Tomás Sivok wegens buitenspel geannuleerd. Muslera werd ook in de tweede helft aan het werk gezet.

De Uruguayaan keerde een vrije trap en Bakambu kopte later voorlangs. Wesley Sneijder werd een klein kwartier voor tijd naar de kant gehaald en was zichtbaar teleurgesteld; hij werd vervangen door Umut Bulut. Bursaspor slaagde er echter niet meer in om nog gelijk te maken en daardoor sleepte Galatasaray de eerste prijs van het seizoen 2015/16 in de wacht. Lukas Podolski en Bilal Kisa maakten hun officiële debuut voor Cim Bom en in de slotfase kreeg Emre Çolak nog een rode kaart.

Lukas Podolski: 'Zeg Wes, mallerd, stop daar eens mee'

Wesley Sneijder: 'Nee, gekkie, jij moet stoppen' 󾍊

Posted by voetbalzone on zaterdag 8 augustus 2015


Poll

Een terechte zege voor Galatasaray?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door uamigo)

Gefeliciteerd Gala fans, maar Bursaspor was beter had meer de bal en verdiende een doelpunt, Sneijder en Poldi vielen tegen en Muslera was weer de betere. Wat mij betreft motm Ozan Tufan, ik hoop dat Atleti hem haalt.

8 augustus 2015 om 21:46

Wat je zegt klopt maar ze hadden evenveel balbezit : motm Yasin

8 augustus 2015 om 21:50

Ozan tufan was veel beter sowieso motm.

9 augustus 2015 om 00:09

Rkoeman10 Je hebt blijkbaar de Turkse competitie vorig jaar niet goed gevolgd. Galatasaray heeft met deze spel van vandaag, afgelopen seizoen kampioen geworden. Met goed spel win je niet altijd, wordt je niet altijd kampioen. Dat is wel gebleken. Nu mogen de tegenstanders 'beter' spelen, maar dat wij in de omschakeling scoren . Zolang de drie punten maar in de pocket is, vind ik het wel goed!

Wedstrijd niet gezien maar Galatasaray is gwn de beste in Turkije!!!

8 augustus 2015 om 23:56

Ik heb de wedstrijd wrl gezien, rn vondt Bursa de tweede helft veel overtuigender beginnen. De eerste helft was Gala wel erg sterk!

8 augustus 2015 om 23:57

Excuses voor de typfouten, was op telefoon getypt.

Het goede nieuws is dat GS gewonnen heeft, het slechte nieuws is wat speelde GS Slecht zeg. Geen overtuiging niets, ik zag tweede helft, maar een uitgespeelde kans. Deze ploeg is dit jaar niet Champions league waardig als je het mij vraagt.

8 augustus 2015 om 22:03

Ik snap wat je zegt maar denk dat je het bestuur en team wat meer tijd moet geven.
Alle transfers werden beschimpt maar ik denk dat ze je kunnen verbazen.

Ik vond Bilal vandaag prima spelen en eigenlijk zelfs beter dan Selcuk. Lekkere korte snelle 1 tik paasjes. Stond eigenlijk nooit stil(dit in tegenstelling tot Selcuk en Burak) en zette uitstekend druk.

Carole maakte een uitstekende indruk op mijn tijdens de voorbereiding en Pododlski brengt dat beetje voetbal intelligentie in de voorhoede wat we sinds Drogba missen.

Ik denk dat dit team een RB, Cv(als semih a la Diaby zo blijft doorsukkelen met blessures) en een spits nodig heeft die de bal kan vasthouden en van de 3 kansen (1 op 1 met de keeper) er 1 maakt.

Je ziet ook dat verschillende spelers zoals yasin, Telles(won vandaag bijna alle luchtduels) en Chedjou steeds beter en beter worden.

We zijn op dit moment iig beter dan Fener en Besiktas. Dit zegt natuurlijk niks aangezien zij nog alles aan de praat moeten krijgen maar ik denk dat wij met 3 aankopen zomaar kunnen verbazen.

Helaas zijn we niet CL-kwartfinale waardig maar dat is met de restricties van de Uefa ook niet mogelijk dit is een tussenjaar voor ons en alles is bonus. Volgend jaar zal er een nieuw elftal worden gebouwd als we ons hotel hebben gebouwd en al het geld van de debiteuren geind.

PS: hadden we maar Sener gekocht. Dan kon hij mooi met Sabri concurreren en later dit seizoen het overnemen. Want die jongen speelt zo ongeloofelijk goed. Je zag dat Donetsk vanaf links niks kon creeren.

Mijn droom Aankopen begin deze zomer waren Sener, Ozan Tufan/tolgay/sahin en Pato. Kijken wat er nog mogelijk is

8 augustus 2015 om 22:15

Mooi gesproken. Maar als Melo echt gaat dan ook nog een middenvelder, totaal dus nog 4 spelers halen. Anders wordt het moeilijk in de CL.

8 augustus 2015 om 22:19

Eens, maar wat je hieronder zegt klopt niet:

"want die jongen speelt zo ongeloofelijk goed. Je zag dat Donetsk vanaf links niks kon creeren. "

Bij de 3-0 werd hij kinderlijk uitgesprint. Ze kwamen toen toch echt van links. Aanvallend kon hij ook weinig bekokstoven.

8 augustus 2015 om 22:59

Melo vervangen wordt heel erg lastig. Je zou dan erg veel geld moeten uitgeven wat we niet hebben. Daarom hoop ik dat ons bestuur het hard speelt en melo aan zijn contract houdt. Volgend jaar is hij 32 en dan kunnen we in alle rust opzoek naar een vervanger.

Sener werd na de rust via RB er helemaal uitgelopen maar het hele team was verslagen. Sener zat er al helemaal doorheen en zou eigenlijk rond 60 gewisseld moeten worden imo. Ook liep de RV niet mee wat het natuurlijk ook moeilijker maakt. Vind jij het dan geen goede RB Gangstarr

Ik zou zelf kijken of Pato haalbaar is. Verder zou ik Lucas Marques en Doria proberen op te pikken. Marques doet het al jaren uitstekend op RB in de Serie A en Doria ligt overhoop met el Loco en is haalbaar en ijzersterk qua dekking en snelheid (laat dit nou net zijn wat we missen). Pato spreekt voor zich en laat zien in de Serie A dat hij klaar is voor een return naar de Europese velden. Met het geld van Fener (cl) en onze nieuwe sponsers zouden dit prima haalbare aankopen moeten zijn. Ik denk dat het team (zie opstelling) ook zeker hoge ogen kan gooien in de CL

Muslera
Marques
Chedjou
Doria
Telles
Melo
Rodriguez
Yasin
King Wesley
Podolski
Pato

Ik had het gevoel dat we elk moment een tegen doelpunten konden krijgen. Na de 1-0 gokt Hamza Hamzaoglu op de winst en wisselt Sneijder Burak en Podolski. Emre maakt dan zomaar een rare overtreding dat terecht rood was. Tactisch vond ik het zwakjes.

Sneijder deed wel vreemd, waarom doe je dat nou jongen? Als je wordt gewisseld moet je dat gewoon accepteren.

Motm: Yasin. Mooie doelpunt en de enige die goed speelde. Wat een energie heeft deze kerel. In de laatste minuten nog steeds volle sprintjes trekken! Hulde.

8 augustus 2015 om 22:07

Sneijder loopt lachend met een beker in z'n hand. Wes is een winnaar die zelfs kwaad wordt als hij 89ste minuut wordt gewisseld. Prik door zo een media propaganda heen.

8 augustus 2015 om 23:52

Klopt maat. Bij de huldiging ging ik mij concentreren op hem. Je zacht gelijk een big smile hehe. Was inderdaad een mug olifant actie van Atv. Beetje een drama situatie creeeren door 'irritaties' achter elkaar te plakken.

Sneijder liep kwaad van het veld af toen hij 10 minuten voor tijd gewisseld werd.
Laatst ook al tekeer gegaan tegen een aantal journalisten.
Hopelijk geen voorbode allemaal.

8 augustus 2015 om 22:09

Snap dat dan hij heeft een zwangere vrouw die wss chagrijnig is dat is niet goed voor ze n mooth

8 augustus 2015 om 22:21

Ja want jij kent zijn vrouw? lol, en wat is mooth?

Een wedstrijd die ik niet had verwacht. Galatasaray die de tegenstander steeds liet komen maar Bursa profiteerde er niet van. Een verdedigende "bikkelaar" middenvelder hebben we zeer zeker nodig mits Melo gewoon niet weggaat.
Motm: Y7

Eerste helft speelden we redelijk, we hadden de wedstrijd onder controle. Weer redt Yasin ons. Tweede helft werden we gewoonweg gedomineerd. We hebben dringend een nieuwe cv en cm nodig, en kijk eens aan! Bursaspor heeft op die posities paar beesten lopen. Dhr. Ozbek, gebruik even je hoofd en koop Ozan Tufan en Serdar Aziz. Dit zijn aankopen die reeel zijn, en gerealiseerd kunnen worden. Turkse clubs moeten een voorbeeld nemen van het beleid van Bursa. Weer hebben ze een aantal toppertjes, zoals Bakambu.

Blij met de beker uiterraard, maar het spel moet veel en veel beter. Weliswaar pas eerste officiele wedstrijd van het seizoen, dus verwacht niet dat we er meteen staan.
Podolski niet meteen flitsend, maar denk dat het een goede aanwinst zal worden.
Bilal is een leuke wissel van de wissel wat mij betreft, mag de veters van Melo niet eens strikken!!
Die Jem Karacan speelde maar heel kort, maar zie meteen al licht bij hem: dat licht is volgens mij zeer zeer zwak, wat een drama invalbeurt zeg. Hoop dat het de zenuwen zijn.
Yasin wordt weer erg belangrijk dit seizoen, man man wat een aanwinst en kwam zomaar beetje uit de lucht vallen halverwege vorig seizoen.
Muslera ben ik echt bang voor: als de Gea naar Real gaat, zie ik hem helaas zo vertrekken naar Man Utd met zijn huidige vorm, zeer verdiend uiterraard.

Yasin motm gekozen by the way

Weer Galatasaray, weer een beker. Mijn grootste angst is dat het gaat vervelen. Hehe.

Eerste helft sterk, tweede helft controlerend. Bilal Kisa speelt goed als hij niet kort gedekt wordt. Tegen Inter zagen we dat hij niet weet welke kant hij op moet draaien als er wordt gepressed. Conclusie: Voor Stsl ok, voor CL nee. Telles erg sterk, Sabri ook. Burak deed weinig. Muslera alien.

Erg grappig hoe Atv er alles aan deed om een Sneijder-rel te voeden. Hij is gewoon teleurgesteld dat hij eruit wordt gehaald. Ze zoomen met man en macht in om een mogelijke reactie te filmen. Vervolgens doen ze zelfs een montage met aan het eind een Sneijder die naar de kleedkamers loopt.

Ozan Tufan ? Leuke speler, weinig bijzonders. Niet het talent dat wordt geschreven. Zulke hebben we er genoeg van in Turkije. Veel loopvermogen, weinig inhoud.

8 augustus 2015 om 22:02

Controlerend? Broer, het is maar dat Bursa-spelers niet goed kunnen mikken als ze koppen anders zagen we een andere wedstrijd, denk ik.

8 augustus 2015 om 22:13

Koppen...stilstaande situaties hebben toch weinig te maken met het spel ? Je hebt gelijk dat we veel te weinig wonnen in de lucht. Het is bekend dat wij na een 1-0/2-0 achterover leunen. Dan lijkt het dat zij iets doen, maar we laten het toe. Dus controlerend.

8 augustus 2015 om 22:34

Hahah duidelijk!! Helemaal eens
#controlerend

8 augustus 2015 om 23:14

Ä°k zie nu reacties over Ozan. Ä°k sta versteld, sommige noemen hun zelfs motm. Ä°k weet echt niet welke wedstrijd zij hebben gekeken maar Ozan vind ik echt enorm overschat. Vandaag doet hij weer precies wat hij altijd doet, enorm veel lopen met de bal, wat er leuk uitziet, maar daarna knullig balverlies lijden.

9 augustus 2015 om 00:24

Inderdaad. Enige voordeel is dat hij jong is. Natuurlijk knap om op zo een leeftijd international + belangrijke clubspeler te zijn. Ik zie echter niet veel extra's bij die jongen. Beetje overhyped ja.

Leuke selectie voor de stsl, maar in de cl gaan wij zwaaar gepakt worden. Over de match; typisch Gs. Eerst ultra aanvallend en hoge pressing, en na de 1-0 à la Mourinho de bus parkeren...

8 augustus 2015 om 22:14

Jullie hebben ten minste nog het recht om gepakt te worden in de Champions League. Wij willen ook gepakt worden in de Champions League.

8 augustus 2015 om 22:22

Met dit team kunnen jullie echt de el winnen met een beetje geluk. Ik heb ook gelezen dat jullie 'nieuwe middenvelder' Luka Milivojević gaat worden.

Blijkbaar gaat hij 8m kosten, ik woon zelf in België en kan zeggen dat dit een grote miskoop gaat worden.

8 augustus 2015 om 22:32

Ik wil Aranguiz en niemand anders. Geen idee wie die Milojevic is. Hopelijk komt hij niet.

8 augustus 2015 om 22:43

Met het vertrek van Emre zou ik voor Marcelo Diaz gaan. Speelde Aranguiz onder Sampaoli niet als een box to box middenvelder...?

8 augustus 2015 om 23:36

Diaz is al oud en Aranguiz is veel beter. Ik ga voor Aranguiz.

9 augustus 2015 om 04:13

Broer geen stress jullie worden gepakt in Super Lig.

8 augustus 2015 om 22:15

Over je laatste zin: Zo zijn we kampioen geworden.

CL is afhankelijk van de loting. Zag je hoe we speelden tegen Inter ? Europa is altijd anders. Ik heb er vertrouwen in met Hamzaoglu.

8 augustus 2015 om 22:25

Natuurlijk heb ik ook vertrouwen in Hamza, die man heeft de Turkish treble gewonnen, maar als je elk jaar prijzen wilt winnen moet je je team blijven consolideren met gerichte transfers, in ons geval, een rb, cvm en cv

En als ik me niet vergis kan Inter al 4 wed. niet scoren... Hmm, fener begon ook met de super kupa vorig jaar if you know what I mean, laten we niet te euforisch zijn

Edit; Vervanger van Melo is er nog altijd niet en de lig begint volgende week al. Ik begin me toch al zorgen te maken hmm...

8 augustus 2015 om 23:09

Ik heb ook het volste vertrouwen in onze trainer en hoop dat hij nog lang bij ons blijft, maar als we geen vervanger van Melo halen en het gaat een paar wedstrijden slecht. Dan ben ik bang dat Hamza Hamzaoglu de rekening krijgt.

De eerste en hopelijk laatste prijs voor jullie. Gefeliciteerd Galatasaray fans. En stop aub de club met Gala aan te duiden. Het klinkt voor geen meter.

8 augustus 2015 om 22:29

Hier irriteer ik me dus ook echt aan!

8 augustus 2015 om 22:37

#Gala

Fb haalt spelers en wij halen bekersxd ze pompen fb en gs wordt uitbetaald hahaxd selcuk is wel slecht man, hij is niet meer dreigend en wanneer hij die bal heeft 95% dat ie weer op grond gaat.. Het leek alsof achterin niet stevig stond maar dat kwam door middenveld, echt zwak en we missen melo zeker wel!

Gala speelt met een te traag middenveld waardoors de aansluiting erg traag is.
Je zag dat in de slotfase terug , omdat er geen vatsoenlijke counter uit kwam.
We hebben een spits ala Remy nodig
En vooral een verdediger ik juich Glik toe

MOTM : Yasin of Serdar Aziz maar aangezien Gala heeft gewonnen Yasin

8 augustus 2015 om 22:31

En een strijder zoals Mavuba op het middenveld zo ook welkom zijn dat lijkt me nog het meest nodig

Maakt niet uit wie tegenvielden of niet Gala pakt de 'Tripple' en blijkbaar hielden ze genoeg controle om een tegengoal niet te incasseren.
Gefeliciteerd alle Gala'fans

Vorig seizoen zijn we zakelijk kampioen geworden. Doelpuntje maken en zorgen dat je niks incasseert, vandaag weer het zelfde voetbal. Leuk we hebben weer een beker erbij maar zelf zou ik meer een meer dominante Galatasaray zien. Wat je ook verwacht van zo'n prachtige en een grote club.

Bij Aykut Kocaman pakte het ook deze speel wijze een jaartje goed uit maar de andere twee seizoenen werden ze hier op afgestraft.

Vooral in de CL zou je dit never volhouden.

Werk aan de winkel!


8 augustus 2015 om 23:00

Ik snap de meeste leden op vz niet. Yasin kan alleen rennen en is een beetje technisch. Voor de turkse competitie is hij redelijk, maar let op zijn combinaties en voetbalintelligentie, hoevaak sneijder op hem tript en hoevaak hij counters verpest. Omdat hij met geluk een mooie doelpunt heeft gescoord is hij motm. Yasin blijft in mijn ogen gs onwaardig en verdiend niet motm te worden. Chedjou hij heeft alle ballen tegengehouden en alle duels gewonnen. Dat is een gs waardige speler, in mijn ogen ook samen met Muslera motm van vandaag.

8 augustus 2015 om 23:06

Als je het over zijn prestatie van vandaag hebt, ben ik het met je eens. Maar hij heeft vorig seizoen wel degelijk laten zien dat hij belangrijk kan zijn voor ons. Daarnaast hebben we geen geld om een betere speler te halen.

8 augustus 2015 om 23:23

Tegen kleine clubs was hij vorig seizoen dreigend ja. Maar tegen een fener of bjk was hij nergens, omdat hij dan even beter wordt gedekt. Ik zou investeren in Sinan Gumus. Fysiek sterk en is even technisch als Yasin.

8 augustus 2015 om 23:57

Hij scoorde tegen BJK en tegen Fener ook bijna dus wat je zegt slaat nergens op

Tegen Inter vond ik ons niet slecht spelen, maar vandaag viel het wel tegen. Telles vond ik ik goed spelen en hetzelfde geldt voor Chedjou en Hakan Balta. Sabri kan er mee door in de competitie, maar wordt een achilleshiel in de CL. Daarnaast moeten we kosten wat het kost een goede CVM halen, want je kunt in de CL niet met Bilal en Selcuk op het middenveld aankomen zetten. De flanken vond ik met Podolski en Yasin wel dreigend, maar er is ruimte voor verbetering. Sneijder en Burak vond ik tegenvallen, maar die vinden hun vorm hopelijk wel in een paar weken.

We speelden niet goed en we hebben er een beker bij. Nu hopen dat we met een paar transfers de transferperiode kunnen afsluiten en beginnen met een overwinning in en tegen Sivas.

Y7? De Turkse Ronaldo of een andere reden?

9 augustus 2015 om 09:51

Ja, wannabe Ronaldo. Smh.

Motm: Yasin, ongetwijfeld. Maar als wij niet met nieuwe en gerichte transfers komen. Gaan wij doelpunten om onze oren krijgen. Ja zelfs van Shakhtar! Bursa had zoveel kans, echter hadden ze niet de potentie om dit af te maken. In de CL zullen ze genadeloos zijn. De wedstrijd van Inter overigens niet gezien. Maar vriendschappelijke duels zeggen mij weinig. Ik lees namelijk dat we goed hadden gespeeld en bla bla bla...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1149 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. van AanholtVerdediger90
K. AktürkoğluMiddenvelder91
T. AntalyalıMiddenvelder80
F. MusleraKeeper90
A. CicâldăuMiddenvelder82
Mostafa MohamedAanvaller83
S. FeghouliMiddenvelder71
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

799 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Al Gharafa 11 6 2 1
2017/2018 Al Gharafa 11 9 2 0
2017/2018 OGC Nice 5 0 0 0
2016/2017 Galatasaray 28 5 5 0
2015/2016 Galatasaray 25 5 11 0
Laatste voetbalnieuws

Wesley Sneijder: ‘Hij is echt de beste man van het veld, het is echt genieten’

Wesley Sneijder komt woorden tekort om het spel van Steven Berghuis te beschrijven. Volgens de analyticus speelde de aanvaller tegen Borussia Dortmund (4-0 winst) zijn beste wedstrijd ooit. Presentator Humberto Tan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren