Dortmund start nieuw tijdperk onder Tuchel met Europese zege

Borussia Dortmund heeft de eerste wedstrijd in het toernooi om de Europa League in winst omgezet. In het eerste duel met het Oostenrijkse Wolfsberger AC, in het kader van de derde voorronde, groeide Jonas Hoffman uit tot matchwinner: 0-1. Het was voor Thomas Tuchel, de opvolger van Jürgen Klopp, zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van de Bundesliga-club.

Die Borussen legden in de eerste helft in Klagenfurt al de basis voor de overwinning. Na veertien minuten spelen verscheen de 0-1 reeds op het scorebord. Henrikh Mkhitaryan kreeg de bal mee van Pierre-Emerick Aubameyang en uit diens pass werkte Jonas Hoffman de bal in het lege doel. De ploeg van Tuchel controleerde en domineerde het eerste bedrijf, maar liet na om het overwicht in meer doelpunten uit te drukken.

In de tweede helft veranderden de verhoudingen in eerste instantie niet, al had Wolfsberger na een uur spelen wel een dot van een kans. Thomas Zündel schoot het leer echter over het doel van Roman Bürki. Luttele minuten later maakten Shinji Kagawa en Gonzalo Castro hun opwachting en speelde BVB ietwat offensiever. Meer doelpunten vielen er echter niet in de Hypo-Group-Arena, al deed de thuisploeg er alles aan om minimaal een keer te scoren.

Denk jij dat Borussia Dortmund dit seizoen beter gaat presteren?

1
2

Als je alle kansen ziet is het verbazingwekkend dat er maar een keer gescoord is. Dortmund had nog kansen, maar buitenspel en onzorgvuldigheid voorkwamen een grotere voorsprong. Echter had de bal er ook makkelijk aan de andere kant in gekund. Wolfsberg kreeg echt 100% kansen, bij een goed uitgespeelde aanval en 2x bij een corner. Maar de keeper van Dortmund keepte sterk vandaag en het vizier stond niet op scherp bij de tegenpartij dus ze hielden de nul. Ik verwacht dat Dortmund uiteindelijk toch vrij eenvoudig nog doorgaat volgende week, zeker omdat het een thuiswedstrijd is dan. Het seizoen zal waarschijnlijk beter worden dan vorig jaar, maar dat is op zich ook niet zo moeilijk als je kijkt naar de prestaties afgelopen seizoen

Er staat hypo-group stadion, maar wolfsbergs stadion mag niet in europa. Hierdoor spelen ze in het wörthersee-stadion in Klagenfurt.

Dat was heel moeizaam. BVB zeker de dominante ploeg, maar weer lieten ze top kansen onbenut. Weer wordt duidelijk dat BVB een top afmaker nodig heeft. Als je niet de 2de scoort, krijgt de tegenstander meer zelfvertrouwen en maak je hem sterk. Die wedstrijd vanavond was er een goed voorbeeld van.

Het middenveld krijgt van mij een 8, die kleine Weigl en Gündogan waren de uitblinkers, de aanval een 4 en de verdediging een 6, met de uitzondering van Bürki die 2 keer de gelijkmaker voorkwam. Vanaf de 65. minuut had Wolfsberg plotseling kansen en dan was de orde bij BVB niet meer goed, dat vond ik heel verrassend. Wolfsberg, een stugge ploeg, maar voetballend duidelijk minder, had door opportunistisch spel wat mogelijkheden.

Ik denk dat BVB door gaat maar het is nog veel werk aan de winkel in Dortmund volgende week.

30 juli 2015 om 23:49

Perfect samengevat. Vooral de aanval liet te wensen over. Reus heeft meer wedstrijden nog om 90 minuten vol te kunnen gaan. En ze hebben een balvaste spits nodig. Aubame dan maar een soort vrije rol op rechts geven. Een sterke spits zorgt er ook voor dat die 3 aanvallers eromheen kunnen bewegen.. Ze raken de bal nu te snel kwijt. En nog een topmiddevelder erbij zou goed zijn, weet niet hoe ze financieel zitten.

31 juli 2015 om 00:10

Het middenveld is top, vind ik. Wat BVB mist is inderdaad een makkelijk scorende spits.

31 juli 2015 om 02:20

Ibra naar BVB misschien als z'n zogenoemde "grote verassing"?

31 juli 2015 om 09:31

Mijn favoriete spits bij mijn favoriete buitenlandse club. Dat zou wat zijn! Maar gaat niet gebeuren...

Ik heb een beetje een black-out , hoe is dortmund gekwalificeerd , niet via de beker toch ?

31 juli 2015 om 12:49

Dortmund verloor de beker van wolfsburg, die met een tweede plaats in de BL al champions league had. Daarom kreeg dortmund die spot.

31 juli 2015 om 22:49