FC Porto slaat bod van dertig miljoen euro af: ‘Hij kost vijftig miljoen’

Dinsdag, 28 juli 2015 om

FC Porto raakte Danilo deze zomer al kwijt aan Real Madrid en ook de andere vleugelverdediger, Alex Sandro, is bijzonder gewild. Voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa bevestigt dinsdagmiddag in een interview met O Jogo dat Atlético Madrid de 24-jarige linksback erg graag wilde hebben.

/

“We hebben een bod van dertig miljoen euro van Atlético afgeslagen. De gelimiteerde transfersom in het contract bedraagt vijftig miljoen, dus Alex Sandro blijft. Zijn contractverlenging is nog niet in orde gemaakt, maar hij ligt sowieso nog een jaar vast”, aldus Pinto da Costa. Sandro, die zes A-interlands voor Brazilië speelde, werd ook al in verband gebracht met clubs als Chelsea, Juventus en AC Milan

De club uit Milaan zou drie weken geleden nog een bod van 25 miljoen op Alex Sandro hebben uitgebracht, maar daar ging men in Portugal dus evenmin mee akkoord. Clubbaas Pinto da Costa gaat in het interview ook in op de geruchten over spelers als Edin Dzeko van Manchester City, Fernando Llorente van Juventus, Óliver Torres van Atlético en Rafa van Sporting Braga.

“Dzeko is een goede speler, maar niet voor ons. Llorente? Nee, nee, het is niet gemakkelijk. Het is ook niet makkelijk om over Llorente te spreken”, blijft Pinto da Costa vaag. “Óliver keert niet terug bij de club. Atlético wilde hem in de transfer van Jackson Martínez betrekken, maar trainer Diego Simeone wilde hem niet laten gaan. Rafa is een groot talent, maar het zou stom zijn om twintig miljoen voor hem te betalen. Dat is hij niet waard.”


Poll

Denk jij dat Alex Sandro deze zomer bij FC Porto blijft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door kush)

Hoe kan Sandro nou meer waard zijn dan Danilo

28 juli 2015 om 16:55

Ze willen hem dit jaar gewoon behouden

28 juli 2015 om 16:58

Denk ik ook, twee vleugelverdedigers in een transfertijd laten gaan is niet goed. Gewoon houden zeg ik dus.

28 juli 2015 om 17:43

Als Portofan vind ik Alex Sandro een betere speler dan Danilo. Danilo had echter al een grote naam voordat hij naar Porto kwam.

28 juli 2015 om 18:24

Maar had Atletico niet al die van Chelsea teruggekocht? Of gaat dat niet meer door

28 juli 2015 om 18:25

Ow nevermind zie nu al in artikel hieronder, mag weg.

28 juli 2015 om 18:54

Klopt. Dat is inmiddels bevestigd dat Felipe luis weer naar atletico gaat

28 juli 2015 om 19:26

Is een nog betere back.
Wel opvallend dat beide backs zo in trek zijn.

Risicovol hoor... een bod van €30 miljoen afslaan voor een 1-jarig contract, zonder zekerheid te hebben qua contractverlenging.

Willems zal dan ook wel op het lijstje staan bij Athletico. Gelukkig is die geblesseerd..

Ongeloofelijk, Hoe die Portugezen dat toch altijd weer doen.

28 juli 2015 om 17:03

Idd. Daar kunnen we hier in Nederland nog wat van leren. Bedoel niet dat we nu minstens 59 mil moeten vragen voor onze Nederlandse talenten. Maar moeten meer kunnen vangen voor ze

28 juli 2015 om 17:25

Tja. Als bepaalde figuren hier op het forum vinden dat psv wijnaldum "voor 10 miljoen euro zelf naar engeland willen fietsen" schiet het niet op natuurlijk. Geld ook voor bijvoorbeeld Clasie. De beste eredivisie spelers moeten we gewoon niet meer voor minder dan 25 weg willen doen.

28 juli 2015 om 17:35

Ja het probleem is alleen dat die spelers zelf ook weg willen en dus geen contract meer tekenen. Psv zou bijv wel een vraagprijs van 30 miljoen kunnen hanteren voor wijnaldum maar dat gaat geen enkele club betalen natuurlijk. Dan loop je het risico dat de speler transfervrij vertrekt tenzij je de vraagprijs omlaag haalt dan vang je in ieder geval nog aardig wat miljoenen. Zo lang de spelers uit de eredivisie zelf willen vertrekken heeft het geen zin om aan een te hoog bedrag vast tr houden uiteindelijk verliezen de nederlandse clubs toch

28 juli 2015 om 17:45

Spelers van porto en benfica zijn ook beter dan die van de nederlandse clubs in de meeste gevallen. FC porto haalt elk jaar de achste of kwart finales van de CL. Benfica komt vaak ver in de EL etc.

Nederlandse clubs stranden in de eerste rondes dus bewijzen de spelers minder goed dat ze het geld waard zijn.

28 juli 2015 om 17:50

Denk dat het met de Nederlandse instelling te maken heeft; er valt simpelweg weinig aan te doen. Media/supporters claimen dat bepaalde talenten tussen hun 21ste-24ste vaak al klaar zijn voor het buitenland vanwege het bedroevende niveau van onze competitie (wat dus op deze manier een sneeuwbaleffect word), daarnaast is er vaak sprake van zelfvertrouwen met een portie zelfoverschatting waardoor ze vaak (te) jong de stap al maken. En dan heb je het gezeik nog dat, zeker in NL (aangezien ons salarisbudget erg 'laag' ligt, vergeleken met andere/grotere competities), spelers té veel macht hebben. Komt wellicht ook omdat we in NL schijnbaar van 3-4 jarige contracten houden. Om dan vervolgens weer té lang te wachten met het verlengen ervan..

28 juli 2015 om 19:06

@asroma de beste speler van de eredivisie is ook niet voor minder san 25 miljoen weggegaan. De beste speler was namelijk depay.

28 juli 2015 om 19:23

Vandaar dat ik spelers zei.

29 juli 2015 om 00:25

Ik zou niet zo snel Wijnaldum met een selectie-speler van Brazilië willen vergelijken, maar je hebt gelijk dat Nederlandse clubs best meer kunnen vragen voor de transfers.

28 juli 2015 om 17:42

Zij hebben langere contracten en betalen meer loon. En oh ja, al die spelers zijn voor een heel groot deel in het bezit van investeringsmaatschappijen. De clubs zelf hebben daar niet heel veel te vertellen hoor. En van die dertig miljoen ziet Porto bijna niets terug.

28 juli 2015 om 17:47

Onzin. Porto heeft afgelopen jaar evenveel als Ajax uitbetaald aan salarissen. Daarnaast worden enkele spelers gehaald met hulp van investeringsmaatschappijen, maar worden die in de loop van de tijd gekocht van deze maatschappijen. Hierdoor bezitten ze alsnog vaak over 80 tot 100% van de spelers. In het geval van Porto dan, maar volgens mij gaat Benfica hetzelfde te werk.

28 juli 2015 om 23:30

Alleen Casilias krijgt al 6 miljoen euro per jaar. En k denk Dat jongens als Jackson ook niet met een miljoentje werd afgescheept, of wel? Porto betaalt echt veel beter dan de Nederlandse top.

28 juli 2015 om 17:47

Portugezen presteren in Europa. Nederlanders komen de groepsfases nog geen eens voorbij terwijl nietszeggende clubs uit banenrepublieken dat wel lukt.. dus wij moeten niet veel lullen en blij zijn met iedere cent die we krijgen. Sinds Van Nistelrooij heeft toch geen enkele speler echt geslaagd. Robben ja maar die is meer geblesseerd dan fit, ik noem dat geen grote succes.

28 juli 2015 om 22:10

Een banenrepubliek, dat klinkt goed! Hoe zit het daar met de werkloosheid?

29 juli 2015 om 09:38

Wat klets jij nou weer. Hoezo niemand meer sinds Nistelrooij.. Sneijder die bepalend is geweest in de CL winst van Inter. Robben die scoort in Finale cl en hem wint met bayern. Ned 11tal dat op de laatste twee Wk 2e en 3e wordt. Het zijn maar net zon handje vol Portugezen die wel succesvol zijn. Natuurlink Cristiano R. Misschien Coentrao en profiteerde bij Real. En nationaal presteren ver onder de maat. De meeste spelers die ze daar voor vele miljoenen verkopen komen ook van buitrn Portugal. Dus niet lullen. En niet te vreden zijn met elke cent. Anders donderen we nog harder naar beneden.

50 mil voor een back snap echt niet dat clubs dat zouden willen betalen voor een niet speciale back

28 juli 2015 om 16:59

Dat is zijn afkoopsom, ik denk dat ze met ze met 35 a 40 miljoen ook genoegen nemen.

28 juli 2015 om 17:17

Zelfs 35 tot 40 miljoen is een belachelijk bedrag voor een degelijke back. Ik snap best dat Porto hem niet kwijt wilt en niet bij het eerste bod akkoord gaan, maar deze bedragen gaan nergens meer over.

Hopelijk kan Nederland dit jaar een goede beurt maken in Europa en langzaam (financieel) weer uit het dal kruipen. Dan kunnen clubs als Ajax en PSV en op termijn misschien ook Feyenoord en AZ ook die bedragen vragen voor hun spelers. Dit moet echter wel gepaard gaan met een stijging in het salaris plafon, anders wordt het een onmogelijk opgave.

Een bod van 30 miljoen afslaan op een linksback die nog maar een 1 jarig contract heeft?

Normaal onderhandelen ze enorm goed maar ook met een 3 of 4 jarig contract zie ik ze niet echt meer krijgen voor een linksback. Misschien 5 miljoen maar of dat het risico waard is...

28 juli 2015 om 17:21

Het verschil met Nederland is dat Porto wel de kwaliteit van het elftal boven geld stelt. De reden dat dit bod is afgeslagen heeft puur en alleen te maken met het feit dat Danilo al weg is. Porto kan het zich niet veroorloven om Sandro ook nog kwijt te raken.

28 juli 2015 om 19:50

Aan de ene kant heb je gelijk, aan de andere kant is een back vaak niet de meest belangrijke speler in een elftal en 30 miljoen voor 1 jaar, dan moeten ze er wel heel zeker van zijn dat hij verlengt.

Die 30 mil had je ook aan kunnen pakken en investeren in opvolgers, als je dat doet denk je ook aan je elftal natuurlijk maar op iets langere termijn en niet enkel komend jaar.

Maar Atletico heeft net Filipe Luis gehaald en hebben Siquiera(?) Nog..

28 juli 2015 om 17:11

Ja daar snap ik idd ook weinig van ! Die gasten hebben goed geweldig ingekocht, maar aangezien je Filipe Luis en Siquiera nog in je selectie heb lijkt Alex Sandro me overbodig. Ondanks dat een geweldige aankoop zou zijn en hij in mijn ogen ook beter is dan beide linksachters die ze nu hebben.
Het liefst zie ik Alex Sandro naar Arsenal verhuizen. Past perfect bij hun style als opkomende vleugelverdediger. Gibbs en Monreal zijn beide een klasse minder dan hem

28 juli 2015 om 17:26

Er staat bij dat Atletico het geprobeerd heeft. Als je logisch nadenkt, zullen ze dit natuurlijk wel gedaan hebben voordat Filipe Luis kwam
Toen deze Sandro onhaalbaar bleek, zijn ze voor Filipe Luis gegaan.

Porto is een geweldige club En ook geniaal waarom neemt Ajax hun voorbeeld niet Zuid Amerikanen halen en door laten groeien en dan voor een monsterbedrag gaan verkopen??

28 juli 2015 om 18:10

Omdat ze in Portugal geen minimum salaris voor niet EU spelers hebben. Dat maakt wel een verschil.

Ik zie het Porto ook nog wel voor elkaar krijgen dat ze hem voor 50 miljoen verkopen. Porto is de laatste jaren erg goed bezig op de transfermarkt. Ze verkopen hele tijd spelers voor een groot bedrag en er komen ook weer toppers voor terug .

Kijk Ajax, je kan een voorbeeld nemen aan Porto.

Die Portugezen zij niet gek. Flinke verkoopprijzen en als ze een speler niet willen verkopen, dan verhogen ze de verkoopprijs tot buiten proporties.

Ajax zou dat straks met Cillessen ook moeten doen. Eens zien of er dan nog een club is, die Cillessen voor 45 miljoen komt ophalen in Amsterdam ...

28 juli 2015 om 19:26

In Portugal zijn minimale afkoopsommen verplicht om in het contract op te nemen. Omdat ze dus de toekomstige toppers niet snel kwijt willen gooien ze daarin de prijzen omhoog, dit doen ze dus met de relatief goedkope Argentijnen en Brazilianen (of andere zuid-amerikanen) die ze binnen hengelen.

In Nederland gaat dat binnenhalen van die Zuid-Amerikanen echter niet zo makkelijk en goedkoop want hier moeten spelers van buiten de EU een minimumbedrag verdienen (minimaal 1,5 keer gemiddeld eredivisie salaris) dat hoeft in Portugal niet

Berry van Aerle krabt zich nig eens achter zijn oren als hij ziet wat er tegenwoordig voor een back betaald wordt. Hij werd na zijn carriere postbode.

Veel clubs moeten het manier van porto volgen clubs zoals Ajax PSV Feyenoord inter lazio etc

50 miljoen voor een back van Porto.
Atletico Madrid is ook behoorlijk vermogend en smijt met geld in deze economische crisis.

Atletico heeft toch een Chinese aandeelhouder die heel rijk is

Gast real barca en atleti leven van schulden en schulden hun merken niks van de crisis XD

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Porto

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica3628
2.FC Porto3219
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
J. CoronaAanvaller130
Zé LuísAanvaller127
A. MarchesínKeeper120
TiquinhoAanvaller101
M. MaregaAanvaller104
PepeVerdediger121
Wilson ManafáVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Porto.

2 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren