Update: Newcastle heeft stopper binnen, maar wacht op immigratiedienst

Zondag, 26 juli 2015 om

Anderlecht moest de landstitel in het afgelopen seizoen aan AA Gent laten, maar hoopt in het aankomende voetbaljaar weer de beste van België te worden. Paarswit raakt echter twee belangrijke spelers kwijt aan Newcastle United: spits Aleksandar Mitrovic is al gepresenteerd bij de Engelse club en verdediger Chancel Mbemba zal waarschijnlijk nog voor het weekend volgen.

/

De twintigjarige Congolees reist donderdag naar Engeland voor de medische keuring, zo meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht en Newcastle hebben elkaar gevonden in een transfersom van zo'n tien miljoen euro voor Mbemba. Eerder betaalden the Magpies al tussen de zeventien en achttien miljoen euro voor Mitrovic, dus Newcastle maakt Anderlecht wel een stuk rijker.

Als er bij de keuring geen problemen aan het licht komen, zal Mbemba een vijfjarig contract gaan tekenen bij Newcastle. Na Mitrovic en Georginio Wijnaldum wordt hij de derde aankoop van Steve McClaren bij de club uit Noord-Engeland. Mbemba speelde in twee seizoenen tijd 63 competitiewedstrijden voor Anderlecht.

Update 26 juli 14.50 uur - Newcastle heeft stopper binnen, maar wacht op immigratiedienst
Chancel Mbemba heeft zijn medische keuring bij Newcastle United doorstaan. De verdediger moet echter nog wachten op een verblijfsvergunning en kan zich dan pas écht melden bij de selectie van coach Steve McClaren. De Britse immigratiedienst zal de zaak echter niet voor 30 juli behandelen. Wanneer zich geen onverwachte problemen voordoen, lijkt de twintigjarige Congolees dus met ingang van de 31e officieel speler van the Magpies te zijn.


Poll

Chancel Mbemba is een aanwinst voor Newcastle United


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door rolo1984)

Goed bezig daar. Nu is het wel belangrijk dat ze nog aardig wat spelers lozen, want volgens mij hebben ze er iets veel.

22 juli 2015 om 20:02

Haha, inderdaad. Ik denk dat ze nu wel drie elftallen met overbetaalde miskopen op kunnen stellen.

22 juli 2015 om 20:09

Ietsje maar inderdaad. Maar de aankopen tot nu toe zijn redelijk veelbelovend. Met deze selectie zouden ze zichzelf niet al te moeilijk moeten handhaven, in tegenstelling tot vorig seizoen.

23 juli 2015 om 19:23

Als het meezit doen ze mee om Europese plaatsen denk ik. Er is altijd veel kwaliteit geweest, maar het sloeg gewoon nergens op wat ze deden.

Wordt echt geweldig in Engeland. Als Arsenal, City en United nog die 1/2 laatste aankopen doen zijn er 4 grote kanshebbers. Dan heb je Liverpool en Spurs voor plek 5/6 gok ik en voor die andere plek heb je Southampton, Everton en Newcastle. Eventueel zelfs Palace en Swansea.

23 juli 2015 om 20:20

Ik denk dat daarvoor niet heel veel aankopen meer nodig zijn. Ik ben vooral benieuwd hoe Arsenal en Man U het doen. Vind ik toch de mooiere clubs van de 4. Ik denk dat Arsenal zo al kans maakt om eerlijk te zijn. Hebben vorig jaar op den duur heel goed en mooi voetbal laten zien. En Louis zal er vast wel iets moois van bouwen met zijn gebalanceerde selectie. Maar het zou mooi zijn als Le Prof weer eens een titel in handen krijgt!

22 juli 2015 om 20:29

Zorgen voor stabiliteit bij Anderlecht en het geld van de verkochte spelers weer investeren in nieuwe gasten.

Misschien wel de beste centrale verdediger van België. Ijzersterk en liet ook een goede indruk achter in de Champions League. Hij past wel in het Engels voetbal.

22 juli 2015 om 20:31

Zeker de beste als Engels zo lang geblesseerd is, en Kara heeft ook veel talent maar is veel te wisselvallig.
Blijkbaar hebben de Newcastle scouts toch ogen in hun kop, want dit is wel een bijzonder goeie en verstandige aankoop, i.t.t. die van Mitrivic.

23 juli 2015 om 01:34

Mitrovic scoorde als een malle in Belgie waar heb je het over? Ik merk aan je reacties(ook bij andere topics) dat je er niet zoveel verstand van hebt(no offense)

23 juli 2015 om 19:22

Denk dat Belgunner toch één van de weinigen met wel verstand, zeker van de Belgische competitie.

Maar goed, ben het wel met je eens over Mitrovic. Is trouwens wel een lastig mannetje, maar als het gaat lopen bij die jongen scoort die veel.

23 juli 2015 om 21:15

Tja Gooner4, Mitrovic heeft 44 goals gescoord in 90 wedstrijden, wat op het eerste zicht fantastisch lijkt.
Als je hem van nabij volgt, dan zie je echter dat het heus niet zo fantastisch is, niet normaal welke kansen die jongen laat liggen. Als je elke wedstrijd 3-4 grote, 100 procent kansen krijgt en er dan 1 per 2 wedstijden scoort, is dat niet zo fantastisch.

Het hele elftal is op hem afgestemd, geen enkele speler van het type Depay die voor eigen succes gaat, het zijn allemaal aangevers à la Cazorla, en dan nog raakt hij maar aan 20 competitiegoals dit jaar, terwijl de topschutters vorige jaren altijd rond de 25 zaten, en minder goed omringd waren.

Het is een hele sterke kopper, maar hij mist veel om ooit een topspits te worden. Hij heeft noch snelheid, noch een goede techniek, noch een individuele actie. Beetje een ouderwetse spits, terwijl moderne spitsen veel dynamischer zijn, kijk maar naar Agüero, Lewandowski, Benzema, Cavani, Suarez en co.

Bihbarbarez mag gerust zeggen dat ik er weinig van ken, ik heb een dik vel , maar ik weet wel waarover ik spreek (zonder dat ik arrogant wil klinken) als het Club Brugge of Anderlecht betreft, die zie ik heel vaak spelen.
Bihbarbarez staart zich waarschijnlijk blind op Mitrovic zijn gemiddelde, en da's begrijpelijk. Het is geen slechte spits, maar hij gaat Newcastle echt niet richting subtop schieten.

Aardige investeringen wat Newcastle doet... Ben erg benieuwd of ze snel aan het PML niveau aanpassen

Dat zelfs Anderlecht 28 miljoen vangt voor twee spelers! :
Dat is bijna 2/3 van hun begroting.

22 juli 2015 om 20:13

Goed verdiend natuurlijk maar denk wel dat het welkom was al dat geld.

22 juli 2015 om 20:16

Door gemis van de Champions League lopen ze 10-15 miljoen euro mis dusja.. das één.

22 juli 2015 om 21:04

Dacht dat ze de CL ook niet meer gingen begroten of niet?

Echt een topverdediger voor Newcastle. Fysiek superieur aangezien hij groot (+ kan enorm hoog springen), sterk én snel is. Anderlecht verliest kwaliteit met Mitrovic en Mbemba maar Club nu ook met Ryan. Nuytinck en Heylen zullen de concurrentie onderling moeten aangaan voor de plek naast Deschacht centraal achterin.

22 juli 2015 om 20:35

Nee joh, Anderlecht zal wel een topper halen, moet ook, want noch Nuytinck noch Heylen zijn kampioensmateriaal. Nu ja, je kan nooit 11 uitblinkers hebben, Club heeft ook de Bock en Gent Rafinha, ook 2 net-niet spelers, maar de as van het elftal is zo belangrijk, ik zou er nog eerder Dendoncker dan Heylen zetten.

22 juli 2015 om 22:21

Dendoncker zullen ze op het middenveld ook nodig hebben. Defour is toch om de x-aantal matchen geblesseerd of geschorst. Indien die eens een min of meer blessurevrij seizoen zou spelen en dan nog met tielemans en praet die beide nog meer ervaring krijgen, zouden ze het verlies van mbemba toch moeten kunnen opvangen. Ik ben het voor de rest niet eens met je over mitrovic, ik zie hem ook niet graag spelen, maar hij is nog steeds maar 19. En tot hiertoe heeft hij nog niet echt ten volle geleefd voor zijn sport. De aanvoer was in vele gevallen een ramp bij anderlecht en toch wordt hij nog topscorer. Ok, hij heeft ook veel kansen gemist. Maar anders had hij er wss 35 gemaakt? En zou hij nu zelfs niet meer naar newcastle gaan.. Mbemba doet er veel voor, een kerel met een goede mentaliteit ook, maar weinig minpunten en ook nog jong.

22 juli 2015 om 22:34

Ze zullen hem daar zeker af en toe nodig hebben, maar aangezien ze nu 4-4-2 spelen, zal er nu slechts plaats zijn voor 2 centrale middenvelders in plaats van 3. Tielemans, Defour of Praet zullen dat winnen, tenzij Praet op links komt.

Maar goed, je zegt het, door schorsingen en blessures zal Dendoncker daar wel soms spelen, maar ik zie hem niet zo vaak aan de bak komen.

Wat bedoel je met de aanvoer was een ramp? Anderlecht heeft enkel aangevers, ze hebben geen Depay, Ronaldo, Moses Simon, Mujangi Bia, Izquierdo, Sanchez etc. op de flank, Acheampong, Praet, Najar, Tielemans... zijn allemaal aangevers. De aanvoer voor Mitrovic was echt fantastisch, iedereen speelde in dienst van hem. Dat was het probleem ook.

Het is natuurlijk als een club 2 van je beste spelers koopt.
Newcastle heeft nogal poen.
Wijnaldum werd gekocht en nu deze 2 Belgische knapen.
Macclaren is zeker een broer van Louis van Gaal.

22 juli 2015 om 20:36

Newcastle heeft altijd al veel geld gehad. De eigenaar is heel erg rijk maar de club zelf is ook gewoon heel erg groot. Newcastle heeft de potentie om groter te zijn dan de Spurs bijvoorbeeld alleen er zijn echt continue (minstens 10 jaar) slechte beslissingen genomen in Newcastle.

22 juli 2015 om 22:46

Newcastle is een slapende reus inderdaad, maar wat dacht je van hun grote rivaal, Sunderland? Die kunnen ook een heel eind gaan komen. En ook West Ham is zo'n gigant die dit jaar toch wel echt stappen maakt.

Anderlecht heeft Ezekiel al gehaald voor Mitro, ben benieuwd wie Van Holsbeek nu uit de hoge hoed tovert. Misschien een Jao Carlos?

22 juli 2015 om 21:05

Als het HVH niet lukt om met ~25 miljoen extra inkomsten een deftige CB aan te trekken zou het pas een echte schande zijn voor Anderlecht, des te meer omdat Dendoncker nu opgeoffert wordt op die plek.

22 juli 2015 om 21:29

Herman krijgt maar een paar miljoen om te spenderen hoor. Door het mislopen van cl moeten ze voorzichtig zijn omdat ze een hoge loonkost hebben.

Nu nog Praet, Tielemans en Dendoncker en je al het grote talent weggeroofd bij Anderlecht. Maar Newcastle mag dan weer serieus meedoen om de EL plaatsen.

Newcastle United is wel lekker bezig op de transfermarkt, met het binnenhalen van Chancel Mbemba, Aleksandar Mitrović en Georginio Wijnaldum en ik denk ook wel dat deze Mbemba het goed zal doen bij Newcastle.

Mbemba is fysiek een sterke speler, die zeker in de Premier League past. Hij is ook pas twintig jaar en wie weet kan hij Newcastle United, net als Wijnaldum en Mitrović, gebruiken als opstap naar nog 'n grotere club.

Ik verwacht wel dat Newcastle dit seizoen hoger zal eindigen dan het afgelopen seizoen. Ik gok op 'n plek tussen de zevende en twaalfde plaats en ik sluit ook niet uit dat ze zich aankomend seizoen plaatsen voor de Europa League.

Krul
Janmaat
Coloccini
Mbemba
Dummett
Colback
Sissoko
Aankoop
Wijnaldum
Ayoze Pérez
Mitrovic
26 juli 2015 om 16:20

Is Mbemba wel 20? Daar hoor je ook verschillende verhalen over maar dat heb je veel vaker met spelers als Afrika. Gaan ook verhalen dat die stuk ouder is dan 20 jaar.

Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat er zoveel Afrikaanse spelers in België spelen, al helemaal in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland

26 juli 2015 om 16:19

Volgens mij omdat ze daar niet zo veel verdienen als ze hier in Nederland. Als je in Nederland spelers hebt buiten de EG dan moet je veel meer salaris betalen en dat hebben ze in Belgie niet volgens mij

Newcastle haalt echt van die Fifa spelers die later vet goed worden

26 juli 2015 om 18:12

Alex omdat Congo vroeger een kolonie van België was. Daarom spelen er veel Congolezen in de belgische competitie.

Zijn allemaal wel allemaal grote aankopen uit kleine competities maar de vraag is of ze het niveau aankunnen. Die mitrovic heeft wel veel weg van altidore, daar had ik ook mijn twijfels bij. Hij komt een beetje lui over

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal19-2
12.Burnley 18-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. DúbravkaKeeper150
M. AlmirónMiddenvelder150
JoelintonAanvaller151
A. CarrollAanvaller80
Y. MutoAanvaller50
D. GayleAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

2 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 6 december
Ousmane Dembélé houdt alle opties open. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren