'Ik ga na Heerenveen een stap richting de top zetten'

Woensdag, 22 juli 2015 om

Erwin Mulder doet met sc Heerenveen een stapje terug, maar de 26-jarige doelman beschouwt de Friese club niet als eindstation. In Voetbal International laat de ex-Feyenoorder weten dat hij nog altijd barst van de ambitie. "Ik wil bij Heerenveen een betere keeper worden en daarna ga ik absoluut een stap richting de top zetten", geeft hij te kennen.

/

Mulder blikt in het vraaggesprek terug op het afgelopen jaar, dat door de plotselinge komst van Kenneth Vermeer zwaar was. De goalie raakt abrupt zijn plek tussen de palen kwijt en moest genoegen nemen met een reserverol. Hij belandde niet in de put. "Als ik kwaad en teleurgesteld was gebleven had ik nu niet bij Heerenveen gekeept, maar een hoofdklasser. Wat heb ik daaraan? Helemaal niets."

Liever kijkt Mulder vooruit. Hij tekende een tweejarig contract in Heerenveen in hoopt in die periode stappen te maken. De doelman denkt vooral op het vlak van coaching beter te kunnen. Ook wil hij brutaler worden. Bij Feyenoord is er volgens hem twijfel ontstaan omdat hij te rustig en sociaal was. "Ballen tegenhouden is het belangrijkste, maar in Nederland wordt meer van een keeper verwacht. Brutaliteit is, zeker voor een doelman, ook belangrijk", besluit hij.


Poll

Erwin Mulder gaat na Heerenveen weer een stap omhoog doen


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door knokkie)

Hahaha.. dromen mag altijd, zorg eerst nou maar dat je bij Heerenveen gaat presteren ipv elk interview een grote mond te geven.. als je al gepasseerd wordt door Vermeer dan ben je niet bijster goed.

22 juli 2015 om 18:54

Nja "al" door Vermeer, daar doe je Vermeer weer iets te kort mee. Vermeer is in principe gewoon een hele goede doelman die in topvorm heel veel punten voor je pakt met zijn katachtige reflexen. In iets mindere doen dan zijn topvorm (en helaas komt hij dat moment elk seizoen tegen) begint hij inderdaad foutjes te maken. Maar al met al is Mulder wel door een aardig sterke doelman eruit gekeept.

22 juli 2015 om 18:56

Nee want Vermeer is een doelman van niks natuurlijk...? Ik ben ook geen fan van Mulder, vind het een erg slechte keeper, maar hoewel het zo gaat binnen ee topsport, was het wel erg abrupt voor hem. Eigenlijk was hij al reserve doelman toen de naam van Kenneth gelinkt werd aan Feyenoord..

22 juli 2015 om 19:04

Vermeer is een prima keeper voor de eredivisie en een subtop in een grote competitie.. aangezien vermeer nooit de stap heeft gezet, of kunnen zetten is het lastig te beoordelen hoe goed hij nu eigenlijk is. Stekelenburg was ook ver uit de beste in de eredivisie maar stelt geen reet voor in het buitenland. Vermeer is gewoon degelijke keeper.. en het nadeel van een keeper is dat ze altijd in vorm moeten zijn, aangezien het je anders punten kost, en laat vermeer dat nou niet hebben die constantheid.

22 juli 2015 om 19:06

Hij is niet een erg slechte keeper. Hij is een redelijke keeper. Voor Heerenveen een prima aanwinst.

22 juli 2015 om 19:31

Nja, ik zou als Heerenveen supporter niet blij zijn als Mulder op doel staat. Hij is niet beter of gelijkwaardig aan/dan Nordfeld en ik denk dat Heerenveen een betere doelman had kunnen vinden. Je kan Hans Vonk er nog beter in zetten.. Daarnaast heb ik bij Mulder altijd zoiets van.. er staat een jochie in een veel te groot shirt op doel. Hjj heeft goede wedstrijden gekeept, maar teert teveel op die ene 3 wedstrijdjes per jaar dat hij presteert. We hebben het wel eens over Cillessen dat die zogenaamd uitstraling ontbreekt, maar in vergelijking met Mulder is Cillessen een beest..

22 juli 2015 om 20:19

Vermeer is erg goed

22 juli 2015 om 19:02

Helaas is het zo.
Als Vermeer al beter is dan moet je geen babbels hebben over een topclub.

22 juli 2015 om 19:02

Helaas is het zo.
Als Vermeer al beter is dan moet je geen babbels hebben over een topclub.

22 juli 2015 om 20:01

Onder andere real madrid en Barcelona staan als in de rij voor mulder.

Niet zo mal doen Erwin! Heb nog steeds nachtmerries van je van Zorya thuis

22 juli 2015 om 20:18

Ja, wij hebben ook "nachtmerries" van hem van het bekertoernooi van 2013... Toen hield Mulder Heerenveen persoonlijk uit de volgende ronde. ;-) Heeft dus wel degelijk zijn momenten en ik hoop dat hij constant een hoog niveau keept bij Heerenveen.

Ik vind dat hij al blij moet zijn met SC Heerenveen. Heb het nooit een geweldige keeper gevonden. Heeft niks speciaals.

Laat hem eerst maar is in Heerenveen wat laten zien. Het zal altijd een dood vogeltje in het doel blijven naar mijn mening niet geschikt voor de top

Brutaliteit is niet iets wat je kan leren. Ik kan me een Cillessen herinneren die opeens ''brutaal'' ging doen, dat staat eerder komisch dan brutaal. Laat dat soort keepers nou hun sterkste punt verder ontwikkelen, namelijk een rustpunt zijn waar verdedigers op kunnen terugvallen. Sowieso ken ik weinig keepers die goed zijn vanwege hun brutaliteit.

22 juli 2015 om 19:13

Brutaliteit misschien niet maar ik kan me nog een Oliver Kahn herinneren die aanvallers toch behoorlijk kon intimideren. Dat had met zijn postuur te maken maar toch ook met zijn karakter. Ik ben het trouwens met je eens dat je je niet zo moet gaan gedragen als het niet in je zit. Komt nep over en werkt niet.

Schitterend! Die tekst van Mulder in combinatie met die foto. Het geheel komt niet echt geloofwaardig over... zeg maar.

Twee jaar bij Heerenveen en daarna misschien weer een stap naar de Nederlandse top of het buitenland. Ik hoop en denk dat de Fockert of Sietsma klaar is voor het echte werk. Op dit moment een prima keeper voor ons.

Als je al niet goed genoeg bent voor Feyenoord hahaha.

Muldertje toch...

Wat heb jij een hoop wedstrijden en een hoop weekendjes voor mij vergriept zeg!

Heel veel succes Erwin. Een degelijke keeper en echte Feyenoordman. Nooit zeuren op de bank, een teamspeler en een normale vent. Gewoon lekker jezelf blijven!'

Mulder is een prima keeper voor Heerenveen en dat is zijn top.
Hij denkt wel dat hij een topclub aan kan maar ik denk van niet.

Top van de Jupiler League zeker.. Sorry hoor maar Mulder is echt maar een matige keeper waarvan Heerenveen echt wel zijn top is.

Volgens mij wordt Mulder erg onderschat hier. Heb m jaren bij Feyenoord gezien en al heeft hij z'n uitstraling tegen, hij heeft behoorlijk wat punten gepakt en niet gek veel fouten gemaakt. Maar goed, sommige voetballers hebben zo'n voetballeven, waarbij ze door de fans van hun club worden gewaardeerd, maar door de rest worden onderschat (clasie/blind).

De doelman denkt vooral op het vlak van coaching beter te kunnen.
Ook wil hij brutaler worden. Ik vind dat Mulder een goede club heb gekozen.
En zo zwak is Heerenveen nu ook weer niet ,maar daarna nog een stap hoger zetten.
Dat is wat te hoog gegrepen . Laat hem nu eerst maar bewijzen bij Heerenveen.
en dat hij zich in de kijker keept , of te wel een basis plek bemachtigt

Ach mensen, neem een Dorus de Vries. Ook een dertien in een dozijn doelman en die heeft toch een leuke carrière in Engeland.

Hele mooie club voor hem, nu kan hij laten zien wat zijn nivo is. Denk dat zoet gelijkwaardig is aan mulder.

Waar komt die arrogantie vandaan? Is gewoon een matige keeper!

Rare uitspraken om al verder dan de club waar je net hebt getekend te kijken, heerenveen is op een goed niveau voor mulder een prima keeper die misschien wel iets hoger kan maar dan in het buitenland voor een middenmoter.

Hahahahaha sorry hoor nee ik kan niet als ajax supporter objectief zijn, maar als je ergens de kans hier voor had had je dit in Rdam al lang kunnen doen..

Wat mij betreft was Vermeer niet gekomen en was Hahn nu eerste keeper geweest.
We zitten nu met een luxeprobleem en dat is zonde voor Hahn, dom van Van Geel om te luisteren naar de wensen van een trainer met een eenjarig contract.

Goeie keeper hoor. Ik geloof wel in hem. Heeft Heernveen eindelijk een goeie keeper. Ze hebben jaren van zwakke keepers gekend.

22 juli 2015 om 20:03

Ik vond Nordfeldt nou niet echt een matige keeper hoor.

22 juli 2015 om 20:07

Nordtfeld vond ik zelfs beter.

Lekker is dat, een keeper die nog geen seconde heeft gemaakt en nu al verder kijkt. Zo kwam Jenner ook ooit bij AZ binnen en kijk eens waar hij staat

Ik ben als Heerenveensupporter helemaal niet blij met de komst van Mulder. Begrijp ook echt niet waarom veel andere supporters dat wel zijn. Heb hem altijd al een matige keeper gevonden, ook voor de subtop niet goed genoeg.

Daarnaast vind ik het vreemd dat hij Heerenveen kennelijk als een tussenstap ziet om zijn carrière weer nieuw leven in te blazen. Ik vind Mulder niet veel beter dan Lamprou, die bij Willem II denk ik een club heeft gevonden op zijn niveau (met alle respect). Mulder moet blij zijn dat er toevallig een plaatsje onder de lat vrij is gekomen bij een subtopper.

22 juli 2015 om 22:14

Ik ben wel blij met Erwin en proef dat veel Heerenveen supporters dit ook zijn. Erwin is nog jong, heeft desondanks veel ervaring en kan zich beter presenteren. Daar zit zijn probleem. Bij Heerenveen hebben ze uitstekende (Eco) coaches lopen die hem (op dit specifieke onderwerp) verder kunnen helpen. Tip voor Erwin; even geen woorden maar daden. Dan komt het allemaal goed!

22 juli 2015 om 23:37

Volgens mij is het probleem meer dat Mulder gewoon een matige keeper is, los van het feit dat hij zich beter kan presenteren. Je spreekt over veel ervaring, maar in al die jaren Eredivisie heeft hij mij geen moment kunnen overtuigen.

Mulder brak geloof ik op een voor hem goed moment door, Henk Timmer vertrok en Rob van Dijk was al op leeftijd. Het zegt mij eerlijk gezegd ook niet zoveel dat Mulder jaren bij Feyenoord onder contract heeft gestaan: hij heeft genoeg kansen gekregen en is te licht bevonden.

Ik had liever iemand als Robbin Ruiter (los van het feit of hij haalbaar was) onder de lat gezien bij ons. Veel degelijker en betrouwbaarder.

23 juli 2015 om 11:20

Klopt ik had liever ook robbin ruiter naar heerenveen zien komen. Maar mulder was wel gratis. Dus er is geen man overboord. Ik laat me verassen, en hoop dat ie een goed seizoen gaat draaien.

Als hij eerste keeper wordt en blijft bij Heerenveen zegt dat meer over de concurrentie dan over zijn kwaliteiten. Typisch geval van gewogen en te licht bevonden. Heerenveen moet toch instaat zijn betere keepers aan te kunnen trekken. Die stap omhoog is een domme reactie. Erwin weet dondersgoed dat Heerenveen eigenlijk ook een stapje te hoog is. Zijn top ligt bij een NEC of Excelsior.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II44-14
12.VVV-Venlo41-16
13.PEC Zwolle39-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
W. HahnDoelman340
M. VlapMiddenvelder3416
B. RienstraMiddenvelder324
D. HøeghVerdediger312
K. PierieVerdediger312
S. LammersAanvaller3116
M. van BergenAanvaller307
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. ClasieMiddenvelder331
T. VilhenaMiddenvelder336
S. BerghuisAanvaller3312
J. ToornstraMiddenvelder328
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
J. van der HeijdenVerdediger242
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Barcelona

4887 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
Jordi AlbaVerdediger362
M. ter StegenDoelman350
PiquéVerdediger354
Sergio BusquetsMiddenvelder350
Philippe CoutinhoMiddenvelder345
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

Barcelona B


63 fans
Selectie
SpelersPositieW
Sergi SerranoAanvaller
Álex ColladoMiddenvelder365
Rafa MújicaAanvaller337
Riqui PuigMiddenvelder320
MonchuMiddenvelder312
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona B.

46 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 17 juni
Thomas Müller heeft een aanbieding uit China gekregen en kan jaarlijks 25 miljoen euro gaan verdienen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren