Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Het zinkende schip met Nederland als kapitein

Laatste update:

Het is weer zover, het nieuwe voetbalseizoen gaat echt beginnen. Er is geen betere manier om dat nog maar eens bevestigd te zien worden als Gianni Infantino in beeld komt. U weet wel, die kale man die de lotingen namens de UEFA voor de Champions- en Europa League verricht. Die man waarvan de stropdas weer eens verkeerd zit en het beste toneelspel opnieuw in zichzelf naar boven moet halen. Zo goed mogelijk doen alsof je het echt leuk vindt en niet voor lul staan door middel van het trekken van een gezicht alsof je spontaan bevredigd wordt door het balletje dat je eruit haalt met een grijpgrage hand. Voor de loting lees ik weleens de wensen die de supporters van de deelnemende Nederlandse teams hebben, welk team zij dus het liefst als tegenstander zien. Het is opmerkelijk dat de Nederlandse voetbalfan nogal wisselend is in zijn of haar mening wat betreft de loting. De één loot het liefst een schitterende club die minimaal drie keer zo groot is en gaat voor de schitterende zogenoemde awayday, waar op zijn Iers het bier en de betreffende stad belangrijker worden geacht dan de wedstrijd. De ander ziet het liefst een club uit Verweggistan dat er niets van kan en waar normaal gesproken makkelijk van zal worden gewonnen. Laat ik dan maar de Nederlandse voetbalfan zijn die zich verbonden voelt met de laatstgenoemde categorie.

Twee perfecte tegenpolen zijn de fans van Go Ahead Eagles en Ajax. Met weemoed en ergernis lees ik de Go Ahead fans die dankzij een of ander onzinnig zogeheten ‘Fairplay’ ticket Europees voetbal halen en vervolgens verlangen naar de ‘leukste en mooist mogelijke’ tegenstander. De enige nog enigszins aansprekende naam, maar wel direct de beste ploeg waartegen geloot kan worden, Ferencváros, komt uit de koker van Gianni. Go Ahead Eagles wordt geacht aan een kansloze missie te beginnen en na het tweeluik blijkt dit inderdaad het geval te zijn. Wéér een nieuwe stap richting de bodem van de oceaan met in de hoofdrol het zinkende schip dat het Nederlandse voetbal heet, met als kapitein de Nederlandse winnaarsmentaliteit. Een kapitein die steeds verder verzwakt en daardoor langzaam de controle over het schip verliest. Tot mijn opluchting staat de ‘Go Ahead-mentaliteit’ in groot contrast met de Ajax fans die grotendeels hopen de moeilijkste tegenstander, Fenerbahçe, te ontwijken. Alles voor de Nederlandse punten. Ajax loot de zwakste broeder van het stel, Rapid Wien, en zal op deze manier een reële kans van doorgaan hebben, net als AZ dat zal hebben tegen Istanbul Basaksehir. Gelukkig maar.

De Nederlandse voetbalfan moet in mijn ogen veel meer naar het sportieve belang op de langere termijn kijken. Waarom blijven ‘wij’ altijd hopen op de mooie aansprekende tegenstanders waarvan de kans levensgroot is dat ‘wij’ direct uit Europa worden gekegeld? Ik ben oprecht blij op het moment dat Ajax en AZ clubs loten waar het een goede kans van slagen heeft. Ik vind het oprecht jammer op het moment dat Vitesse de Engelse subtopper Southampton loot en de kans levensgroot is dat het Europese avontuur erop zit. Op het moment dat ik dan zie dat Vitesse fans er enthousiast over zijn, snap ik daar niets van. Als Vitesse fan hoop je ieder jaar op Europees voetbal en zit je als volger vaker wel dan niet aan het einde van de competitie te zweten of je het wel of niet gaat halen. Een volksfeest barst los als het behaald wordt, maar op het moment dat het na twee wedstrijden over dreigt te zijn vindt men het enkel een fantastische ervaring en staat waarschijnlijke uitschakeling plots totaal buiten kijf. In feite heb je dan een voetbalseizoen lang gestrest, gezweet en uiteindelijk gefeest voor helemaal niets. Klinkt in mijn ogen vrij bezopen.

Het besef dat de vreselijke Nederlandse resultaten van de laatste jaren in Europa en mogelijkerwijs dit jaar weer op latere termijn fataal kunnen zijn, lijkt nog lang niet aanwezig. Om de ogen even te openen: als de Nederlandse clubs in Europa op dezelfde voet doorgaan zoals het de laatste jaren is gegaan, zal de kampioen van Nederland binnen nu en vijf jaar of zelfs eerder niet meer direct doorstromen naar de Champions League. De winnaar van de KNVB-Beker zal in plaats van directe plaatsing voor de Europa League voorrondes gaan spelen in landen waar je liever zo ver mogelijk van uit de buurt blijft. De Eredivisie is inmiddels al op een dusdanig bedenkelijk niveau aanbeland en in dit tempo zal dit alleen maar erger worden. De competitie zal steeds onaantrekkelijker worden voor buitenlandse spelers, er zullen nóg minder tv-rechten worden betaald dan dat dat nu het geval is, sponsoring is minder aantrekkelijk en voor je het weet is de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van een dusdanig niveau dat je bijna 90 minuten lang gaat verlangen naar de ogen van Stevie Wonder.

Ook het vrouwenvoetbal is een perfect voorbeeld voor het ontberen van topsportmentaliteit binnen Nederland. Na uitschakeling tegen, dat dan weer wel, wereldkampioen Japan staat de inmiddels opgestapte bondscoach Roger Reijners met een glimlach van hier tot Tokyo te verkondigen trots te zijn op 'zijn meiden'. Wat dat betreft ga ik bijna verlangen naar de Duitse bond, die enkele jaren geleden de bondscoach eruit kegelde na uitschakeling op eenzelfde WK. Ook de Italianen, die bekend staan om het resultaatvoetbal, zijn een mooi voorbeeld voor ons als Nederlanders om van te leren.

Ik ben ervan overtuigd dat een echte winnaarsmentaliteit, zoals bijvoorbeeld de zojuist genoemde Duitsers en Italianen wél in de genen hebben, het Nederlandse voetbal en wellicht zelfs meer takken van de sport in een positieve en zonnige positie kan laten manoeuvreren. Tot die tijd zitten wij als Nederlandse voetbalfans zonder dat we het doorhebben na ieder verloren Europees duel in een livescène van de Titanic en frappant genoeg zullen wij zelf onze reddingsboeien moeten gaan inschakelen. Het is vanaf nu alles of niets, het wordt pompen of verzuipen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Totaal mee eens. Ik kan het ook nooit begrijpen dat gelul over 'genieten van het Europees avontuur' wat ik bij GAE heel veel hoorde (ik was bij de wedstrijd aanwezig). Het gaat verdorie om de punten die het Nederlands voetbal moet opleveren. Mijn club heeft niet altijd tegen de meest aansprekende clubs gevoetbald, maar wel altijd zijn best gedaan en daarom staan wij nu zo hoog in de ranking. Daarnaast heb je sommige clubs die het helemaal niet serieus nemen (ik kijk naar jullie Utrecht, verliezen van amateurs....) en op die manier onnodig veel punten verlies veroorzaken..ook clubs als Heerenveen en Vitesse hebben in sommige jaargangen maar wat lopen aankloten. Ik hoop dat (mocht AZ doorgaan natuurlijk) we weer een tegenstander hebben in de play-off ronde met een onuitspreekbare naam, eentje die we makkelijk kunnen verslaan zodat we in de groepsfase wat kunnen doen. Want uiteindelijk gaat het allemaal om de punten en niet zodat je kon 'genieten' van één of twee wedstrijdjes.

5 augustus 2015 om 18:37

Utrecht is de laatste subtopper/middenmotor die erin is geslaagd om de Europa League te halen. Celtic uitschakelen nadat je eerst uit 2-0 hebt verloren is gewoon een prachtige prestatie. Kunnen Ajax en PSV alleen maar van dromen. En vervolgens in de poule des doods komen, die niet zo misstaan in de Champions league: Liverpool, Napoli en Steaua Boekarest. En als klap op de vuurpijl ook nog eens maar 1 keer verliezen in deze poule. Deze teams wilden daarna allemaal hetzelfde proberen, maar slaagden daar niet in:
Seizoen 2011/2012: ADO Den Haag (tegen Omonia Nicosia)
2012/2013: Vitesse (tegen Anzhi), AZ (tegen Anzhi), Heerenveen (tegen Molkde Fk)
2013/2014: FC Utrecht (tegen Differdange), Vitesse (tegen Petrolul Ploiesti), Feyenoord (tegen Kuban Krasnodar)
2014/2015: Groningen (tegen Aberdeen), PEC (tegen Sparta Praag), Twente (tegen Qarabag)
Inderdaad, Utrecht blameerde zich tegen Differdange, maar blameren is toch wel het codewoord als je het hebt over Nederland en Europees voetbal van de laatste jaren. Ik hoef maar Rapid Wien, Petrolul Ploiesti en Qarabag te noemen om dat te bewijzen.

Mee eens dat ik ook liever zie dat Ajax tegen de zwakste tegenstanders loot. Maar gebrek aan winnaarsmentaliteit in de Nederlandse topsport geloof ik niet in. Kijk naar de twee laatste WKs waar Nederland de wereld verbaasde met effectief resultaat gericht voetbal. Als daar geen mentaliteit getoond werd volgens jou dan weet ik niet wat je wel zou willen. Dat het Nederlandse voetbal steeds verder achterop raakt lijkt mij ook meer een financiële kwestie. De beste spelers verdienen meer bij de middenmoot in het buitenland dus die spelen liever daar. Heeft weinig met mentaliteit te maken, slechts mijn mening natuurlijk.

21 juli 2015 om 23:54

Ik ben het niet helemaal met je eens,
Ik ben het zeker wel met je eens dat er het laatste WK vol op de winst werd gespeeld. Dat valt niet te ontkennen na een geweldige 3de plaats. Maar dat komt omdat we daar een tactisch zeer goede trainer hadden (Louis van Gaal). Tactisch gezien wel een van de beste die er is op dit moment.

Maar toen na het WK Hiddink kwam werd de winnaars mentaliteit waar we het over hebben minder. Hiddink wilde weer volgens de Hollandse school voetballen. Mooi spel met geweldige resultaten als het goed wordt uitgevoerd. Maar dat gebeurde niet. Het ene slechte resultaat na het andere werd behaald. En toch bleef hij vast houden aan de Hollandse school. Dat wil ik niet echt winnaars mentaliteit noemen.

Ik hoop nu Blind die op het WK assistent was en nu aan het roer staat dat hij de lijn van LVG kan doorzetten. En weer puur op winst gaat spelen. Want met "lelijk voetbal" resultaat bereiken is veel beter dan mooi spelen en vroeg uitgeschakeld worden..

29 juli 2015 om 13:22

Hooo! Nee! Niet doen. Louis van Gaal is juist de doodsteek voor het Nederlandse voetbal. Daar waar we in het verleden redelijke resultaten haalden met mooi voetbal, zijn we nu een keer per ongeluk derde geworden, met afschuwelijk voetbal. Ik word liever 4e met mooi voetbal (1998) en tweede met redelijk voetbal(2010) dan nogmaals derde met afschuwelijk antivoetbal.

Het erge is dat iedereen roept dat we dankzij het systeem zover zijn gekomen. Maar we komen elke wedstrijd achter, waarna in de slotfase alle remmen los gaan en we 3-4-3 vol gas naar voren zetten om de achterstand om te buigen. Dit lukte ook nog eens met meer geluk dan wijsheid.

Het effect is dat de Nederlandse verdedigers nog in het systeem zijn gaan geloven ook. En nog erger, ze gingen geloven dat ze niet met 4 maar met 5 verdedigers moesten voetballen. Au. En als je ergens zelf in gaat geloven, dan wordt het vaak waarheid.
Het gevolg hiervan is dat de mannen bij aanvang van de kwalificatiereeks EK 2016 met de staart tussen de benen verdedigden, dat er extra verdedigende middenvelders werden opgesteld, en dat de middenvelders die normaal gesproken over de spitsen heen doken, nu geen diepgang durfden te tonen. Met als gevolg een zenuwachtig, paniekerig Nederlands elftal en een derde plaats in de kwalificatiereeks.

Louis van Gaal, met zijn verdedigende voetbal en derde plaats op het WK. Dat kan de doodsteek voor het Nederlandse voetbal zijn als we te lang blijven denken dat we niet kunnen verdedigen.... Niets met winnaarsmentaliteit of geld te maken.

Wat ben ik het hiermee eens zeg. En wat vind ik dit stuk goed geschreven.
Nederland moet niet hopen op de sterke tegenstanders en een leuke wedstrijd, nee, liever de wedstrijden die gewonnen gaan worden.
Alleen vind ik de Nederlandse ploegen geen vechtersmentaliteit uitstralen en daarnaast een vrij naïeve spelinstelling hebben als het gaat om spelen tegen de grotere ploegen.
Ajax blijft vrijwel altijd 'het eigen spel spelen', ook tegen Barcelona, Real Madrid of Psg. Al zal je die clubs 9 van de 10 keer niet verslaan, lijkt een ander strijdplan me wel aan de orde.
Daarnaast, als ik naar Nederlandse verdedigers kijk, staan zij vaak niet bekend als slagers en bikkelharde spelers. Enkel Ron Vlaar heeft dit enigzins. Het is een ontbreken van vechtersmentaliteit, die inderdaad in Italie wel aanwezig lijkt.

Dank voor de reacties.

Dropstaaf, ik ben het met je eens dat het Nederlands Elftal eigenlijk nog een uitzondering is. Frappant, want dat is het hoogste elftal dat heel Nederland vertegenwoordigt. Ik vind echter dat bij de Nederlandse clubs en ook bij het vrouwenelftal deze zogenoemde topsportmentaliteit wel degelijk ontbreekt. Het blijkt wel met bepaalde interviews na wedstrijden. Om nog maar een voorbeeld te noemen: Peter Bosz (vitesse) is trots op zijn jongens na een 4-0 verloren wedstrijd in Groningen. In het begin van het seizoen is dezelfde Peter Bosz zeer positief over zijn elftal met het vertoonde spel, terwijl Vitesse nauwelijks resultaat boekte.

Overigens, dit is een verkort en tevens ietwat aangepast stuk van het origineel, dat op mijn blog is te vinden. Dit omdat het originele stuk langer is dan 1000 woorden, het maximum voor deze site. Het origineel is hier te vinden: https://danielvbokhoven.wordpress.com/

9 augustus 2015 om 01:59

Prima stuk . Je hebt een mooie schrijfstijl en de analyse is gestructureerd en goed onderbouwd.

Een kritiekpuntje is dat je bijna geen gebruik maakt van korte zinnen, daardoor leest het soms wat moeizaam. Pak maar eens een Voetbal International erbij. Korte zinnen doen echt niet af aan de kwaliteit van je stuk maar zorgen juist voor dynamiek.

Verder niks op aan te merken , je maakt amper stijlfouten.

Klinkt in mijn ogen is alleen een wat rare zin, maar goed het overkomt de beste. Ga vooral zo door.

Ik hoop dat je mijn kritiek niet persoonlijk opvat, want ik heb van je stuk genoten.

Goed Punt, alleen vechten wij tegen een aantal punten die wij niet gaan winnen voorlopig.
Geld, onze politiek (belasting) en de Fifa/uefa.

We staan nu op plaats 10, maar voor volgend seizoen wordt het plaats 15 (daarna gaat het pas veranderen kwa plaatsing). De 13600 punten vallen hard zoals je kan zien hieronder.
10 netherlands 13.600 4.214 5.916 6.083 0.750 30.563 5/ 6
11 turkey 5.100 10.200 6.700 6.000 1.000 29.000 5/ 5
12 switzerland 6.000 8.375 7.200 6.900 0.100 28.575 5/ 5
13 czech Republic 5.250 8.500 8.000 3.875 0.000 25.625 5/ 5
14 greece 7.600 4.400 6.100 6.200 0.800 25.100 5/ 5
15 romania 4.333 6.800 6.875 5.125 0.875 24.008 4/ 4
Nu zijn er gelukkig nog 2 clubs die nog wat Europees doen (ajax en Az), maar de rest gooit er met de pet na.
Schrijnend om te zien hoe Psv en Twente het lieten liggen om alleen maar voor de competitie te spelen.
Want ja, kampioen worden is 20 miljoen extra. Geld, en nog eens geld.....

Nee, het ziet er zeker niet rooskleurig uit de toekomst. Veel B-landen (met alle respect), gaan ons voorbij.

Fantastisch stuk!!!!!. Helemaal mee eens! We moeten een keer opstaan en ons laten zien. In het Amateurvoetbal is het precies hetzelfde. Vechtlust en er dus altijd voor gaan. Bal verliezen én weer veroveren!

Goed geschreven stukje tekst, maar ik ben het niet helemaal met je eens.
Ten eerste: men weet bij GAE heus wel dat ze er direct uitvliegen of dat de kans op een vervolg erg klein is. Dan kun je maar beter de beste tegenstander loten en genieten van een aansprekende naam. Je kunt het de supporter van GAE niet aanrekenen dat zij, nadat Twente bedankte, blij zijn met een tegenstander als Gae.
Stel dat GAE een ronde verder was gekomen door van een onbekende tegenstander te winnen dan had het zo weinig punten opgeleverd (die kan Ajax of PSV of AZ ook binnenhalen door gewoon 6 wedstrijden op de toppen van de kunnen te presteren in de groepsfase). Dus ik begrijp de supporter van GAE wel.

Voor Ajacieden, waaronder ikzelf, geldt over het algemeen dat we vinden dat we het beter doen tegen de toppers (natuurlijk laat Barca, Real en Bayern maar achterwege) dan tegen clubs uit het oostblok. Op een of andere manier presteren we daar niet top tegen.... wel tegen de topclubs. En dat veel supporters het toch ook mooi vinden om tegen Barca en Real te spelen, is omdat er daarnaast ook nog 2 andere tegenstanders (in de groepsfase) zijn om van te winnen.

Het vrouwenvoetbal staat in de kinderschoenen, en om dan met zo een korte geschiedenis en beperkte middelen zo te presteren is gewoon leuk. Dan kun je als coach wel gaat foeteren en doen, maar je kunt ook realistisch wezen: deze man haalde eruit wat erin zat.
Zelfde geldt voor Van Gaal en Van Marwijk... met deze selectie zat er gewoon niet meer in. Dan kun je wel boos zijn (en dat waren ze vast), maar je kunt ook gewoon realistisch wezen en denken dat je met een Mathijssen en Heitinga toch maar even de finale gehaald hebt.

Overigens snap ik de link tussen winnaarsmentaliteit en de wens om tegen mooie clubs te spelen niet helemaal... misschien heb ik die link gemist, maar kun je hem alsjeblieft aan mij verduidelijken?

Wel ben ik het met je eens dat het bij Nederlanders aan winnaarsmentaliteit lijkt te ontbreken... het weggeven van wedstrijden in blessure tijd (onfortuinlijk AZ een paar keer, Ajax idem) is gewoon verschrikkelijk balen en onnodig... Dat kleine beetje extra's mis je bij Nederlandse ploegen... maar om nou te zeggen dat het in de DNA zit.. nee... Bij clubs spelen namelijk veel meer nationaliteiten dan alleen de Nederlandse...
En als je op toernooien de finale of halve finale bereikt, dan heb je dus daarvoor al erg veel wedstrijden gewonnen... zonder die 'winnaarsmentaliteit' zou je nooit zo ver komen... Zoals ik al eerder zei: lijkt te ontbreken...
Ik denk namelijk dat het een stukje tactiek en volwassenheid is... Niet volwassen genoeg spelen en tactisch de wedstrijd niet fatsoenlijk kunnen lezen... In de blessuretijd verliezen is volgens mij gewoon puur een combinatie van volwassenheid en tactiek (even wat compacter staan, even wat korter dekken). Je ziet het ook altijd bij het Nederlandse mannen hockey tegen Duitsland... die Duiters winnen altijd de finales hoewel Nederland de show steelt.. hoe kan dat? Tactiek en volwassener spelen.

Uiteindelijk zal Nederland afzakken, maar ook denk ik dat Nederland weer zal opklimmen.. Bij zowel Feyenoord als Ajax zijn er veranderingen doorgevoerd en die werpen langzamerdehand vruchten af. Vanaf volgend jaar hebben we die sportiviteitsdeelname niet meer en dus gaan de verdiende punten met 1/6 omhoog...

Ik word er zo moe van hoe de totale teloorgang van het Nederlandse voetbal word opgehangen aan het Fair Play ticket van de Eagles. Mag ik je er subtiel op wijzen dat er voor de coëfficiëntberekening wordt gekeken naar de afgelopen 5 jaar? De periode waarin Vitesse verloor van Petrolul, Utrecht er werd uitgeknikkerd door Dudelange en PSV het niet kon bolwerken tegen Chornomorets Odessa?

Verder is het stuk een aaneenschakeling van open deuren intrappen. Er word al sinds jaar en dag geklaagd over de winnaarsmentaliteit van de Nederlandse sporters, en echt niet alleen over de voetballers. Je stuk leest makkelijk weg maar daar houdt het dan ook wel mee op.

23 augustus 2015 om 15:34

Haha, kijk dan maar eens goed naar de andere sporten waar we aan deelnemen. Wanneer Nederland meedoet, is het altijd één van de beste. Alleen in het voetbal lijkt het erop dat we maar blijven wegzakken. Ik ben het wel 100% eens met je laatste opmerking, maar door dat toe te geven, trap ik ook weer een open deur in, want wie is het daar nou niet mee eens?

Het is al erg genoeg dat het Nederlandse voetbal aan het wegzakken is ten opzichte van enkele grote landen om ons heen. Dan hoeft een artikel als dit dat bol staat van rare aannames en verkeerd getrokken conclusies er ook nog niet eens bij.

Wellicht had je nog niet helemaal door dat "hopen op een sterke tegenstander" en "een sterke tegenstander loten" twee dingen zijn die totaal geen verband met elkaar hebben. Ik heb bijvoorbeeld vurig gehoopt dat Ajax Real Madrid eens zou kunnen ontlopen in de CL en toen dat eindelijk lukte, zaten ze bij Barcelona in de poule. Het is me ook niet helemaal duidelijk hoe je op kan schrijven dat hopen op een zwakke tegenstander specifiek is voor de Ajax fan en dat de fans van Go Ahead allemaal op een sterke tegenstander hoopten. Dat is generaliseren, iets dat alleen onder zeer strikte voorwaarden toegepast mag worden.
En als je dan een sterke tegenstander treft, hoeft dat nog niet te betekenen dat de spelers en de coach met een glimlach hun onvermijdelijke nederlaag komen incasseren. Als dat wel zo is, kun je spreken van het ontbreken van een topsportmentaliteit. Vooralsnog lijkt het meer op een groot verschil in kwaliteit.

Om de falende instelling van de Nederlandse sporter te illustreren kom je op de proppen met een voorbeeld uit het vrouwenvoetbal. Een raar voorbeeld bovendien. Nederland speelde in deze tak van sport haar allereerste WK, wordt uitgeschakeld door de wereldkampioen en volgens jou mag de coach dan niet tevreden zijn over de geleverde prestatie maar moet z'n kop eraf. Kijk maar naar de Duitsers, die deden dat wel. Ja, maar die verlieten het toernooi zonder prijs terwijl ze de grootste kanshebber waren. In jouw ogen zou elke eredivisietrainer, met uitzondering van Cocu, aan het eind van het seizoen een slap handje en een oprotpremie hebben moeten krijgen.

Inderdaad, we glijden af op de Europese lijst. Maar was mentaliteit maar het grootste probleem, dan konden we nog hoopvol zijn. Het echte probleem is namelijk gewoon geld. Al die jaren hebben we met veel bescheidener budgetten ons moedig te weer gesteld tegenover de landen met een veel grotere thuismarkt. Maar nu, door de komst van betaaltelevisie, worden we financieel weggevaagd door de concurrentie. Dat is de zere plek, daar had jij de vinger moeten leggen in plaats van de schuld te leggen bij de blije Go Ahead fan.

Verder lees ik hier en daar dat dit stuk goed geschreven is. Daar heb ik zo mijn bedenkingen bij. In je enthousiasme om mooie lange zinnen te maken waarin je bovendien de grapjas wilt uithangen met een pittige vergelijking, raak je regelmatig het spoor bijster met als resultaat zinnen die grammaticaal niet kloppen.
Neem de zin: "die man waarvan de stropdas weer eens verkeerd zit en het beste toneelspel opnieuw in zichzelf naar boven moet halen." Als je het woord 'waarvan' gebruikt en later in de zin het woord 'en', moet je daar opnieuw het woord 'waarvan' kunnen zetten.
In de gedeelten waar je gewoon je verhaal probeert te vertellen, komen dit soort storende fouten niet voor. Vooral omdat je op die momenten de 'mooischrijverij' achterwege laat en het simpel houdt.

Inhoudelijk dus een slecht artikel, qua schrijfstijl te krampachtig en daarom niet goed genoeg.

Vind dat je erg voorbij gaat aan het feit dat elke club een bepaald aantal UEFA-coëfficiënten punten heeft die bepalen of een team geplaatst is of ongeplaatst. Een GEA / Vitesse hebben nooit wat gepresteerd in Europa dus weinig punten en zijn dus altijd ongeplaatst, wat inhoud dat ze tegen geplaatste teams moeten (zoals in dit geval een Southampton). Vandaar dat de kleine clubs gewoon hopen op een mooie loting, in plaats van dat ze tegen een Dinamo Moskou, Dinamo Kiev etc eruit vliegen.

We zijn in Nederland de topsportmentaliteit in het voetbal kwijt. Scheidsrechter fluiten alles naar de kloten. Niks mag en elke duww ordt bestraft.ttrainers die aan het begin van het eizoen zeggen dat ze het publiek willen vermaken met aantrekkelijk, aanvallend voetbal, bla, bla.

Dan al die voetballertjes die vanaf 12 jaar met een busje worden opgehaald van huis, een aangepast schoolritme hebben en door hun omgeving constant wordt verteld hoe goed ze zijn. Ook door de clubs. Als het ze namelijk niet naar de zin wordt gemaakt, kunnen ze zo maar naar een andere BVO gaan en dat mag niet gebeuren,
Allemaal leuke spelers hoor, maar oh zo zouteloos.

Dan al die clubs die menen met kunstgrasvelde te moeten gaan spelen. Kijk een sin het buitenland. We lijken wel gek me ons zaalvoetbalgedoe.

Doe mij de Argentijn maar die overlevend op het voetbalveld is terecht gekomen en nooit wil verliezen.

Kan er nog wel veel meer over vertellen

Ik ben het hier deels mee eens, deels niet. Ik ben het er zeker mee eens dat er in andere landen anders wordt gekeken naar Europese duels dan in Nederland. Een West Ham United bijvoorbeeld, spelen dit seizoen op precies dezelfde manier Europees voetbal als Go Ahead. Via Fair Play. Maar zij spelen om te winnen. Nu ze Europees spelen willen ze zich ook bewijzen. Er vol voor gaan. En inderdaad, met hangen en wurgen tegen bescheiden clubs is het ze inderdaad gelukt om 2 rondes verder te komen.
De instelling is inderdaad heel anders. Al moeten we niet vergeten dat ook in andere landen er erge blamages hebben plaatsgevonden. Alle Engelse clubs werden vorig jaar bijvoorbeeld net na de winterstop eruit gekegeld. Niet te vergelijken met Go Ahead natuurlijk, dat midden in de zomer er al uit ligt.
Maar ik kan het Go Ahead ook niet verwijten. De eerste keer Europees voetbal. Deze wedstrijden tegen Debreceni komen zeker in het lijstje 'memorabele wedstrijden' in het stadion. Het gaat meer om de andere ploegen. AZ, Twente, Feyenoord, PSV en ook Ajax hebben zich allemaal een keer laten verrassen door de Eredivisie te prefereren boven de Europa League.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren