Nederlandse prof vrijgepleit in Italiaanse omkopingsaffaire

Dinsdag, 21 juli 2015 om
/

Antonio Pulvirenti zegt dat Jens Janse niets misdaan heeft. De afgetreden voorzitter van Catania heeft volgens Voetbal International laten weten dat de Nederlandse voetballer geen blaam treft in het omkoopschandaal waarin het om wedstrijden van de club uit de Serie B draait.

Catania heeft vijf tegenstanders omgekocht en het duel met Ternana is verdacht. Uit afgeluisterde gesprekken blijkt dat mensen van Catania hebben gesproken met een Nederlandse tussenpersoon. Aangezien Janse de enige Nederlander bij Ternana is, werd de link dan ook snel gelegd. Janse ontkent echter in alle toonaarden dat hij er iets mee te maken heeft gehad. Pulvirenti, de kwade genius van Catania, bevestigt dat nu.

Voor Janse zou het betekenen dat zijn naam gezuiverd kan worden. De Italiaanse Justitie verdenkt hem nog wel, maar mogelijk wordt de boel opgelost nu Pulvirenti verklaard heeft dat de Nederlander geen schuld draagt. De 29-jarige verdediger speelt sinds twee jaar in het buitenland: eerst bij Córdoba, toen bij Dinamo Tbilisi en inmiddels dus bij Ternana in de Serie B.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door corona)

Aaah Jens Janse! Ik was hem helemaal uit het oog verloren. Serie B leuk voor hem. Bij Willem ll vond ik hem een redelijke back. Bij NAC werd het minder. Ik hoop toch niet dat hij in dit omkoopschandaal betrokken is. Wel jammer dat de omkoping blijft in Italie. Als ik aan Jens Janse denk, moet ik altijd denken aan Niels Fleuren. Die 2 kunnen er allebei helemaal niks van.

21 juli 2015 om 13:44

Je bent een beetje tegenstrijdig in je betoog over Jense. Was hij wel een redelijke back of kan hij er helemaal niks van?

21 juli 2015 om 14:30

Mijn reactie is een beetje een tegenstelling ja. In het begin bij Willem II vond ik hem een redelijke back. In 2008 vond ik dat hij een goed seizoen draaide. Daarna werd het alsmaar minder met hem. Zijn laatste seizoen in Nederland bij NAC in 2012/13 was hij gewoon slecht. Daarom denk ik dat hij niet veel beter zal zijn dan in zijn laatste seizoen in Nederland. Dus op dit moment denk ik dat hij slecht is.

21 juli 2015 om 13:50

Wow deze reactie. Wat een gebrainstorm. En tja, omkoping wordt hard aangepakt in Italie. Dat harde beleid is ook wel nodig als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Maar Stefano Mauri werd bijvoorbeeld een jaar geschorst omdat 'ie van iets afwist en het niet had verteld. Je komt echt nergens meer mee weg tegenwoordig. Er worden ook meer spelers verdacht dan in andere landen heb ik het idee. Die vloek zal nog een aantal jaren op het Italiaanse voetbal rusten.

Geloof er geen reet van, die wordt gewoon uit de wind gehouden. Zal m wel weer n halve ton kosten. Heel toevallig dat hij daar en hier bij w2 verdacht wordt.

21 juli 2015 om 13:26

Opzich niet zo gek, als hij hier verdacht worden bij zoiets, dat zijn naam dan ook daar omhoog komt. Bij een misdaad wordt er meestal eerst gekeken naar de meest logische dader.. iemand die het al eens eerder heeft gedaan.

Maar kan ook best zijn zoals jij zegt natuurlijk, ken heel die jongen niet.

Een nederlands tussen persoon die veel met italie heeft en de taal waarschijnlijk ook spreekt.. miss daar zelfs geboren.. ik zou zeggen: pak die Raiola maar op en sluit hem op no questions asked.

21 juli 2015 om 14:04

Rijdt u net zo kort door de bocht als u redeneert?

21 juli 2015 om 15:54

Meestal wel lange bochten kosten meer tijd.

Wauw, is dat de verloren broer van Jasper Cillessen? On: beter voor hem als het inderdaad niet zo is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

2 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 13 oktober
Manchester United overweegt in januari een bod uit te brengen op AC Milan-spits Krzysztof Piatek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren