Moeder Casillas biedt excuses aan: 'Maar de mensen moeten ons ook begrijpen'

Maandag, 13 juli 2015 om

Het vertrek van Iker Casillas bij Real Madrid deed duidelijk pijn bij de ouders van de keeper, die in gesprek met El Mundo van zich lieten horen. José Luis Casillas en Maria del Carmen Fernandez haalden behoorlijk uit naar voorzitter Florentino Pérez en Fernandez noemde het onbegrijpelijk dat haar zoon naar FC Porto zal gaan. Fernandez beschreef de Portugese topclub als een 'B-team'.

/

De moeder van Casillas biedt nu haar excuses aan voor die uitspraak: "Misschien ben ik te ver gegaan", zei Fernandez tegen Cadena COPE. "Ik wil Porto bedanken voor het contracteren van mijn zoon en ik hoop dat hij een bijdrage kan leveren aan het succes van de club. Ik hoop dat hij bij Porto zal slagen, net zoals hij bij Real heeft gedaan. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn uitspraak over Porto, zo heb ik het niet bedoeld."

Fernandez reageerde ook op haar uitlatingen over Pérez: "Ik ben nog steeds een beetje overweldigd door het nieuws dat Iker Real zal verlaten", verklaarde de moeder. "Ik heb vele jaren met veel spanning geleefd en misschien heeft die spanning van mij gewonnen. Ik wil niet in discussie treden. Ik begrijp dat mensen boos zijn op ons, maar men moet ons ook begrijpen: Iker was acht jaar oud toen hij bij Real kwam en heeft altijd alles gegeven voor de club. Ik ben naar veel wedstrijden geweest en kreeg altijd kippenvel als de fans juichten voor mijn zoon. Zijn vertrek doet mij pijn."Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door carlitosporto)

Ik snap niet dat de pers überhaupt geïnteresseerd is wat die moeder van hem vindt.

13 juli 2015 om 10:25

Natuurlijk is dat interessant. Dit is de meest besproken transfer van de gehele zomer! Vooral als de ouders van zo een speler als Casillas dan gaan zeuren, duikt de media er meteen op af.. Ikzelf vind het ook wel interessant om te weten wat de ouders van Casillas vinden nadat hij Real Madrid zo lang heeft gediend

13 juli 2015 om 10:31

Roddelnieuws noem ik dat. Heeft werkelijk niks met voetbal te maken.

13 juli 2015 om 10:49

Iscodisco je bent weer flink actief zie ik! Gister ookal. Kleine tip voor je: probeer duidelijk te zijn in wat je precies bedoeld! On: goed dat ze der excuses aanbied. Ik snap ook wel dat ze boos is

13 juli 2015 om 11:12

De zomer is net begonnen, dus niet op de zaken vooruit lopen. Zo'n interessante transfer is het nu ook weer niet, alleen voor Madrid fans. Arda Turan naar Barça is een stuk interessanter. En er komt nog wel wat vuurwerk aan.

13 juli 2015 om 11:23

@stef stuntpilo
Dit is zowieso de heftigste transperiode in jaren.. Xavi, Gerrard, (lampard), Pirlo Casillas en Schweinsteiger die na jaren bij hun club te hebben gespeeld, allemaal in 1x hun eigen club verlaten.. (op Lampard na die van City overkomt)

13 juli 2015 om 11:44

Vind jij mischien, ik ben geen fan van Madrid maar toch vind ik dit heel interessant, dat jij de arda transfer interresanter vind zegt meer over jou, deze man heeft letterlijk zijn hele carrière voor real gespeeld, als je aan real denkt denk je aan iker en andersom ook, dat deze relatie dan zo triest moet eindigen is echt schandalig, een van mijn helden ondanks dat mijn club in Spanje Barcelona is, beide ploegen nemen afscheid van 2 absolute helden

13 juli 2015 om 12:59

Een keeper van 32 die een overstap maakt noem jij de meest besproken transfer? Arda, Schweinsteiger enz vergeten? Casillas haalt al een tijd niet meer zijn topniveau. Daarnaast moet die moeder zich gewoon nergens mee bemoeien. Ze zet alleen maar kwaad bloed bij de Porto-fans. Als ik bij een ander kantoor ga werken en mijn moeder die mensen belachelijk maakt in de media, hoef ik haar voorlopig niet meer te zien haha. Wat een enorme onzin zeg. Porto is een mooie club, en na het niveau wat Iker de afgelopen 2 jaar laat zien mag hij blij zijn dat hij daar zijn carriere mag vervolgen. Nu moet hij nog even zijn moeder de mond snoeren, zodat hij gewoon zijn werk kan doen.

13 juli 2015 om 14:11

@afcaajaxxx het gaat toch gewoon om iemand die ergens gewerkt heeft en daarna elders gaat werken? Ik begrijp echt niet waarom die ouders zo reageren... Mensen van 60, neem ik aan... zou die toch een stuk verstandiger aanslaan, maar blijkbaar geldt dit niet voor iedereen...

Ik hoop dat Iker gaat genieten bij zijn nieuwe club. Dat is hem gegund.

13 juli 2015 om 14:43

@acmilan73
Je kan hem maar een keeper van 32 noemen, die onder zijn niveau speelt, maar je kan hem ook de beste keeper aller tijden noemen. Het is maar hoe je het bekijkt.

13 juli 2015 om 15:46

@Panerai: als je nu nu gaat beweren dat roddelnieuws/gossip niks met voetbal te maken hebben, zit je de prank van de eeuw in de leiden. Leg de theater- en modewereld naast de voetbal en je begrijpt t toch?

13 juli 2015 om 10:26

Waarschijnlijk is ze zelf niet al te blij met het lagere salaris

13 juli 2015 om 10:26

Snap je dat echt niet? De moeder van een clubicoon doet sappige uitspraken over de voorzitter van de oude club, en over de nieuwe club. Lijkt me dat de pers daar altijd meteen bovenop zal springen.

13 juli 2015 om 10:27

Ja wat leeft die ook in een fantasiewereld zeg.. Belachelijk dat de moeder zich meent te moeten bemoeien met de carriere van haar 34-jarige zoon. En dan ook nog eens via de media.

Qua statuur van de club heeft ze natuurlijk gelijk, Real is misschien wel de grootste club ter wereld. Elke club daaronder, zeker niet afkomstig uit een Top-3 competitie, is wel een B-team vergeleken met Real.
Desalniettemin vind ik dat ouders, zeker wanneer ze emotioneel zijn, dergelijke uitspraken lekker voor zich moeten houden en op feestjes en partijen hun mening in selectieve kring moeten verkondigen

Iker zal gemist worden in La Liga. Hij is (en zal het altijd blijven) een icoon voor zowel Real Madrid, als het Spaanse voetbal.
Als voetballiefhebber kan ik enkel respectvolle woorden opbrengen voor deze levende legende. El Clásico zal nooit meer hetzelfde zijn, zonder Xavi en Casillas. Een gemis voor het hele Spaanse voetbal.

13 juli 2015 om 10:41

Helemaal mee eens, vooral dat laatste stukje. Ik vond het vorig jaar en het jaar daarvoor al raar met toen nog Diego Lopez die veel Classico's speelde in plaats van Casillas. Ik zal dat straks wel wat minder hebben met De Gea, als die zou mogen komen. Vanaf het moment, zelfs ervoor, toen ik Real Madrid fan werd, was Casillas al op ruime voorsprong de 1e keeper, en wat liet hij vaak fantastische dingen zien.. Prachtige speler

13 juli 2015 om 10:47

Hahah je bent niet de enige die het raar vond om Diego Lopez in de Classico's te zien keepen.
Casillas.. Met z'n katachtige reddingen bracht hij vaak voor spektakel. Zelfs als men dacht 'dat is een goal', haalde hij hem er toch uit met z'n vingertoppen. Echt verschrikkelijk als die man zijn dag had, want dan was hij bijna onklopbaar. Je kan je voorstellen hoe frustrerend dat is als je Real Madrid graag ziet verliezen in cruciale wedstrijden.

Ik blijf het zeggen. Een heel groot gemis!

13 juli 2015 om 10:52

De WK-finale van 2010 zegt genoeg.

13 juli 2015 om 10:59

@iscodisco
Ik heb Casillas zelfs zien debuteren bij Real. Zal een hele aanpassing worden om hem niet meer bij Real onder de lat te zien spelen.
@isco24
Als er wat meer mensen zoals jij waren die de revaliteit even opzij konden zetten en de spelers die iets hebben bijgebracht erkennen.
Het zal effectief heel raar zijn om twee iconen niet meer op de Spaanse velden te zien. Begin me oud te voelen als ik zie dat spelers van mijn leeftijd er spijtig genoeg niet meer bij gaan zijn.

13 juli 2015 om 11:05

Toumi

Bedankt voor het compliment. Ik deel je mening wat betreft het opzij zetten van de rivaliteit, al hoeft het niet opzij gezet te worden maar met respect omgaan lijkt me wel fijn.
Moet je bijvoorbeeld eens reacties lezen als het gaat om Milan en/of Inter. De fans hier op VZ gunnen elkaar iets en zijn volwassen genoeg om meningen te relativeren.
Bij Barca- Real topics gaat het vaak over wie er beter/groter/mooier is en vergeet men de essentie van het artikel waar ze op reageren.

13 juli 2015 om 12:55

@Isco24 Daar heb je idd gelijk in dat het bij Milan en Inter supporters er heel anders aan toe gaat. Dit komt denk ik omdat de meeste fans van die clubs toch wat ouder zijn omdat de glory jaren van deze clubs al redelijk ver terug liggen. Maar dat is geen excuus dat er bij elk topic over Real of Barca met zo ongelofelijk veel haat gesproken wordt. Ik ben fan van Real en Iker is mijn held maar ik geniet ook van Barca en heb ook een traantje gelaten bij het afscheid van Xavi. Kortom meer respect zoals naar de ander waar jij een perfect voorbeeld van bent kan geen kwaad

Zij heeft waarschijnlijk na haar uitspraak even FC Porto gegoogled, Wikipedia gelezen en is zij erachter gekomen dat Porto helemaal geen B-team is!

Wel netjes van haar om haar fout toe te geven. Sterk van iemand die dat durft tegenwoordig.

13 juli 2015 om 11:30

En toch als je Real madrid met Porto vergelijkt, kan je Porto makkelijk als een B-team beschouwen vergeleken met Real.

Porto heeft ook zeker een mooie prijzenkast en ik heb veel respect voor porto maar het is een heel ander niveau vergeleken met Real Madrid.

13 juli 2015 om 11:44

1/8 ste finale in de CL. Echt geen B-team

13 juli 2015 om 12:03

Dat is dan jouw mening, Vergeleken met Real kan je Porto gerust een B-team noemen, De competitie in Portugal is minder dan in Spanje en er is een groot kwaliteitsverschil tussen beide ploegen.

13 juli 2015 om 14:42

En hoe hard zijn ze daar afgemaakt door Bayern? Vergeleken met de absolute top is Porto wel degelijk een B-team.

13 juli 2015 om 16:27

We zetten onze meningen wel neer als feiten hè; )

13 juli 2015 om 19:00

In mijn vorige reactie vertelde ik idd feiten maar jij vindt porto geen b-team dus dat is dan toch jouw mening, ik denk daar namelijk weer anders over.

13 juli 2015 om 19:25

Als je veel respect hebt voor porto dan zeg je echt niet dat ze een b team zijn

14 juli 2015 om 00:49

Oke, Porto behoort niet tot de top maar is een subtopper. Ben je nu tevreden?

16 juli 2015 om 01:38

Behoort niet tot de top jij bent gek. Jij ziet zkr alleen real voor je he

casillas is niet meer de keeper van weleer. oogt onzeker en zit ook vaak mis bij ballen die toch houdbaar lijken. het is vaak pijnlijk om te zien dat hij zo ver is afgegleden en je krijgt soms ook medelijden. en als je dat krijgt bij een speler van zijn statuur kan ik niet anders concluderen dan dat hij niet meer goed genoeg is voor real madrid.

13 juli 2015 om 11:08

Klopt dat hij niet meer de Casillas is die hij ooit was. Maar wilt niet zeggen dat je met zo'n icoon van zijn kaliber zo moet omgaan. Real gaat door zijn bloed en het minste wat je dan kan doen is hem waardig afscheid laten nemen van Zijn club. Heb dit al gezegd maar ga het nogmaals herhalen. Real heeft niks te leren van Barca, buiten één ding en dat is hoe je respectvol moet omgaan met iconen uit je eigen club. Ik schaam me momenteel om mij Madridista te noemen gewoon door het feit hoe er wordt omgesprongen met iconen uit eigen rang.

13 juli 2015 om 11:24

Hoe je veel prijzen moet winnen. Haha.. Daar is Barca toch beter in laatste jaren.

13 juli 2015 om 11:52

@qidas
Grappig weer hoor, op een serieuze post... Het ligt er maar aan wat je als de laatste jaren ziet.. Geef mij maar een vollere prijzenkast

@toumi
Inderdaad, dit is echt harteloos gedaan van het bestuur.. Hoelang zit die Perez nou al op de troon? Het wordt echt tijd dat hij vertrekt, want al die nieuwe sterren is leuk, maar als je als trainer niet eens fatsoenlijk de tijd krijgt om een team te bouwen, dan houd het voor mij ook op. Vooral Raúl werdt echt onrespectvol weggestuurd, net als Guti en nu weer Casillas. Met Ramos was er al een conflict met het salaris, wie is de volgende, Ronaldo?

Goed dat zij zich terug heeft getrokken. Maar ja.. Wat kan je het doet pijn. Elke Madridista heeft pijn in hun hart na dit nieuws. Iker vertrekt via de achterdeur.

Man wat hoop ik dat Porto een fantastisch CL-seizoen speelt en Real Madrid tegen komt en die zelfde supporters die hem uitflooten die zelfde staff die Casillas weg sturen op hun bek neer vallen wanneer Iker Real Madrid persoonlijk de CL uit stuur net zoals Morientes het deed net zoals Morata het deed vorig jaar.

13 juli 2015 om 11:20

Hopen dat ze ons eruit gooien dankzij Iker is ook weer wát overdreven, maar ik begrijp wat je bedoelt hahah. Ik gun hem ook het allerbeste bij Porto, en zal porto ook wat meer gaan volgen dan voorheen

13 juli 2015 om 11:25

Amen! Denk dat z'n moeder wel even 2 keer nadenkt nu voor ze iets zegt maar ik snap d'r best. Emoties doen vaak gekke dingen met een mens en zeker nadat je hoort dat je zoon weg moet bij de club die hij zowat z'n hele leven dient. Real heb ik altijd al niet zo gemogen op een paar spelers na, maar ze flikken tegenwoordig met het seizoen ergere dingen.

Wat vreselijk voor Iker dat hij zo'n moeder heeft. Ze weet nergens van maar komt wel met een emotionele rant, wat heb je daar nou weer aan.

Casillas komt wel heel erg verwend over zo. Wat een onzin zeg van die vrouw. Het leven is nou eenmaal zo en wees blij dat je kind de gave heeft gehad om te doen wat hij het liefste wilt en daar heel veel geld heeft verdient. Die mensen die wc's schoonmaken die hebben het zwaar die een k u t baan hebben en dat voor een hongerloontje moeten doen en dan nog moeten luisteren naar een fossiel die hun beroep belachelijk maakt. Casillas moet gewoon z'n moeder in toom houden want een echte kerel die heeft op z'n 32ste z'n moeder niet nodig om hem te ' verdedigen'

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4241 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

671 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren