Mulder blikt na overstap terug: ‘Iedereen was op de hoogte, behalve ik’

Zaterdag, 11 juli 2015 om 15:34Erik van Dam

Erwin Mulder was drieënhalf jaar lang de eerste keeper van Feyenoord, maar moest vorig jaar zomer plotseling genoegen nemen met een rol op het tweede plan toen zijn club besloot Kenneth Vermeer aan te trekken. Mulder kwam op de bank terecht en zat het laatste jaar van zijn contract uit als reserve. Nu heeft hij een nieuwe club gevonden: sc Heerenveen. Daar hoopt de 26-jarige doelman zijn reputatie weer in ere te herstellen.

/

“Ik ben blij dat ik de kans krijg om in de Eredivisie te laten zien dat ik het niveau aankan en een goede keeper ben”, zegt Mulder op de clubwebsite van sc Heerenveen. Bij die club vertrok zowel Kristoffer Nordfeldt als Viktor Noring en dus ligt de kans er voor Mulder om zich te manifesteren. Daar is hij helemaal klaar voor, zegt hij zelfverzekerd. “Ik heb drie jaar bij een Nederlandse topclub onder de lat gestaan. Ik moest omgaan met de druk van de Kuip en heb Europese ervaring in de Champions League opgedaan.”

“Ik ben pas 26, maar heb veel ervaring, dat neem ik wel mee naar Friesland”, aldus de keeper. Hij zal goede herinneringen blijven bewaren aan Feyenoord, waar hij vele jaren speelde. Hij vindt nog steeds dat de club het mooiste stadion en de beste supporters van Nederland heeft, maar wat er vorig jaar zomer gebeurde was wel een knauw. De komst van Vermeer naar De Kuip verliep immers niet chique. “Iedereen was op de hoogte, behalve ik”, weet Mulder nog. Toch bleef hij steeds strijdbaar. “Ik heb de kop niet laten hangen.”


Poll

Denk je dat Erwin Mulder bij sc Heerenveen uitgroeit tot een gewaardeerd keeper?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door elledoet)

Begrijpelijk kwam als een donderslag in. Niemand had dat zien aankomen. Weer gewoon lekker gaan keepen Mulder. Zal hem goed doen.

11 juli 2015 om 16:03

Dat is begrijpelijk ja, aan de andere kant heeft Mulder dat inmiddels al meerdere keren in de media geventileerd. Om er nu weer over te beginnen is van hem ook niet chique. Je hebt een nieuwe club, richt je lekker daar op.

11 juli 2015 om 16:09

Precies genieten van die basisplaats en genieten van het keepen.

11 juli 2015 om 16:28

Hij beantwoord gewoon een vraag van een journalist. Van Geel heeft hem gewoon niet netjes behandeld. Bewijst maar weer eens zijn onkunde als technisch directeur.

11 juli 2015 om 17:42

wat een onzin, als je een betere keeper voor een spotprijsje kan halen moet je dat altijd doen.
Mulder is een degelijke keeper maar niet goed genoeg voor Feyenoord.

11 juli 2015 om 18:06

Inderdaad Peterhf! Dit was een buitenkans die ze niet konden laten schieten.

12 juli 2015 om 01:17

Zeker een buitenkans. Maar dat betekent niet dat je Mulder zo hoeft te behandelen. De transfer van Vermeer was niet het probleem, maar de manier van bekendmaking en het niet informeren van Mulder. Dat was nergens voor nodig. Zelden zo'n pijnlijke vertoning gezien rondom een transfer. Eigenlijk nooit.

11 juli 2015 om 16:45

Inderdaad. Ook niet netjes richting Hahn trouwens, die is ook aardig genaaid.

11 juli 2015 om 17:20

Als z'n kans zich voordoet waarbij je er flink op vooruit gaat moet je dan maar aan iedereen z'n zieltjes denken? Of denk je dan aan een betere basis elf. Dit is nou eenmaal de keiharde voetbalwereld. Take it or leave it.

11 juli 2015 om 17:43

Hahn heeft gewoon gekeept bij Zwolle en is daar een betere keeper geworden.
hopelijk verhuren ze hem nog 1 jaar en daarna kan hij het over nemen van Vermeer.

12 juli 2015 om 01:21

Hopelijk stoot hij Vermeer snel van zijn troontje. Hij moet dit seizoen voldoende minuten maken om zijn ontwikkeling voort te zetten. En wel bij Feyenoord. Vermeer heeft vorig seizoen 7 van de 10 wedstrijden prima gekeept, maar heeft ook gewoon zijn tekortkomingen. Lengte, hoge ballen, etc. Hahn zie ik uitgroeien tot een betere, completere keeper.

12 juli 2015 om 13:51

ik denk ook dat Hahn beter wordt maar nu nog niet.

13 juli 2015 om 13:25

@peterhf: Klopt, alleen de afspraak was dat hij met Mulder zou gaan uitmaken wie er eerst keuze ging worden.

13 juli 2015 om 14:56

Ape X Wat een onzin loopt jij uit te kramen zeg !!
Vermeer keepte van de 10 wedstrijden 10 goed. dus als je iets zegt moet het gefundeerd zijn anders moet je uit je zelf spreken als jij dat vind.

Vermeer is wel een betere keeper, maar de handelswijze van feyenoord is absoluut niet chique geweest

11 juli 2015 om 15:58

Handelswijze van Feyenoord? Weet je dat Overmars en de Boer ook van niks wisten? Die hadden uit loyaliteit een miljoen als vraagprijs, nooit erbij nagedacht dat Feyenoord het zou durven. Vermeer en zijn zaakwaarnemer hebben gezegd dat ze naar Feyenoord wilden en in een klap was het raak. Dus ja, Feyenoord kan enigszins iets kwalijk worden genomen. Maar Mulder vlak voor een wedstrijd vertellen dat je groen licht hebt voor een keeper lijkt me ook niet handig.

11 juli 2015 om 16:04

Overmars is degene die Vermeer toendertijd heeft verkocht, natuurlijk wist die er van af.

11 juli 2015 om 16:07

Kan wel zo zijn, maar het gaat erom dat Mulder er niets van wist, een keeper die 3 jaar de eerste keeper is hoor je zoiets op tijd te vertellen.

11 juli 2015 om 16:11

Dat zou misschien wel netjes zijn geweest, maar of het ook slim was is een andere kwestie; zie ook mijn reactie hieronder.

11 juli 2015 om 16:21

Ben het net je eens NL, maar ik vind het heel kwalijk hoe feyenoord met Mulder is ongegaan. Stel je voor dat er op jouw werk iemand wordt aangenomen die al jouw taken gaat overnemen en jij weet van niets. Dat kan gewoon echt niet

11 juli 2015 om 17:06

Jij weet net zo goed als ik dat er bij jouw en mijn werk niet tenminste tientallen journalisten en een heleboel testosteron opgefokte mannetjes rondlopen die hun invloed op verschillende manieren willen aanwenden,
Dat is gewoon niet te vergelijken en daarom moet het wel eens op een impopulaire manier.

11 juli 2015 om 17:48

Klopt, maar ik probeerde te schetsen hoe Mulder zich moet voelen. Natuurlijk wordt dit erg versterkt door media en dergelijke.

11 juli 2015 om 17:53

Ik denk dat Mulder vooral is teleurgesteld dat hij (m.i. terecht) is vervangen en het dan op 'het proces' gooit. Inhoudelijk is er natuurlijk niets tegen in te brengen.

11 juli 2015 om 17:59

Ja dat denk ik ook, maar dat neemt niet weg dat Feyenoord hier verkeerd heeft gehandeld, zo ga je niet met spelers om.

11 juli 2015 om 19:17

OK, hoe zou jij het hebben aangepakt, maar gelijk wel rekening houdend met het feit dat de overgang van Vermeer hiermee aan een zijden draadje komt te hangen?
Als het uitlekt, gaat het mogelijk niet door en Mulder is hierin een belanghebbende en kan makkelijk 'lekken' naar de pers waardoor de overgang van je doelwit (vermeer) niet doorgaat. Benieuwd naar je reactie,

12 juli 2015 om 02:18

Ik zou Mulder hebben ingelicht dat Vermeer waarschijnlijk zou komen en dat dat een dezer dagen rond komt. Tegelijkertijd zou ik dus onderhandelen over Vermeer en Mulder daarover inlichten. Ik vind dat het niet zo kan zijn dat de media zoiets eerder weet dan een speler. En dat de transfer op losse schroeven komt te staan is dan maar zo, dit heeft te maken met normen en waarden.

12 juli 2015 om 10:07

Ik kan helemaal zien wat je zegt, maar normen en waarden binnen de voetballerij? Ik denk dat je het niet lang zou uit houden als TD

12 juli 2015 om 13:47

Hahahah dat denk ik ook!

11 juli 2015 om 16:03

Mulder was gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord. Iedereen vond dat behalve Mulder zelf die enkele weken daarvoor nog in het AD een interview gaf dat hij zich zo goed ontwikkelde. Het krediet dat Mulder bij de Feyenoord supporters had, was omdat hij een kind van de club was. Helaas voor hem was dat niet voldoende.

Dat vervolgens alles met de grootst mogelijke geheimhouding met Vermeer is rondgemaakt is logisch . Als Ajax daar lucht van had gekregen was de deal mogelijk niet doorgegaan. Welkom in de grote mensen wereld.

11 juli 2015 om 17:49

onzin, van Geel moest snel handelen dus hij had geen tijd om eerst Mulder te bellen of hij het wel goed vond.

11 juli 2015 om 18:09

Hij hoefde Mulder ook niet om toestemming te vragen, inlichten/uitleggen was al genoeg geweest

11 juli 2015 om 18:24

ook daar was geen tijd voor want het moest in 1 dag geregeld worden.

12 juli 2015 om 02:51

Hoezo was Mulder eigenlijk verrast? Hij had met zijn onzekere keeperswerk immers eigenhandig een vacature geplaatst voor een nieuwe eerste doelman.

12 juli 2015 om 12:57

plus dat hij al wist dat zijn contract aan het einde van het seizoen niet verlengd zou worden.

12 juli 2015 om 13:48

Zon belletje kost 10 min.....

Haha ervaring in de Champions League, theoretisch wel natuurlijk maar eigenlijk nietszeggend.

Bij Ajax waren ze ook niet op de hoogte hoor, ze dachten dat hij naar AZ zou gaan.

11 juli 2015 om 15:51

Dat klopt, achterbakse gang van zaken was dat. Dat was het gene wat bij mij zorgde dat ik mij sympathie verloor voor Vermeer. De overstap zelf snapte ik en misgunde ik hem niet. Voor Mulder zelf natuurlijk rottig maar het zat er aan te komen, kwam te kort voor Feyenoord en zal zich bij Heerenveen moeten bewijzen. Ik denk wel dat dat hem zal lukken.

11 juli 2015 om 17:50

hij heeft nooit gezegd dat hij naar AZ zou gaan dus is niks achterbaks aan.

11 juli 2015 om 18:08

Het verdiende niet de schoonheidsprijs. Het ging meer zo van: 'az heeft belangstelling, voor hoeveel mag Vermeer vertrekken?'

"8 ton"

'dus voor 8 ton is hij te koop? Want dat willen ze wel betalen voor hem.'

"ja, 8 ton is prima."

'oké, duidelijk. Hij gaat naar Feyenoord heen voor 8 ton. Mazzel!'

Nee, hoe je het wendt of keert, het is gewoon niet geheel netjes gegaan. Maar ach, voor Feyenoord een leuke keeper en Ajax had hem toch niet nodig. Na 1 seizoen weten ze bij Feyenoord nu ook wel waarom hij zijn basisplaats verloor bij Ajax, te vaak zijn momentjes.

Geweldig voor erwin als nord niet de overstap had gemaakt, hadden we erwin terug gezien in de jl of een nietszeggend land. Succes!

niet alleen jij, ook frank de boer niet..die had het ook liever anders gezien..

Mulder heeft toch geen ervaring in de Cl? Hij heeft een voorronde gespeeld maar dat is natuurlijk niet de daadwerkelijke Cl. Verder overigens een meer dan prima keeper voor Heerenveen en een hele goede en verstandige keuze van beide partijen.

Mullder allles van je af zetten en lekker bij Heerenveen kiepen,
en je eigen laten ziien en dat ze bjj Heerenveen denken,
dat Feyenoord zo kieper llaat gaan

Wanneer heeft hij ervaring in de CL opgedaan? Of bedoeld hij een voorrondetje?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Vitesse00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. JansenUnknown
X. MousKeeper
E. MulderKeeper
P. BochniewiczVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

45 fans
Keeper, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 juli
AC Milan wil doorpakken met de komst van Hakim Ziyech. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren