Argentijn moet Lazio na plegen van contractbreuk 5,2 miljoen uitbetalen

Zaterdag, 11 juli 2015 om 10:28Gijs Freriks

Mauro Matías Zárate Riga moet Lazio een schadevergoeding van 5,2 miljoen euro uitbetalen, omdat hij volgens de arbitragecommissie van de FIFA in 2013 contractbreuk heeft gepleegd. De aanvaller kan tegen de straf in beroep gaan, maar als hij dat niet doet, moet hij het verschuldigde bedrag binnen dertig dagen naar i Biancocelesti overmaken.

/

Zarate speelde in het seizoen 2012/13 geen rol van betekenis bij Lazio en nadat hij geblesseerd raakte, kreeg hij van de club toestemming om in Argentinië verder te revalideren. Zarate vloog echter naar de Malediven voor een vakantie en de huidige werkgever van Stefan de Vrij, Edson Braafheid en Wesley Hoedt sleepte de voormalig jeugdinternational voor de rechter.

Zaakwaarnemer Luis Ruzzi claimde dat Lazio de speler verbood mee te trainen en dat zijn cliënt daardoor juridisch in zijn recht zou staan. De wereldvoetbalbond FIFA heeft echter anders besloten. De 28-jarige Zárate speelt momenteel bij West Ham United en verdient daar naar verluidt 55.000 euro per week.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door serieuzs)

Pfff 5,2 miljoen. Die heeft de komende jaren wel hoofdpijn.

11 juli 2015 om 11:39

Ja dit is enorm veel, maar ik denk dat hij dit in zijn Jaren in de zandbak allemaal wel verdient heeft

Dat zal ongeveer z'n totale vermogen zijn. Dom van hem om zonder toestemming op vakantie te gaan, als het zo is. Wel zwaar gestraft.

Ik weet nog hoe deze jongen binnenkwam in de PL destijds, speelde toen alles kapot op zeer jonge leeftijd en ik dacht dat die het ver ging schoppen. Jammer voor hem dat het zo gelopen is en 5,5 miljoen is niet van de poes als je dat zo ineens moet ophoesten, zelfs niet voor een profvoetballer.

11 juli 2015 om 11:14

Het ging al mis toen hij na een fantastisch WK U-20 na de woestijn ging om te cashen... Had toen de clubs voor het uitkiezen en koos voor het geld

Wow...5,2 miljoen voor een vakantie. Ik hoop voor hem dat het wel een supervakantie was!! Het lijkt mij dat de straf niet helemaal in verhouding staat met de overtreding.

Dat vind ik echt een debiel bedrag...
5,2 miljoen euro, omdat hij op vakantie ging tijdens zijn revalidatieproces. Als hij dit nu zo lang mogelijk aanvecht, stel dat dat lukt tot zijn 30e, zou ik daarna meteen stoppen met voetballen, want dan heb je niks meer met de fifa te maken, want ik zou het apart vinden als de fifa officiele boetes kan uitdelen die ook buiten het voetbalwereldje nog gelden.
Iemand die hier meer over weet?

11 juli 2015 om 11:11

Het is contractbreuk.... Als ik mijn werkgever bedonder en snel stop met werken dan ben ik ook nog steeds de lul...
Dit zijn gewoon juridische procedures...

11 juli 2015 om 11:18

Maar ik ben ook wel benieuwd of een FIFA-arbitragecommisie dit kan forceren. Het leek me inderdaad gewoon over arbeidsrecht te gaan (i.e goed werknemerschap) maar dan staat deze straf nog best buiten proportie. Ik ben in de war of een rechter dit heeft opgelegd of de FIFA.. of heeft de FIFA rechters?

11 juli 2015 om 14:49

Het is contractbreuk. Daar staat ontslag op en het niet meer betaald krijgen. Geen boete. Als ie naar de rechter stapt heeft Lazio geen poot om op te staan, aangezien ze hem niet meer lieten meetrainen, oftewel aangaven zijn diensten niet meer nodig te hebben

11 juli 2015 om 11:13

Hahahahahhahahahahahahahahahahahahhaha meen je dit nou echt? Was dit een serieuze opmerking?

11 juli 2015 om 12:51

Doe normaal!

13 juli 2015 om 04:00

volgens mij kan ^ bovenstaande reactie verwijderd worden, want die voegt niks toe en is enkel reactieuitlokkend

on: ja ik was serieus, het was een hele normale opmerking/vraag en de kans is groot dat wat ik zei ook is hoe het in de realiteit werkt. Dus ik weet niet waarom je dom loopt te lachen.

Nou ze kunnen wel overdrijven met 5 miljoen. Het is geen Messi of Ronaldo die 20 miljoen per jaar verdiend.

11 juli 2015 om 11:20

Eens, al vind ik niet netjes wat Zarate heeft gedaan aangezien die een verplichting had richting de club, is 5 miljoen wel heel overdreven hoog voor een speler die hooguit 3 mil verdient in een jaar..

Hij verdient bij West Ham 2,9 miljoen dus je kan zeggen day hij ongeveer twee jaar voor niks voetbalt

11 juli 2015 om 14:52

Hij zal uiteindelijk niets hoeven te betalen hoor. Als t bij de burgerrechter terecht komt, dan wordt het arbeidsrecht er bij gehaald. Ja, hij ging niet revalideren maar nam vakantie. Niet volgens afspraak. Daar kun je hem als club voor beboeten (maximaal een maandsalaris geloof ik) of ontslaan. Als je aangeeft dat ie niet meer hoeft te komen trainen (en je indirect dus aangeeft dat je geen werk meer voor hem hebt) dan zal je geen poot meer hebben om op te staan.

Malediven is idd een dure vakantie

Ongelooflijk dat idmandiemand zoiets kan doen, maar eem boete van 5,2 mil!!! dat is echt gestoord, heb medelijden met deze jongen, hij heeft zijn leven lang dus gevoetbald voor een vakantie.... ze verpesten zijn leven man

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Felipe AndersonAanvaller386
PedroAanvaller329
C. ImmobileAanvaller3127
Raul MoroAanvaller110
Jovane CabralAanvaller31
Pepe ReinaKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Lazio.

2 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren