Zimling wil niet opnieuw verhuurd worden na jaar bij Ajax

Maandag, 6 juli 2015 om 12:11Erik van Dam

/

Niki Zimling is een paar dagen geleden aangesloten bij de training van FSV Mainz 05. De dertigjarige middenvelder gaat op voor zijn vierde jaar bij de Duitsers, al is het nog de vraag of hij een rol van belang gaat spelen in Mainz. In zijn eerste seizoen kwam hij nog redelijk vaak aan bod, maar het jaar erop was de speeltijd al beperkter. Een jaar geleden stemde men bij de club in met Zimlings tijdelijke vertrek naar Ajax.

De Deen mocht een jaar lang op huurbasis in Amsterdam verblijven en is nu weer terug. Terugkijkend op zijn tijd in Nederland zegt Zimling geen spijt te hebben. “In de beginperiode liep het eigenlijk best goed, ik kreeg zo mijn kansen”, zegt hij. Daarna speelden de enkelproblemen echter op en kon Zimling niet altijd paraat staan voor Frank de Boer, treurt hij. Uiteindelijk bleef het bij twaalf wedstrijden, waarvan drie in de Champions League.

Zimling heeft zich voor de zekerheid wel grondig laten onderzoeken, toen hij recent terugkeerde bij FSV Mainz 05. Hij liet een scan uitvoeren en alles ziet er volgens de middenvelder nu goed uit. Wat voor jaar hij tegemoet gaat, weet de ex-speler van onder meer NEC en Udinese nog niet. “Laat ik eerst maar beginnen met trainen, in het voetbal kan het snel gaan”, zegt Zimling. “Ik blijf sowieso hier, ik heb nog een contract tot 2017.”


Poll

Niki Zimling heeft Ajax weinig extra's gebracht


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door lunny)

Die poll kan je wel weg laten. Als je 12 wedstrijden speelt en daarna niet meer. Dan heb je idd te weinig gebracht

6 juli 2015 om 12:16

Misschien qua speeltijd wel, maar zijn rol in de kleedkamer is wel van belang geweest.

6 juli 2015 om 12:21

Hou toch een op over die rol in de kleedkamer man. De beste speler is de baas en niet de oudste. Typisch iets voor mede ajacieden, kleedkamerrol. Man man man dat bestaat helemaal niet.

6 juli 2015 om 12:23

Spelers kunnen zeker een grote rol binnen een selectie spelen, de zogehete rol in de kleedkamer, maar Zimling heeft ook op dat vlak niets laten zien, de Boer was juist teleurgesteld dat hij teveel met zichzelf bezig was en dus niet als leider in de groep optrad.

Poulsen en Ooijer, die hadden een belangrijke rol in de kleedkamer en ik denk dat Heitinga die rol dit jaar op zich gaat nemen!

6 juli 2015 om 12:24

@mentalist dat ben ik niet helemaal met je eens. Dat Zimling in de kleedkamer niks te betekenen had ben ik met je eens. Maar een Poulsen die voor Liverpool en Juventus heeft gespeeld in zijn hoogtij dagen. Die kan jonge jongens echt wel verder helpen

6 juli 2015 om 12:24

Man man man man man. Zoiets bestaat dus wel degelijk. Of het van toepassing is op de heer zimling daar valt inderdaad over te twijfelen. Maar reageer eens met een beetje respect

6 juli 2015 om 12:24

Kuijt, Ooijer... Ff snel twee namen die bij mij opkomen. Waren niet de beste spelers, maar wel ontzettend belangrijk in de groep. Dus ja, het bestaat wel.

6 juli 2015 om 12:31

Denk je dat andere spelers luisteren naar demagogisch geleuter van een ervaren man die wat wil overbrengen, terwijl de sleet erop zit? De "rol in de kleedkamer" wordt in mijn ogen totaal opgeblazen. Dus we betalen spelers tonnen om sterk in de kleedkamer te zijn? Zie het liever op het veld.

6 juli 2015 om 12:47

Daarnaast is het ook maar natte vinger werk hoe goed iemand zijn rol vervuld in de kleedkamer. Aangezien er geen buitenstaanders mogen komen. Voor hetzelfde geld zat Zimling stil in een hoekje tijdens de rust.

6 juli 2015 om 13:10

De dynamiek in een groep is ontzettend belangrijk en daarvoor heb je leiders nodig, maar ook gangmakers en serieuze mensen. Dus ja, wil je goed presteren op het veld, dan moet je er voor zorgen dat je daadwerkelijk een team bent en om een team te hebben moet je bepaalde mensen, met een bepaalde rol in de groep hebben. Het is niet automatisch dat de beste spelers, een goede leider zijn. Dat zijn kwaliteiten die je niet kunt leren.

Je hoort toch regelmatig dat een bepaalde speler, zijn collega troost en opbeurt als het minder gaat. Dat er even moet worden gerelativeerd als de prestaties op het veld minder gaan en nog veel meer van die menselijke zaken. Vergeet niet dat die jongens 5 a 6 dagen per week bij elkaar zijn. Ze zien elkaar soms vaker dan hun eigen vriendin/vrouw. Dan kan het niet alleen maar zakelijk blijven en dus moet de dynamiek in de groep goed zijn, anders lijden de prestaties in het veld er ook onder.

En als (basis)spelers zelf aangeven veel te hebben aan een vaste bankzitter a la Ooijer of een Padt die luistert naar aanwijzingen van Van der Vlag, terwijl de beste man op dat moment nog geen minuut had gemaakt in de Eredivisie, een Kuijt die bij het Nederlands elftal enorm wordt gewaardeerd, ook door de absolute vedettes, vanwege zijn ervaringen en sociale kwaliteiten, dan geloof ik dat graag.

6 juli 2015 om 13:25

Lunny, dan kan je ook een psycholoog in de kleedkamer zetten. Helaas is er geen objectieve graadmeter voor de rol in de kleedkamer. Ik vind het categorie randvoorwaarde, wat hier op VZ meer dan eens tot hoofdzaak wordt gebombardeerd.

6 juli 2015 om 13:46

Als je een goede carierre achter de rug hebt, waar jonge spelers van dromen, ookal speel je geen basis, kan je best de naas in de kleedkamer zijn.

On: Zimling heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd op een beetje niveau gespeelt. Kan beter in Denemarken bij een subtopper gaan spelen. Neem aan dat Mainz hem wel gratis wil laten gaan.

6 juli 2015 om 13:56

Echter kan een psycholoog niet praten vanuit eigen ervaringen en kan dus enkel kopiëren wat hij allemaal te horen krijgt. Het is niet direct een hoofdzaak, maar ik heb wel het idee dat jij het onderschat.
Zet je er enkel zakelijke lui neer, dan zal dat ten koste van de sfeer gaan, waardoor je met minder plezier naar je werk gaat en dus worden de prestaties minder.
Net als op je eigen werk is het soms fijn om even te geinen met een collega, even niet over je werk te praten of om juist te overleggen of hij/zij het zou doen. Beetje reflecteren en relativeren. Dat is wel makkelijker met iemand met veel ervaring, omdat die meer heeft meegemaakt en ook de klappen van de molen kennen. Uiteindelijk gaat het om presteren, maar een goede sfeer in de groep is daarvoor wel een voorwaarde.

6 juli 2015 om 14:20

Jij bent nog jong denk ik. Dus naar de trainer luister je ook niet meer? Omdat hij wat ouder is... hou toch op. Spelers die bij grote clubs hebben gespeeld, daar luister je gewoon naar

6 juli 2015 om 14:34

Ja maar wat is dat voor aanname dat een ervaren speler voor een goede sfeer zorgt? Dat is de hele discussie niet. Het punt is dat de kleedkamerrol te hoog wordt aangeslagen. Tuurlijk is een goede sfeer fijn, dat staat los van de kleedkamer. Van een ervaren speler verwacht je juist dat ie iedereen op zijn plaats zet. Dat moet natuurlijk groeien daarvoor trek je geen spelers aan. Een groepsproces is een dynamisch iets, Je kunt niet zomaar iemand neerzetten en bombarderen tot leider in de kleedkamer. Zo werkt dat gewoonweg niet en dat is mijn hele punt.

7 juli 2015 om 06:34

Mentalist snapt er precies niks van

7 juli 2015 om 13:19

Zoiets moet natuurlijk natuurlijk gaan, maar sommige spelers hebben dat gezag wel in zich zitten en door de vele ervaringen dat zij hebben opgedaan kunnen zij wel direct het respect krijgen van jonge knapen.
Paar dagen terug verscheen er nog een artikel waarin Heitinga Riedewald recht zette. Zoiets gebeurd zowel binnen als buiten het veld en heb je nodig. Ik denk dat wanneer Bazoer zoiets zou zeggen tegen Riedewald, dat Riedewald hier niks van aan zou trekken.

@litmanen#10, dat slaat nergens op. Mentalist heeft gewoon een andere mening en dat is niet per definitie fout.

De grootste flop die Overmars op zijn naam heeft staan, Duarte, van der Hoorn en Viergever volgen op gepaste afstand.

Maar ja, kennelijk moest Ajax wat leergeld betalen voordat Overmars in ging zien waar hij mee bezig was, gelukkig zijn met Sinkgraven, Gudelj, Heitinga en Dijks dit jaar wel fatsoenlijke aankopen gedaan en hoeven we hopelijk ons niet meer te irriteren aan dit soort spelers, Zimling heeft in die paar potjes dat hij mee mocht doen werkelijk niets goed gedaan, in twee CL wedstrijden zelfs onnodig een tegentreffer veroorzaakt door kinderlijk eenvoudig balverlies te leiden!

6 juli 2015 om 12:46

Viergever een flop noemen is echt belachelijk. Die jongen heeft het beter gedaan dan Denswil of Moisander.

6 juli 2015 om 12:51

Viergever vind ik ook geen flop, geen wereldspeler maar ook zeker niet slecht. En dan Heitinga en Dijks wel als fatsoenlijke aankopen bestempelen? Met het oog op Europees voetbal hoop ik dat Ajax een leuk team kan neerzetten. Maar ik ben er toch een beetje bang voor. Gudelj is in mijn ogen de enige topaankoop geweest van Ajax. Voor de rest is het middelmaat of teveel geld voor een talent (sinkgraven).

6 juli 2015 om 12:55

Ha, wat een onzin, Viergever is een matige aankoop waar je absoluut betere spelers zelf voor moet kunnen opleiden. Hij is te licht voor de plek Lcv, dus laat hem maar met Dijks de strijd aangaan voor de LB positie!

Dat hij het in jouw ogen beter dan Moisander heeft gedaan geeft alleen maar aan dat je zelf een belachelijke kijk op voetbal hebt. Nou vind ik dat Niklas ook niet heeft laten zien waar ik op hoopte, maar Viergever heeft het echt niet beter gedaan.

Denswil heeft weinig echte kansen gekregen, het is juist absurd dat een eigen jeugd speler gelijk verkocht wordt als hij het niet direct laat zien, terwijl een net zo matige aankoop wel mag blijven!

6 juli 2015 om 13:03

Met Denswil heeft Ajax niet slim gehandeld nee. Die had meer kansen moeten krijgen. Wat ik niet begrijp is waarom Nederlandse clubs zoals Ajax en PSV geen portemonnee durven open te trekken voor een Douglas (las gisteren dat hij maar 2 miljoen kost) of van Dijk. Die zal inmiddels wel duurder zijn.
Ik snap dat de spelers nog geen zin hebben in een terugkeer maar als je het financieel aantrekkelijk voor ze maakt is de keuze ook weer sneller gemaakt. Wanneer ze 1 a 2 miljoen extra bieden heb je toch nog steeds een goede speler in je selectie voor maar 4 miljoen.

6 juli 2015 om 13:47

Ik denk dat Douglas geen optie is omdat hij toch voetballend beperkt was en we in Nederland nog steeds teveel waarde hechten aan opbouwen en te weinig aan verdedigen.

Van Dijk is denk ik te duur voor Nederlandse clubs, Celtic zal toch een mooi bedrag willen vangen voor een van hun beste spelers.

Ik ben wel met je eens dat clubs best eens een ervaren speler een hoger salaris mogen geven dan het salarisplafond, als uitzondering op de regel, zodat je het aantrekkelijker kan maken om zo'n speler binnen te halen, maar daar schuilt ook het risico in dat je de verkeerde haalt die niet zo gemotiveerd is om nog te knallen waardoor het alleen maar voor onrust in je selectie kan zorgen.

Ajax heeft in ieder geval middelen zat, als je zo'n speler 1 miljoen extra betaald per jaar en je haalt hem 2 seizoenen in huis dan heeft het je 2 miljoen extra gekost, dat moet Ajax toch makkelijk incidenteel kunnen financieren gezien de ruim 110 miljoen euro aan reserves op de bank!

6 juli 2015 om 13:53

Viergever is echt niet het niveau waar Ajax naar moet streven. Is echt een waardeloze aankoop. Het lijstje met flops ziet er niet best uit...

6 juli 2015 om 15:07

4 goals door zijn schuld (lees niveau) scheelde Ajax diverse punten.
Gewoon niet goed genoeg voor de basis van Ajax.
Voor de breedte van je selectie kun je hem er wel bij hebben.

6 juli 2015 om 12:48

Ben je Sana al vergeten en Hoesten? Mooi lijstje verder (kuch kuch). Dijks wel een goede aankoop? Waaruit blijkt dat : /

6 juli 2015 om 13:17

Die mogen ook in het rijtje, het enige voordeel is dat Hoesen en Sana weinig hebben gekost.

En Dijks is in mijn ogen een goede aankoop omdat ik vertrouwen in hem heb, hij kan het echt niet slechter gaan doen dan Boilesen afgelopen jaar en hij komt van de club dus met clubliefde heb je toch ook net iets extra's in huis.

6 juli 2015 om 13:45

Ja eigen product of niet: ik vind hem nauwelijks beter dan Bulthuis (1.fc Nürnberg/2e Bundesliga. Hij mag me verbazen, maar kan me niet voorstellen dat hij gaat verrassen.

6 juli 2015 om 13:49

Het is voor beide afwachten, jij denkt dat het niks wordt en ik denk dat het wel een succes wordt met Dijks, het is afwachten hoe het gaat uitpakken!

6 juli 2015 om 13:58

@ Imponeria,

Sana een flop noemen is te makkelijk gezegd. Soms moet je een "risico" nemen, Sana had alles om een topper te worden, speelde goed in zijn competitie en in Zweden waren ze erg over hem te spreken. Koste geloof ik 1 miljoen. Speelde een aantal puike wedstrijden maar viel toen compleet weg. Achteraf flop, maar het proberen waard zeg maar.

Ik twijfel ook echt aan Dijks, kort geleden nog te slecht bevonden, en na 1 leuk seizoen weer terug halen. Zou zomaar een flop kunnen worden. Enige voordeel, wat Voetbal Schoen al zegt, slechter dan Boilesen kan niet. Ik denk dan ook dat Ajax echt nog naar een LB op zoek moet.

6 juli 2015 om 15:03

Houd toch op joh met van Der Hoorn als flop. Jij bent zeker zo'n naprater van Derksen. Van der Hoorn is de enige van Ajax die tenminste hard kan verdedigen en supersterk is. Hij heeft wat ongelukkige momenten gehad maar die jongen kan bikkelhard verdedigen, iets wat Ajax juist nodig heeft in plaats van alleen maar voetballen achterin.

In de eerste wedstrijd was hij werkelijk geweldig bij Ajax, daar is het ook wel blij gebleven. Serero was als verdedigende middenvelder vorig jaar eigenlijk 1 van de lichtpuntjes bij Ajax. Nu zal Gudelj waarschijnlijk op deze plek gaan spelen.

Had echt meer van hem verwacht maar heeft niets bijgedragen zowel in het veld niet als in de kleedkamer miskoop eerste klas

6 juli 2015 om 12:42

Dus jij weet hoe het ertoe gaat in de kleedkamer? Interessant. Wie in de kleedkamer is dan het langst met z'n haar bezig? En wie is de grappigste? Aangezien jij zulke dingen wel weet.

6 juli 2015 om 12:47

Als je aan wordt gekocht als dragende speler die de nodige ervaring over moet brengen lijkt het me meer dan logisch dat hij die jonge gasten stuurt op het veld als in de kleedkamer en op het veld niets van gezien en de kleedkamer weet ik niet maar denk het ook niet vooral omdat hij meer op de bank zat dan speelde, wie gaat er dan nog naar je luisteren

7 juli 2015 om 00:26

Nog nooit gehoord van Camara bij PSG? Die gast speelt bijna nooit, maar zelfs Zlatan zegt dat hij een goede kracht is in de kleedkamer en zorgt voor een goede sfeer. Spelen of niet spelen zegt niets over zo'n rol.

Die foto.. de nieuwe cover van Ballon D'or 15? Sorry kon het niet laten . Zeer slecht jaar gehad bij Ajax. Of hij beter kan weet ik niet maar als dit z'n top was dan zullen de clubs ook niet in de rij staan. Dus zorgen zal ik me niet maken als Zimling zijnde over eventueel verhuur

Hij kan beter een niveautje lager kijken of terugkeren naar Denemarken. Matige speler, zelfs bij Ajax nog geen toegevoegde waarde.

Terug naar NEC zou geweldig zijn voor NEC.. wellicht dat NEC de helft van zijn salaris kan ophoesten

Dit was weer echt een gênante actie van Overmars. Ik snap niet dat deze man nog steeds aan het technische roer staat van Ajax. Wat heeft hij nou laten zien?

Leuk hoor, echte voetbalmensen / echte Ajacieden in de besturen, maar Overmars is echt niet goed als TD. Zakelijk top, voetbaltechnisch dramatisch. Net als van der Sar overigens: Marketing Directeur van een beursgenoteerde onderneming... Slaat echt helemaal nergens op.

Ze lieten hem niet eens spelen ik zou dan ook niet nog een seizoen blijven de keren dat hij speelde bracht hij echt evenwicht in het team ik snap frank de boer soms niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FSV Mainz 05

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
J. BurkardtAanvaller136
K. OnisiwoAanvaller111
M. IngvartsenAanvaller92
Ádám SzalaiAanvaller91
O. HaninKeeper00
L. RießKeeper00
R. ZentnerKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina FSV Mainz 05.

Denemarken
6 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren