Actieve degradant zet promotiewens kracht bij met volgende versterking

Zondag, 5 juli 2015 om

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Norichio Nieveld. De 26-jarige verdediger, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, komt transfervrij over van FC Eindhoven en tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen.

/

Nieveld laat geen misverstand bestaan over zijn doelstellingen bij Kowet. "Het is mijn droom om weer naar de Eredivisie te promoveren, net als in 2010 met Excelsior", geeft hij te kennen op de website van zijn nieuwe werkgever. "Ik zie bij Go Ahead Eagles genoeg potentie om dat te bereiken."

Manager voetbalzaken Adrie Steenbergen is op zijn beurt bijzonder in zijn nopjes met de komst van de voormalig jeugdinternational (Oranje Onder-19 en Onder-20). "Zijn statistieken zijn indrukwekkend; zoveel wedstrijden in het betaald voetbal. Er waren ook meerdere kapers op de kust, zowel uit Eerste- als Eredivisie", geeft hij aan. Nieveld speelde al 212 duels in het profvoetbal, waarin hij 12 keer scoorde, en 22 gele en 2 rode kaarten pakte.

Go Ahead versterkte zich eerder deze zomer al met Kenny Teijsse, Elvio van Overbeek, Jerry van Ewijk, Randy Wolters, Dario Tanda en Mohamed Hamdaoui.


Poll

Go Ahead Eagles is dé favoriet in de Jupiler League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hipp00)

Denk dat NAC de te kloppen ploeg wordt. Al zullen ze NEC's prestaties niet halen.

5 juli 2015 om 16:33

Denk ik niet, go ahead heeft zich beter versterkt op dit moment dan NAC. Voor mij zijn de eagles kampioens kandidaat nr 1 komend seizoen

5 juli 2015 om 17:05

Met Teijsse, van Overbeek, Tanda, van Ewijk haal je inderdaad gewoon jongens binnen die zich nog kunnen ontwikkelen en de competitie tevens kennen. Randy Wolters heeft zich afgelopen seizoen laten zien bij VVV-Venlo en is een goede breedte versterking. Lees niet goede bankzitter, maar dat de trainer meer keuze heeft in zijn voorhoede. Daartegenover staat natuurlijk wel het vertrek van meerdere goede spelers als Van der Linden, Amevor, van Ooijen en Overgoor maar ook met het vertrek van Van der Hart, Wijnaldum en Reimerink lever je kwaliteit in.

Maar waar Go Ahead niet mee kampt is de grote druk voor het kampioenschap. Voor NAC is het namelijk veel grotere noodzaak om gelijk weer te promoveren. Dit is voor mijn gevoel de doorslaggevende factor waarom Go Ahead komend seizoen kampioen zal worden. Ik verwacht eenzelfde scenario als afgelopen seizoen. Toen zat Roda kort achter N.e.c. in de eerste seizoenshelft, maar na een paar nederlagen werd de achterstand steeds groter. Maar ik denk dan dat Go Ahead de rol van N.e.c. heeft...

Neemt natuurlijk niet weg dat NAC zich niet goed versterkt heeft en een goede selectie heeft. Met Verbeek, Brandts, Dingsdag en Luis Pedro haal je kwaliteit, goals, ervaring en talent in huis. Tevens zijn er nog geen doorslaggevende spelers vertrokken alhoewel het niet lang zal duren.

5 juli 2015 om 17:08

Valt best mee.. Zulke goede spelers heeft Go Ahead niet gehaald.

5 juli 2015 om 17:33

Vergeet niet dat reimerink als is opgevangen met mohamed hamdoui . Ik was bij een oefenwedstrijs van eagles tegen streken team en de spelers: van overbeek en mo vielen erg goed op met mooie acties langs de zijlijn en dan naar binnen trekken en boem. Misschien handig om nog een spits te halen want zoals ik het begreep gaat van eweijk als valse spits spelen, schalk is momenteel geblesseerd en ten den is te houterig om in jupiler league 15 doelpunten te scoren. Ook wolters maakt er goede acties. Nu nog turuc behouden en vriends, maar vriends blijft denk ik wel want hij staat sterk met nu dus nieveld, teijssen en schenk

5 juli 2015 om 17:47

Turuc gaat weg en Go Ahead is al bezig met een spits.

5 juli 2015 om 18:01

Daar verschillen onze meningen dus over. Vind dat ze voor een topploeg uit de Jupiler League goed aan het inkopen zijn. Het zijn dan ook geen spelers uit alle delen van de wereld dus een team kneden zal het ook makkelijker maken. Daarnaast zijn de meeste spelers die zijn aangetrokken getalenteerd.

5 juli 2015 om 18:02

Ja, die heb ik bewust niet genoemd omdat ik niet veel van hem ken en dus niet weet of hij voor de eerste 11, eerste 18 of eerste 23 gehaald is.

5 juli 2015 om 19:34

In Breda wacht iedereen op het vertrek van Adnane Tighadouini (en eventueel Mats Seuntjens en/of Erik Falkenburg). Dan komt er een flinke marge vrij in het budget voor komend seizoen. De transfer van Adnane zorgt er namelijk voor dat het spelersbudget wordt verhoogd naar drie miljoen, terwijl het wegvallen van de salarissen van Mats en/of Falkenburg zorgen voor extra speling. Bij een vertrek van een van hen zal de selectie dus 'gewoon' verder aangevuld worden! Ik ben tot op heden content met de spelers die kwamen. Brands heeft voor een middenvelder een bovengemiddeld neusje voor de goal. Dingsdag en Pedro maken solide indruk als duo en Verbeek heeft een redelijk rendement. Desondanks zag ik enkele namen die naar GAE gingen ook graag deze kant op komen. Bijvoorbeeld een van Ewijk. De Eagles zijn momenteel prima bezig op de transfermarkt. Maar het is natuurlijk altijd de vraag hoe alles op z'n plek valt!

5 juli 2015 om 20:17

Als je spelers die even goed zijn het dubbele betaald heb je ook het dubbele budget nodig.

Denk dat het komend seizoen tussen goa fc einshoven volendam en nac gaat

5 juli 2015 om 16:04

Ik kan me helaas niet voorstellen dat Eindhoven dit jaar weer bovenin mee doet. Met het vertrek van Sleegers, Van den Boomen en nu Nieveld verlies je op alle linies eigenlijk je beste speler (Nieveld en N'Toko doen niet echt voor elkaar onder). En dan is aanvoerder Van Son ook nog eens vertrokken. Eindhoven moet aankomend seizoen weer opbouwen en ik ben al blij als Play-offs gehaald worden.

5 juli 2015 om 16:15

@ wardzijden

Maak je geen zorgen, FC Eindhoven verliest wel vaker belangrijke spelers. De club blijk gegeven een oog te hebben voor talent. Er gaan dus ongetwijfeld weer goede voetballers ervoor in de plaats komen.

Dit is echt een goede aanwinst voor go ahead was afgelopen seizoen enorm stabiel bij Eindhoven en een van de beste verdedigers van de JL . Kan makkelijk in de verdediging van sommige middenmoters in de eredivisie mee

5 juli 2015 om 15:57

Schijnt dat NEC ook concrete belangstelling had voor Nieveld.

Denk dat het mooi is als Go Ahead weer promoveert. Mooie club met een goede sfeer en trouwe supporters.

NAC heeft meer ervaring in de ploeg. Spelers als Tanda, van Eeuwijk en Overbeek zijn erg jong en grillig in hun spel.

5 juli 2015 om 15:58

We hebben wel gezien wat al die ervaring NAC heeft gebracht vorig seizoen.

5 juli 2015 om 22:14

In ieder geval een plaatsje hoger als GAE.. Hopelijk volgend jaar weer

Ik verwacht dat de Jupiler League van komend seizoen niet zo'n duidelijke winnaar zal kennen als vorig jaar Nec. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. Eindhoven en Volendam deden het vorig seizoen erg goed, maar zijn een paar goede voetballers kwijt. Go Ahead heeft wel een prima team, maar ik zie ze niet over iedereen heel walsen zoals Nec. Ik denk dat NAC het ongeveer net zo goed als Roda gaat doen, met hoge pieken en diepe dalen.

Iets zegt me dat MVV gaat verrassen, maar dat is meer een gevoel.

5 juli 2015 om 17:52

Zou je me toch uit kunnen leggen waar dat gevoel vandaan komt? No offence hoor, gevoel is een gevoel. Maar ze zijn daar wel erg veel spelers kwijtgeraakt...

5 juli 2015 om 19:47

Vorig jaar speelden ze best goed, alleen schoten ze te vaak mis. Maar het veldspel was prima. Ik denk wel dat het vooral te maken heeft met de gunfactor, ik vind MVV een mooie club met goede supporters. En ze speelden vorig jaar met passie, niet alleen tegen roda en fortuna.

Zijn toch wel goed bezig, zo vroeg al goede aankopen binnen weten te halen, al is het afwachten wie er nog vertrekken natuurlijk.

Nog 1 goeie spits erbij en we gaan samen met NAC strijden voor de titel.

Ik ben niet helemaal op de hoogte van de situatie rondom GAE, maar leven die niet op te grote voet nou? Ze trekken een handjevol spelers aan die eveneens in de belangstelling staan van Eredivisionisten en dat zal echt niet zijn omdat Deventer geweldig is neem ik aan. Daar zal geld toch wel een rol in hebben gespeeld. Maar zoals ik al zei, weet niet welke mogelijkheden zich daar voordoen.. GAE heeft zich prima versterkt en is samen met NAC in mijn ogen toch wel favoriet!

5 juli 2015 om 16:13

Er zijn een paar grootverdieners vertrokken en ze halen alleen transfervrije jongens binnen.

5 juli 2015 om 16:20

En er is ruim 250.000 meer spelersbudget dan gedacht doordat er 2000 seizoenskaarten meer zijn verkocht dat van te voren gedacht.

5 juli 2015 om 16:27

Je bent zeker niet goed op de hoogte. Go Ahead behoort al jaren tot de gezondste clubs Nederland. Go Ahead heeft de afgelopen jaren wat vet op de botten gekregen. En Deventer is zeker wel geweldig. Nu al een kleine 6000 SCC verkocht. En wat te denken van het vernieuwbouw stadion? Deventer is hot en de club barst van de ambitie.

5 juli 2015 om 18:32

Mede door de verbouwing had ik mijn vraagtekens. Dat mag ook wat kosten. Ik wist inderdaad wel dat GAE in de veiligste categorie zat, maar er worden deze zomer toch flinke uitgaven gedaan. En die zullen ongetwijfeld verantwoord zijn op de korte termijn, maar mijn vraagtekens staan bij de lange termijn. Ambities hebben is goed, dat betekent dat er een plan ligt om ergens naar toe te werker. Alleen zullen links en rechts ongetwijfeld risico's worden genomen, aangezien dat overal gebeurt. Doelde meer op, als GAE binnen een, twee of drie jaar niet terugkeert, komen er dan geen lijken uit de kast? Is er dan voldoende buffer om op terug te vallen? Kijkend naar mijn eigen clubje, concurrent NAC, heb ik die kant van het verhaal meegemaakt. Mooie beelden voorhouden en opeens lijken bij bosjes die uit de kast kwamen. Economische problemen mede door verbouwing stadion. Vandaar dat ik het vroeg.

5 juli 2015 om 18:48

Alles is begroot op de situatie van voor de promotie. Zo is de begroting van de verbouwing berekend op tien jaar jupiler league. Financieel is Go Ahead gezond en er is geen noodzaak direct te promoveren, iets wat bij NAC veel meer het geval is.

De meeste spelers willen gewoon naar Gae, omdat ze Europa League ingaan, de meeste spelers hadden gewoon bij hun club moeten blijven zoals Wolters, hij moest gewoon bij VVV blijven

5 juli 2015 om 16:21

@remia. Onzin, als gae over een paar dagen verliest zijn ze alweer uit de Europa League en dat weten deze spelers ook. En zelfs al zouden ze het daarom doen, is hun goedrecht.

5 juli 2015 om 16:27

Hoezo "moest" hij bij VVV blijven? Van VVV naar gae is toch een (kleine) stap vooruit? Ondanks de degradatie hangt er een positieve sfeer bij gae en dat is ook te zien aan het aantal verkochte seizoenskaarten. Het beleid is velen malen beter dan vorig jaar (gerichte aankopen en zo min mogelijk huren). Denk dat de spelers echt wel verder kijken dan alleen die paar wedstrijden in de europa league en dat ze zien dat go ahead eagles ambitieus is. Dat we europa league spelen zal vast helpen, maar is zeker niet de enige reden.

5 juli 2015 om 16:34

Ik vindt het jammer dat hij weg is gegaan bij Vvv, tuurlijk is dat een stap vooruit, ik denk zelf dat NAC kampioen wordt en GAE 2 en dan gaan ze door tegen bijvoorbeeld de graafschap

Sorry Deventer maar ik denk ik denk dat NAC de grote kampioensfavoriet is. Denk dat GAE voor de 2e of 3e plaats zou kunnen vechten. Maar hopelijk winnen ze wel van Ferencvaros. Succes en het beste in de EL en JL GAE.

Ben benieuwd of Hij aan de andere Kant van de IJssel. Wel hoge ogen kan gooien Dan toen in zijn tijd bij PEC.

mag hij evt mee doen in Europa Legue?

5 juli 2015 om 21:15

Tweede ronde pas

dat is mooi. Komt hij in een ingespeeld team. Kan hij zo knallen op Malta

Als NAC-supporter moet ik bekennen dat ik -vooralsnog- GAE eerder als kampioenskandidaat nummer 1 zie dan Nac.
Bij NAC is de selectie nog lang niet rond. Tighaouini gaat weg, Falkenburg waarschijnlijk ook, mogelijk ook nog Seuntjens. Dat zijn drie spelers die het verschil kunnen maken in de Jupiler League en ik moet nog maar zien wat we daar nu nog voor terug kunnen krijgen.
Waar GAE al redelijk ingekocht heeft en al goed aan een ingespeeld team aan het werken is, hebben wij bij de start van de competitie onze selectie waarschijnlijk nog niet rond en laten we juist dan een paar sterke tegenstanders treffen: Volendam, Dordrecht, Jong Ajax. Met een beetje pech lopen we dus van het begin af aan al achter de feiten aan.

Op basis van spelersbudget moet Sparta toch ook gewoon mee kunnen doen voor een top 3 plaats? Hoe schatten mensen hun kansen in?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren