‘Ze vergeven het hem nooit als hij nu naar Real Madrid toe gaat’

Zaterdag, 4 juli 2015 om 09:28Erik van Dam • Laatste update: 09:50

Tomás Ujfalusi denkt dat David de Gea zich wel drie keer achter zijn oren krabt, voordat hij Manchester United inruilt voor Real Madrid. De doelman kan die stap namelijk niet zomaar zetten, omdat hij een verleden heeft bij Atlético Madrid. Ujfalusi, die met De Gea samenspeelde in de Spaanse hoofdstad, drukt De Gea op het hart heel voorzichtig te werk te gaan.

/

De 24-jarige De Gea kwam op zijn dertiende binnen bij Atléti en bereikte er na jaren het eerste elftal. In de zomer van 2011 verkaste hij voor miljoenen euro’s naar Manchester en tekende hij voor vijf jaar bij United. Zijn contract loopt volgend jaar af en de doelman wordt onophoudelijk gelinkt aan Real Madrid. Dat is echter een gevaarlijke stap, waarschuwt Ujfalusi.

“Nee, nee, nee”, vat de Tsjechische oud-voetballer zijn advies aan De Gea samen. Hij vreest dat zijn oud-teamgenoot wordt afgemaakt door de fans wanneer hij echt teruggaat naar Madrid en voor rivaal Real gaat keepen. “Ze vergeven het hem bij Atlético nooit als hij dat doet. Zeker weten. Het zal niet makkelijk voor hem zijn hierover een knoop door te hakken. Ik vind de huidige situatie ook verrassend, want David is een Atlético-supporter. Toen hij klein was, lag zijn hart al bij Atlético.”

Ujfalusi, die twee jaar in het eerste speelde met De Gea, rekent de Spanjaard op dit moment tot de echte wereldtop. “Ik vind hem superieur aan Thibaut Courtois en Petr Cech, hoor. Ik heb twee jaar met hem gespeeld en hij deed het daarin echt heel goed. Het is ergens ook moeilijk te zeggen, want Petr is tien jaar ouder dan Courtois en De Gea. David had het in het begin niet makkelijk bij United, maar nu is hij echt weer in goeden doen.”


Poll

David de Gea kan het naar de Atlético-fans toe eigenlijk niet maken om naar Real Madrid te gaan


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door fcda)

Hahaha superieur aan Cech en Courtois? Nu kan ik die man al niet meer serieus nemen zeg...

4 juli 2015 om 09:33

Hij heeft afgelopen in ieder geval niet onder gedaan. Aan de verdediging heeft United het vorig jaar niet te danken gehad hoor.

4 juli 2015 om 10:02

Afgelopen seizoen toch zeker wel. Maar 5 tegen doelpunten meer dan Courtois en je kan nou niet zeggen dat Da Gea een betere verdediging voor zich had.

4 juli 2015 om 10:18

In Engeland sowieso de beste keeper samen met Courtois en misschien Lloris, die het toch ook wel goed doet!

4 juli 2015 om 11:04

Courtois heeft niet hele seizoen gespeeld en hij had een bijna ondoordringbare verdediging. De Gea heeft heel het seizoen gespeeld behalve de laatste wedstrijd. En met een verdediging die nog wankelender is dan een kaarthuis. En dan maar 5 tegendoelpunten meer, toch wel knap.

4 juli 2015 om 11:37

Had Manchester United een verdediging dan? Nooit gezien.

4 juli 2015 om 13:02

Jij snapt er niet veel van. United heeft juist heel weinig kansen weggeven. Zoek maar op in de statistieken. United heeft veel balbezit, creëert weinig kansen en geeft er weinig weg. Dus niet raar dat we weinig tegengoals krijgen.

4 juli 2015 om 12:05

Het s natuurlijk wel een goede doelman....niet zo goed as Van der Sar in zijn tijd.

4 juli 2015 om 12:22

Wat kent Ujfalusi nu van goalkeepers? Bovendien is het een vriend van De Gea.

Bijna elke doelman en ex-doelman vindt Courtois de beste ter wereld op dit moment. Zelfs United coryfeeën Schmeichel en Gary Neville vinden Courtois beter dan De Gea. Dat is het enige wat telt. Wat de media en de fans die hen naroepen zeggen over een overschatte hype als De Gea, telt natuurlijk niet.

Bij Real Madrid zal De Gea wel snel weer naar zijn werkelijke waarde geschat worden, wat misschien nipt top 5 in de wereld is.

4 juli 2015 om 13:20

Vandaar dat Gary Neville de Gea in de PL team van het jaar zet en niet Courtois? We weten allemaal dat jij Courtois beter vind maar dan hoef je nog geen dingen te verzinnen

4 juli 2015 om 13:30

Ik vind het interview niet waarin hij het letterlijk zegt, maar hier zegt hij in december dat Courtois de beste speler van de PL is, boven Agüero. Dat kan je dus als bewijs beschouwen:

http://www.sportskeeda.com/football/courtois-bette...

4 juli 2015 om 17:32

De Gea is beter. Zijn reacties zijn ongeëvenaard.

Ik vind Cech nog altijd beter dan Courtois en misschien ook beter dan De Gea maar De Gay is zeker beter dan Courtois.

Als de gea graag naar real madrid wil moet hij zich niet tegen laten houden door een paar fans. Real is een van de beste teams ter wereld bijna iedereen zou daar wel willen spelen.

4 juli 2015 om 12:12

Wat een onzin, ik denk dat spelers als Fernando Torres en Busquets echt niet bij Real Madrid willen spelen hoor.

4 juli 2015 om 14:21

Ik zeg toch bijna iedereen.... natuurlijk willen de meeste spelers van een rivaliseerend team daar niet spelen, maar als de gea daar wilt spelen moeten ze hem dat niet kwalijk nemen. De gea kan naar de stad waar hij is opgegroeid en naar een van de beste clubs ter wereld lijkt me een logische keus dan.

Dit is inderdaad een hele gevoelige stap, maar denk als Real hem goeie aanbieding doet, hij geen nee zal zeggen. Het ligt volgens mij gevoeliger wanneer je van Barca naar Real gaat.

4 juli 2015 om 11:22

Nou nee hoor, en als je via een omweg van Barça kun je het nog ontwijken, zijn niet veel Barça fans te vinden in Madrid, maar er zijn echt heel veel los suffradors te vinden in Madrid

4 juli 2015 om 16:55

Nou die suffradors of whatever moeten gewoon normaal doen. De Gea moet zelf bepalen wat hij doet. Hij hoorde zelf bij de Atletico familie en als hij vindt dat het moet kunnen, dan kan het.

Ergens vinden mensen het zelfs mooi dat clubliefde zo ver gaat dat je voor deze gekken moet vrezen, dat De Gea belaagd zou worden ofzo. Onbegrijpelijk in mijn ogen. Ga maar bij de apen wonen waar ze nog in stammen leven zeg ik tegen die gekken.

Vind hem niet goed genoeg voor real wel beter als casillas op dit moment

4 juli 2015 om 09:40

Serieus? Niet goed genoeg voor real? Staat gewoon in de top 5 beste keepers ter wereld hoor.

4 juli 2015 om 12:01

beter dan*

-"Neeeeeeee beter"

Toch grappig dat wanneer een speler van atletico aan Real gelinkt is de wereld te klein is maar wanneer er spelers van Real Madrid bij Atletico gaat spelen, hoor je niemand.

Je moet als atletio supporter toch wel snappen dat de Gea naar Real wilt, de grootste club ter wereld, maar ook zijn geboorte plek? Hij kan bij Real de onomstreden nummer 1 van Spanje worden, dat moet je hem toch gunnen?

4 juli 2015 om 09:50

Inderdaad en niet te vergeten dat Real behoefte heeft aan een zekere sluitpost

4 juli 2015 om 09:51

Dat kan hij net zo goed voor barcs of atletico spelen...En het is gewoon een mes in het rug voor een team, in dit geval atletico laat stikken voor de grootste rivaal. En er staat in de tekst dat hij een atletico-supporter is dus hoe kan hij dit ons aan doen. Wij hebben hem opgeleid en dan hoort hij ons niet zo te laten stikken

4 juli 2015 om 09:55

@bachtyar

Maak uw eigen niet druk man.
Laat hem spelen waar die wil spelen ongeacht zijn verleden.

4 juli 2015 om 10:24

Als dit "een mes in de rug" is, dan heb je nog nooit een mes in je rug gehad.

Als De Gea gaat, is dat in alle openheid, en met een tussenperiode van 4 jaar. Daar is werkelijk he-le-maal niks verkeerd aan.

Het probleem zit bij supporters die zichzelf wijs hebben gemaakt dat spelers een soort eigendom van de club zijn. Maar dat zijn ze niet. Het zijn extreem talentvolle topsporters die een jaar of 16 hebben om alles uit hun carrière te halen. En daar hoort het bij om bij clubs als Real te spelen, als je de kans krijgt. Je kan als speler voorkeuren hebben voor bepaalde clubs, maar je speelt om de prijzen, en daar maak je je keuzes op. En dan ga je dus naar Real (of Barca, of Bayern).

Zolang die supporters in hun eigen kleine wereldje blijven en alleen "liefde" eisen van spelers, maar die "liefde" niet teruggeven zodra een speler naar een club als Real kan, ligt het probleem bij hen. En echt niet bij De Gea.

4 juli 2015 om 10:25

Zoals ik al zei, hij zal de onomstreden keeper voor het Spaanse elftal worden en woont weer in zijn omgeving waar hij is geboren. Waarom zou je hem dat niet gunnen? Hij moet maar in een ander land gaan spelen omdat atletico supporters het anders niet leuk vinden? Lekker zooitje dan.

Je zou trots moeten zijn dat je oud keeper een legende kan worden voor het Spaanse voetbal.

4 juli 2015 om 11:24

@bachtyar10

Dat hij atletico supporter is, prima. Maar opgegeven moment als hij prijzen wil winnen moet hij naar real, barca, bayern of misschien atletico. Maar aangezien van deze 4 real het meest concreet is, kan hij het beste naar real. Hij mist ook madrid dus dat is ook een factor. Atletico heeft simpelweg gewoon geen interesse en dat snap ik want oblak is ook een topkeeper. Dus als hij naar madrid wilt en de absolute nummer 1 wil worden, moet hij naar mijn gevoel naar real komen. En atletico supporters moeten hem het gunnen want ik gun jose callejon (is hij al bij atletico?) ook het beste en ben hem zeer dankbaar.

4 juli 2015 om 14:01

Callejon??
Twee maten twee gewichten.
Als een jeugdexponent van Real zoals Callejon aan Atleti gelinkt wordt zegt niemand iets, maar andersom vergeven ze niks. En niet te vergeten dat er al een jeugdexponent van Real bij Atleti speelt. De Gea wilt terug naar zijn geboorteland en als je het hoogste nastreeft is er enkel Real en Barca. En wat Real nog aantrekkelijker maakt is dat het zijn geboortestad is. En eigenlijk is er in heel de wereld niks hoger dan Real en Barca en daar kan geen één ploeg wie dan ook in de buurt komen van die twee voetbal mastodonten.
Voor het laatst, Atleti ziet Real als grootste concurrent, maar daar denkt Real anders over. Voor Real is enkel Barca een concurrent. Ja Atleti wint de laatste tijd wedstrijden tegen Real, maar geloof mij dat dat niks veranderd aan wie Real als echte concurrentie ziet. En daarmee bedoel ik zelfs wereldwijd.

4 juli 2015 om 17:36

@toumi

Vandaag de dag wel ja. Voor de jaren 90 was Aletico een grotere rivaal dan Barcelona en was Real vs Atletico fe grootste 'classico' van Spanje.

4 juli 2015 om 09:56

''de grootste' op basis van wat, schulden?

4 juli 2015 om 10:17

Op basis van prijzen, omzet, uitstraling, voortgebrachte voetballers, wereldwijde bekendheid en ook schulden ja. Maar Real mag die schulden maken, ze kunnen ze namelijk afbetalen.

4 juli 2015 om 11:03

Wat een hypocriet. Arsenal had een aantal jaar terug ook enorme schulden. Als er maar ook 1 club is die zich schulden kan veroorloven ja dat wel Real Madrid.

4 juli 2015 om 11:25

Ze kunnen die schulden afbetalen? Ze hebben nog steeds een schuld rond de 600 miljoen dat ze echt niet ff zo ophoesten...

4 juli 2015 om 12:02

Natuurlijk de grootste, ik snap niet dat je dat durft betwisten.

4 juli 2015 om 14:07

Capaciteit en grote?? Bernabeu kan 10000 suppporters meer verwelkomen dan Old Trafford. Ga je eerst verdiepen voor je zegt dat Forbes dit gezegd heeft. Vorig jaar en dit al vijf jaar na elkaar dat Forbes Real uitroept tot de grootste club ter wereld. Ga je verdiepen en stop met onzin te verklaren.

4 juli 2015 om 18:05

Voetbalrespect, graag een link van je berichtgeving. Real en Barcelona moeten juist hun schulden minderen ipv meer de schulden in. Hoe je bij de 600 komt, ben ik wel benieuwd naar.

4 juli 2015 om 10:20

Nee je hoort inderdaad niemand, ook geen oude teamgenoten gelukkig!

4 juli 2015 om 10:28

Bij welke speler heeft Real dan moeilijk gedaan, dat voor atletico speelt of heeft gespeeld?

4 juli 2015 om 14:46

Fcda
Welke speler heeft dat dan ooit gedaan als ik vragen mag?

4 juli 2015 om 18:10

Juanfran van de spelers die nu spelen. In het verleden Reyes, Aragones en Schuster van wie ik het zeker weet.

En terecht, vind de Gea ook vrij ondankbaar naar United toe maar dat terzijde. De Atletico-fans zullen het hem tot een hel maken tijdens de derby's, nogmaals terecht.

4 juli 2015 om 09:56

Hoezo ondankbaar naar united? Hij kan naar een betere club in zijn geboorte stad. Niks ondankbaars aan. United moet De Gea dankbaar zijn . Zonder hem waren ze gewoon 8e geworden

4 juli 2015 om 10:34

Ja en als de gea beter zijn best had gedaan in de voorgaande jaren dan had United nu nog een landstitel erbij. Zo kan ik het ook..

4 juli 2015 om 10:03

Ondankbaar? Waar baseer je dat op? De Gea contract loopt af en kan naar grotere clubs dan Man United. Ik zou hem die stap gunnen hij heeft gewoon veel goede dingen gedaan bij Man United, zonder De Gea had je nu Lindegaard of Valdes op goal staan dan word je sowieso 8-10e plek als je kijkt hoe dramatisch ManUnited speelt.

4 juli 2015 om 10:09

Nou DDG heeft een vreselijke periode gekend in Engeland waarbij United hem heeft blijven steunen en de kans heeft blijven geven om zich verder te ontwikkelen, ontwikkeld hij zich eindelijk tot een klasse volwassen keeper, en hij gaat meteen de deur uit.

4 juli 2015 om 10:22

En op basis waarvan denk je dat? Ik vind Valdes nog altijd een kanjer. En bij grotere clubs is het meestal zo dat wanneer er een tegengoal komt, de keeper kansloos is.

4 juli 2015 om 10:27

Tja zo werkt dat als een betere club interesse toont. Hoeveel spelers zouden Ajax bijvoorbeeld ondankbaar zijn?

Er spelen verschillende zaken. Zijn geboorte land, familie etc.

4 juli 2015 om 11:33

@Ajaxcunian.. leuk dit.. Als een Arsenalsupporter over van Persie begint dan moeten we niet zo zeiken.. Nu zeg jij in principe hetzelfde als vele Arsenalsupporters over van Persie en moet het opeens logisch zijn zeker?

de Gea maakt in ieder geval nog de stap naar een club buiten Engeland.. Wat betreft het probleem voor Atletico.. tja, ik hoor ook niet dat er een bod is gedaan door Atletico, dus het is een gevalletje Fabregas.. niemand kan het hem kwalijk nemen.

4 juli 2015 om 10:30

Ondankbaar? Op basis van wat? De punten die hij jullie heeft bezorgd? Je kan nog goed aan hem verdienen, dan mag er ook wel wat respect naar zijn kant op gaan.

4 juli 2015 om 10:37

Hij mocht zelf ook wat respect naar United tonen door zijn contract te verlengen zodat United nog wat kon verdienen. Of denk je dat United blij is met 25 miljoen nu? Prima als je weer terug wil naar Madrid maar had op z'n minst je contract verlengd zodat United er ook een voordeel uit had kunnen halen. Jij hebt nu namelijk wel makkelijk te praten als Real Madrid fan want voor jouw club is het alleen maar positief

4 juli 2015 om 14:13

Zo te zien snap je het niet goed. Als hij verlengt gaat hij nergens heen en daarom dat hij dit niet doet. 35milj voor een keeper met een eenjarig contract is niet slecht. Dus eigenlijk wat je zegt moet elke speler die nog een éénjarig contract heeft eerst verlengen en dan pas verkocht worden? Ik zou zeggen ga wat in de schaduw zitten want de zon doet je niet veel goed.

4 juli 2015 om 18:14

25 miljoen voor een keeper is een prima bedrag? Het is toch juist chique dat hij nu al aangeeft niet te verlengen?

waarom zou je als je bij United speelt kosten wat het kost naar Real willen, al helemaal met een Atletico verleden? je moet vooral buigen voor fans hun behoeftes, maar je zit toch al bij een topclub die ook mee kan doen om de prijzen.

4 juli 2015 om 10:04

Ik schat een Chelsea, Man City, Arsenal en misschien zelfs Liverpool nu hoger in dan ManUnited. Dus ik snap de stap wel naar Real 1 van de grootste ploegen die er is.

4 juli 2015 om 11:04

Liverpool? Ik snap dat United een beetje is gezakt maar niet zo erg. United is nog steeds een veel betere ploeg dan Liverpool.

4 juli 2015 om 11:56

Nu al een zonnesteek Sander?

4 juli 2015 om 10:28

Wat te denken van omgeving en cultuur? Weer richt bij je familie wonen in de omgeving van je roots en ook nog eens de grootste club ter wereld. Waarom zou je daarvoor in Manchester blijven?

4 juli 2015 om 11:28

@fcda dit heb je nu al drie keer gezegd, waarom moet je het drie keer herhale ?

als hij naar real gaat maakt hij meer kans om europese prijzen te winnen, wat waarschijnlijk het doel achter deze transfer is.

4 juli 2015 om 10:50

Zn vriendin woont en werkt in Madrid, dat is de echte reden (zij heeft daar een carrière en wil niet naar Engeland)

4 juli 2015 om 11:05

Hij komt uit Madrid. Hij heeft er gewoond, hij kent de stad en zijn familie woont er. Allemaal redenen waarom hij zou kunnen gaan naar Real.

Vermeer ging rechtstreeks van Ajax naar Feyenoord. Ik zie het probleem niet.

Hij kan maken wat hij wil! 68 procent eens dat hij het niet kan maken, 68 procent bekromen mensen hier die niet van voetbal houden.
Het is te idioot voor worden dat de voetballers rekening zouden moeten houden met de domme hersenen en de tere zieltjes van supporters!
Als hij Madrid wilt doet hij dat gewoon, dat hij rekening zal houden met Atleti fans is een ander verhaal en dat kan hem misschien tegenhouden. Ik zie het zelf niet als een stap hogerop, als hij nog een jaar wacht kan hij gewoon weer de competitie aan gaan met een grootmacht als Real vanuit united.
Belachelijk dat mensen op deze poll reageren met het eens zijn dat hij het niet kan maken!

Het is en blijft toch zijn carriere. Heel begrijpelijk dat gedrag van de Atletico fans, maar Real is nou eenmaal een van de beste clubs in Europa, hij is weer terug in zijn thuisland en stad. En hij kan eindelijk de nummer 1 in het Spaanse elftal worden.
Genoeg redenen voor hem om weg te gaan, en United zie ik volgend seizoen nog niet meedoen om de CL eindzege overigens.

@meneerbaard87 Mooi verwoord, ik heb ook oneens gedaan bij de poll. Tuurlijk kan hij dat doen. En tuurlijk ligt het gevoelig. Maar daar moet je gewoon normaal mee om kunnen gaan als fan hoor. Er zijn toch wel belangrijkere dingen lijkt me .

De Gea bepaalt natuurlijk zelf of hij naar Real Madrid gaat.,,,,,,,,atletico historie of niet.
Dat hij dan bij een overstap bang moet zijn voor de consequenties is flauwekul.

Lekker belangrijk...hij moet voor zijn carierre en inkomen kiezen, niet voor het moreel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Sevilla2813
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Á. CorreaAanvaller144
L. SuárezAanvaller147
A. GriezmannAanvaller113
J. OblakKeeper140
João FélixAanvaller71
FelipeVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

168 fans
Keeper, 31 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren