Willem II reageert: ‘Affaire is schadelijk voor de club’

Vrijdag, 3 juli 2015 om

Willem II is onaangenaam verrast door de berichtgeving van de Volkskrant over nieuwe gevallen van matchfixing waar ex-spelers van de club bij betrokken zouden zijn. Dit was niet bekend bij de club uit Tilburg. Enkele maanden geleden onthulde het dagblad al twee duels waarbij sprake zou zijn geweest van matchfixing. Nu zou het in totaal om zes duels gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door schvn)

Als er idd e-mail is gebruikt is zou dat wel erg dom zijn zeg

3 juli 2015 om 09:46

Ik denk dat het überhaupt dom is om te doen laat staan iets zwart op wit te zetten.

3 juli 2015 om 09:56

maar blijkbaar is dat wel gebeurd zo jammer dit voor het voetbal

3 juli 2015 om 10:05

Nog niet bewezen maar dit is wel slechte reclame voor Willem 2.

3 juli 2015 om 10:40

@panerai: ik denk dat het überhaupt dom is om je in te laten met matchfixing.

3 juli 2015 om 11:10

Dat zeg ik toch of mankeer ik iets aan mn eigen ogen?

3 juli 2015 om 13:50

Tsja als simpele scheidsrechter uit het oostblok, waar je maar weing geld verdiend. Dan kan het toch aantrekkelijk worden. Zeker met de oefenwedstrijden tijdens de trainingskampen. Ik kan het me goed voorstellen dat het verleidelijk is om 20.000 euro aan te nemen, om vervolgens een aantal penaltys of kaarten te geven.

3 juli 2015 om 14:22

Haha die oefenwedstrijd van Heerenveen toen, volgens mij voorbereiding 2014. Dat sloeg alles

Stuk gelezen vanochtend. Dat van die mails is heel duidelijk over Kargbo en ook Aerts wordt nadrukkelijk genoemd. Zijler en Janse worden er bijgetrokken omdat ze nu in opspraak zijn, maar een link met de zaak Willem II 2009/10 is er niet direct. De vorige keer werd ook Léo Veloso genoemd. Denk wel dat 6 duels te veel is om de club er verder buiten te laten dus Willem II zal uiteindelijk ook nog voor een straf moeten vrezen.

3 juli 2015 om 10:34

Waarom? De club is hier slachtoffer en geen dader. Spelers verliezen expres wedstrijden, waarom zou je de club daarvoor straffen?

3 juli 2015 om 10:41

Omdat de club als werkgever verantwoordelijk is voor het handelen van haar werknemers tijdens het uitoefenen van hun werk en er ook andere clubs benadeeld zijn door gemanipuleerde resultaten. De Knvb zal hier ook Willem II uiteindelijk op aanspreken maar de strafmaat zal zeker afhangen van in hoeverre er vanuit de club bemoeienis was hierin.

3 juli 2015 om 11:14

@BikoBike: als er bemoeienis vanuit de club is geweest, dan zal de club hier zeker voor gestraft worden. Maar jouw werkgever is echt niet verantwoordelijk voor jou als jij strafbare feiten pleegt. Dat is en blijft de speler zelf. Om een voorbeeld te geven: als op een training de ene speler de ander in elkaar tikt, dan is de club daar niet verantwoordelijk voor en zal niet worden gestraft.

3 juli 2015 om 11:30

Ach wat een onzin. Je kan toch geen 100% zekerheid over werknemers hebben. Als je nu zulke Juventus-taferelen had oké, maar hierin is Willem II een slachtoffer en geen dader. Waarom zou je Willem II gaan straffen? Omdat een paar spelers expres hadden verloren zodat ze eruit lagen in de beker?

3 juli 2015 om 11:37

de club kan alleen aansprakelijk worden gesteld als de directeur en/of het bestuur hiervan op de hoogte was....

3 juli 2015 om 10:47

Als de club actief mee werkt in het onderzoek, en hieruit blijkt dat er bij de leiding geen enkele weet is geweest, hoeven ze niet gestraft te worden lijkt me. De club is hier slachtoffer

3 juli 2015 om 13:58

Ik word zo moe van mensen als jou.. Denk je nou echt dat Willem II zulke spelers wil gaan contracteren terwijl ze weten dat het een matchfixer is? En omdat een aantal individuen hier buiten weten van de club om handelen zou de club hiervoor gestraft moeten worden? Vraag me af of je ook zo onrealistisch had gereageerd als het om je eigen club ging.

Ik heb het stuk gelezen en vind het echt een erg slecht stuk tekst. Kom dan met die bewijzen van emails of iets. Hiermee lijkt me nog helemaal niks bewezen namelijk. Je schaadt hier veel mensen en een club mee, dus het moet wel echt 100% zeker zijn. Dat gevoel heb ik niet echt bij dit artikel.

3 juli 2015 om 11:00

Dat is De Volkskrant. Weinig bewijzen, grote verhalen. Zelfde met dat gezeur om Cruijff. Geen enkel bewijs, maar hopend op een primeur.

3 juli 2015 om 14:24

Als er niks van waar is kan de Volkskrant wel een flinke claim vanuit Tilburg verwachten lijkt me, en terecht.

3 juli 2015 om 15:43

Er is vaak wel wat van waar, maar de Volkskrant is de laatste tijd vooral aan het uitdagen. Eerst een rel rondom Cruijff creeéren (artikel verdwijnt gelijk achter betaalmuur) en nu dit weer.

In de VK lees je echter nooit normaal voetbalnieuws. Enkel dit soort artikelen, waarin voornamelijk clubs belachelijk gemaakt worden. Ik begin me er een beetje aan te hekelen.

4 juli 2015 om 08:41

Willem vissers (sport journalist) is gewoon een goede journalist bij de Volkskrant. Voegt ook echt wat toe als hij aanwezig is bij studio Voetbal. Alleen vissers vind ik het waard om te lezen in de VK. Voor de rest is de Volkskrant geitenwollen sokken gezeur van extreem links.

Naar aanleiding van dit gebeuren zou het terecht zijn als Willem II verplicht degradeerd naar de Jupiler League. Dit zie je ook in andere landen gebeuren.

3 juli 2015 om 10:43

Hier kan de club niks aan doen.

3 juli 2015 om 10:57

Maakt niet uit. De club had deze spelers op de loonlijst staan. De club is verantwoordelijk voor zijn spelers. Ik zeg -- terug naar de juup.

3 juli 2015 om 14:24

Eer dat het onderzoek afgerond is is het alweer het einde van het seizoen. Kunnen ze samen met NEC terug de juup in dan.

3 juli 2015 om 15:22

Dan ook de Knvb opdoeken! want ja die hebben de licentie verleend aan willem II om die spelers te mogen opstellen. Di hadden geen licentie moeten verstrekken en zijn daar dus ook verantwoordelijk voor.

Ben benieuwd of je er ook zo over denkt als de beerput echt open gaat en NEC ineens het onderwerp is. Naief om te denken dat dit alleen bij Willem II heeft plaats gevonden.

3 juli 2015 om 10:51

Dit is totaal onzin wat jij hier nu verteld.
Dat die spelers dat hebben gedaan ligt niet aan die club, de spelers die dat gedaan hebben mogen aangepakt worden en wel goed ook want dit moeten wij als Nederlanders niet willen.

Wie o wie zegt dat dit alleen bij Willem ll is gebeurd ? ik denk dat het vaker gebeurd, niet alleen bij Willem ll.

3 juli 2015 om 11:30

In die gevallen in andere landen waren bestuursleden betrokken. Dat is hier tot nu toe nog niet aan de orde!!!

3 juli 2015 om 11:57

Een heel groot verschil is ook, dat in bijvoorbeeld Italië bestuursleden tegenstanders omkochten, om er zelf als club sportief beter van te worden. Bijvoorbeeld om degradatie af te wenden. Dan is het ook ineens de club die andere spelers of scheidsrechters betaald om er beter van te worden.

Maar de omkoping bij Willem II is vanuit een volledig ander perspectief. Het bestuur wist van niks, en de omkoping werd vanuit een externa partij (gokkers waarschijnlijk) geïnitieerd. En waar het bij sportieve omkoping gaat om het winnen van wedstrijden, hebben hier juist spelers opzettelijk verloren. In dat geval is het alleen maar nadelig voor de club.

3 juli 2015 om 14:06

Ken jij alle feiten dan al? De beerput gaat nu pas open...

Raar verhaal dit. Roda - willem 2.deed die Kargro niet mee vanwege een blessure. Heeft ie dan andere spelers omgekocht? Want hij krijgt er wel een vergoeding voor

En waarom zou je spelers van Willem 2 omkopen om uitwedstrijden tegen feyenoord en Ajax te verliezen? 80% kans dat ze dat toch wel doen.

3 juli 2015 om 11:24

Goals verschil, gele kaarten, welke minuut eerste uitbal. Je kunt op zoveel gokken, vooral in het zwarte circuit, tis niet normaal meer

3 juli 2015 om 14:26

Idd je kan zelfs op een bloedneus of kapotte schoen oid inzetten.

De club is wel degelijk verantwoordelijk voor zijn spelers. Die hadden dit misschien eerder kunnen zien en eerder moeten handelen. Niet alleen de naam van de club heeft schade opgelopen maar ook de Nederlandse competitie en de KNVB. Ik Willem 2 een paar punten in mindering

3 juli 2015 om 10:57

Tuurlijk. Spelers kunnen ook dingen doen zonder medeweten van club. Hoe kan je hier de club nou op aanpakken. Als ik iemand vermoord zonder dat mijn vriendin dat weet, hoeft zij toch ook niet gestraft te worden?

3 juli 2015 om 11:20

Jouw vriendin staat onder contract bij jou? Is geen vergelijking.

Deze spelers voeren hun beroep uit voor werkgever Willem II. Het lijkt mij dat Willem Ii(hoe onterecht dan ook) verantwoordelijk is voor wat zij uitspoken als zijnde werkzaamheden.

Topje van de ijsberg is dit.

3 juli 2015 om 21:10

Dus als jij iemand vermoord moet het bedrijf waar jij werkt ook gestraft worden?

6 juli 2015 om 08:57

Als je dat in opdracht van je werkgever doet wel ja..... Werkelijk waar, snap je het nou niet of wil je het niet snappen?

Nog een keer dan. Tijdens het uitoefenen van zijn beroep gaat de speler bewust de fout in met stafbare handelingen, gerelateerd aan de aard van zijn werkzaamheden(hij voert zijn werkzaamheden niet naar behoren uit en benadeeld zijn werkgever, een voorbeeld mag je zelf bedenken).

Nu duidelijk genoeg?

3 juli 2015 om 11:32

Misschien is dan wel een sleutelwoord, dat moet je dan wel onweerlegbaar aantonen

En iedereen maar denken dat dit hier in NL niet gebeurd. De Jupiler League bijvoorbeeld is een en al corrupt. Ken een speler van het huidige Oss die ook geld heeft aangenomen om een kaart te pakken.

3 juli 2015 om 12:33

Leuk om hier te melden maar als dat echt is dat je dat weet doe je daar meer mee maar waarschijnlijk ben je alleen uit op leuke reacties met je bericht dat verzonnen is

Alleen als een directeur/bestuur toen op de hoogte was van matchfixing kan men de club zelf aanklagen en dus bestraffen. Volgende stap van Willem II zal aangifte doen bij overtuigend bewijs van matchfixing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Willem II13-3
11.FC Twente12-1
Voor de complete stand: Eredivisie

2 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren