Go Ahead knokt zich naar gelijkspel tegen Ferencváros

Donderdag, 2 juli 2015 om 21:51Gijs Freriks

Go Ahead Eagles maakt nog altijd een prima kans om de tweede voorronde van de Europa League te bereiken. De Deventer ploeg speelde donderdagavond namelijk in de eerste ontmoeting met Ferencváros knap met 1-1 gelijk. De doelpunten werden gemaakt door Zoltán Gera en Bart Vriends en de return staat voor volgende week donderdag in Boedapest gepland.

/

82-voudig international Gera, 36 jaar, maakte al na drie minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij ontving de bal, na balverlies van Vriends, van spits Dániel Böde en schoof het leder droog en laag in het doel van Erik Cummins: 0-1. Go Ahead ging vervolgens nadrukkelijker vooruit voetballen, maar kansen leverde dat nauwelijks op. Na ruim een kwartier spelen hadden de bezoekers zelfs op 0-2 kunnen komen, ware het niet dat Roland Varga de bal rakelings over plaatse. Even later moest Cummins in actie komen op een schot van Cristian Ramírez.

Het door Thomas Doll getrainde Ferencváros kreeg in het restant van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen: Roland Lamah punterde naast en Cummins hield Gera van een tweede doelpunt af. Go Ahead werd lange tijd slechts één keer gevaarlijk: Elvio van Overbeek kopte na een voorzet van Randy Wolters rakelings naast. Het duel stevende op het kunstgras dan ook af op een 0-1 ruststand, maar in de laatste minuut werd het gelijk. Vriends maakte zijn fout bij de tegengoal goed door op aangeven van Jerry van Ewijk raak te koppen: 1-1.

/

De achtduizend supporters in de JENS Vesting waren door het dolle heen en hoopten dat Kowet in de tweede helft voor een nog grotere stunt kon zorgen. De eerste kans was ook voor de thuisploeg: doelman Dénes Dibuz verkeek zich op een voorzet van Van Ewijk, maar Wolters kon daar niet van profiteren en schoot de bal tegen een verdediger aan. Na een uur zorgde Ferencváros aan de andere kant weer voor dreiging: een schot van Gera werd geblokt en de rebound van Varga leverde evenmin iets op. Go Ahead had in de tweede helft wel duidelijk een stuk meer te vertellen dan voor rust.

Het team van Dennis Demmers kreeg ruim twintig minuten voor tijd bijvoorbeeld opnieuw een goede kans: Kenny Teijsse zag zijn kopbal na een vrije trap op het dak van het doel belanden. Ferencváros oogde tevreden met een punt en Go Ahead leek een gelijkspel ook geen ongunstig resultaat te vinden. De spelers raakten bovendien vermoeid en daardoor viel er in het laatste kwartier niet al te veel meer te beleven in Emmen. Ferencváros kreeg nog wel één kans: Cummins keerde een schot van doelpuntenmaker Gera en sleepte op die manier een punt uit het vuur voor Go Ahead.


Poll

Denk jij dat Go Ahead Eagles de volgende ronde bereikt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

103 reacties (laatste reactie door mentalist)

Klasse prestatie dit van Go Ahead. Ik denk dat het Nederlandse voetbal helemaal niet zo'n negatieve toekomst heeft als we allemaal denken. Een hele mooie wedstrijd gezien, met zeker nog kansen voor dit Go Ahead om de volgende ronde te bereiken!

2 juli 2015 om 22:12

Dat denken we steeds en dan gebeurt.er weer zoiets als tegen salzburg en staan we weer met beide beentjes op de grond.

2 juli 2015 om 22:43

Achja volgens mij had feyenoord met wat geluk Roma verslagen en Ajax finalist Dnipro. De lijn tussen slagen en falen is splinterdun in het moderne voetbal. Het moet een keer de goede kant opvallen. En Salzburg was een incident. Net zoiets als wolfsburg- Napoli dit seizoen.

2 juli 2015 om 23:09

Ik denk dat de laatste fase met mentaliteit te maken heeft. Nederlandse clubs zijn meestal beter dan de teams waar ze tegen spelen maar het gaat altijd mis op het laatst. We zijn te naief en denken dat met goed voetbal alles wel goed komt maar winnen heeft ook te maken met mentaliteit. Dat wil zeggen, tot het gaatje gaan en een eventuele voorsprong verdedigen. Dit doen Italiaanse clubs bv, denk aan de wedstrijden van PSV tegen Milan 2 jaar geleden. PSV was beter maar de Italianen slimmer en sloegen toe op de counter. Daarna gingen ze verdedigen en dan ben je als PSV zijnde uitgespeeld. De Nederlandse jeugdspelers moeten anders worden opgeleid. Een mix van Hollands voetbal en Italiaanse slimmigheidjes. Dan pas kunnen we een rol van betekenis gaan spelen.

2 juli 2015 om 23:40

Mwah dat wordt wel gedaan denk ik hoor millano. Denk alleen dat er in Nederland iets teveel gevoetbald wordt om te voetballen. Ipv te winnen. Backs breed, driehoekjes maar waarvoor? We hebben prijzen gewonnen en het zou zonde zijn om alles overboord te gooien. Belgie gaat ons inhalen maar heeft een abominabele speelwijze vind ik. Liever het bossie bloemen dan ala dnjepr de finale halen. Liever de eyecatcher dan een lelijke winnaar

3 juli 2015 om 00:13

Dat van dat bossie bloemen was ik het met je eens tot het WK van vorig jaar. Denk maar aan het EK van 2012. Wedstrijden waar je U tegen zegt. Maar op het WK van 2014 vond bijna iedereen Nederland saai spelen maar ik genoot juist van de vele doelpunten en de acties van Robben. Deze speelwijze gekoppeld aan resultaat heeft mij positief verrast. Misschien kwam het ook wel omdat Arjen het verschil maakte en in de toekomst niemand anders dit voorlopig kan doen maar ik heb me echt niet op zitten vreten. Misschien is dat wel overdreven maar je snapt vast wel wat ik bedoel. Het kan dus wel op een andere manier. Maar wat vond jij van het WK, heb je je geergerd aan het spel, los van het resultaat?

3 juli 2015 om 01:13

Nee absoluut niet geergerd ofzo hoor. Vond het wel mooi dat het ineens zo samenviel allemaal. Maar dat had meer met de lage verwachting te maken. Wk 98 selectie was er nooit mee weggekomen haha. miste een beetje het initiatief in de wedstrijden. En achteraf maakt het niet uit hoe je speelt. We waren er sowieso wel tegen argentinie uitgegaan denk ik dan, dan maar aantrekkelijk.

3 juli 2015 om 09:00

@ Mentalist,

ik wil graag op 2 dingen reageren.

Je stelling over het kleine beetje geluk wat Feyenoord niet had tegen Roma?
Volgens mij had Gervinho al wel 5 of 6 100% kansen verprutst.

Daarnaast hebben we het afgelopen WK maar 1 goeie wedstrijd gespeeld en dat was tegen Spanje.
Na de groepsfase 1 velddoelpunt gemaakt.
En iedereen is de wedstrijd tegen Australie alweer vergeten denk ik.
Daar hadden we met een 5-1 moeten verliezen.
Wat Milano zegt kan ik me wel in vinden. Wij zijn paradepaardjes en absoluut geen werkers die een keer een overwinning over de streep trekken.

3 juli 2015 om 20:54

Dan bedoel ik met name de rode kaart van te vrede natuurlijk. En ik vind dat je daarnaast zwaar overdrijft mbt het WK.

Knap resultaat van Go Ahead. Ook nog bijna gewonnen. Volgende week wordt het toch wel moeilijker denk ik.

2 juli 2015 om 22:00

Ze hebben niet echt thuis voordeel zonder publiek
Denk dat gae zeker kans maken

2 juli 2015 om 22:32

Maar wel voordeel door de uit goal omdat 0-0 nu volstaat voor de Hongaren.

2 juli 2015 om 23:00

Thuisvoordeel is niet alleen publiek he, dat is ook het klimaat, het veld, reizen voor de tegenstander etc...

Ik heb alleen de tweede helft gezien, maar het viel me erg mee. Ik vond GAE zeker niet slecht spelen en ik denk dat ze een redelijke kans maken om de volgende ronde te bereiken.

2 juli 2015 om 22:01

Eagles was de hele wedstrijd de bovenliggende partij die het initiatief nam. Helaas kwamen ze al na 2 minuten spelen knullig achter waar ontzettend slecht verdedigd werd.
Dat was niet nodig en het kwam ook nog omdat ze de bal zomaar in leverden.
Bart Vriends dekte aan de buitenkant en die rappe linksbuiten van Ferencvaros was er doorheen...
Later kopte diezelfde Bart Vriends op het juiste moment net voor de rust die ow zo belangrijke 1-1 binnen.

Niet slecht. Hard geknokt en dik verdiend. Vond Go Ahead hele wedstrijd beter. Ik sluit een uit overwinning niet uit daar. Ze zitten nog in de race en dat tegen het Ajax van Hongarije!!
De eerste puntjes voor Nederland zijn binnen ieder geval.

2 juli 2015 om 21:59

Het "Ajax van het zuiden" het "Ajax van Hongarije" waar houdt het op????

2 juli 2015 om 22:03

Inderdaad maar we wisten al dat ajacieden zich zelf helemaal geweldig vinden.

2 juli 2015 om 22:04

Ik noem maar een voorbeeld. Het is de nummer twee van Hongarije en een slapende topclub net als Feyenoord.
Al 10 jaar geen kampioen meer geworden maar wel steeds in de top geëindigd.

2 juli 2015 om 22:42

Het houdt niet op, niet van zelf

2 juli 2015 om 23:45

Maar wat nou als het een club uit Griekenland was: Kleine Ajax of Grote Ajax?

3 juli 2015 om 02:53

@ajax4xcl: dus als ik je goed begrijp noem je die club het 'ajax van Hongarije', omdat ze volgens jou zo veel gelijkenissen met Feyenoord hebben?

Ik denk dat N.e.c Nijmegen gelijk heeft met zijn opmerking.

2 juli 2015 om 22:39

Wat ben jij walgelijk. Daarom krijgen anderen zo'n hekel aan Ajacieden. Door galbakken als jij die het zelfs bij het brood kopen bij de bakker nog aan Ajax willen linken. Kom op man. Ajax hoeft niet overal bijgehaald te worden.

2 juli 2015 om 23:28

Dat snap ik nog wel, werken bij allebei koekenbakkers.

2 juli 2015 om 23:47

Misschien bedoelt hij wel Griekse grote Ajax of anders de kleine. Ps als je 'm niet begrijpt check wikipedia.

2 juli 2015 om 23:32

Sorry, maar ondanks jouw en mijn clubvoorkeur gaat dit wel ver hoot.
Door zulke opmerkingen word ik ook aangekeken als ik misschien iets teveel reageer door een Ajaxbril.
Dit roept gewoon provocatie op en ik hoop dat de ddag ooit komt dat we met zijn allen leuk aanwezig kunnen zijn zonder te provoceren, maar op deze manier zal dat nooit lukken.

Klasse Kowet! Ik gun jullie echt wel de volgende ronde, ook de supporters die dit keer helaas niet kunnen meereizen. Maar toch zie ik het somber in in de groepsfase.

2 juli 2015 om 21:58

Als ze deze ronde overleven zitten ze nog niet in de groepsfase hoor haha

2 juli 2015 om 22:02

Ja ik zeg ik gun ze volgende ronde halen ze die dan is het knap. Maar groepsfase zal toch ietsjes lastiger zijn dan de wedstrijd van vandaag.

2 juli 2015 om 22:09

Nou dat is nog wel heel ver weg. Is maar de vraag dat Vitesse en AZ de Groepfase halen, laat staan met alle respect Go ahead eagles die hier al hele goede zaken kan doen door een topclub uit Hongarije uit te schakelen als Jupiler League club.
Ferencvaros moet zich schamen. Wat een trooste looste competitie die van Hongarije.

2 juli 2015 om 22:17

Ik snap je reactie niet. En wat heeft Vitesse en wat heeft Az er eigenlijk mee te maken?? Ik geef alleen aan wat ik vind. Of het ver is of niet kan me niet zoveel schelen.

2 juli 2015 om 22:24

Ja ik voel je man, Champions league wordt ook lastig voor de Eagles.. Of het nig ver weg is maakt niet uit, zeg alleen wat ik vindt...

2 juli 2015 om 22:25

Ajax4xCL probeert te zeggen dat je niet te hard van stapel moet lopen door het al over de groepsfase te hebben. Als ze deze ronde zouden overleven (want zover zijn ze ook nog niet), moeten ze namelijk nog 2 of 3 rondes voordat ze in de poulefase zouden komen.

2 juli 2015 om 22:50

Ik voel je, ik vindt?

3 juli 2015 om 11:32

Ja make nie out toch.. Wist niet dat je hier ook al je schriftelijk werk kon laten nakijken....

Knap resultaat van Eagles. Speelde best goed voetbal ook. Terechte uitslag, en een punt voor het nederlands voetbal.

Leuk voor die fans daar dat ze gescoord hebben

3 juli 2015 om 02:55

Een half punt bedoel je. Alle punten in de voorrondes worden gehalveerd.

Knap van GAE, hard geknokt ervoor. Die spits kan er alleen echt helemaal niks van, hopelijk is Schalk de volgende wedstrijd gewoon fit.

Knap resultaat van Gae! Hing volgens mij wel een leuke sfeer in het stadion. Volgende week knallen en minimaal 1x
scoren.

Toch al 1 punt meer gepakt dan ik had gedacht, dat is best knap. Ze speelde ook niet slecht.
Dit is best wel een topprestatie tegen de nummer 2 van Hongarije

Een prestatie van formaat. Zeker nadat mijn clubbie net gedegradeerd is en bijna geheel een nieuw elftal heeft moeten neerzeetten en nog maar 2 weken bezig zijn. Misschien moeten we voortaan ietwat optimistischer zijn. Zo slecht zijn wij (nederlandse teams) niet. Voetballend veel en veel beter!

2 juli 2015 om 23:41

Volledig mee eens! Het is dat ik geen likes kan geven op mn mobiel!

Nou de eerste punten zijn binnen. Go Ahead bedankt! Hebben er alles aan gedaan, volgende week hebbeb ze zeker kans. Alleen zou ik die linksback wel wisselen man wat is die slecht... Turuc vond ik zeer goed spelen, maar de uitblinker was natuurlijk van Overbeek! Die had ook meegekund in de eredevisie.

2 juli 2015 om 22:14

Teijsse bedoelde je. Die deed ook heel veel goede dingen hoor. Knokte hard en kan nog beter aanvallen dan verdedigen.
Zijn specialiteit is koppen. Echt een beest en nu al de cultheld van Eagles.

2 juli 2015 om 22:19

Ik verwachte er ook niet veel van, maar die verraste toch positief.
Aanvallend sterk en staat ook verdedigend z'n mannetje.
Alleen zag je dat hij erdoorheen zat aan het eind van de wedstrijd en toen werd het wat slordig in de passing. Maar prima aanwinst voor GAE, kwam over van de jeugd van Twente volgens mij.

2 juli 2015 om 22:27

Ik dacht van Sparta.

2 juli 2015 om 22:37

Klopt, zie ik nu. Speelde ook nog met Vriends samen in de jeugd bij Utreg.
Weet ook niet hoe ik bij Twente kwam, want ondanks dat Twente onwijs veel in het nieuws voor komt hadden ze hier echt geen aandeel in.

2 juli 2015 om 22:26

Betere linksback is er niet helaas. Gelukkig denkt hij wel naar voren (geen balletje terug zoals de rechtsback steeds doet) en bij vrije trappen en corners staat hij wel goed zijn mannetje. Ik geef hem het voordeel van de twijfel.

1-1 thuis tegen deze Hongaarse ploeg is een goed resultaat voor de Eagles. Ik denk dat ze uit een goede kans hebben om een gelijkspel te halen of te winnen. Ik hoop voor het Nederlands voetbal dat de Eagles doorgaan en ik verwacht volgende week een 2-2 gelijkspel.

2 juli 2015 om 22:16

Net zoals Ajax Poak 0-0 (iedereen negatief) en dan 2-2 daar spelen.
Ik zie Eagles daar wel stunten. Ferencvaros moet daar wel wat meer laten zien dan alleen counteren.

3 juli 2015 om 02:57

Waarom moet je Ajax er weer bij halen? Dat is volledig onnodig.

3 juli 2015 om 09:54

Je kunt ook te ver gaan met het zeuren over Ajax. Hij gaf nu gewoon een goed voorbeeld over hoe zo'n wedstrijd kan gaan. Ik snap dat wr veel Ajacieden zijn op dit forum die nogal arrogant overkomen, maar als iemand ook maar 1x Ajax zegt wordt iedereen gek.

3 juli 2015 om 12:37

Hij gaf helemaal geen goed voorbeeld. Ajax was destijds tegen Paok namelijk de grote favoriet, terwijl GAE de duidelijke underdog was. Die situaties zijn dus volledig onvergelijkbaar.

Goed gedaan, tegenstander wou ook echt helemaal niks doen.. Jammer!

Waar zijn de haters nu? Erg goede pot gewoon wat Go Ahead op de mat heeft gelegd. Heb veel meer kwaliteit gezien dan het hele afgelopen half jaar. Voor de return is alles nog mogelijk om maar eens een open deur in te trappen.

2 juli 2015 om 22:29

Ik ben voor Go Ahead, al meer dan 25 jaar. Ik heb ook veel negatieve dingen gelezen hier op voetbalzone. Maar om veel van deze mensen haters te noemen gaat mij wel erg ver. Het zijn geen haters, maar ik noem ze negatievelingen. Ik hoop dat we ze na deze wedstrijd hebben kunnen overtuigen dat de tegenstander niet zo goed is als ze zelf dachten.

2 juli 2015 om 22:49

Misschien waren zuurpruimen of azijnzeikers betere benamingen geweest. Ze hebben vandaag laten zien dat ze in de eerste ronden van de EL tegen niemand onder hoeven doen of weggespeeld worden en dat uitschakeling op voorhand zeker niet aan de orde is.

2 juli 2015 om 23:19

@almachtig,
Was u zelf ook in de Jens veste aanwezig ? Zo ja, ook zo genoten van de super sfeer etc ?

2 juli 2015 om 22:44

Hier is er één. GAE hoort absoluut niet in Europa thuis. Ze gaan ons sowieso punten kosten. Slecht voor het Nederlands voetbal etc. etc.

Ze hebben me wel verrast vandaag. Na die snelle 0-1 dacht ik dat het helemaal klaar was, maar niets is minder waar. Maar het is ook wel tegen een, met alle respect, zwakke tegenstander. Die zouden in de eredivisie in de middenmoot meedoen. Maar alsnog een knappe prestatie, want GAE sspeelt niet eens in de Eredivisie. Ik hoop alleen dat ze wel nog één (of meedere) rondes doorgaan en mijn ongelijk gaan bewijzen dat ze alleen maar punten kosten ipv opbrengen. Maar ik vrees het ergste.

Zelfs de grootste GAE fan moet met me eens zijn dat GAE niks te zoeken heeft in Europa!

Hoewel ik het nog steeds vreselijk vind dat GAE in europa zit en niet een 'beter' eredivisie team, moet ik toch toegeven dat ze me hebben verrast vandaag. Na de 0-1 die al na 3 minuten viel dacht ik dat het een afstraffing zou worden. Maar niks is minder waar. Nogmaals ik vind het hele GAE in Europa nog steeds helemaal niks, maar ik hoop dat ze volgende week het ongelijk bewijzen en zich naar de volgende ronde knokken. Belangrijk voor Nederland en Gae!

dat uitdoelpuntje gaat ze de kop kosten, ben bang dat die gasten in hun eigen omgeving het verschil gaan maken

Lekker bezig Go Ahead! Vind het al een hele prestatie om de eerste wedstrijd niet kansloos ten onder te gaan.

Helaas een 1-1 is niet voldoende. Nu moeten ze uit zien te scoren en niks tegen krijgen. Zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren tegen deze grote Hongaarse club.

2 juli 2015 om 22:13

Ze zijn geen kampioen, want dan zouden ze geen voorronde EL spelen

2 juli 2015 om 22:14

Nee word inderdaad moeilijk om te scoren tegen Videoton ( ofs iets ) als GAE er niet tegen speelt ..
Ramirez van die hongaarse team
is wel een leuke back ...
Overbeek was voor mij de beste man op het veld .. hij heeft talent maar jammer niet goed genoeg voor psv.
Wolter of Wouters pffsh wat is dat een irritante / slechte speler zeg .. Heletijd popie jopie doen , boos kijke , en geen bal goed raken haha.

2 juli 2015 om 22:16

Ferencvarosi.
Lijkt er al bijna op.

Mooie wedstrijd, goed teruggeknokt en standgehouden na de 1-1.
Denk toch dat het volgende week een step te ver is meer deze o prestatie is natuurlijk al mooi meegenomen!
Een gelijkspel was GAE door de pessimisten ook al niet gegund, en met een beetje mazzel had er meer in gezeten.
Met name de tweede helft hebben ze goede kansen gehad op 2-1 en het is kenner dat dat dan uitblijft, nu wordt de return loodzwaar.

Prachtig resultaat. Ik ging uit van hoe dan ook een nederlaag. Dus een punt is heel mooi. Geniet er volgende week van, bijzonder mooi ook voor die éne fan die nu meegaat als bestuurslid. Prachtig. Lijkt Appie Happie wel.

Godsamme, ik had toch verwacht dat ze twee keer nat zouden gaan, niet perse met grote nederlagen, maar een kans op een gelijk spel had ik ze toch niet gegeven.

Ik neem dan ook m'n pet af voor ze, het is een knappe prestatie.

Het zou helemaal mooi zijn als ze nog een ronde verder zouden komen, dan kunnen de fans tenminste mee naar een Europese uitwedstrijd!

Maar, ondanks alles zal hun deelname Nederland toch schade aanrichten, want ze gaan toch echt niet meer dan 1 ronde verder komen, dat geloof ik echt niet en dan kost het Nederland gewoon weer punten op de Coefficient lijst en dat kunnen we echt niet gebruiken, ook al is het natuurlijk niet Gae's schuld.

2 juli 2015 om 22:42

Want zeljenecnar is nog beter dan ferencvaros?

Wordt hetzelfde verhaal als pec vorig jaar tegen Sparta Praag. Thuis een goede pot spelen en het gevoel krijgen dat er wat te halen valt om vervolgens uit gewoon aan de broek te krijgen.

Werd die Gera niet ooit eens in een adem genoemd met Ajax?

3 juli 2015 om 03:00

Ja, door jou zonet

3 juli 2015 om 16:03

touche

Knappe prestatie met bij vlagen goed voetbal. Denk wel alsnog dat ze het niet redden. Die hongaren gooien volgende week wss gewoon de pot dicht en staan met 10 man voor de goal. 1 x een counter winnen en scoren en go ahead ligt er weer uit.

Alleen de eerste helft gezien, maar ik vond GAE maar zwak spelen. De manier waarop de 0-1 werd weg gegeven was van een enorme naïviteit. Eigenlijk ben je dan al gezien. Dat het uiteindelijk 1-1 wordt is leuk voor de statistieken, maar die Hongaren heb hun resultaat en kunnen het thuis afmaken. Met alle respect voor Gae, maar wat hebben we er mee gewonnen. GAE speelde vanavond in een halfvol stadion, geen leuke Europese uitwedstrijd voor de supporters, na twee potjes uitgeschakeld, zo´n EL wedstrijd levert nauwelijks geld op, voorbereiding op het seizoen is verstoord en Nederland verliest alleen maar meer plek op die Europese ranglijst. Geweldig.

2 juli 2015 om 22:32

Eigen schuld dikke bult.
Maar dit pakt niemand meer van ons af.

2 juli 2015 om 22:37

Wat negatief weer eagles had meer fans er zitten dan dat psv er heeft zitten tijdens een europese wedstrijd.
Mooie einduitslag met op het laatst zelfs bijna de kans op 2-1 klasse eagles ik ben trots op jullie!

2 juli 2015 om 23:16

Ja maar PSV is gewend om doorgaans wat bete clubs tegen te hebben in Europa. Daar dit de eerste keer in 50 jaar was dat er überhaupt Europees gespeeld werd zijn die bezoekersaantallen wel te verklaren. Dat zou bij iedere club zo zijn! Het was niet eens vol.

3 juli 2015 om 00:22

Meer dan 7.000 man welgeteld, bal blijft rond dus we zien het wel

Waar kan ik deze wedstrijd terugkijke?

Forza EAGLES top dag vandaag ❤

Ze hebben thuis 1-1 gespeeld tegen een ploeg waarvan ik de naam voor het eersthoor uit boedapest, en jullie doen alsof ze met 5-0 hebben gewonnen van een goed team.

2 juli 2015 om 22:56

Dat ligt toch echt aan jou. Ajax speelde in 95-96 al tegen Ferencvaros in de poulefase van de Champions League. Die lui zijn 28-voudig Hongaars kampioen..

3 juli 2015 om 01:38

In 96 was ik twee jaar oud :D

2 juli 2015 om 23:07

Tja, generatiekloofje gok ik zo. Ferencvaros was in de jaren negentig heersend in Hongarije, het is de rexordkampioen. Het is toch ook knap van een club die net gedegradeerd is

Heerlijk avondje gehad in Emmen! Lekker sfeertje en een Eagles wat nu al beter voetbal liet zien als het hele afgelopen seizoen! Wat een verademing, Wolters en Van Overbeek op de flanken!

2 juli 2015 om 23:29

2 zieke panna's

Mooi voor Go Ahead na alle kritiek (ook van mij). Ook leuk voor de fans. Nu hopen op een stunt in Boedapest voor lege tribunes : /

Goed resultaat voor GAE. Ben benieuwd of ze nog meer in petto hebben de terugwedstrijd.

Knap gedaan Eagles!

3 juli 2015 om 01:17

Trots op mijn clubje. Volgende week gaan we stunten. Schrijf maar op

Nu ik een paar keer Deventerse gekkies op de stang heb gejaagd, bezit ik ook wel zoveel liefde en empathie om iets goeds te zeggen over onze favoriete buren. Ik ben vol met liefde en deel het graag met jullie.

Allereerst, mijn felicitatie met dit verkregen punt. Het was zeker niet onverdiend en op basis van inzet en hard knokken hebben jullie dat doelpunt niet cadeau gekregen. Go Ahead was gedreven en toonde veel inzet. Met het felle publiek achter zich, liet de club die gekke Hongaartjes een paar keer goed schrikken. Nu moet ik zeggen dat ze dat te danken hebben aan nogal wat onderschatting aan de kant van de Hongaren, maar zeg nou zelf als wij in hun schoenen stonden zouden wij daar ook last van hebben. Ik vond die ‘’dubbele cijfers’’ die men voorspelde in Emmen een beetje overdreven, maar een nederlaag had ik wel verwacht. Een puike prestatie dus.

Maar in de euforie die er heerst in de landelijke media en hier op Voetbalzone, moet ik toch zeggen dat het voetballend gewoon niet om aan te gluren was. Nu link ik Go Ahead sowieso niet aan goed voetbal, maar puur aan wilskracht en passie, maar dat vooroordeel wisten de Eagles helaas weer te bevestigen. Het werd duidelijk dat dat punt vooral werd gehaald op basis van passie en hard werken. Maar in dat hele elftal zien wij slechts 2 mannen die voetballend het niveau aankonden en dat waren Van Overbeek en Turuc. De rest moest het doen met nonchalant beuken. De bal naar voren schoppen en hopen dat die goed terecht komt. Die Teijsse zou bij ons totaal niet passen, want hij kan totaal niet voetballen en compenseert dat door hard te werken en te bikkelen. Toegegeven, op die manier hebben ze twee keer van ons gewonnen vorig seizoen maar ik ben helaas bang dat (ondanks de huidige euforie) het in Hongarije einde oefening is. Na de 0-1 zag ik dat Ferencvaros zich steeds meer begon terug te trekken. Dat kwam in eerste instantie door die onderschatting. Ze speelden nogal nonchalant, want ze dachten dat zij op die manier de wedstrijd konden controleren, maar de Eagles brachten meer weerstand na die vroege tegentreffer dan ze dachten. Voor mijn gevoel dachten ze vervolgens ‘’0-1 is hartstikke prima, we gaan gewoon er voor zorgen dat wij er zo weinig mogelijk tegen krijgen.’’ En op een doelpunt na (knappe kopbal van Vriends, dat zeker) is ze dat ook aardig gelukt, want laten wij eerlijk zijn, het was nou niet dat er veel 100 kansen voor de Eagles te noteren waren. Aan de andere kant had die kans van Ferencvaros er wel in gekund. Hier zag je dat de opponent van vanavond voetballend toch meer in zijn mars heeft dan ze hebben laten zien. Dat is te danken aan de Eagles, maar ook aan hunzelf.

Die onderschatting hebben ze niet in Hongarije en de Eagles hebben niet de steun van de fanatieke aanhang. Ik vind Van Ewijk een hele matige spits en die Hongaren zijn taaie voetballers. Ik sluit daarom meer dan 1 doelpunt uit voor de Eagles in Hongarije en ja, eerlijk is eerlijk, wij zijn in de feeststemming na dit resultaat, maar 1-1 is een heel naar resultaat om naar Hongarije af te moeten reizen. Ik wens Go Ahead alle succes van de wereld, maar ik verwacht niet nog zo’n stunt.

Hopelijk heb ik zo genoeg liefde verspreid!

Kusjes vanuit Zwollywood!

3 juli 2015 om 14:23

Sportief!

Ik blijf het kansloos vinden dat gae Europees speelt. Maar ze hebben nou inderdaad al meer punten gehaald dan sommige andere ploegen afgelopen jaren. Dit is ook gewoon een geweldige voorbereiding voor komend seizoen. Hopelijk doen ze samen met Eindhoven en nac tot het einde mee om het kampioenschap. Dordrecht gaat denk ik niet mee doen.

3 juli 2015 om 03:05

De enige club die in de afgelopen jaren een keer minder punten heeft gehaald dan dat GAE nu heeft is AZ, dat toen met 0-1 en 0-5 verloor van Anzhi. Verder hebben de laatste jaren volgens mij alle clubs minimaal 1x gelijkgespeeld.

3 juli 2015 om 14:32

Vind je het een goede afkwijling? Of moet er nog iets aan veranderen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. OratmangoenAanvaller200
F. RossAanvaller50
M. SpiridakisAanvaller00
W. HahnKeeper190
S. JansenKeeper00
A. NoppertKeeper10
J. SchuurmanKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Go Ahead Eagles.

10 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren