Update: Fenerbahçe kondigt komst van Braziliaan van acht miljoen aan

Dinsdag, 7 juli 2015 om 20:53Gijs Freriks • Laatste update: 20:48

Fenerbahçe heeft met São Paulo een akkoord bereikt over de transfer van Josef de Souza Dias, kortweg Souza. De Brazilianen maken via de officiële kanalen bekend dat de Turken acht miljoen euro betalen, maar dat de 26-jarige middenvelder nog wel de medische keuring moet doorlopen.

/

Souza staat momenteel nog tot 2018 onder contract bij Tricolor, maar die tijd gaat hij dus waarschijnlijk niet uitzitten. Hij begon zijn carrière bij Vasco da Gama en maakte in de zomer van 2010 voor drieënhalf miljoen de overstap naar FC Porto. In Portugal kwam Souza echter niet verder dan twintig competitiewedstrijden en via Grêmio kwam hij uiteindelijk bij São Paulo terecht.

Die club heeft overigens slechts 35 procent van de transferrechten in handen; de rest is voor Porto. Trainer Vítor Pereira werkte bij de Portugezen reeds samen met Souza, die drie interlands achter zijn naam heeft staan. De Gele Kanaries versterkten zich deze zomer ook al met Fernandão, Sener Özbayrakli en Simon Kjaer. Bovendien keerde onder anderen Miroslav Stoch terug na een leenperiode bij Al-Ain.

Update 4 juli 13.55 uur - Fenerbahçe opent onderhandelingen met gewenste Braziliaan
Fenerbahçe hoopt de komst van Josef de Souza Dias op korte termijn af te ronden. De Turkse topclub meldt via de officiële kanalen dat het de onderhandelingen met de speler is gestart. Eerder bereikte Fener al een akkoord met zijn club Sao Paulo. Wanneer er zich geen onverwachte problemen voordoen, tekent de speler waarschijnlijk binnen 48 uur een contract in Istanbul.

Update 7 juli 20.53 uur - Fenerbahçe kondigt komst van Braziliaan van acht miljoen aan
Fenerbahçe heeft de transfer van Josef de Souza Dias afgerond. De middenvelder heeft een contract voor vier seizoenen getekend, zo maken De Gele Kanaries dinsdagavond officieel bekend. De 26-jarige Braziliaan komt voor acht miljoen euro over van São Paulo.


Poll

Een goede aanwinst voor Fenerbahçe?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door timb078)

Had Josef nog een mooiere voetbalnaam gevonden. Benieuwd hoe hij gaat presteren in Turkije.

2 juli 2015 om 14:13

İs het een goede voetballer? Je lijlt een van de Braziliaanse lig. İk hoor aardige verhalen over hem. 8 miljoen is wel echt veel zeg. Fener geeft enorm veel uit dus ik neem aan dat ze Cl groepsfase moeten halen willen ze niet in de problemen komen. Alhoewel Ali Koç en andere rijke bestuursleden enorm veel geld uitgeven aan Fener.

2 juli 2015 om 14:21

8 miljoen voor een Braziliaans international? Als ik de laatste weken hier sommige bedragen lees is 8 miljoen voor Souza een koopje.

2 juli 2015 om 14:47

Geld uitgeven zegt niks iedere huisvrouw is der een meester in en de meerwaarde is vaak ver te zoeken

2 juli 2015 om 14:59

Wat is het voor speler? Is Josef meer een breker zoals Luiz Gustavo of is het meer een box-to-box speler?

7 juli 2015 om 21:06

komen ze dan niet in de problemen met financial fairplay...want ze geven geld uit van bestuurders..dat is iets anders dan geld wat FB omzet...dus lijkt mij dat het wachten is dat ze over een tijdje geen Europees mogen spelen....deze uitgaven zijn alleen bedoeld voor die 4e ster....lange termijn word niet over nagedacht...

4 juli 2015 om 14:07

Nieuwe Alex de Souza? Als Gala fan vond ik Alex de beste speler die Fener tot nu heeft gehad. (nr. 10)

4 juli 2015 om 14:09

Met se zege van Mara moet dat lukken.
De meeste Brazilianen doen het gewoon goed buiten hun vaderland.

Complimenten aan FB fans,eindelijk goeie beleid zonder Aziz Sikeci

Hopen dat het wat gaat worden dit seizoen, het kan ook tegenwerken zoveel verandering in een korte tijd. Ik ben geen Fan van Emre maar ik snap niet waarom hij en Bekir Irtegun weg zijn gestuurd altijd 100 procent inzet.

2 juli 2015 om 14:34

Tja als je niet snapt dat Bekir weg is, dan vind ik het niet eens waard om het uit te leggen.

2 juli 2015 om 14:37

Helemaal eens met ForzaFener. Bekir is de slechtste verdediger die we in jaren achterin hebben gehad. Leuk die inzet maar hij was samen met Selçuk Şahin de Sabri van Fener

2 juli 2015 om 14:42

Hij is dan wel oprecht en eerlijk over de redenen waarom hij weg is. Geeft gewoon aan dat het team toe was aan een verse impuls. Bekir heeft de club in moelijke tijden bijgestaan op zijn eigen maximale kunnen. Daarvoor koester ik geen haat. Maar het was qua kwaliteit gewoon geen speler voor ons.

2 juli 2015 om 15:09

Hey voetbalkenners met alle respect ik weet zo ongeveer wel wat een redelijke voetballer wel en niet kan.

Je betaalt miljoenen voor Kjaer die echt niet de skills heeft van een topverdediger. Wellicht zegt het genoeg dat hij niet heeft kunnen overtuigen in zowel Italie als Duitsland. De reden waarom ik Bekir verdedig is, het feit dat de spelers die nooit problemen maken nu als eerste weg zijn( Mert, Bekir, Webo.)

Maarja we gaan het zien, wie weet wordt Kjaer wel een superspeler in Turkije.

2 juli 2015 om 15:22

Mooi, dan weet je dus ook dat een Bekir niks bij Fenerbahce te zoeken heeft.

2 juli 2015 om 15:25

Bekir was een prima verdediger hoor. Maakte af en toe fouten, maar vorig jaar deed hij dat nauwelijks. Opbouwend ook een van de betere Turkse verdedigers, hij heeft namelijk een goede inspeelpass, mooie lange trap en raakt ook niet direct in paniek als hij onder druk komt

2 juli 2015 om 15:31

Verkeerd mandekken, te traag en af en toe een heethoofd. Leuke speler als je met de buitenlanderslimiet zit. Die is nu echter weg en dus mogen alle matige spelers uitgezwaaid worden. Twee seizoenen geleden vond ik Bekir erg sterk en moedig spelen, daarna stond hij stil en maakte hij geen stappen meer. Jongens kom op, met alle respect, zelfs een blinde kip ziet dat hij niet bij Fenerbahce hoort.

2 juli 2015 om 15:51

Ik vond Bilica en Deniz eigenlijk nog een stuk erger dan Bekir.

Heb deze speler nog nooit zien spelen. Ben benieuwd wat het gaat opbrengen voor het team. Eindelijk kopen we spelers meteen tijdens de transferperiode. Normaal gesproken kwamen deze transfers tegen het einde.

2 juli 2015 om 16:04

Ik herinner me nog dat Yildirim op de slotdag in 2006 even Kezman, Lugano, Deivid en Edu Dracena binnen haalde. Maakten de gehele voorbereiding niet mee en wonnen alsnog de titel. En Bilica en Deniz... pff wat dacht je van Can Arat? Of wat dacht je van Tomas?

2 juli 2015 om 16:12

We zitten niet op 1 lijn maar dat geeft niet. Ik geef je gelijk wat betreft Bekir hij hoort niet in de selectie. Als een speler als Bekir weg moet zou ik bijvoorbeeld Bruno Alves ook wegdoen, die is een klasse beter maar toch minder betrouwbaar in mijn ogen.

2 juli 2015 om 18:20

Ho ho ho... Can Arat was geweldig in de jeugd maar bij ons was hij mentaal een wrak. Hij had het talent maar mentaal leek die gozer inees compleet de weg kwijt

2 juli 2015 om 18:24

Evengoed een drama toch?

2 juli 2015 om 18:47

Forza

Bekir was een van de weinige die ik mocht bij jullie. Echt een sympathieke gast... ik weet nog dat hij tijdens de derby samen met Elmander hand in hand ging lopen na een bepaalde actie ipv ufc style zoals we wel gewoonlijk kenne

2 juli 2015 om 18:51

Marlos. Hij was ook een goede gozer. Maar kwam gewoon kwaliteit tekort op een gegeven moment.

7 juli 2015 om 21:48

ben het ook eens met forza, bekir was idd een goede eerlijke gozer, kopte wel destyd mooi raak in de gs derby (lol..) speelde vaak met 100% inzet, en daarvoor waardeer ik bekir echt, maar toekomst gericht vind ik de beslissing ook niet onlogisch.

wie wel mee mocht vertrekken is Meireles
man man man, wanneer heeft hij eens een bijdrage geleverd aan de ploeg
waarom hij er nog steeds is pf....portugees connection i guess

Betekent dit raul mereiles weg kan? Ken deze speler niet maar 8 miljoen is veel geld, denk dat de geld niet via de club is betaald maar door een rijke persoon binnen fener zoals vaker. Wat voor speler is het?

2 juli 2015 om 14:33

Spelers van wie de contracten doorlopen, blijven gewoon. Denk ook dat Meireles beter uit de voeten kan onder Pereira.

Ken de speler niet, versterking voor FB?

Goede deal voor 8 miljoen. Een speler die gisterenavond uit de wedstrijdselectie werd gezet nadat naar voren was gekomen dat hij met Fenerbahce aan het praten was. 1,88, tweebenig, technisch, een goede mandekker en bovendien scorend vermogen. Moet je eens voorstellen... als hij scoort en zijn naam wordt gescandeerd door de stadion speaker, aan wie moeten de Fenerbahce fans dan als eerste denken? Juist... deze speler is echter geen familie van.

Ik snap de punt ook niet dat turkse clubs weer altijd gaan voor halve profs die ze niet kennen maar boeien is fener dus mag wel..

2 juli 2015 om 14:34

Is het niet Galatasaray die miljoenen uitgeeft aan spelers om ze vervolgens voor een schrijntje te verkopen of salarissen niet uit te keren en zo immens verlies te draaien ?

2 juli 2015 om 14:35

Maakt voor gs weer makkelijker dit soort aankopen. Titel is wel weer binnne voor mij kleurgenoten

2 juli 2015 om 14:41

Halve profs? Je supportte versleten spitsen als Baros en Elmander. En een Pino die nog niet in Sesamstraat mag verschijnen en dan wijs je naar Fener? Of was het Cristiano 'Bruma' Ronaldo die je overtuigde van jullie beleid? Het beleid van Fener qua Zuid Amerikanen zit altijd wel goed. Alleen laten wij het afweten bij de Europese competities. Daar is GS weer sterker in (Zie Sneijder en Drogba)

2 juli 2015 om 14:52

Ik vind juist dat Fener tot nu toe de beste aankopen doet in de Super Lig, waar Gala, BJK en Trabzon achter blijven met aankopen heeft Fener nu al een aantal sterke aankopen gedaan. Ik verwacht veel van Fener komend seizoen.

2 juli 2015 om 14:58

Nou ik vind Mbia anders tot nu toe de allerbeste transfer in Turkije. Maar als Nani komt dan heeft Fenerbahce qua naam en status natuurlijk een geweldige speler te pakken. Van alle clubs vind ik Galatasaray het meest geduldige en Besiktas de meest gare. Ba verkopen oke, maar waarom Atinc van de hand doen?

2 juli 2015 om 15:01

Mbia is zeker weten een van de betere transfers, maar als je dan kijkt met wat voor namen we voor de rest in verband worden gebracht denk ik: waar zijn wij in godsnaam mee bezig...

2 juli 2015 om 15:03

Ja, dat van Atinc snap ik ook niet en zoals je zegt Gala is vrij rustig op de transfermarkt, lijkt verdacht haha...

2 juli 2015 om 15:45

Ach ja, 2.6 miljoen euro netto plus 2.2 miljoen tekengeld voor Mbia, dat vind ik dan wel een beetje te veel van het goede. Sportief is Mbia inderdaad de beste transfer tot nu toe, maar financieel een van de slechtsten naar mijn mening.

Bro, ik was er ook geen voorstander van dat Atinc zou vertrekken, maar ik begrijp ons bestuur wel. 6 miljoen euro kunnen we misschien nooit meer krijgen voor hem, daarnaast hebben we het geld heel hard nodig en is het voor de ontwikkeling van Atinc veel beter om in Duitsland te voetballen. Vooral als je trainer Ralf Rangnick is.

2 juli 2015 om 15:49

Qua ligging trek je ze niet, dan moeten ze het helaas financieel aantrekkelijk maken. Hij zal het ook wel waarmaken denk ik.

2 juli 2015 om 15:57

Inderdaad. Als Trabzon grote spelers wilt halen, dan moet er overbetaald worden, anders vluchten ze de stad uit zoals Teo, Colman en Zokora in het laatste geval. Niet negatief bedoeld maar Trabzon is gewoon niet aantrekkelijk voor een buitenlandse speler. En ik snap niet dat je Atinc verkoopt als je tegelijkertijd tijd ook de toekomst in hem ziet. Hij maakt veel grotere stappen dan Pedro Franco, jullie Tsjech is weg en Ersan blijft over zodoende. Wat er op neer komt dat je alweer geld moet investeren.

2 juli 2015 om 16:23

Ersan heeft ook toestemming gekregen om te mogen vertrekken. Ze gaan waarschijnlijk twee centrale verdedigers halen, Pedro en Milosevic blijven. Grappig detail is dat er voor al onze verdedigers interesse is. Pedro wordt gevolgd door Porto en Milosevic door Bournemouth en Norwich. Na de EK-titel van Zweden Onder-21 zullen waarschijnlijk nog meer clubs interesse tonen.

We zagen ook toekomst in Serdar Özkan, Batuhan Karadeniz, Ibrahim Kas en Necip Uysal. En niet te vergeten, onze Turkse Messi Muhammed Demirci.

2 juli 2015 om 16:45

Ik zag dat Atinc wel anders was man. Hij had iets. Zijn manier van spelen was alsof hij in Europa opgeleidt was. Vind het zonde. Net zo zonde dat wij Mert hebben laten gaan. En Demirci ging naar Rosenborg dacht ik toch? Hoe dan...

Zo te lezen koopt Fener veel buitenlanders. Hoe zit het met de buitenlandersregel in Turkije? Ze mochten er toch maar zes in de selectie hebben en vier per wedstrijd opstellen?

2 juli 2015 om 14:45

Je mag er nu 11 opstellen en ik dacht 14 in de selectie.

Ik als Galatasaray fan heb respect voor het transferbeleid van Fenerbahce van dit jaar. Ze kopen niet zomaar namen maar gaan echt specifiek opzoek. Kjaer vind ik persoonlijk de beste transfer van Fener. Voor mij is Fenerbahce aankomend seizoen favoriet, ook omdat ze graag de 4e ster willen.

2 juli 2015 om 14:55

Fenerbahce kennende zijn elk seizoen favoriet. Maar of ze daadwerkelijk kampioen zullen worden, kunnen we natuurlijk nooit zeggen. Een grote kern, ziel, is weg en wordt compleet vervangen en er wordt een nieuwe systeem ingevoerd. Dat zal tijd in beslag nemen. Dat kan goed en verkeerd uitpakken. Elke Fenerli is nu enthousiast, maar we moeten geduldig afwachten en kijken hoe de nieuwe Fenerbahce eruit zal zien. De ruzies met de twee grootste harde kernen zijn ook bijgelegd, dus wat wel zeker is, is een veel indrukwekkender ambiance voor volgend seizoen.

2 juli 2015 om 15:04

Wat waren de ruzies met de 2 grote harde kernen?

2 juli 2015 om 15:09

Of wij 11 nieuwe spelers kopen of een nieuwe trainer aanstellen. Laatst genoemde is toch wel het beste wat Fener de afgelopen jaren is overkomen. Eindelijk een tactisch sterke trainer met uitstraling.

Ik hoef geen transfernieuws te zien totdat Nani komt. Heb gelezen dat Krasic zijn kunsten ook mag tonen.. Maar dan hoop ik niet dat ze weer Stoch van de hand doen!

Je moet Stoch links opstellen en Nani rechts baby ;3.

2 juli 2015 om 15:19

Rupert. De Gfb en de Kfy groepen waren de enigen die hardop hun onvrede over Aziz Yildirim durfden te tonen. Hij liet ze daarom verbannen uit het stadion. Daarnaast protesteerde de Kfy groep ook tegen de passolig.

2 juli 2015 om 15:24

Ibinho. Stoch en Nani op de flanken is een dodelijke aanval met veel creativiteit, maar ook twee spelers die niet omschakelen. Ik verwacht dat deze Souza de link zal worden tussen aanval en verdediging. De technische versie van Mehmet Topal als het ware.

2 juli 2015 om 15:37

Forza, daar teken ik voor. Al zie ik Stoch wel zo nu en dan omschakelen.
Vraag me alleen af hoe ze ook het middenveld willen opstellen.. Hoop wel dat een Diego gewoon gaat spelen en een Alex 2 gaat worden. Als we met die 2 op de flanken gaan spelen dan moet Diego beetje als een vooruitgeschoven CM spelen en Souza beetje links de breker/opbouwer & Topal rechts de boel afbreken.

Dus een Diego tussen de posities van een Cm/amc in.

2 juli 2015 om 15:53

Ik vraag me inderdaad af hoe Diego gemonteerd gaat worden in het nieuwe systeem. Een tweede Alex zal hij nooit worden, maar qua kwaliteit is Diego gewoon een speler voor Fener. In zijn laatste weken liet hij zien dat hij min of meer gewend was aan het spel in Turkije. Dus ik verwacht eigenlijk nu wel een explosie (patlama) van hem. Nani, pfff. Dat zou pas geweldig zijn.

Fenerbahce doet wat het moest doen door de halve selectie te vernieuwen en daar komt Josef nu dus bij. Ik heb deze speler nooit zien spelen, maar ik heb ergens gelezen dat het meer een verdedigende middenvelder is. Ik had eerder gedacht dat ze een aanvallend ingestelde middenvelder zouden halen ipv Emre omdat ze met Topal en Meireles al verdedigend ingestelde middenvelders hebben.

Misschien dat Perreira in Diego wel de opvolger ziet van Emre in een 4-3-3 formatie.

2 juli 2015 om 15:11

Ja klopt, ben blij dat er een grote schoonmaak is geweest en nog bezig is. Zoals ik al eerder heb vermeld ben ik toch het meest verheugd op de komst van de nieuwe trainer. Buiten zijn coachende kwaliteiten eindelijk iemand die ook de uitstraling heeft en temperament!

Hoop dat hij in Diego wel een nieuwe Emre ziet qua positionering. Want ben benieuwd hoe ze willen spelen met zoveel nieuwe aanwinsten en teruggehaalde spelers. Krasic,stoch,fernandao,sow,emenike,josef en waarschijnlijk Nani. Neem aan een Sow in de punt met een Stoch en "nani" op de flanken.

Ze zeiden dat Nani zou komen maar is nog niet gekomen heel jammer want het zou een enorme versterking zijn geweest voor Fenerbahce, en nu deze Dias ik heb geen flauw idee of dit jou een versterking is op het middenveld.

2 juli 2015 om 15:20

Ze zeggen elke dag dat Nani zal komen maar 1 ding is zeker: hij is nog steeds niet gekomen.

Er is nog steeds geen speler gekomen waarbij ik zeg, nu gaat Fener de groepsfase halen.

2 juli 2015 om 15:35

Dat is ook niet gek als je waarschijnlijk tegen een Cska, Manchester United, Shakhtar, Valencia of een Monaco moet spelen. Allemaal clubs die stappen verder zijn dan Fenerbahce. Wij zitten midden in een metamorfose. Als we de groepsfase halen, is dat echt een wonder.

2 juli 2015 om 20:26

Met spelers als deze ga je het ook niet halen, spelers zoals Sneijder, Muslera heeft Turkije nodig. (sow en Emenike zijn ook wel goed genoeg alleen zijn ze niet goed op hun plaats bij Fener)

2 juli 2015 om 15:59

Namen zeggen ook niet altijd wat, ik denk ook niet dat er nog hele grote namen gaan komen. Ze zijn nog bezig met een Braziliaanse doelman. Terraneo is nog steeds in Brazilie aan het winkelen. Daarnaast wordt het een van deze dagen duidelijk of Nani nog gaat komen. Dus meer dan twee buitenlandse spelers gaan er niet meer bijkomen.

2 juli 2015 om 16:01

Die Tiziano Ferro is volgens mij overal. Lissabon, Sao Paulo, Londen... Volgens mij heeft een paar dubbelgangers.

Ken deze speler persoonlijk niet. Dat hij drie interlands achter zijn naam heeft staan, zegt me ook heel weinig, als ik zie wat voor spelers er allemaal spelen in het Braziliaanse elftal. Ik hoop voor de FB-supporters dat het geen gevalletje Maldonado wordt. Die was volgens Alex de beste middenvelder van Zuid-Amerika, daar hebben we niks van terug gezien.

2 juli 2015 om 16:00

De beste destijds. Is daarna zo enorm ver teruggezakt. Ook Colo Colo heeft hem weggestuurd. Hij heeft ons in 3 invalbeurten 3 tegentreffers gekost en werd met de grond gelijk gemaakt in Chili. Bij Fenerbahce had hij zelden foute passes. Kan ik ook als ik elke bal terugspeel op de keeper.

Fenerbahce is goed op weg om de transferkampioen van Turkije te worden . Galatasaray loopt nu achter maar ik verwacht dat ze 1 of 2 transfers maken die de rest wegblaast

2 juli 2015 om 18:14

Ja Fener is een heel stuk verder nu, ben stiekem ook jaloers dat hun zoveel transfers kunnen maken.

4 juli 2015 om 15:09

Van persie is ook al bijna binnen die volgens jou nooit naar fener zou komen.

Jongens Fenerbahce is een mini Porto aan het worden. Zojuist bekend gemaakt dat Abdoulaye Ba en doelman Fabiano naar Fener komen. Huur met optie tot koop.

Fnerbace koopt wel veel spelers.
Opvallend is het feit dat er veel Brazilianen in de aanbieding zijn.
Kunnen in Europa blijkbaar toch meer verdienen.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de turkse topclubs vooral grote namen en talenten uit exotische landen kopen, maar ik mis een beetje de visie hoe dit allemaal samen moet gaan spelen in een elftal. Ik mis visie van het bestuur, want dat de Turkse topclubs potentie heeft is duidelijk alleen komt het er nooit helemaal uit door gebrekkig beleid naar mijn mening.

7 juli 2015 om 21:30

Dat zal bij fener nu veranderen na de komst van sportief directeur Terraneo. We gaan knallen hopelijk.

7 juli 2015 om 23:59

Ben erg benieuwd ik denk dat ze met name op het gebied van scouting gigantische verbeteringen kunnen doorvoeren.

Er staat nergens vermeld dat het 8 miljoen euro heeft gekost.

7 juli 2015 om 21:32

Geloof ik eerlijk gezegd ook niet is wel veel 8 mil als je kijkt dat nani slechts 6 mil heeft gekost

8 miljoen is wel een hoop geld ik ken deze speler niet echt goed hopelijk is hij goed. Nani 6 mil en deze 8 mil hij is wel pas 26 ben benieuwd.

Fenerbahce is echt met n grote schoonmaak bezig en halen echt goede spelers binnen. Ik zie ze als de favoriet voor volgend seizoen om het kampioenschap binnen te halen indien de trainer er een draaiend elftal van weet te maken. Dat is nu de vraag. Hoe gaat de trainer eenheid creëren en wat voor systeem gaat ie hanteren. Als t éénmaal gaat lopen zijn ze niet meer te stoppen heb ik t gevoel..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Besiktas3820
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Luiz GustavoMiddenvelder171
A. BayındırKeeper170
O. TufanMiddenvelder174
M. TisserandVerdediger161
M. YandaşMiddenvelder153
F. KadıoğluMiddenvelder141
P. CisséAanvaller143
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

0 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren