‘Hij vroeg me bij Barcelona, maar Real is de grootste club van de wereld’

Woensdag, 1 juli 2015 om

Real Madrid slaagde er enige maanden geleden in om Danilo weg te plukken bij FC Porto. De Braziliaanse rechtsback stond ook in de belangstelling van Barcelona, maar een overgang naar de winnaar van de treble was geen optie voor Danilo; hij wilde alleen maar naar de Koninklijke.

/

“Real Madrid is the biggest club in the world”, verklaart de 23-jarige vleugelverdediger zijn keuze in gesprek met Marca. “Om voor die club te kunnen spelen, moet je de beste zijn. Dat is altijd mijn droom geweest. Real is van een andere dimensie, ik heb dan ook nooit getwijfeld.” Voormalig Santos-ploeggenoot Neymar, sinds twee jaar actief voor Barcelona, kon daar geen verandering in brengen.

“We zijn goede vrienden en hij vroeg me om naar Barcelona te komen, we hebben het erover gehad. Maar dat was slechts één keer, daar is het bij gebleven. Het was een persoonlijke beslissing en die heeft hij gerespecteerd. Neymar weet beter dan wie dan ook dat je zelf over je toekomst moet beslissen.”


Poll

Denk je dat Danilo de vaste rechtsback van Real Madrid wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door smk88)

Ja, want Neymar is technisch directeur, en zal zijn beste vriend Dani Alves willen vervangen.

1 juli 2015 om 12:52

Het gebeurt vaak hoor dat spelers worden ingezet om hun vrienden te "overtuigen" om te komen.

1 juli 2015 om 13:02

Zoals ze toen Alves hadden ingezet om op T.Silva in te praten om naar Barca te komen. Maar toen de voorzitter van PSG het begon over 250 mln op Messi bieden toen lieten ze Silva ook met rust

1 juli 2015 om 14:07

Tjah het gaat er ook om hoe graag barca hem wilt hebben. Denk niet dat barca bereid was om zoveel te betalen. En tuurlijk gaat hij nu zeggen dat real zijn enigste wens was. Als barca vol voor hem zou gaan zou hij wel anders piepen.

1 juli 2015 om 14:52

Waarom? Real blijft gewoon groter dan Barca. Hoe vol ze ook gas mochten geven

1 juli 2015 om 16:28

Heb je slaaptekort?!

1 juli 2015 om 19:02

Nee maar jij hebt een hersenaandoening als je echt hierover in discussie wilt

1 juli 2015 om 21:50

Real heeft een grote historie. Maar momenteel is barca toch echt de 'grotere' club. Ik hoop voor real dat perez snel vertrekt. Wanbeleid voert die man. Carlo laten gaan en dan Benitez als vervanger. Is toch verschrikkelijk.

2 juli 2015 om 07:49

Barcastijl je bent zo vol van je eigen club dat je zelf denkt dat je de waarheid over iemand verteld terwijl de persoon in kwestie heel iets anders zegt, de enige reden die ik me kan bedenken hoe jij bij deze speculatie komt is dat je het niet kan hebben dat een speler real een betere club vind dan dat barca is... zucht!

1 juli 2015 om 13:04

Zal Neymar het er niet gewoon met Danilo over hebben gehad toen Alves dreigde te vertrekken? Want deze deal tussen Danilo en Real was al voor de CL-finale rond. Dis het was geen kwestie van "beste vriend vervangen", het was gewoon polsen wat Neymar deed. Zei Danilo ja, zou hij dat doorspelen naar de Enrique of naar Bartomeu. dan zou Barca afwachten wat er met Alves zou gebeuren en misschien concreet worden voor Danilo. Maar hij had zijn keuze al gemaakt. Aleix Vidal is ook niet verkeerd.

1 juli 2015 om 21:55

@ibraaa Uh er is nooit op Messi bovende 150mil geboden duszz??!

3 juli 2015 om 01:04

Uuuhhh wie zei dat ze het geboden hebben??? Dussszzz

Real Madrid is misschien de grootste qua voetbalhistorie maar kijkend naar de laatste tien jaar is er maar één club de allergrootste van de wereld en dat is de club uit catalonie.

1 juli 2015 om 12:58

Espanyol ? Nee natuurlijk Barca .. wel raar als je het bekijkt want voordat Ronaldinho naar Barca kwam was het een paar jaar echt sip in Barcelona .. Real Madrid is wel de grootste club van de wereld denk ik maar Barca kan ze ooit wel inhalen ..

1 juli 2015 om 14:07

Vind deze jongen nou niet zo heel erg goed?? Of heeft hij zich zo verschrikkelijk goed ontwikkeld bij porto?

1 juli 2015 om 21:52

Hij heeft zich goed ontwikkeld. Ik denk dat hij na - 2 jaar tot een echte wereldverdiger kan spelen. Als alles wat mee zit

1 juli 2015 om 21:56

@lamerlaar Hij is een van de beste rechtsbuiten

1 juli 2015 om 13:22

Helemaal goed: de laatste 10 jaar. De voetbalhistorie duurt echter al langer dan 10 jaar en op basis van prijzen, omzet, etc. is Real Madrid de grootste club ter wereld. Alleen United is qua marktwaarde jarenlang groter geweest. Feiten spreken voor zich en Danilo zegt hier dus niets geks. Wordt alleen zo moe van die mensen die dan toch Barcelona weer moeten aanhalen als beste club van de laatste 10 jaar. Zelfde als ik zou zeggen: maar in de tijd van Di Stefano was Real de beste van het tijdperk.

1 juli 2015 om 14:05

Ga je informeren joh. In de tijd van Di Stefano heeft dictator Franco inderdaad ervoor gezorgd dat Real wat prijzen kon bijschrijven.
Ik neem de afgelopen 10-20 jaar in ieder geval serieuzer dan die semi-prof tijden. En daarin zijn Manchester United, Bayern Munchen en Barcelona toch echt sportief grotere clubs dan Real Madrid.

1 juli 2015 om 14:14

In de afgelopen 20 jaar hebben zowel barca als real 4 CL-titels gewonnen dus wat is je punt?!

1 juli 2015 om 14:15

Edit(zit op telefoon) en dan zelf beginnen over laat je is informeren: te grappig!!

1 juli 2015 om 14:22

Sterker nog Franco heeft opdracht gegeven om de toenmalige voorzitter van Barcelona door de guardia civil te laten arresteren. Man is opgehaald en daarna spoorloos verdwenen. En jezelf dan koninklijk noemen.

1 juli 2015 om 14:41

alleen we leven in het nu.
Leuk dat het uit de hele historie de grootste is.
Maar op dit moment is het vooral Barca die de prijzen pakt en de records breekt.

Het is maar wat je liever hebt..kunnen zeggen dat je bij de "grootste" club speelt, of veel prijzen pakken.

1 juli 2015 om 14:48

Real is groter dan Barca. Dat is een feit, zelfs de laatste 20 jaar even veel CL gewonnen. Maar de laatste 10 jaar is Barca veel beter.

1 juli 2015 om 17:18

Net of Franco invloed had op de Europa cups haha

1 juli 2015 om 22:14

Jep grootste club is real.. Beste barca

2 juli 2015 om 08:09

Ja, Franco had ontzettend veel invloed op de Europa cups juist door zijn macht. Waar alle andere clubs een eerlijk systeem moesten gebruiken, maakte Franco misbruik om Real Madrid alles te geven wat nodig was. Je kan het vergelijken met wat er zou gebeuren als Chelsea met de huidige selectie in de eredivisie zou komen te spelen. Volstrekt oneerlijk.
Anders sla je de boeken even open en kijk je naar Di Stefano. De grootste Real speler van die tijd had eigenlijk bij Barcelona moeten spelen.

3 juli 2015 om 01:40

@woel,

Ik moet me laten informeren over Real, terwijl je zelf een reactie plaatst waarin te zien is dat jezelf niet geinformeerd bent. Wat een lachertje ben jij. Was je op de basisschool ook zo slecht in je huiswerk doen? Dat van Franco heerste namelijk alleen binnen Spanje en daar zijn veel Madridistas echt niet trots op.

Je vergelijking over Chelsea raakt al helemaal kant noch wal. Franco zorgde ervoor dat Real alles had, maar dan nog kan hij geen invloed uitoefenen op de Europese bekers. Dat Real destijds simpelweg het beste team had, was inderdaad aan Franco te danken. Dit wil echter niet zeggen dat andere teams in de wereld niet ook wereldspelers konden aantrekken. Ik snap dus niet helemaal wat Chelsea en de Eredivisie hiermee te maken hebben.

3 juli 2015 om 01:45

@paddepoel,

Voor heel veel spelers is het blijkbaar nog steeds enorm aantrekkelijk om bij de 'grootste' club ter wereld te spelen. Qua prijzen, vooral Cl's, is Real ook nog eens de beste uit de geschiedenis. Daarnaast als het om belangrijke prijzen gaat, staat Real nog steeds voor op Barcelona. De tijd van Real komt wel weer, maar dan moet Perez eerst vertrekken. Ancelotti had grootse dingen kunnen doen met Real, maar kreeg daar de tijd helaas niet voor.

Verder heeft Real dit jaar de pech gehad dat het de vorm niet vast heeft kunnen houden, want dat team was op z'n minst gelijkwaardig aan dat van Barcelona de tweede seizoenshelft.

1 juli 2015 om 13:57

Lol.

Enkel 10 jaar er bij halen?lekker kortzichtig, omdat die 10 jaar wel in je straatje past zeker?
Real is gekozen tot club van de eeuw dat is 10 x 10 jaar .
Misschien dat Barca dat ooit ook wordt maar dan hebben ze dus nog een lange weg te gaan.
Ze draaien iniedergeval lekker.

On: ik kan niet wachten om Danilo in actie te zien, regelrechte versterking is dit, en met het oog op de toekomst!

"Om voor die club te spelen moet je de beste zijn.." Hahahaha yeah right...

1 juli 2015 om 13:00

Haha, Alvaro Arbeloa zou bij Ajax niet eens potten breken.

1 juli 2015 om 13:06

Waarom denk je dat Arbeloa mag gaan, en dat Danilo komt. Lijkt mij duidelijk.

1 juli 2015 om 13:24

Arbeloa zou van Rhijn gewoon uit de basis spelen. Wat als van Rhijn zou spelen bij Real dat zou veel erger zijn. Bij Real verwacht men altijd dat de backs kunnen aanvallen en dat kan Arbeloa helemaal niet, maar verdedigend staat hij zijn mannetje. Elke Eredivisie club zou in hun handen wrijfen met Arbeloa, zeker omdat ze hem niet kunnen betalen.

1 juli 2015 om 14:09

wat een aparte en getuigen van geen voetbalkennis opmerking. arbeloa zou op zijn 40ste nog beter zijn dan v rhijn op zijn top. ajax fans kijken veel te veel door een roze bril want v rhijn zou bij geen een club in nederland in de top 5 in de basis staan alleen bij ajax.

1 juli 2015 om 16:41

Ja net zoals Oleguer wel even elke aanvaller in zijn achterzak zou hebben, en Luque en Bojan wel even makkelijk 30 keer zouden scoren. Arbeloa is geen god ofzo, die zou hier ook gewoon door de mand vallen.

1 juli 2015 om 13:10

Ja, je moet de beste zijn om voor Real uit te komen. Zelfde geld voor Barca en de andere clubs die jaarlijks vast meedoen in de eindrondes CL. Deze clubs zijn het hoogtepunt in een voetballer zijn carriere. Hoger kan niet.

Zeer goede aankoop. Ik voorspel het einde van Carvajal als basisspeler. Danilo is in alles beter en in potentie de beste rechtsback ter wereld. Had hem graag bij Barca gezien, maar als zijn voorkeur naar Real uitgaat kun je er niets aandoen. Hoop dat hij vlamt !

1 juli 2015 om 13:08

Ik hoop het ook, maar dat hij dan maar tegen Barcelona even een wat mindere dag heeft.

1 juli 2015 om 13:25

Het einde denk ik niet hoor, Danilo kan toch ook op links? Anders word er vast gerouleerd zoals dat met Marcelo en Coentrao gebeurde bij Mourinho.

1 juli 2015 om 13:31

Danilo kan niet op linksback spelen. Tja, met keepers kan je rouleren maar met je basisspelers niet. Als je de sterkste opstelling van Real moet maken, weet ik zeker dat Danilo de voorkeur krijgt boven Carvajal.

1 juli 2015 om 15:14

Danilo is geen lb. hij is nu al veel beter dan carvajal, alleen moet hjj het okk laten zien bij real.

Verder heb je wel gelijk dat er gerouleerd zal worden. Benitez houdt hiervan. En carvajal is spaans dus hij zal wel veel aan de bak komen onder benitez.

1 juli 2015 om 15:23

Elke idioot weet dat Benitez aan roulleren doet. Carvajal zal zelfs meer wedstrijden spelen denk ik.

Ik zie Danilo toch echt wel als een potentiële top 3 rechtsback in de nabije toekomst. Ben toch erg benieuwd wat er gaat gebeuren met Carvajal, vond hem nou niet per se de slechte schakel vorig seizoen bij Real Madrid zoals velen beweerden. Hij was nog best constant, stak er niet boven uit maar vond hem zeker niet slecht spelen. Jammer dat zijn basisplek waarschijnlijk nu naar Danilo gaat.

Hele goede aankoop van Real Madrid. Jammer dat hij niet naar Barcelona kwam maar ik snap het wel, als Real Madrid zijn droomclub is dan snap ik dat hij alleen daar naartoe wilt. Bovendien heeft Barcelona helemaal niet zo'n sterke onderhandelingspositie, met die half jaar waarin spelers geen wedstrijden mogen spelen, dat is toch wel jammer.

1 juli 2015 om 13:17

United moet carjaval nu halen

Zou de ideale vervanger van Dani Alves geweest zijn maar Real was er sneller bij, over Alex Vidal ben ik nog niet overtuigd al is het wel een zeer talentvolle speler maar of hij Alves kan doen vergeten laat ik in het midden.

Ligt het aan mij of zie ik in zn gezicht een soort van cafu. Laten we hopen dat hij ook zo goed kan worden, voortekenen zien er goed uit wat ik begrepen heb van portofans.

Vergeet dan ook niet eerlijk te vermelden waarom Real zo vaak kampioen is geweest en Europees kampioen di stefano die Door een dictator genaamd franco ( verplicht ) is weggeplukt bij ojah Fc Barcelona en voornamelijk Door zijn successen Real succesvol was in het verleden.
Maar als je naar de laatste 10 jaar kijkt en Real geeft ook veel geld uit elk jaar is het toch barca dat het beste is van de 2.
Soms moet je ook gewoon echt de feiten kennen en niet alleen Wikipedia hoevaak Madrid kampioen is geworden en hoevaak barca...

humm franco tijden neem ik niet serieus.. di stefano en al die prijzen waren gestolen. gellukkig kunnen ze messi niet van barca bestelen

Zeer sterke aankoop, toch een stuk beter dan Carvajal, maar ook hij zal heus wel zijn minuten maken. Ik denk dat er weinig betere rechtsbacks te vinden zijn, blij dat hij zijn droom heeft kunnen verwezenlijken, welkom bij Real!

Waarom komen barca fans altijd volop reageren op Real gerelateerde artikelen en dan lopen janken. Een typische reactie van een barca fanboy de Laatste 10 jaar.. omdat barca in de laatste 10 jaar pas een wereld club Is geworden, typisch een gevalletje van "we kijken niet verder dan onze eigen neus" heel leuk allemaal papegaaien hier die elkaar napraten over franco (alsof ze er bij waren) maar niemand hier was geboren, dus je weet helemaal niks, en in tijden van franco heeft barca genoeg landstitels gepakt, verklaar dat eens dan?? en franco was een almachtige hitler dat hij ook totale macht had over uefa en de CL toch, gewoon dikke onzin natuurlijk en een huilie huilie verhaal om gewoon Real te haten, de club die is gekozen als Club van de eeuw, de club met de meeste CL, de club met de meeste landstitels en de club met de meeste prijzen, de grootste club van de wereld zowel financieel als naamsbekendheid, mensen doen alsof Real nu Ac Milan is die nu alleen helaas historie heeft en hedendaags weinig voorstelt , ondanks alles behoort Real nog steeds tot de top 3 van de wereld. So haters gonna hate!

1 juli 2015 om 18:37

Wat een volwassen reactie zeg.
Barcelona heeft de afgelopen 10 jaar fantastisch gepresteerd, iets waar iedere Barca fan trots op is en dat ook uitdraagt.
'je weet niets omdat je nog niet geboren was' is natuurlijk een enorme drogreden. Zullen we 5 mei dan ook maar afschaffen? Omdat wij nog niet geboren waren?
Daarnaast kan Real op een enorme historie teren samen met het feit dat het nu ook nog een absolute topclub is. Maar de laatste jaren hebben ze als 'club van de eeuw' wel teleurgesteld.
Er is een grote rivaliteit tussen Real en Barca, en dat zal je moeten accepteren. Net als de vete of Messi of Ronaldo beter is en dat soort dingen.

1 juli 2015 om 20:40

Sorry dat ik zo reageer, maar het komt soms je neus uit hoe mensen komen bashen op Real gerelateerde artikelen, zou iedereen zoals jou reageren dan zou het een veel prettigere sfeer zijn. En ik benadruk dat alleen maar, omdat vele jongens gewoon gloryhunters zijn en vaak kleine kleutertjes die elkaar napraten en niet eens iets af weten van voetbal.

Ontopic: Wat barcelona de afgelopen 10 jaar heeft gepresenteerd is natuurlijk fantastisch, maar dat hoor je geen enkele persoon ook ontkennen, maar feit is en blijft dat Real nog steeds een grotere club is qua letterlijk Alles (daar ging het om...danilo zegt heb gekozen voor de grootste club ter wereld wat in feite zo is, en dan komen mensen janken en treiteren en barca erbij betrekken ....). En dat is wat de meeste niet kunnen hebben en dan gaan lopen kijken naar de "afgelopen 10 jaar" .
Sinds wanneer is dat een maatstaaf geworden voor iets...jah de afgelopen 10 jaar....maar de afgelopen 10 jaar...gewoon onzin natuurlijk!

Franco is een dictator geweest dat is het, meer niet ( zoals meeste Europese leiders tijdens en voor de 2e wereldoorlog) maar mensen komen met hun eigen belachelijke theorieën, alsof die man niks beters te doen had dan zich ZO Nadrukkelijk te bemoeien met voetbal, ik krijg er gewoon tranen van.
Nogmaals als dat zo erg was zoals sommige het hier laten blijken , leg jij mij dan eens effe uit hoe het dan mogelijk is dat barcelona in de franco periode bijna net zoveel landstitels heeft gewonnen als Real. (13 om 8) als Franco zo een boeman was en zoveel invloed had op het voetbal zoals sommige mensen hier elkaar lopen na te praten dan was het wel (21 om 0 geweest).

Ik accepteer gezonde rivaliteit, maar laat me niet mee slepen door het belachelijke gedoe van kleine kids, gloryhunters en mensen die alleen fan zijn van een bepaalde club omdat iemand in de familie dat ook is. Ik kan zowel genieten van barca als van Real , ik ben een voetbal liefhebber check bijna alle premier league/la liga/wedstrijden en nu ook b.v Copa America, omdat ik voetbal leef en ik begrijp de rivaliteit tussen Real en Barca maar het zijn de fans die het verpesten en zich gedragen als kleine baby's (beide kanten)

1 juli 2015 om 20:47

Zeker waar en ik sta er ook net zo in als jij.
Het enige waarop ik wil reageren is je punt over Franco. Er zijn verhalen bekend dat Real 3-0 achterstond in de beker over 2 wedstrijden, en dat de uitwedstrijd vervolgens met 11-1 werd verloren door Barcelona. Dat zijn vreemde dingen. Ook de transfer van Alfredo di Stefano naar Barcelona was geforceerd door Franco.
Natuurlijk heb je gelijk als het gaat om titels, maar ik denk dat dit er ook aan zal liggen dat een titel over 38 wedstrijden beslist wordt, niet over 2. Maargoed, ik vind jou een van de realistische Real Madrid supporters, in eerste instantie dacht ik dat je meer uit de losse pols even wat haat jegens Barca supporters typte. Maar dat is niet zo..

Gelukkig, ben blij dat hij naar Madrid verkast , weer zo'n waardeloze voetballer zou niet goed zijn voor de Beste Club ter wereld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4241 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla315
5.Getafe278
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller1411
L. JovićAanvaller91
T. CourtoisKeeper120
CarvajalVerdediger121
G. BaleAanvaller82
E. HazardAanvaller81
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

13 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Unai Emery wil niet meteen aan de slag na zijn gedwongen vertrek bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren