Nummer veertien van Premier League stuurt trainer plotseling weg

Dinsdag, 30 juni 2015 om

Nigel Pearson zal niet aan het roer staan bij Leicester City in het seizoen 2015/16. The Foxes maken dinsdagavond bekend dat zij afscheid nemen van de 51-jarige trainer, die in november 2011 terugkeerde bij de club waar hij al eerder werkzaam was. De visie van Pearson en de club op de toekomst verschilt te veel om nog met elkaar verder te gaan, maakt Leicester City bekend in een speciaal communiqué op de clubwebsite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Nigel Pearson zal snel een andere baan in de Premier League hebben


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door dirk19)
30 juni 2015 om 20:58

Huh die man heeft leicester erin gehouden met een mega come back aan overwinningen. Dit slaat echt alles

30 juni 2015 om 21:33

Het zou ook wat te maken hebben met die incident tegen Crystal Palace. Dat hij een speler "wurgde" l, terwijl hij de bal wou uitgooien. Dat vonden de eigenaren een smerige actie en wouden hem toen al ontslaan

30 juni 2015 om 22:12

Plus dat hij zich meerdere keren misdroeg tegenover journalisten. Het is gewoon een bully. Maar natuurlijk wel een bully die ze heeft laten promoveren en met een miraculeuze redding in de premiership heeft gehouden. Maar dat betekent niet dat een vervanger ze niet beter kan laten presteren. Het voorbeeld is het ontslag van Nigel Adkins bij Southampton zo'n 2,5 jaar geleden. Hij had S'ton laten promoveren en presteerde naar behoren, maar werd toch ontslagen. Zijn vervanger Pocchetino liet echter zien dat er nog veel meer inzat en tilde ze naar een hoger niveau.

Toch denk ik dat het hier met name zal gaan om zijn moeilijke persoonlijkheid en misschien cultuurverschillen aangezien de eigenaar Thais is. Hoe dan ook: eerlijk gezegd ben ik er niet rouwig om, ik vond het een enorme eikel.

30 juni 2015 om 23:21

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het met je eens ben Leonov. In alles straalt de man iets van minachting en/of arrogantie uit. Ik ergerde me altijd dood aan zijn interviews bij Match of the Day.

Zal vast een groede trainer zijn maar ik zal hem niet missen.

Zou het kunnen dat zijn zoon's incident iets met het ontslag te maken heeft?

30 juni 2015 om 21:23

Ik heb iets gemist? Dit zou goed kunnen, of Pearson heeft een goede nieuwe aanbieding op zak of de directie heeft een betere optie denken weten te vinden

30 juni 2015 om 21:57

zijn zoon is na dat incident ontslagen, net zo als 2 andere spelers trouwens..

30 juni 2015 om 22:08

Ja daarvan was ik al op de hoogte, maar wellicht zijn er verdere maatregelen zijn genomen of was het uiteindelijk doorslaggevend.

Verbaast me dat hij het zolang heeft volgehouden daar. Hij verscheen altijd wel berichten in de media dat hij ontslagen was, en dan weer niet. Bij interviews werden er ook altijd suggestieve vragen over gesteld. Heeft de familie Srivaddhanaprabha hem dan nu toch echt weggestuurd.
Met dit materiaal heeft hij het maximale eruit gehaald. Tegen het einde van het seizoen speelde ze zeer sterk en hadden ze eindelijk de juiste balans gevonden. Had verwacht dat hij deze lijn in het nieuwe seizoen ook ging doortrekken.

Zonde, want net zoals Harry Redknapp, Big Sam en Alan Pardew een leuke persoonlijkheid. Qua coach vond ik hem ook niet verkeerd functioneren, maar misschien willen ze meer de kant op van Southampton door meer techniek erin te brengen.

Ik hoop dat ze volgend jaar degraderen. Was dit dan hun blijk van waardering richting hem? Ze hadden hem eerder een nieuw 5-jarig contract moeten geven.

Martin Jol misschien?

1 juli 2015 om 01:02

Ik zou Martin Jol ook weer graag een PL club zien coachen. Jol heeft zijn vorige clubs waaronder Ajax goed laten presteren en ik weet zeker dat hij met Leicester City ook goed kan presteren, misschien wel beter dan de 14de plaats van vorig seizoen.

Wat is dit? Schandalige beslissing. Ik vond Pearson de ideale trainer voor L.city. De man heeft elk jaar zijn prestaties verbeterd. Wat te denken van de laatste reeks aan overwinningen in het slot van de competitie.

Verbaasd me niet eens zoveel. Rare eigenaren en die Pearson is helemaal debiel.

Raar dat hij zomaar ontslagen wordt. Hij deed het de laatste weken fantastisch en won bijna alles.

Volgens mij heeft dit weinig te maken met zijn sportieve prestaties, want wat Pearson heeft geflikt vorig seizoen ondanks dat iedereen ervan uit ging dat hij toch zou degraderen is uitermate knap.

Ik denk eerder dat het door dat incident met z'n zoon op die post-season tour in Thailand van Leicester komt waarin hij met twee andere jeugdspelers een racistische sekstape maakte. Volgens mij heeft het hier wat mee te maken en is z'n positie onhoudbaar geworden als je ook nog eens de andere gebeurtenissen erbij optelt van vorig seizoen zoals toen hij een journalist beledigde en een speler van Newcastle zelfs voor de "grap" wurgte voor de dug-out.

als ze in de premier league aan ''periode's'' zouden doen had leicester zeker de 4e periode in de wacht gesleept..wat waren ze goed op het eind daarom is deze beslissing onverwachts als je het mij vraagt..

in het klassement opgemaakt op de laatste 10 wedstrijden van het seizoen , dus in de volle eindfase van de competitie , eindigde leicester op plaats 2 , achter chelsea maar voor arsenal en united .....
dat op zich was een uitstekende prestatie , dus is het echt wel dom van die club om deze trainer te wippen !

de echte reden zal wel te maken hebben met het feit dat de zoon van trainer pearson is weggestuurd toen die in dronken toestand met nog 2 andere jeugd spelers , zich misdroegen tgo een buitelandse prostitué en dit werd geklasseerd ( misschien wel terecht ) als racisme en daarom werden die 3 jonge spelers ontslagen uit de club .

Die vent presteert het onmogelijke met Leicester City en hij moet ineens weg? Gebrek aan ambities bij de trainer of bij de club? Lekker duidelijk zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Watford24-2
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Harry MaguireVerdediger10
Wes MorganVerdediger10
Christian FuchsVerdediger10
Demarai GrayMiddenvelder10
Daniel AmarteyMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

0 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Fran Sol kan Willem II inruilen voor Celtic of Rangers FC. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren