NEC meldt zich bij Racing Genk voor smaakmaker en goalgetter

Dinsdag, 30 juni 2015 om 17:32Gijs Freriks • Laatste update: 17:06

NEC hoopt zich te versterken met Leandro Trossard. De kampioen van de Jupiler League heeft zich volgens De Gelderlander en Het Belang van Limburg inmiddels bij de zaakwaarnemer van de twintigjarige aanvallende middenvelder gemeld.

/

Trossard kan zijn contract bij Racing Genk met drie seizoenen verlengen, maar wil vooral veel speelminuten kunnen maken. Naast NEC zijn ook Waasland-Beveren, Oud-Heverlee Leuven en Sint-Truiden geïnteresseerd in de voormalig international van België Onder-19.

Trossard kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Lommel United en maakte zestien competitiedoelpunten in de tweede klasse. In de play-offs scoorde hij ook nog één keer. Genk zou bereid zijn om Trossard te verhuren, maar wil de speler dan wel tussentijds kunnen terughalen.


Poll

Denk jij dat Leandro Trossard naar NEC gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door -nec-)

Erg leuk talent. Alleen jammer dat Gent hem slechts wilt verhuren en dan ook nog de optie om hem in januari terug te halen. Daar schiet je als NEC-zijnde natuurlijk nauwelijks iets mee op, tenzij je een back-up hebt in januari. Hopelijk komt hier iets uit, het is een absolute aanwinst.

30 juni 2015 om 17:53

Trossard zelf wil niet bijtekenen, omdat Genk hem enkel schikt uit te lenen. Daarom wil hij zelf een permanente transfer.

30 juni 2015 om 17:53

Tja, als hij zijn contract niet wil verlengen, is het een ander verhaal. Zijn contract liep dit seizoen af en Genk heeft nu nog een optie voor 1 seizoen. Als hij zijn contract niet verlengd, loopt hij volgend jaar gratis de deur uit. Dan kan Genk hem wel willen verhuren (met een optie om hem terug te halen), maar dat lijkt mij dan weinig zin hebben. Wordt toch verkopen, lijkt mij.

30 juni 2015 om 17:57

Ja maar goed, Genk zal met 3 ton geen genoegen nemen, neem ik aan? En veel meer kan NEC ook niet voor hem uittrekken. Eerder minder. Maar ze spelen het via zijn zaakwaarnemer dus laten we het hopen. Goh NEC moest even op stoom komen maar nu komen ze toch met leuke spelers hoor.

30 juni 2015 om 18:00

Tja, dat is een ander verhaal. Jij hebt zegt eerder dat NEC er niets mee opschiet omdat Genk hem enkel wil verhuren. Daar reageer ik op. En dus aangegeven: Genk heeft eigenlijk geen andere optie dan hem te verkopen (als hij niet wil bijtekenen). En dat NEC niet veel hem kan uittrekken, tja. Ik vermoed dat NEC genoeg voor hem kan uittrekken, anders zouden ze niet praten. En zoveel is een speler die bij Genk nauwelijks aan de bak is gekomen (en steeds is verhuurd) nou ook niet waard.

30 juni 2015 om 20:06

Het bestuur van Genk is lachwekkend incompetent, dus ik schat de kansen hoog in.

30 juni 2015 om 17:54

Excuses, Genk.

30 juni 2015 om 17:55

ik ben het volledig met je eens dat dit niet de ideale situatie is voor nec. maar waar baseer je op dat trossard een leuk talent en een absolute aanwinst is?

30 juni 2015 om 17:56

Hoezo ben je het met hem eens dat het niet de ideale situatie is voor Nec? Voor NEC is dit juist dé ideale situatie. Een speler die niet wil bijtekenen waardoor Genk eigenlijk niets anders kan dan hem te verkopen. Lijkt mij ideaal.

30 juni 2015 om 17:57

Ter Info. Dit staat op de officiële site van Genk (bericht uit 2012): 'trossard tekende dinsdagnamiddag een profcontract voor 3 seizoenen (tot juni 2015) + 1 jaar optie'

30 juni 2015 om 17:58

Beetje inlezen, filmpjes en statistieken bekijken en het simpele gegeven dat Genk hem wilt houden. Ik denk dat hij het niveau van Limbombe heeft.

30 juni 2015 om 17:59

Daarbij keek ik alleen naar het feit dat Genk de optie wil om hem terug te halen in januari. Verder heb ik niet meegekregen dat hij nog maar 1-jarig contract heeft. Dan is het best ideaal ja.

Deze jongen wordt gewoon gekocht. NEC is goed bezig op de markt. Straks nog het geld van Cillessen erbij en we doen weer mee in het linker rijtje

30 juni 2015 om 17:55

Nou, Nou. Niet te hoog van de toren blazen. NEC moet zich dit eerste seizoen gewoon zien te handhaven. Eindigen boven plek 16 is al een prima doelstelling en lastig zat.

30 juni 2015 om 18:02

Te hoog van stapel lopen? De scouting van NEC is sinds de komst van Kersten en Tammer goed bezig. Deze mannen hebben oog voor talent.

30 juni 2015 om 18:09

Hey Remy. Het is 'te hard van stapel lopen' of 'te hoog van de toren blazen'. Jij maakt er nu wel een heel mooie mix van

Maar dat de scouting van NEC goed bezig is, wordt toch door niemand ontkend? Dat betekent echter niet dat je meteen in het linker rijtje meedoet. Bij veel clubs zijn ze goed bezig. Concurrenten van NEC zijn ook bezig met het stadion uitbreiden; NEC staat op dat gebied al jaren stil. En het zou prachtig zijn als NEC het goed doet, maar het is gewoon al een prima prestatie als ze boven de streep eindigen. Je kunt nog zulke goede talenten hebben (al hebben ze nou ook nog niet heel veel aankocht), draait het als een team en kunnen ze ook het stapje hoger aan?

30 juni 2015 om 18:25

OZ81, dat was een typfout, kan gebeuren toch. Maar je zult zien dat ik gelijk krijg. Voor wat betreft het stadion ben ik het met je eens.

30 juni 2015 om 18:00

Remy serieus, ik heb je dit in een ander artikel ook zien posten en ik denk echt dat je teveel van NEC verwacht. De selectie is wel aardig maar absoluut niet goed genoeg voor het linkerrijtje. We mogen blij zijn als we 10e worden.

30 juni 2015 om 18:03

Haha jij zal dit seizoen een mooi seizoen krijgen, je verwacht weinig zo te lezen, maar zal worden beloond met mooi aanvallend voetbal en een eindklassering in het linker rijtje

30 juni 2015 om 18:09

Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik op voorhand teken voor plek 12. We hebben op dit moment nog maar 15 contractspelers en een linksback die echt niet meer kan. Sowieso maar vier verdedigers. Er wordt weliswaar gebouwd nu, maar het is op vele fronten afwachten; kan Daemen het aan? Gaat Ars scoren? Zet Foor de lijn door? Blijft Limbombe? Komen er blessures? Kan Faber met het Nijmeegse publiek overweg? Linkerrijtje is echt wishfull thinking.

30 juni 2015 om 18:58

Al hoop ik oprecht dat het ze lukt, het linkerrijtje gaat hem echt nog niet worden. Of er moeten de komende maanden nog wat verrassingen uit de hoge hoed komen. Ik verwacht dat NEC het gehele seizoen met zo'n 5 andere clubs in een strijd tegen nacompetitie verwikkelt blijft, en dan mag je blij zijn als ze die ontlopen. De sprong naar het linkerrijtje is nog veel te groot, als je bijvoorbeeld al kijkt naar het spelersmateriaal van de clubs die vorig jaar rond plek 10 eindigden kom je gewoon nog wat te kort. Dus gewoon richten op handhaving en vanuit daar rustig verder bouwen.

30 juni 2015 om 19:04

Remy Goudsteen, ik heb je reacties op andere topics ook gelezen, en je lijkt haast een troll. Of je bent bijna naïef positief. Bijna geen enkele NEC supporter verwacht linkerrijtje te spelen, en bijna iedereen is blij met het ontlopen van degradatie. Daarbij had je ook nog een voortdurend neerbuigende toon naar andere clubs die duidelijk verder zijn dan wij. Dus doe me een lol, en hou aub op ons verschut door een NEC logo in je naam te nemen, en zó uit je nek te lullen.

30 juni 2015 om 19:24

Ik mag toch mijn mening geven? Ik beargumenteer al mijn meningen en ik ben van mening dat NEC linker rijtje gaat spelen.

30 juni 2015 om 19:33

Je noemt in een ander topic NEC een sleeping giant, die alleen maar wakker moet worden gemaakt, en je zegt dat Heerenveen op het randje van de afgrond staat en net boven de streep gaat eindigen...

30 juni 2015 om 19:40

Remy, je beargumenteert helemaal niks. Je lult alleen maar dom uit je nek, met name over de instorting van Heerenveen. St Juste niveautje Zomer etc. Iets dat werkelijk nergens op slaat. We zijn keurig op een playoffplek-geeindigd, een jaar nadat ongeveer de halve selectie vertrokken is. Deze zomer lijken er slechts 2 spelers te vertrekken en die worden gewoon vervangen, dan hebben we gewoon weer een prima selectie die top 7 kan spelen. We hebben de transferopbrengsten van de afgelopen jaren voor een deel opzij gezet om een toekomst (ondanks rode cijfers) te garanderen.

30 juni 2015 om 20:01

Ik hoef hier natuurlijk geen discussie over Heerenveen, maar door een NEC-logo te nemen zet hij alle NEC-supporters verschut.

30 juni 2015 om 20:26

Jij zet je zelf voor schut met die wartaal die je uitslaat. Ik geef enkel mijn beargumenteerde meningen op topics, daar waar dit ook voor bedoeld is.

30 juni 2015 om 21:04

NEC is geen sleeping Giant. Qua stadion uit mijn hoofd nummer 15 van de Eredivisie. Twee jaar erin blijven, dat stadion terugkopen en vergroten naar 17/18000. Meer staplekken, een betere sfeer en meer stabiliteit. Daar moet de prioriteit liggen. Dan kunnen we eventueel verder praten over playoffvoetbal, ofwel plek 7-9. Voorlopig echt nog niet. Verwacht alsjeblieft niet te veel want dan kom je van een koude douche thuis. En als het wel lukt is het denk ik een incident. We zijn daar simpelweg te klein voor.

30 juni 2015 om 21:12

Beste Remy, je beargumenteert helemaal niet. In dat geval zou je je mening onderbouwen. Je loopt van alles te roepen, maar onderbouwt het nauwelijks. Hier ook weer:

""jij zal dit seizoen een mooi seizoen krijgen, je verwacht weinig zo te lezen, maar zal worden beloond met mooi aanvallend voetbal en een eindklassering in het linker rijtje"

en

"ik ben van mening dat NEC linker rijtje gaat spelen."

Dit zijn gewoon loze kreten zonder enige onderbouwing. Misschien op school nog eens navragen wat 'beargumenteren' precies betekent, je lijkt het woord in ieder geval wel mooi te vinden.

30 juni 2015 om 19:00

Tuurlijk Remy...het linkerrijtje...dream on.nec moet met deze selectie samen met zeven andere clubs tegen degradatie strijden. Ik schat De Graafschap en Roda sowieso lager in,maar er zitten altijd verrassingen bij.

30 juni 2015 om 22:45

15DE plaats ben ik al heel blij. Meer mag je niet eisen of verwachten.

Als je Ars als eerste spits hebt moet je inderdaad als de donders aan de slag om wat beters te halen. Als Ars er op het hoogste niveau 8 inschiet staat half Nijmegen op de tafel te dansen van geluk en ongeloof. De Harry van der Laan van 2015.

30 juni 2015 om 19:23

Ergens last van? We hebben het wel over de topscorer van vorig jaar, je doet alsof het een enorme amateur is. Als spelers als Barto, Kolder, Van Weert en Weghorst de stap kunnen maken....

Maar persoonlijk denk ik ook niet dat Ars het gaat redden in de Eredivisie. Komt qua voetballend vermogen en snelheid tekort ben ik bang, typisch een spits als je vaak op de helft van de tegenstander speelt. Denk dat Santos en Emilsson het uiteindelijk echt uit gaan vechten. Zijn voor komend seizoen denk ik de beste opties. En daarnaast gaan er geruchten over een spits van een Noorse club, Kujovic. Zal wel als Ars evt verkocht wordt omdat er belangstelling scheen te zijn.

30 juni 2015 om 19:26

Nu vind ik Barto (4 goals?), Kolder (ook niet veel) en Woutje Weghorst ook geen sensaties/geslaagde doelpuntenmakers eerlijk gezegd en geen Eredivisieniveau. Ars heeft er meer gemaakt, maar wel alleen op een laag niveau. Het is dus goed dat NEC op beter mikt willen ze zeker zijn dat ze stevig in de middenmoot komen.

Mijn reactie was overigens vooral gericht op Remy Goudsteen, die alle topics loopt te bevuilen met provocerende onzin.

30 juni 2015 om 19:40

' Nu vind ik Barto (4 goals?), Kolder (ook niet veel) en Woutje Weghorst ook geen sensaties/geslaagde doelpuntenmakers eerlijk gezegd'

Nee klopt, maar hebben best hun goaltjes meegepikt en konden op een gegeven moment gewoon mee op dit niveau. Zegt misschien genoeg over dit niveau. Maar dat soort spitsen zijn niet beter dan Ars i.m.o

' Het is dus goed dat NEC op beter mikt willen ze zeker zijn dat ze stevig in de middenmoot komen'

Naja, NEC heeft nu al 3 spitsen. Lijkt me dat er minimaal 1 weg moet, en aangezien Ars in de belangstelling schijnt te staan van nogal wat clubs zou een verkoop aan het Midden-Oosten niet slecht uitkomen. Met Santos en Emilsson heft NEC dan nog twee prima spitsen, zeker Santos kan een goede spits worden als Faber er mee aan de slag gaat. Maakte 23 goals als nummer 10, maar aan alles zie je dat Santos een (schaduw)spits is. Koppend een klein fenomeen.

' Mijn reactie was overigens vooral gericht op Remy Goudsteen, die alle topics loopt te bevuilen met provocerende onzin.'

En dan gaan we onzin terugroepen? Moet je ook maar zin in hebben. Ik zou zeggen laat lullen.

30 juni 2015 om 19:47

Volgens mij zijn we het dan uiteindelijk wel redelijk eens (al vind ik dat die spitsen dus eigenlijk niet meekonden met zo weinig goals), en ik zal je laatste advies opvolgen ;-). Ik denk dat NEC best een mooi seizoen kan gaan draaien en in de middenmoot kan eindigen. Van daaruit kan men dan weer gaan bouwen.

Als Genk er niet slaagt om Vossen te behouden dan wil het Emond van Beveren overnemen. Kans is groot dat Trossard in deze deal wordt betrokken. En dat vindt hij bij Beveren de trainer (Vreven) terug van vorig jaar bij Lommel.

30 juni 2015 om 21:09

Als, als, als. Mocht je gelijk hebben, dan moeten er nogal wat horden genomen worden. Als NEC dit echt wil dan is het wel met een paar dagen rond neem ik aan. De beste speler gaat natuurlijk niet wachten op het vertrek van Vossen om dan vervolgens eventueel in de onderhandelingen voor een nieuwe speler betrokken te zullen worden. Dan vindt Genk vast wel wat ander wisselgeld.

Lekker bezig Nec... Bouw een mooie stabiel elftal. En dan zie ik jullie op 22 augustus in de Goffert. NEC - Ajax. Mooie pot. Heb nu al zin in. Ajax is en blijft mijn cluppie maar ik heb ook altijd een zwak gehad voor Nec. Niet alleen omdat ik een schijt hekel heb aan Vitesse maar ook omdat ze gewoon de beste club uit Gelderland zijn. (even tussen haakjes) Ik heb respect voor iedere club. Dus ook voor Vitesse. Maar ik mag die club gewoon niet. Dat komt door de geschiedenis die mij in gefluisterd is met de failliete profclub uit mijn stad die ik helaas dus nooit heb kunnen aanschouwen. FC Wageningen. Als die club nog bestond was ook niet voor Ajax geweest denk ik. Maar dat zullen we nooit weten. Nu leef ik voor Ajax in ben Ajacied in hart en nieren. En zou ik voor geen goud van club veranderen. Ajax en NEC zijn de clubs waar ik een zwakke plek voor heb. Trouwens ik weet niet of jullie NEC supporters het al wisten maar jullie held uit mijn stad Wageningen komt weer terug naar Nijmegen. Peter Wisgerhof treedt toe tot de raad van commissarissen. Vanaf 1 juli begint hij.

Dit zou een prima versterking zijn voor Nec. Alleen is de constructie erg in het nadeel voor Nec. Stel deze jongen speelt de sterren van de hemel in het rood-zwart-groen, dan hebben we als NEC er slechts enkele maanden van mogen genieten. Onderhandelen tot je een ons weegt en contracteren deze klasbak. Voor NEC begrippen gewoon meer dan een prima versterking. En bovendien een goede back-up mocht Jahanbakhsh hals over kop toch nog vertrekken uit Nijmegen.Reactie mag verwijderd worden.

De mobiele versie lijkt het leuk te vinden reacties op berichten geheel onderaan te plaatsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
9.Excelsior48-1
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

1 fan
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren