Nederlandse voetballer in Italië verdacht van matchfixing

Dinsdag, 30 juni 2015 om

Jens Janse wordt door de Italiaanse justitie verdacht van betrokkenheid bij matchfixing, zo meldt De Telegraaf dinsdag. De 29-jarige verdediger van Serie B-club Ternana, die in het verleden bij NAC Breda en Willem II actief was, ontkent alle aantijgingen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

24 reacties (laatste reactie door flip_chelsea)

Jensie ouwe gokkert. Was ook regelmatig in het Casino te vinden. Zal mij niks verbazen als dit waar zou zijn.

30 juni 2015 om 09:22

Als ik de samenvatting terugkijk en ik kijk de 2e goal zie ik niks vreemds hoor. Ik ken hem verder niet en als jij zegt dat hij een gokker is kan het idd wel waar zijn. Maar een bal hard naar voren getrrapt en Janse was gewoon te laat:

https://www.youtube.com/watch?v=p6cvqacufok

Heeft deze oud-Willem 2 speler nog samengespeeld met die oud Willem 2 speler uit Afrika die ook wordt/werd verdacht van matchfixing?

30 juni 2015 om 08:41

Hij heeft inderdaad samen met Kargbo bij Willem II gespeeld. In 2010 allebei weggegaan.

30 juni 2015 om 09:38

Thanks. Opmerkelijk of toeval?
In ieder geval bijzonder dat ongeveer de enige twee spelers uit de NL-competitie die aan matchfixing gelinkt worden met elkaar in 1 team gespeeld hebben.

30 juni 2015 om 12:14

Ik denk dat het toeval is , beetje ver gezocht haha

Ik ben benieuwd waar dit weer gaat eindigen, ze lachen er niet meer mee in Italie er word echt veel intensiever gezocht naar omkoping binnen het voetbal dan vroeger. Je moet wel heel dom zijn om het in deze tijden nog te proberen.

30 juni 2015 om 08:58

Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik heb dit jaar een wetenschappelijk onderzoek naar match-fixing gedaan, en dan kom je er achter dat veel plegers van match-fixing niet anders meer kunnen. Door onschuldige pokertoernooien en later schulden moeten deze spelers gaan fixen omdat anders hun familie iets zou worden aangedaan. Lastige keuzes zijn dat hoor, niet iedere speler doet het dus in eerste instantie om er zelf rijker van te worden zoals vaker wordt gedacht.

30 juni 2015 om 09:10

Nog nooit van afpersing gehoord?

30 juni 2015 om 09:17

Ik doelde dan ook niet op de speler in kwestie maar op Pulvirenti, al snap ik dat dat uit mijn reactie erg lastig op te maken is.

30 juni 2015 om 14:53

Ook die voorzitter zou afgeperst kunnen zijn toch..

30 juni 2015 om 14:58

Goed punt!

Waar rook is is vuur dus ik denk dat ie echt serieus in de problemen gaat komen. Ook lekker stom om dat in Italië te doen terwijl daar nu extreem op gelet word. Ga dan lekker in Azië voetballen.

30 juni 2015 om 12:40

Heel vreemd verhaal wat je hier verkondigt... Als elke verdachte gelijk schuldig wordt bevonden raken de gevangenissen overvol.

En misschien is hij er zo ingerold. Alsof hij denkt 'kom, ik ga in Italië voetballen dan kan ik mijn wedstrijden vergokken.'

30 juni 2015 om 13:05

Ik zeg toch ook niet dat ie al veroordeeld is? Ik zeg: waar rook is, is vuur, Dit bericht zal heus niet de wereld in geslingerd zijn als er niets aan de hand is. Dat heeft het verleden betreffende dit onderwerp wel bewezen. En ja, hij kan er zomaar ingerold zijn, dat klopt

30 juni 2015 om 13:08

Je beschuldigt hem al wel. Wellicht dat een journalist de stap maakte van blonde Jessica naar hem, maar dat wil niet gelijk zeggen dat hij schuldig is.

Man man man hoe is het mogelijk dat deze club binnen zo'n korte tijd zichzelf zo erg in de nesten heeft gewerkt. Korte tijd geleden speelde Catania nog in het linkerrijtje maar door het verkopen van een aantal sleutelspelers en vele trainerswisselingen is het heel snel bergafwaarts gegaan. Dit is wel het absolute dieptepunt. Een club als Catania hoort niet op het derde niveau te spelen.

30 juni 2015 om 11:07

Pulvirenti en consorten hebben de club in korte tijd echt volledig de vernieling ingeholpen. Ik snap ook echt niet wat die man bezielde om te beginnen met omkoping, de Italiaanse bond in combinatie met politie en justitie zitten er bijzonder kort op tegenwoordig. Jammer genoeg zijn de supporters weer de dupe.

30 juni 2015 om 11:40

Ja het is echt ongelofelijk stom van hem. Het is een teken van pure machteloosheid. Ondanks de rivaliteit is het natuurlijk ook enorm jammer dat de derby van Sicilie er voorlopig niet meer inzit.

Toen Catania onder Pellegrini degradeerde had ik er vertrouwen in dat de club gauw terug ging komen (aan het einde van het Serie A seizoen werd degradatie nog bijna ontlopen waar dat onmogelijk leek). Pellegrini leek de geschikte man maar het seizoen in de Serie B begon al vrij beroerd waarna hij al gauw weer werd ontslagen.

Catania leek zelfs te gaan degraderen maar ineens was er een opleving met een paar overwinningen op rij waardoor ze veilig leken. Op het einde ging het alsnog ternauwernood goed.

Nu pas begrijp ik waardoor een slechte periode werd opgevolgd met een hele goede en vervolgens weer een slechte periode. Catania heeft waarschijnlijk in die goede periode een verblijf in de Serie B gekocht.

Ik vind het wel erg jammer dat er zo steeds minder clubs uit het Zuiden van Italie op topniveau spelen. Ik hoop niet dat Catania net zo ver terugvalt als Messina...

30 juni 2015 om 14:54

Ik ben het helemaal met je eens, de derby van Sicilie moet gewoon elk jaar in de Serie A gespeeld worden! In eerste instantie dacht ik dat de herleving van Catania lag aan het feit dat ze van flink wat buitenlandse spelers afscheid namen en er voornamelijk Italianen voor terughaalden. Deels zal het daar ook wel aan hebben gelegen. Neemt niet weg dat dit omkoopschandaal een groot aandeel heeft, zonder al die extra punten waren ze al gedegradeerd. Zonde dat de clubs uit het zuiden het zo slecht doen. Lecce, Reggina, Bari, Messina, Catania, Taranto. Daar tegenover staat dan wel de opkomst van Salernitana, Avellino en Frosinone. Hopelijk wordt de balans binnenkort weer een beetje herstelt in de Serie A, clubs als Bari en Salernitana horen qua achterban echt in de Serie A.

1 juli 2015 om 13:57

Inderdaad. Haha beslissingen bij deze clubs worden vaak genomen op basis van emoties i.p.v. met verstand. Dat is typisch (zuid) Italiaans. Dat is natuurlijk ook zo met Zamparini alleen Palermo is veel te groot om echt een vrije val te maken.

een grotere kluns heeft er niet rond gelopen op de nederlandse velden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Catania


24 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Catania .

2 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren