Guidetti en Tibbling bereiken finale na zege met hoog ‘Eredivisie-gehalte’

Zaterdag, 27 juni 2015 om 22:57Peter Nusselder

Jong Zweden neemt het dinsdag in de finale van het EK Onder-21 in Praag op tegen Jong Portugal. De Zweden wonnen zaterdagavond van hun leeftijdsgenoten uit Denemarken en hadden dat voor een belangrijk deel te danken aan John Guidetti. De spits benutte een penalty en gaf de assist bij de 0-2 van Simon Tibbling. In de tweede helft kwamen de Denen nog wel terug via Uffe Bech, maar invaller Robin Quaison besliste het duel en Oscar Hiljemark maakte er nog 1-4 van.

/

Hoewel Denemarken aanvankelijk een licht overwicht had en het team van bondscoach Hakan Ericson zich beperkte tot verdedigen, waren de eerste kansen voor Zweden. Aanvaller Isaac Kiese Thelin kopte nog naast en een schot van de naar binnen gekomen rechtsback Victor Lindelöf was te zwak om keeper Jakob Busk in verlegenheid te brengen, maar na ruim twintig minuten was het toch raak. Rechtsback Alexander Scholz werkte tegenstander Isaac Kiese Thelin wat onbeholpen naar de grond in het strafschopgebied en dus ging de bal op de stip.

Guidetti ontfermde zich over dit klusje en stuurde Busk de verkeerde hoek in: 0-1. Vier minuten later was het al 0-2 voor Zweden en dat was een goal met een hoog Eredivisie-gehalte: ditmaal stond de voormalig Feyenoord-spits aan de basis en maakte FC Groningen-middenvelder Tibbling het af, nadat bewaker Jonas Knudsen was uitgegleden. De Denen kwamen in de eerste helft niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Yussuf Poulsen, na tien minuten al, een een kopbal naast van diezelfde Poulsen.

/

Na de onderbreking leek het erop dat Zweden relatief eenvoudig stand zou houden. Al na twee minuten was Denemarken-aanvoerder Jannik Vestergaard met een kopbal dicht bij de aansluitingstreffer, maar daarna bleef het lang rustig voor het doel van de Zweedse doelman Patrik Carlgren. Pas nadat Guidetti met nog een half uur op de klok naar de kant werd gehaald, keerde de spanning terug. Eerst was Zweden nog gevaarlijk via Tibbling, maar daarna loste Pierre-Emile Höjbjerg een hard schot en was het Bech die de 1-2 voor zijn rekening nam.

De spits kreeg uit de kluts met geluk voor zijn voeten, maar maakte het met een lobje fraai af. Vervolgens werd ook Tibbling gewisseld. Denemarken bleef aandringen, maar Zweden profiteerde van de ruimte en tien minuten voor tijd was Quaison, ingevallen voor Tibbling, zijn tegenstander te snel af en hij passeerde ook Busk: 1-3. In de allerlaatste minuut tekende de Zwwedse aanvoerder, PSV’er Hiljemark, nog voor de 1-4. Zweden, de nummer twee van Groep B, neemt het in de finale zodoende opnieuw op tegen Portugal, dat eerder op de avond met 5-0 won van Duitsland. Het eerste treffen tussen Portugal en Zweden eindigde woensdag in 1-1.


Poll

Denk je dat Jong Zweden gaat winnen van Jong Portugal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door abe84)

Knappe prestatie van Zweden. Gewoon de finale gehaald. Zweden heeft echt een aantal heerlijke talenten. Goede talentvolle selectie.

VZ? Er staat hoog eredivisie gehalte en dan staat guidetti in de titel en hiljemark niet. Volgens mij speelt hiljemark in de eredivisie en guidetti niet

27 juni 2015 om 23:06

Wie is hiljemark haha

27 juni 2015 om 23:09

Goede grap man ..... on: mooi dat hiljemark heeft gescoord misschien houdt hij er een leuke transfer aan over

28 juni 2015 om 03:25

Hiljemark is een speler een bijdrage heeft geleverd aan het kampioenschap van Psv. En nu Guidetti?

28 juni 2015 om 03:25

Speler die op topsportgewicht is en 2 landskampioenschappen meer heeft dan fatass Guidetti die na een nipte overwinning op Denemarken over gênant praat terwijl de man over terugkomst naar de club praat die al 15jr geen kampioen kan worden en ook nog eens die belofte niet na kan komen..

28 juni 2015 om 11:00

Stoere jongeman..

28 juni 2015 om 12:49

Guidetti is kampioen geworden met city en celtic, en hiljemark?

28 juni 2015 om 13:13

Ja leuk alleen bij City zat hij nog niet eens op de tribune en bij Celtic heeft hij maar 10 wedstrijden ofzo gespeeld (kon zelfs dat niveau niet aan)

27 juni 2015 om 23:09

Omdat guidetti dagelijks voorbij komt op vz met artikels en heeft daardoor meer naams bekendheid onder de mensen en zorgt dus sneller voor de nodige views. Denk daarom dat ze hem in de titel zetten.

27 juni 2015 om 23:09

Titel wijst oo de wedstrijd die een hoog Eredivisie gehalte had door Hiljemark, Tibbling en in mindere mate Guidetti.

27 juni 2015 om 23:22

Hiljemark is niet zo populair als Guidetti.

28 juni 2015 om 09:50

Als ik moet kiezen, kies ik iig niet voor dat vervelende mannetje.

Nou Guidetti vindt wel een club.

27 juni 2015 om 23:07

Maar niet Feyenoord. Deadline verstreken. Feyenoord moet vol voor Finbogasson gaan nu.

27 juni 2015 om 23:33

Klopt, zeker niet naar Feyenoord. That ship has sailed. Maar ik kan me niet voorstellen dat er geen aanbiedingen binnen komen bij de manager van Guidetti.

28 juni 2015 om 01:23

Hoop het niet een erg statische spits. Guidetti blijft de beste optie, die jongen heeft zoveel potentie. Maarja hij kiest zelf voor het geld, en ook wat wat voor te zeggen.

28 juni 2015 om 04:57

Trabzonspor is geïnteresseerd. Alleen ik weet niet of hij naar turkije wilt komen.

28 juni 2015 om 11:53

Nou waarom niet. Ik heb niet het idee dat Guidetti iemand is die zichzelf overschat. Hij heeft nu in Nederland en Schotland gespeeld en zou bijna naar Portugal gaan. Hij staart zich dus niet blind op de topcompetities.

Als de finalematch er zo aan toegaat als in de laatste minuten van de groepsmatch tussen Portugal en Zweden krijgen we een héél saaie wedstrijd te zien. Hopelijk durven ze nu wel 90 minuten lang vrijuit te spelen. Talent genoeg namelijk aan beide zijden.

Ik blijft het echt zo jammer vinden dat Guidetti niet naar Feyenoord gaat. Ik ben PSV supporter en voor PSV zal het beter zijn als Guidetti niet komt, maar toch blijft het zonde. Hij is echt een geweldenaar voor de Eredivisie. Die Tibbeling is ook geweldig. 98 procent van zijn passes komen aan. Ik kom regelmatig in de Euroborg en Tibbeling kan echt ver komen. Hij kan scoren hij heeft een geweldige pass en verdedigend staat hij ook zijn mannetje.

28 juni 2015 om 00:24

Jaa ik vind die tibbling ook echt een geweldige voetballen, rust aan de bal, wil de bal, zie de ruimtes, en zoals jij zegt verdediger staat hij bijna altijd zn mannetje. Wat een visie heeft die jongen

28 juni 2015 om 00:55

Mooi he zulke spelers, zoals Tibbling. Niveau eredivisie is relatief gezien natuurlijk niet hoog, maar het blijft mooi om alles te volgen.

28 juni 2015 om 12:25

Die jongen werd in 2 van zijn eerste 3 wedstrijden al Motm, ook met een passing percentage van 95%+ elke wedstrijd. Hij is nauwelijks van de bal af te krijgen en speelt als een een ervaren man. Tibbling is de volgende topper van FC Groningen.

Tibbling is echt een geweldige speler voor Groningen. Zo blij dat ie bij mijn cluppie speelt.

Tibbling kan hoog eindigen in t topvoetbal denk ik.

Weet iemand waarom Fischer niet speelde? Ik vond hem de laatste wedstrijd vooral na z'n goal steeds sterker worden. Nog steeds dat gedoe over die wissel? Een blessure? Hij hoort toch (net als Sisto) gewoon basis te spelen in dit team?

28 juni 2015 om 10:25

Fischer heeft de zaak een beetje verklooit na de wisselbeurten in de voorgaande wedstrijden. Na een paar sessies met het Deense nationale elftal denkt hij dat ie het onmisbare mannetje is bij de jeugdploeg. Heeft wat lang stilgestaan en individueel getraind en is even vergeten dat voetbal een transport is.

29 juni 2015 om 13:01

Kan wel zo zijn, maar het was wel opvallend dat beide wedstrijden waar hij niet speelde (of heel kort) kansloos werden verloren. Zelfs in die kansloze wedstrijd tegen de Duitsers liep het beter toen hij in het veld kwam. Tegen Servie speelde hij ook vrij sterk.
Het viel me op dat de aanvallers van de Denen erg veel balverlies lijden. Hij was beter in staat om de bal in de ploeg te houden, waardoor je vanzelf ook gevaarlijker wordt. In plaats van je beste speler wisselen, zou een coach er moeite in moeten steken om hem erbij te betrekken. Met die opstelling tegen Zweden gaf ie de wedstrijd van te voren al weg. :S

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar als Tibbling zo doorgaat, dus ook in de Europa League, dan kan hij een grote worden. Eerst een belangrijk doelpunt tegen Portugal en nu weer een doelpunt tegen Denemarken. Hopelijk wint Zweden, want dan gaat de transferwaarde van Tibbling, Hiljemark en Larsson (toch belangrijk geweest met een assist) nog meer omhoog, waardoor Heerenveen, Groningen en PSV meer kunnen vragen voor deze spelers.

Maar tegen Portugal zal het lastig worden, want hoe die jongens Duitsland hebben verslagen is niet normaal. Met spelers zoals Bernando Silva, William Carvalho (hopelijk komt hij naar Milan, nu Kondogbia is mislukt) en Pereira hebben ze echt een sterke selectie. Maar Zweden heeft wel de koploper van Groep A verslagen (1 punt boven Duitsland), dus het zal gelijk op moeten gaan net als vorige keer.

28 juni 2015 om 00:58

Wordt geweldig in europa. Dat we dit überhaupt mogen meemaken is al fantastisch, maar we hebben ook nog oprecht een leuke selectie die gewoon iets moois neer kan zetten. Hopen op een gelijkwaardige of iets mindere tegenstande in de poule en thuis gewoon elke wedstrijd helemaal crank gaan.

28 juni 2015 om 01:53

Haha ja inderdaad. Maar met deze selectie komen we er niet erdoor, want Kappelhof gaat steken laten vallen, Chery gaat zeker weg, De Leeuw raakt een keer op, waardoor Hoessen moet spelen. Er moeten echt versterkingen komen op drie posities: spits, 10 en centrale verdediger. Voor 10 zal ik Ritzmaier halen van Psv, mocht Chery weggaan voor een mooi bedrag (3,5 miljoen), dan is Ritzmaier op te halen voor een miljoen.

Voor centrale verdediger wilde ik echt heel graag Milosevic, maar die gast vertrok uiteindelijk helaas naar Besiktas. Dan Sviatchenko van FC Midtjylland, echt een goede verdediger, schijnt dat Augsburg ook interesse in hem heeft, maar hopelijk kan Groningen hem kopen. Voor een tweede spits wilde ik graag Vincent Janssen hebben, maar die vertrekt helaas naar AZ. Tomas Necid zou mooi zijn als rouleer spits met De Leeuw, maar er zou wel veel interesse voor hem zijn, maar alles is mogelijk.'

Dit zou dan mijn elf zijn voor volgend seizoen:

Padt
Hateboer
Botteghin
Sviatchenko
Burnet
Tibbling
Ritzmaier
Kieftenbeld
Antonia
De Leeuw
Rusnak
28 juni 2015 om 08:59

Ik wil zoveel

28 juni 2015 om 09:55

Is VD Hoorn niks voor jullie?

28 juni 2015 om 10:21

Dromen mag altijd natuurlijk. Maar dan kan ik ook nog wel een stuk of tien zakje plekken noemen in de huidige selectie van FCG . Een gelukkige bekerwinst verdoezelde wel een slechte competitie.

28 juni 2015 om 15:13

Van de Hoorn is niks, hij kan alleen goed koppen, maar verdedigen kan hij totaal niet. Bij Utrecht speelde hij redelijk, maar ik vind hem heel klungelig spelen.

28 juni 2015 om 15:16

Zeg maar welke plekken in de huidige selectie van Groningen moet verbeteren? Want Groningen speelt niet om de titel he, maximaal plek 4 voor play-offs Europees voetbal.

Larsson speelt ook weinig. Vind het niet zo erg eigenlijk, die zat er einde seizoen totaal doorheen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zweden U21

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
P. DahlbergKeeper90
F. BeijmoVerdediger91
E. HanssonAanvaller73
J. KarlssonAanvaller56
B. NygrenAanvaller30
M. SvenssonAanvaller31
T. AmosKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina Zweden U21.

364 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 9 april
Sergio Agüero heeft zijn afscheid bij Manchester City aangekondigd, maar blijft mogelijk actief in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren