‘De directie van Ajax zat op de tribune, maar meer kan ik niet zeggen’

Zaterdag, 27 juni 2015 om 15:40Gijs Freriks

Frank de Boer en de directeuren Marc Overmars en Jeroen Slop zaten vorige week zaterdag in Praag op de tribune bij de wedstrijd tussen Tsjechië en Servië (4-0) op het EK Onder-21. Voetbal International meldde dat Ajax aanvaller Vaclav Kadlec met belangstelling volgt, maar de naam van Jan Kliment werd eveneens genoemd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Jan Kliment een goede versterking voor Ajax zijn, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door de wit)

Wat een goede poll. Is er iemand die deze speler ooit heeft zien spelen?

27 juni 2015 om 16:51

Haha ik druk bij een poll 'zou ... een versterking voor Ajax zijn' altijd op ja. Komt omdat ik al jarenlang vind dat Ajax een heel erg matig team heeft dus vrijwel iedereen is een versterking.

27 juni 2015 om 18:10

Lerin Duarte, Mike van der Hoorn, Tobias Sana en Niki Zimling.

4 versterkingen de afgelopen seizoenen

Hoop dat deze jongen wel wat extra kan brengen.

27 juni 2015 om 22:06

Je vergeet Milik, Schone(transfervrij), viergever, sigthorsson, Moisander en Cillessen

Ik zou liever een ervaren spits zien. Voorin lopen er eigenlijk alleen talenten en Schone die dan weer niet goed genoeg is.

27 juni 2015 om 16:01

Hetzelfde geldt komend seizoen eigenlijk ook voor het middenveld.. Schone is de enige speler die er bovenuit steekt en ook die is eigenlijk niet echt oud of zo. De oudste spelers daar zijn volgens mij Serero en Gudelj..

Het zal komend seizoen dus ook weer een relatief jonge selectie zijn. Ik kan mij niet voorstellen dat Ajax ineens twee 30'ers haalt en enkele spelers die ouder zijn dan 25 jaar om de selectie, qua leeftijd, iets meer in balans te brengen.

Het is gewoon jong als je ziet dat spelers als Bazoer, Riedewald, Fischer, El Ghazi, Milik, Kishna, Sinkgraven en Tete een basisplaats hebben of daar best dicht tegenaan zitten. En dan zijn er nog jongens als Veltman, Klaassen, Gudelj, Boilesen en Serero die ook eerder jong dan oud zijn in voetbaljaren..

Van onze concurrenten heeft vooral Feyenoord een schitterende leeftijdsopbouw. Enkele ervaren spelers, enkele spelers die rond de 25 jaar zijn.. Enkele jonge spelers.. De leeftijdsopbouw is daar heel erg netjes te noemen.

27 juni 2015 om 16:17

En wat heeft die leeftijdsopbouw Feyenoord opgeleverd de laatste jaren? Een hoop investeringen die niet meer terug verdiend kunnen worden en 0,0 resultaat.

27 juni 2015 om 16:20

Weinig, maar dat heeft in ieder geval daar niet aan gelegen. Men kan niet zeggen dat de selectie van Feyenoord te jong of onervaren was. Het was een uitstekende mix.

27 juni 2015 om 16:28

PSV had dat ook wel. Willems is achterin toch wel ervaren, al een WK op zak enz. Zoet heeft er al een paar seizoenen opzitten, net als Pasveer. Op het middenveld Wijnaldum en Guardado, en Maher heeft ook best veel ervaring. Voorin De Jong, en Jozefzoon en Narsingh hebben ook al redelijk wat seizoenen gespeeld (weliswaar niet allemaal op een hoog niveau).

27 juni 2015 om 16:51

Welk WK heeft Willems gespeeld? Jeugd WK?

27 juni 2015 om 16:53

World, als we het zo gaan bekijken is Ajax natuurlijk ook erg ervaren. Van Rhijn, Cillessen, Gudelj, Boilesen, Klaassen, Milik, Sigi, Serero, Van der Hoorn, Boer, Veltman, Viergever, Heitinga lopen natuurlijk al enkele seizoenen mee.... Het zijn echter in de meeste gevallen spelers die gewoon nog niet genoeg ervaring op hebben om dat echt tot uiting te laten komen.

In jouw voorbeeld zou ik Zoet, Willems, Maher, Jozefzoon ook schappen. En eigenlijk Narsingh ook nog niet definitief meerekenen, omdat hij weliswaar enkele jaren ervaring heeft etc. maar dit nog niet zo erg is dat hij een voortrekkersrol op zich kan nemen of iets dergelijks. Hij heeft nog geen overwicht op andere spelers, zal ook niet snel op bijvoorbeeld Bergwijn afstappen en zeggen ''jongen, ik loop al een tijdje mee en je moet het sus of zo doen''.. Spelers als Narsingh, Veltman, Van Rhijn, Willems, Maher en Serero zijn spelers die zelf niet meer bij het handje gepakt hoeven worden, maar die zelf ook nog niet de leiding zullen of moeten nemen. Dat kan nog niet van ze verwacht worden.

27 juni 2015 om 16:54

Volgens mij was het ook een EK ja.. Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika was hij niet bij, toen waren Van Bronckhorst en Braafheid de backs. Later deed hij wel mee op het Europees Kampioenschap. Toen was hij volgens mij nog 18 of zo..

27 juni 2015 om 19:05

Ja het was een EK, dat dramatische EK van 2012. Toen was Willems zelfs een van de minst slechte.

Haha, het contracteren van deze Kliment zou de volgende messteek zijn in de rug van de twee grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Abdelhak Nouri en Donny van de Beek.

Wat een beleid.

27 juni 2015 om 17:45

Dus je noemt jezelf Futbolwatcher maar je hebt niet in het artikel gelezen dat hij rechtshalf is bij z'n club en voor z'n land in de aanval staat. Als Futbolwatcher zou jij toch moeten weten dat Nouri en Van De Beek geen rechtshalf of aanvallers zijn.

27 juni 2015 om 17:58

Vd beek is een rechts half

27 juni 2015 om 18:02

Doe je huiswerk, want Van de Beek is wel degelijk een rechtshalf (kan overigens ook als controleur en nummer tien uit de voeten).

Nouri is een linkermiddenvelder, maar het middenveld raakt overvol als deze Kliment erbij komt, niet echt bevorderlijk voor Nouri, of wel Setto?

Haha, de geruchten dat Ajax interesse heeft in spelers nemen wel weer toe.. Het zijn alleen, in de meeste gevallen, geen logische geruchten (niet de spelers die Ajax nodig heeft). Alleen in Sisto zie ik het echt zitten. Hem zie ik graag komen. Een extra, echte, rechtsbuiten om El Ghazi scherp te houden is welkom. De genoemde Tsjechen voldoen niet. Die mogen van mij wegblijven.

Voor de spitspositie zijn ook de nodige namen langsgekomen. Van der Vaart, Pazzini, Cardozo, Dembele, Kadlec, nog zo'n spits uit België.. Hiervoor wilde Ajax, volgens Ajax zelf, een ervaren en gelouterde speler halen, maar ik begin mij steeds vaker af te vragen of dat nog wel gaat gebeuren. Ik heb opgezocht dat de volgende spelers, die aan de profielschets voldoen, transfervrij zijn deze zomer: Lissandro Lopez (ex-Lyon en Porto), Pizarro, Berbatov, Pazzini en Kuranyi. Ik verwacht echter geen van deze spitsen, maar een slap aftreksel ervan. Wellicht een spits zonder ervaring, wellicht een spits die niet gelouterd is of misschien zelfs een spits die geen van beide is.. Het kan alle kanten op.

27 juni 2015 om 16:01

Er gaat alleen een spits komen als Sigi weggaat. Daarnaast wordt Milik eerste spits en zal er een matige spits voor teruggehaald worden die genoegen neemt met een plaats op de bank. Verwacht er dus niet te veel van. Wat je zegt verder klopt helemaal. We hebben een rasechte rechtsbuiten nodig. Iemand die op snelheid buitenom gaat een een voorzet levert. Voor op links heb je Fischer.

27 juni 2015 om 16:02

Het mooiste zou zijn dan om weer ergens een soort Bulykin vandaan te toveren. Een ervaren spits die 'gewoon' scoort als je hem nodig hebt. Bulykin was ideaal in die rol.

28 juni 2015 om 18:45

Pantelic heeft het ook niet onaardig gedaan. Al moet ik zeggen dat Bulykin fysiek een beest was en ook nog eens makkelijk scoorde. Wordt lastig om weer ergens goedkoop zo'n soort speler op te halen.

Waarom zou je sigi verkopen als je weer een vrij onbekende speler haalt.

27 juni 2015 om 16:21

Haha dat vroeg ik mij net ook af. Ik zie nog liever dat Sigi blijft en komend jaar gratis de deur uitloopt dan dat deze Dembele onze tweede spits wordt..

27 juni 2015 om 17:47

Omdat je weet dat Sigi niet voldoet en een vrij onbekende speler mogelijk wel.
Beter gokken dat je iets beters haalt dan dat je blijft zitten met iets waarvan je zeker weet dat het niet werkt.

27 juni 2015 om 19:19

Ligt eraan hoe erg de speler is die niet presteert en hoe groot het risico is dat de speler die gehaald wordt niet beter is. Ik vind Sigi niet goed genoeg bij Ajax passen, maar hij heeft wel bewezen belangrijke goals te kunnen maken en levert altijd 100%. Daarbij is de kans dat een 18-jarige Franse speler die nog niks heeft klaargespeeld het minder gaat doen redelijk groot.

27 juni 2015 om 20:32

In dit spel zoals Frank de Boer dit graag speelt is elke spits vrij kansloos
Met 20 man in het strafschop gebied zonder dat tegenspelers uitgespeeld worden zodat ruimte en mogelijkheden gecreeerd kunnen worden daar kan een spits weinig uitvoeren
Dan kan Ajax beter met 10 middenvelders spelen
Het team is dan sterker omdat je dan niet 2 met spitsen speelt die min of meer weinig toevoegen of als een halve middenvelder gedragen.

27 juni 2015 om 16:31

Overdrijven is ook een vak. Heitinga is gratis overgekomen en zal met zijn ervaring en mentaliteit echt wel een toevoeging zijn voor Ajax. Daarbij heb ik liever dat Ajax in grote wedstrijden een voorsprong probeert te verdedigen met Heitinga erbij dan Van der Hoorn.

27 juni 2015 om 20:35

Heitinga zal enorm veel fouten en blunders en gele kaarten toevoegen aan dit Ajax.
Zijn aanwezigheid zorgt voor byzonder veel stress, onbalans, vermoeidheid, wanhoop en verlies van moraal onder het team.

Als er iemand is die zijn mond moet houden tijdens de rustpauze dan is het waarschijnlijk Heitinga wel die bijna bij elke fout waarbij een tegengoal komt betrokken is geweest.
Dan ga je als teamgenoot alleen maar irriteren aan hem.

Enorme fout van Ajax om hem er bij te halen
Een grote blunder om hem ook nog zo een salaris te geven.

Heb hem dit seizoen een aantal keer zien spelen, en vind het een prima speler voor Ajax. Heb natuurlijk niet genoeg van hem gezien om te zeggen of die gaat slagen of niet, maar je kunt het altijd proberen. Erg duur zou die in ieder geval niet zijn, en in de wedstrijd tegen Jong Servie was ook wel te zien dat het aan zijn afmaak niet zal liggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vysocina Jihlava


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SelnarMiddenvelder21
F. ShudeiwaMiddenvelder21
M. TurečekMiddenvelder20
J. Araujo-WilsonAanvaller21
L. ArroyoAanvaller21
L. VejmolaKeeper20
V. KřišťálVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Vysocina Jihlava.

0 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren